Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Jardo fajn počin - hydroberta ve verzi s Poldinkou Děkuju a

Naposled editoval moderátor:

Pěkný den,
zájemci mohou stahovat.

ef0bf990801b248f568242f0ba2d3fef.jpg 6f2f1e1f19c28146b437a668c69d2ba6.jpg

Zdroj fotografie: http://www.prototypy.cz/

Vzhledem k to, že jedná o předposlední mnou vyrobený a vydaný model tak buďte tolerantní, ke kvalitě textur, chybám a nepřesnostem na modelu atd... Upravovat už to nemám v plánu.

Milý Jardo....tvůj model mašiny je naprosto fantastický....jsme hrozně rádi, že tomu věnuješ spoustu času, i přesto, že ho máš tak málo....klaždý má své problémy, ale ty nám dáváš sílu je všechny překonat....moc děkuji alespoň za sebe....moc si tě vážím i tvé práce.....moc děkuji Radek/banán:rolleyes:

Banán napsal:
Milý Jardo....tvůj model mašiny je naprosto fantastický....jsme hrozně rádi, že tomu věnuješ spoustu času, i přesto, že ho máš tak málo....klaždý má své problémy, ale ty nám dáváš sílu je všechny překonat....moc děkuji alespoň za sebe....moc si tě vážím i tvé práce.....moc děkuji Radek/banán:rolleyes:
Naprosto souhlasím,:cool: není co dodat.;)

Zdravím,
krásný model. Chtěl jsem se zeptat, kolik byla zhruba zatížitelnost této lokomotivy a ostatních sériových Bardotek? Kdybych měl T478.1001, T478.1002 a T478.4001 spřaženy do trojčete. Kolik bych měl teoreticky maximální zatížítelnost, když bych poskládal nákladní vlak s loženými Wapkami a budeme počítat, že každá váží 80 tun?
Díky.
Pardon, Wa 79tun a Wap 76tun.

Jen si dovolím uvést několik nesrovnalostí v engu. Lokomotiva měla 17ti polohový kontroler a motor K12V220DR. Tomu neodpovídá jak směrování zvuků, tak rozložení stupňů.
Potom by to chtělo umazat stupačnku pro šupáka a madla na čelníku.

Jinak pěkné..

Jardo, nádherný model.

Čoudo a na jaké zvuky bys to chtěl směrovat, když odpovídající nejsou. Kabina se 17-ti polohovým kontrolerem taky.

Jacku, podiv. Zvuky udělat by nebyl problém. Převodovka byla nějaká licenční (upravená) a určitě někde existují její ségry. Zvuky dízlu by se upravili z brejláku, no ale jelikož nemáme foto stanoviště, tak se bojím, že to bude kámen úrazu. Není podle čeho tvořit...

Čoudo, právě si se pasoval na nejvyššího tvůrce kabin. Takže ode dneška, jakmile uvidíš někde stojící lokomotivu, tak vem foťák a uháněj do ní, protože jinak nebudeme mít s čím jezdit. Přece nebudeme jezdit strojema, ke kterým nemáme orig.kabinu :o))

Čouda napsal:
Jacku, podiv. Zvuky udělat by nebyl problém. Převodovka byla nějaká licenční (upravená) a určitě někde existují její ségry. Zvuky dízlu by se upravili z brejláku, no ale jelikož nemáme foto stanoviště, tak se bojím, že to bude kámen úrazu. Není podle čeho tvořit...

No stěma zvukama bych to tak růžově neviděl. Ten motor z brejlí se mu po konstrukční stránce podobá (je z něho odvozen), ale bylo tam dost rozdílů a unreal přece nechceme. Nejpodstatnější rozdíl vidím v tom, že hydroberta nebyla vybavena tlumičem a nahrávku již bohužel nikde neseženem. A to bublání (od starého dobrého šestiválce) mi k ní sedí rozhodně víc než zvuk od brejlí.

Čouda napsal:
Jacku, podiv. Zvuky udělat by nebyl problém. Převodovka byla nějaká licenční (upravená) a určitě někde existují její ségry. Zvuky dízlu by se upravili z brejláku, ...
Nahrávky nikdo nepořídí a umělÍ zvuky (na cokoliv) dělat nebudu, viz moje hodnocení od Tvého bratra. To přece nemá s realitou nic společného :P

AlešB: Hlavně, že ty jsi něco udělal, za mnou je vidět kus práce, po tobě toho moc nezbylo a navíc nejsem línej se učit novým věcem, proto ty kabiny, ale to je jedno...

Pájo o tom by se dalo polemizovat. Pamětník nejseš, já taky ne. Podiv, motor v pomeranči je také odvozen od K6S310DR a zvuk je podobný. Dalším argumentem by mohlo být, že není tlumič jako tlumič a co stroj to trošku jiný zvuk. Taky se pájo podívej na prototypech na typák, kde uvidíš namalovanou takovou velikou bednu zkrz kterou vede výfukové potrubí...

Jacku ale já sem ti to nepřikazoval.

Čouda: Počul si niekedy pomaranč? To sa na K6S310 moc nepodobá.

Nebulus: Počul si někdy tatru 815 6x6? To sa na T815 8x8 moc nepodobá.

no Čoudo, zvukař by z Tebe teda nebyl :D. Třeba M 262.0 má stejný motor jako T 334.0, T 444.0, T 444.1, TU47.0 a M 286.0. A přesto má každá řada úplně jiný zvuk.

to Čouda:
ano,je za tebou vidět kus práce, ale také spousta nesmyslných řečí. Místo toho, aby si byl rád za každý nový model, tak budeš neustále reptat, že je model k ničemu, že se s ním nedá jezdit, protože nemá vlastní orig.kabinu, nebo vlastní zvuky. Já jako pouhý uživatel (sem tam si něco upravím,když mám čas) jsem vděčný za jakýkoliv nový model, který chybí a který někdo vytvořil (týká se to samozřejmě i skinů,kabin atd.) Proto bych si nikdy nedovolil vyřknout víše uvedená slova,která jsou u tebe běžnou praxí. Proto má reakce, protože mi tvoje poznámky přijdou oproti modelářům dost nefér.

Čouda napsal:
Nebulus: Počul si někdy tatru 815 6x6? To sa na T815 8x8 moc nepodobá.

Čoudo, Tatra 815 môže mať 8, 10 aj 12-valcový motor v závislosti podľa verzie a určenia. Nehovor mi, že 8 a 12-valec majú úplne identický zvuk.

Takisto hydra 852 má 12-valec s turbom a hydraulickú prevodovku SRM a predsa bude mať iný zvuk, než hydroberta T478 s 12 valcom a hydraulikou SRM.

Dokonca aj hydroberťácky motor K12V220DR bez tlmiča bude mať iný zvuk, než K12V230DR z 750/753 s tlmičom a dynamim zaveseným na motorr namiesto hydrauliky SRM ...

Tuším tu už zas začína mátať hyperrealita :D

Z poloviny máš pravdu, po čase mi to došlo taky, ale když vidím hrubou chybu, tak na ni upozorním. To se na mě teda nezlob. Stále je potřeba "nespokojených" lidí, protože autora motivují k lepším a lepším výsledkům. Nebudu to dál pitvat. Zase bysme se zhádali a vysvětloval jsem to už taky několikrát.

Jacku to sis trošku naběhnul...

Ale dost řečí. Když budete mít na mě někdo dotaz, tak sz.
pozn.: Tax mě předběhl. Většina mého příspěvku je reakce na Aleše.

Taxi nepochopil jsi ten můj příspěvek. V souvislostech s již napsaným to může znamenat až tři věci, možná více.

Čoudo a cože to bylo za hrubou chybu, že jsi měl neukojitelnou potřebu ji tady řešit? Absence originál zvuků nebo originál kabiny?

A za další - upozornění na hrubý nedostatek může autora i demotivovat k jakékoliv činnosti či dokonce nasrat - záleží jen na tom, jakým stylem autora zdrbeš.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře