Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Luky napsal:
...
Moc pěkný model, snad se povede také perfektně naladit.
Jak si to perfektní ladění představuješ? Vždyť se to na 25kV/50Hz chová jako běžná laminátka, ne ?

Jardo, tak týmto si ma dostal neskutočné laminy, nádhera. Držím palce pri ďalšom postupe;)

Naposled editoval moderátor:

Je až neuvěřitelné,co z mých fotek Jarda poskládal.Super.Jen pro hyperealisty,všechny tři žijící 340ky mají polopantografy stejně jako 350ky našich sousedů.Jardo,fakt nemám slov.
Ještě doplním,že všechny tři mají ledková světla viz fotky tady

Pikku napsal:
Luky napsal:
...
Moc pěkný model, snad se povede také perfektně naladit.
Jak si to perfektní ladění představuješ? Vždyť se to na 25kV/50Hz chová jako běžná laminátka, ne ?

Jestli nebylo myšleno ladění na 15 kV 16,7 Hz. Pak se to chová jako Čmelák :).

Pěkný den,
něco pro milovníky starých časů ...

d6eedeb8bfb6e7c29acd3beb49320a6d.jpg 0f37ef719163bf356b8565ff240d0e46.jpg f7a78507b5ffa5d44aa78e24429c5f4f.jpg

Verze ČSD vznikla z ČD 240 021-6, která je taky připravená, jen mi jaksi vypadlo, kdo mi 021ku poslal, takže prosím autora fotek, aby se přihlásil.

Ten HOSIP mě jednou umoří :D

Krasna!
Jardo, tak si to nekam pis, je ovsem riziko, ze se dostavi HOSIPIPI. :)

Pěkný den,
zájemci o laminátky mohou stahovat první várku ...

0f37ef719163bf356b8565ff240d0e46.jpg fed3df7d4de0684a1ae06cf43f245a7c.jpg 1ba7149dcea334c1609a64e1c16faa6c.jpg 5d30f4b401ded21af6c421bd712e25ad.jpg

Protože se mi množí maily, kdy vydám 380ku, tak odpovím takto, ještě není hotova kabina, takže až bude, model jde ven :)

Adélka 799.0 je připravená a na 340kách budou ještě drobné úpravy a vyjedou taky.

PS: Model laminátek není dokonalý, takže prosím, buďte telerantní

mates.zscs napsal:
Fotografie je v jiných úhlech než screen. Screen je víc naplocho a víc zespoda. A navíc se k tomu přidává jiný poměr pozorovatele - proti skutečné lokomotivě nekoukáš na větší objekt, ale naopak na objekt menší. I prostorové vnímání má každý jiné, takže možná těch důvodů proč ti čelo nesedí je víc :cool:

Nepochybne, ze kazdy to vnima inak, ale tu sa moc neda polemizovat o uhloch a perspektive pohladu:
http://sklad.obrazku.cz/obr372958_zaujimave.jpg Stroj je to nepochybne narocny na tvar, jasne, ze vymodelovat ho 100% presne nepojde, ale doladit by to urcite slo.
Verim, ze za to nebudem ukamenovany, je to moj pohlad na vec, nie je cielom autora urazit;)

mates.zscs napsal:
nechcem byt drzi a ani nijako urazit tvorbu ale mne sa tie laminatky niejako nepacia celo je tvarovo mimo
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t372923_029876.jpg[/URL]

Keď ťa tak pozorujem, tebe sa nepáči ani jeden z modelov vyprodukovaných pre MSTS, furt ti na nich niečo vadí. Ale nevidel som, že by si sám nejaký dokonalý a na 100% presný model vyprodukoval. Resp. nevyprodukoval si ani jeden, zato kritiku produkuješ na 100%. Keby prácu J. Skůru verejne kritizoval Pikku, Miran, Ondra, Jirka T., Starý ... alebo trebárs aj ja, to pochopím, ale my, ktorí vieme čo obnáša modelovanie podľa výkresu a pár fotografií sme sa k takémuto niečomu doteraz neznížili, hoci na modeli každého z nás sa niečo nájde.
Zaujímavé je, že najviac kecajú vždy jedni a tí istí a všade hľadajú nejakú chybu, aj tam, kde to súdny človek znalý problematiky nechá bez povšimnutia.
Pokiaľ ty sám osbne nevymodeluješ nejaký model zodpovedajúci niektorému z tebou okritizovaných modelov, tak tvoja kritika má váhu hádzania hrachu o stenu.

mates.zscs napsal:
nechcem byt drzi a ani nijako urazit tvorbu ale mne sa tie laminatky niejako nepacia celo je tvarovo mimo
....
A to já měl pocit, když jsem viděl první Jardovy screeny, že do MSTS udělal fotomontáž a doretušoval tam fotku z reálu.
Jinými slovy asi tolik, že jakoukoli nepřesnost nikdo na první pohled nepozná.
Když už chcete porovnávat, doporučuji šikovně oříznout reál, starý model laminátky a nový model laminátky. A hádejte, co je model, co je originál a co je čích model. Tipuji, že budou i odpovědi, že Jardův model je fotka z reálu.
Pawlíkovi se také nelíbí některá čela bobinových karoserií a co udělal ? Staví vlastní model. A daří se mu to velmi dobře. Takže tudy vede cesta, pokud se komukoli cokoli do detailu nelíbí :D. Nebo nepoužívat.

Tak počkať.....Pôvodne som sa nechcel vyjadrovať, ale dobre si pamätajte ako som bol ostro skritizovaný za inštalačku (áno Martens nezabúdam.) To nemalo nič spoločné s modelom. A tu sa pripomienkuje niečo čo akútne s modelom súvisí.
Ad Zbynek: to že to niekto na prví pohľad nezbadá nie je pravda. Jazdím na tých mašinách a je to na prví pohľad vidieť, ale nekritizujem to s niekoľkých dôvodov.

1) sám autor vie o tom čo sa tu píše, lebo ani on nie je slepí a vie, že tam sú tieto nepresnosti. Načo teda komentovať niečo o čom autor modelu vie.
2) Úprava modelu by bola možno väčšia fuška ako spraviť nový,.
3) verím tomu, že to neskôr autor predsa len upraví a tak nerýpem, aby som mu nezobral od toho náladu,...

Jardo, ty laminátky jsou úžasné, skvělá práce .
Opravdu co model, to skvost a výborná práce :) Díky za ně!

Pěkný den,
určitě mě pochopíte, že to z pochopitelných důvodů nebudu a nechci komentovat. Do modelařiny dávám víc než 100% času, schopností, chuti, peněz atd... a to vše na úkor něčeho smysluplnějšího, třeba rodiny, takže já jsem sám za sebe spokojený ;)

Už jsem toho vymodeloval celkem dost a ani o jednom modelu s výjimkou Messouna 109e nemůžu tvrdit, že je naprosto podle originálu.

Je tu zdravá konkurence a konkrétně u laminátek je na výběr, já nebo nadčasové modely M. Starého, než se objeví někdo další ...

Každopádně dobré kritiky si cením a netvrdím (viz. výše), že je vše podle mých představ.

Jardo, tie laminy sú super. A už sa neviem dočkať Messera

Protože nejsem tak častý návštěvník fóra a v podstatě ani nemám čas se projet v msts, nemám přehled o všech tvůrcích.

Měl by někdo (dobrý cabview maker) zájem o vytvoření cabu na 380ku? Můžem o tom hodit řeč tady příp. přes mail, ale dávám přednost fóru.

556d4ef8134023a23bcf0abec8278bf1.jpg

No jo babky trošku nesedí, ale neřekl bych, že by bylo těžké to doladit (když už se o tom diskutovalo).

Co se týče cabu na mesouna, nebyl by problém abych se do toho dal. Přece jenom front je víceméně poskládanej a vyřezat animace je hračka. Ovšem noční verze by mohla být problém stejně tak i animace displejů. Možná, kdyby mi s tímhle někdo znalý pomohl (Jarda S. Martens a ještě další kabináři a znalci principů msts, tak by to i šlo)...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře