Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Obrovská poklona! :-) Takovou radost hned po ránu jsem už dloooouho nezažil. Díky :-)

Dobrý den Jardo, mašinka to je vskutku nádherná, o tom není pochyb. Hnedka jsem si jí dal do aktivitky z Prahy do Pardubic, zapřáhnul jsem za ní EC 160 Johannes Brahms, a ta "mrcha" má neustále tentenci brzdit (co vteřina to pomalu 2 km/h dolů) a to jedu po rovině. Abych na ní udržel jakous takous konstantní rychlost (100 - 130 km/h) musím na ní mít výkon alespoň 70% a víc.
Také bych čekal, že mašinka bude mít daleko větší výkon, 50% a s touhle soupravou má celkem problém se rozjet.
Prosím neberte to jako hanění Vašeho super modelu, ani nějaký nevděk, jen mě to celkem udivilo a chtěl bych vědět, jestli je toto normální jev.

Děkuji za odpověď i za překrásný model a přeji příjemné Vánoce.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://users.fsid.cvut.cz/~hancprem/380.jpg
Nevíte co by mohlo způsobovat, že se mi hlavní front panel cd_380_front.ace nezobrazuje?
Koukal jsem se i do cd_380.cvf a je tam dobře umístěn front panel
CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab380//cd_380_front.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 280 )
CabViewWindowFile ( "..//..//common.cab//cab380//cd_380_front.ace" )
Position ( 0 3 6.5 )
Zkusil jsem resetovat počítač,MSTS . Zkusul jsem jsem to otevřít v editoru a to samé. Zajímavé je, že levý a pravý panel funguje.

Jinak skvělá práce Jardy a Michala.

Edie: Předpokládám, že ti zasáhnul "živák", zabrzdilo se to a už se neodbrzdila lokomotivní brzda. Teda aspoň takhle to bylo u mě...

Já testoval eng o 01 nižší a tam žádný problém s brzdou nebyl. Ale se zapnutým živákem nejezdím.
Mašina se chovala po všech stránkách korektně a co se výkonu týká, je živější než její dřívější verze.
V Aktivitě Den Blbec, kdy se jede v Zaječí a Podívíně odbočkou do sudé skupiny se mi v tomto úseku podařilo z 80 rozjet znovu na 200 a pohodlně přibrzdit na 80. Minulé ladění šlo rozjet jen na 170. a už bylo třeba brzdit. Ale mašiny už jezdí, tak snad nám nějaký fíra povykládá, jak se 380 rozjíždí z 80 na 200 ze Zaječí do Podivína :D.

Co se zmizení pultu týká, někdy se tak děje ve hustě zastavěných oblastech, kdy není dobře naladěný počítač a pak nestíhá. Mě to udělalo jednou v Praze po přejítí stanoviště na druhou stranu, ale u 350, když jsem jel do depa.

Naposled editoval moderátor:

Tohle je výpis při výkonu 38% [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img510.imageshack.us/f/380f.jpg/.
Zbyněk: Pokužívám eng který byl v raru.

Jinak jsem zastavoval v Kolíně, stačilo mít na začátku nástupiště 40 km/h a zastavil jsem u konce nástupiště, bez použití brzdy.
http://img510.imageshack.us/f/380f.jpg
Jinak pokaždý jsem byl rád, že jsem z ní vymáčkul alespoň 160, o tom, že bych s ní měl jet 200 mi přijde jako dobrej fór :D.

Edie máš to divné,mě ta 380tka valila kvůli soupravě jen 140 a i tak sem si to musel hlídat,protože byla živá až až,takže těch 160 nemůže bejt problém,jinak sem měl za zadkem klasických 12 vozů

Ale používám eng z toho raru, takže bych to měl mít stejný jako vy. Vůbec mě nenapadá co s tím.
Problém pravdě podobně vyřešen.
Tak radekedar měl pravdu, neodbržďuje loko brzda. Mám stejnej problém, co měl on.

Edie:Díval jsem se na ten tvůj obrázek a máš hryzlý tlak v brzdovém válci vrchní budík já mám ten samý problém! Při rozjezdu byl na 0 a lokomotiva měla parádní rozjezd potom jsem zabrzdil a rozjezd šel ztuha musel jsem hodně zabrat a loko byla velice líná.

Edie: Z toho obrázku bylo vidět, že jsou válce plné vzduchu. Jedině je zkusit odvětrat (v default klávesa _).

premyslav854: Jediné, co mě napadá je, že ta textura frontu je poměrně velká. Třeba ji nezvládne načíst tvá grafická karta.

Mám stejný problém s kabinou, v TGA se mi otevře ale v MSTS mi to dělá stejný problém, nešlo by to nějakým zásahem "napravit"?

já smazal starou 380tku.. nakopíroval novou plus novej cab a spustil. Vše v naprostém pořádku a jezdí nádherně. Jinak děkuji za perfektní model a kabinu a přejí příjemné prožití vánočních svátků.

Michal napsal:
premyslav854: Jediné, co mě napadá je, že ta textura frontu je poměrně velká. Třeba ji nezvládne načíst tvá grafická karta.
Mám 4 roky starý notebook- 1,8 Ghz Sempron,ATI Xpress 1100, žádná sláva,ale ještě se mi to nestalo.

Neznáte ještě nějakou kabinu,která by měla podobnou velikost?

edie: zkus prostě smazat celou složku cd_380 a dej jí tam znova,třeba to pomůže,jestli si toto nedělal

to jsem udělal, pak protože jsem měl ještě consisty i se starejma 380, tak jsem to tam vrátil, a zase se to seká. Samo sebou, že nic jsem nepřepisoval.

...taky hlásím problém s brzdou.Po třetím,čtvrtým zabrždění lokomotivní brzdy už loko nejde odbrzdit.To samé mi dělají pomeranče. t.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře