Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Data na 340 by snad problém neměl být,když není zrovna v pohraničí,nějaká se poflakuje v depu v ČB.Dokonce byla kdysi i kabina 340ky,ale to netuším kde.Možná kdybych pohledal v zálohách tak jí najdu.;)
Problém je ovšem v tom,že prakticky není kde v MSTS s 340kami jezdit.Objevují se pouze na tratích 190,196 a 220.

Naposled editoval moderátor:

Ona neni ani real trať pro kapesní bobinky a taky by byla škoda je dát do šuplíku jenom proto že s nima není kde jezdit.Nehledě na to že s trochou fantazie by 340ky mohly jezdit na Břeclavsku či sem tam se ukázat pobliž Havlíčkova Brodu.

Zdravím,
jestli se nepletu,tak všechny stroje ř.340 patří Cargu,takže by klidně mohly vozit náklady na celé 250-tce. ;) Ale to patří spíše do vláken týkajících se aktivit.

Jardo,
opět perfektní práce. ;)

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
jestli se nepletu,tak všechny stroje ř.340 patří Cargu,takže by klidně mohly vozit náklady na celé 250-tce. ;) Ale to patří spíše do vláken týkajících se aktivit.
Davide nepleteš se, všechny patří Cargu. Vesměs dělají přetahy Č Velenice - Summerau.

Pěkný den,
ikdyž s přemáháním (páč se mi Blonski lak na laminátkách hnusí), ale patří to do historie ...

154414f7b724513d4b1d0ef5b3e589ac.jpg 1ba7149dcea334c1609a64e1c16faa6c.jpg

Ještě mám dva laky, ale musím taky něco dělat, takže příležitostně :)

Jardo, ďakujem že si si spomenul aj na ,,obľúbené,, Blonski laminy:D

augustus napsal:
Jardo, ďakujem že si si spomenul aj na ,,obľúbené,, Blonski laminy:D

Také Ti připadá, že tahle práce nemá konkurenci :)? Jardo, opravdu výýýborná práce . Přeji mnoho štěstí a úspěchu do další práce. ;)

Luky napsal:
Sice mě tady všichni možná pošlete někam, ale stejně to musím napsat.

Jedná se o modely lokomotiv, konkrétně výše jmenované laminátky, na stránkách pana Skůry, jsou špatné technické údaje údaje o lokomotivách řad 230 a 240, hlavně co se týče hmotnosti a výkonu. Z toho soudím, že ani nalazené nebudou podle skutečného výkonu a tažných sil. Nebylo by na škodu, když někdo chce vytvořit perfektní model si také někde ověřit jeho správné technické údaje.

Nevím, jak to vzniklo, že výkon laminátek je 2800KW, což je úplná hloupost, každý trochu zabraný do lokomotiv musí přece vědět, že mají výkon 3080 KW, hmotnost také mají trochu vyšší, než je 84 tun atd.

Co se týče modelu, tak jsou perfektní, ale z toho správného nalazení laminátek mám dost velké obavy.

Vemu to popořádku,
popis řady u mě na webu je pouze informativní a určitě si se dočetl, kde jsem tyto informace vzal. Citoval jsem publikaci vydanou výrobním závodem, takže i kdyby byla data špatná, pokud cituji, tak neměním obsah sdělení. Vím, že to někomu může vadit, ale můj názor je ten, že se z toho zas tak nestřílí (z popisů na webu). Data stažená z webu mají málokdy tu správnou vypovídající hodnotu, těchto zdrojů je opravdu hodně málo (např. prototypy.cz), takže se držím výrobního závodu.

Co se týká odladění, tak budou použity engy z řad 230/240 z TBP potažmo z webu sinus.msts.cz, které jsou již nějakou dobu odladěné a tam nevidím důvod cokoliv měnit.

Vím, že to bude znít arogantně, ale doprovodný popis model nedělá a já to nechám tak, jak to je. Vlastní model má taky spoustu chyb, o kterých vím, protože laminátka je opravdu mazec a taky s tím už moc provádět nebudu. Holt ruční výroba :)

Veřím, že jsem vše vysvětlil ku prospěchu věci, jedná se přeci o zábavu ... ;)

Luky napsal:
Nevím, jak to vzniklo, že výkon laminátek je 2800KW, což je úplná hloupost, každý trochu zabraný do lokomotiv musí přece vědět, že mají výkon 3080 KW, hmotnost také mají trochu vyšší, než je 84 tun atd.

Proč úplná hloupost? Jde o hodnotu trvalého výkonu laminátek řady 46E1 až 46E4 vyrobených pro BDŽ v letech 1965 až 1970. Jde tedy o údaj laminátky, ale nesprávně přiřazený výrobní řadě. Trvalý výkon má řada 47E skutečně 3080kW.

Hmotnost má řada 47E skutečně "trochu větší" než udávaných 84t. A to 84,3t až 84,7t (dle vyrobené série).

Nemyslím si, že by uvedené údaje výraznou měrou zkreslily jízdní vlastnosti. Rozdíl 280kW se možná někde dokáže projevit, rozdíl 300 až 700 kg hmotnost už těžko. Autor sám navíc poznamenává, že jde o údaje informativní.
Prameny: Typové listy, Archiv Škoda TRANSPORTATION a.s.

Jaroslav Skůra napsal:
...

Co se týká odladění, tak budou použity engy z řad 230/240 z TBP potažmo z webu sinus.msts.cz, které jsou již nějakou dobu odladěné a tam nevidím důvod cokoliv měnit.

...
Jardo, to není správná volba, protože ladění na Sinus je pravěk, pak to nebude kompatibilní s kabinou:
Wagon ( 230039
Type ( Engine )
WagonShape ( 230039.s )

Comment ( Eng created by ZSR - http://csd.webzdarma.cz )
Comment ( Datum: 20/05/2009 )
Comment ( Version: 1.08 )
...
Optimální je stáhnout si poslední Update T8 nebo jestli chceš, pošlu Ti aktuální DVD. Třeba dnes. Také jsi mezi lidmi, kteří na něj mají na požádání nárok.
(tím ale nemyslím ala Hujer švestičky ze zahrádky, ale aby jsi měl nejnovější podklady. :D)

Zbynku da sa niekde stiahnut aktualne ladenie ? Len ladenie nie textury a modely?

Zbyněk Šemora napsal:
... nebo jestli chceš, pošlu Ti aktuální DVD. Třeba dnes. Také jsi mezi lidmi, kteří na něj mají na požádání nárok.
(tím ale nemyslím ala Hujer švestičky ze zahrádky, ale aby jsi měl nejnovější podklady. :D)

Ahoj Zbyňku,
pokud tě tedy můžu poprosit, tak tímto žádám :)
Na oplátku najdeš něco v mailu.

Děkuju
Jarda

dem: vydrž, psal jsem přece, že na tom dělám. Martens se mi nabídl, že vytvoří prográmek na rozdělení trainsetu na chování a modely a tento program zároveň udělá sám i archivy. Toto ušetří spoustu času.

dem napsal:
Tak nič. Budem používať pravek na sínuse.
Deme. umíš číst ? :D:D:D. Ráno jsem Ti napsal, že Ti DVD také pošlu. Reagoval jsi, jak jsi reagoval.
Ach jo. Nemám to lehké.
Jen ladění, možná se mi to někde na disku válí, ale ŽSR mi to posílal snad v 50 verzích a nerad bych něco popletl. Ale jaksi se blíží finiš a já těžce začínám nestíhat. To fórum mi dává zabrat :D:D:D.

Ak mi pošeš čisto len ladenie to prijmem a to poteší. Celé DVD nechcem. To by tu viacerý nerozdýchali.

Pěkný večer,
Poison poskytl dokumentaci a výsledek je tady ...

202bb447385655598a22ec98d33e2e1d.jpg f3c23992adbf6de2cdc29c4dcbe7159c.jpg

Zítra poletí celý balík testerům a pak bych začal s expedicí, ale pěkně v klídečku, že ... :rolleyes:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře