RT Express

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Mirec
  • Datum začátku Datum začátku
Trasa Praha - Brno nikoliv. Příliš silná konkurence.

Ovšem trasa Praha - Brno - Bratislava - Žilina - Košice, to stojí za úvahu.

Petr: Tak sa modli aby ste mali čo najspolahlivejšie mašiny ... CARGO za odtiahnutie vlaku účtuje (aj ZSSK) nekresťanské sumy ...

bob57 ... a vieš, že to tak občas aj vyzerá? Hľadajú sa voľné loko, rozbíjajú sa turnusy a pritom sa na rotunde vyhrieva 7 goríl, na ktorých nefunguje tá či oná p**ovina

kosice

tak kosicami ste ma mocno potesili. ked to takto pojde dalej tak ich stihnete skor ako ja dostudovat takze to este bude mat nejaky zmysel.

ale je to vhodna nadstavba na ostravu - tymto smerom su zle prestupy a pomerne velka frekvencia, jediny denny vlak aj to EC a od buduceho grafikonu iba 3 nocne. chapal som dieru v dvojhodinovom takte z kosic (ktory aj tak rozhodili o +-10 minut) o 2:20, ale ze vznikne o 16:20 a nedaju tam ani rychlik aspon po ostravu (alebo na blavu s prestupom smer CR v ziline) to je fakt trochu silne kafe. nech mi nehovoria, ze sa ludia nepotrebuju o stvrtej popoludni dostat z kosic...

Vlakem sice nejezdím, ale i tak musím popřát panu Šimralovi a společnosti RAILTRANS hodně úspěchů v zavádění konkurence do osobní železniční dopravy. Asi si někdy udělám výlet do Ostravy, abych je podpořil ;-)

Četl jste někdo noviny MF sobota 2.9. Opět se promlel PŠ a Ex. jako by se ČD báli .... . Nezpomělo se zmínit povolení na provozování loko ř. 189. To už by bylo do oči bijící kdyby povolení nebolo udeleno.

zdroj: http://www.zelpage.cz

Ostrava - Nový soukromý rychlík společnosti Railtrans začne jezdit od 10. prosince mezi Ostravou a Prahou. Jeho předností by mělo být zejména levné jízdné. "Přípravy tohoto projektu usilovně běží. Vlaky vyjedou k novému jízdnímu řádu v prosinci. Cena jízdného ve druhé třídě bude činit z Ostravy do Prahy nebo v opačném směru 240 korun. Tyto spoje budou bez použití jakýchkoliv slevových karet," uvedl jednatel společnosti Railtrans Petr Šimral. Podle něj také nebudou muset cestující platit za rezervaci místa k sezení. Zpáteční jízdné bude podle něj složeno ze samostatné ceny jízdy tam a zpět, taková jízdenka bude stát 480 korun.
Rychlík bude jezdit osmkrát denně v každém směru. Jednotlivé soupravy budou odjíždět z ostravského hlavního nádraží ve 4.24, 6.24 a 8.24. Z Ostravy-Svinova pak v 4.32, 6.32, 8.32, 10.32, 12.32, 14.32, 16.32 a 18.32. Do Prahy-Holešovic první spoj dorazí v 8.02 hodin, a poslední ve 22.04 hodin. Z Prahy bude soukromý rychlík odjíždět v 6.34, 8.34, 10.34, 12.34, 14.34, 16.34, 18.34 a 20.34 hodin. Do Ostravy-Svinova budou soupravy dojíždět každé dvě hodiny v době 10.02 až 0.02 hodin. Poslední tři spoje ve 20.11, 22.11 a 0.11 hodin pojedou až na ostravské hlavní nádraží.
České dráhy se údajně konkurence v podobě tohoto rychlíku nebojí. Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje je nabídka na trase z Prahy do Ostravy v souvislosti s provozem vlaků SC Pendolino zcela bezkonkurenční z hlediska rychlosti přepravy i nabízeného servisu. Pendolina by navíc měla od nového jízdního řádu zkrátit cestu mezi Ostravou a Prahou pod tři hodiny. Od prosincového jízdního řádu by mělo denně jezdit mezi Ostravou a Prahou ne šest párů těchto vlaků jako nyní, ale sedm. Další novinkou z chystaného zimního jízdního řádu bude nový vlakový spoj EC 108 Krakov - Praha či nový mezinárodní spoj jedoucí přes Ostravu s označením IC 131 Bohumín - Bratislava.

Ondrůj nezklamal jako vždy, v tiskovém prohlášení co jako ČD na to, že vyjede Railtrans chválí, že od nového GVD pojede IC do Bratislavy.

Naposled editoval moderátor:
Naposled editoval moderátor:
Martens: Ne problem by to nebyl podivat se na začátek :P Jen jsem z nedostatku času trochu mimo a zaslechl jsem něco o problémech s lokomotivama? Něco ohledně povolení na český tratě? Platí tedy pořád ty Siemens?

Tomas Lee napsal:
Martens: Ne problem by to nebyl podivat se na začátek :P Jen jsem z nedostatku času trochu mimo a zaslechl jsem něco o problémech s lokomotivama? Něco ohledně povolení na český tratě? Platí tedy pořád ty Siemens?
Docela rozsáhlá diskuse k tomu se vede na zelpage.cz - myslím si, že jestli mají problém se schválením DU pro HDV, tak u vozů tomu tak nebude....ale jediný, kdo na to dokáže odpovědět je Petr Šimral a pokud se nepletu, tak právě kvůli těmto dohadům je svolána tiskovka na toho 30.11. spolu s propagační jízdou Pha-Pardubice a 1.12. Olomouc-Ostrava - tuším je to tak nějak - píšu to z hlavy.

Martens napsal:
Čeho se bojím? Že dopravní zaměstnanci budou "klást provozní obstrukce"...sem tam se pustí před express náklad....

Ale třeba je to blbost....
No já nevím, já jsem zrovna dopravní zaměstnanec, ale čím více vlaků, tím pro nás lépe. Už teď se děsíme stále klesajícího posunu nebo menšího počtu křižování ve stanici.
O "kšeft" tady přijdou strojvedoucí, atd. Ale doprava ne. A rozdíl mezi vlakem ČD a jiného dopravce pro dopravního zaměstnance není žádný - pro každý tu vlakovou cestu stavím stejně...

Back
Nahoře