Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

aha,to já ještě 4x nebrzdil,ale tak,až se najím rozbalím ten jeden dárek:D tak napíšu jak sem pochodil já:D

Chlapi, já jel z Pardubic do Holešovic bez jedinýho problému. Nevím ale zkuste třeba jinej Bin... já mám uplně ten poslední a se simulátorem nemám potíže.

V přímočinné brzda po zasáhnutí živáku zlobí. To je jasnej fakt, kterej nikdo nezpochybní. Pravděpodobně bude chyba v monitoru, nebo někde v nastavení. Ještě sem neměl čas to zkoumat, ale pěkná ;-)

Chlapi já nevím. Ať brzdím, jak brzdím, ať zasahuje VZ jak chce, nic se mi neprojevuje. Vždy odbrzdím. Po zásahu VZ je nutné obsloužit tlačítko bdělosti.

Já mám trošku jiný problém. Při dělání aktivity s novou 380. Aktivitu jsem nalinkoval tak, že se má hráč připojit k soupravě Ec a jet do Brna. Souprava je řazena Ampz+Wrmz+3xBmz. A teď ten problém. Při spuštění aktivity se mi prostě mašina ne a ne připojit k soupravě. Chci se zeptat jestli to už někdo zkoušel a dělá mu to taky,nebo je chyba někde u mne.
Dík Milan

V mé úloze EC 176, která byla dneska vydána se s 380ku připojuju v Brně k Ampz a nemám jedinný problém, vše ok.

To M.G.:
Bůhví jak jsou nastavena spřáhla. Zakopanej pes bude asi tam...

Testoval sem,na cosi sem přišel....živák nepoužívám... když zabrzdim s připojenejma vagonama,několikrát krátce,nebo jednou na dlouho,tak už neodbrzdim.Loko odpojim,zabrzdim lokomotivní brzdu a strhnu záchranou brzdu,jakmile pod 5xF5 záchrana začne zvyšovat brzdnou hodnotu u loko nad oněch 140000,tak povolim lokomotivní a pak vlakovou,bez problému to odbrzdí.Dál už to pak bez vagonů odbržďuje normálně,do tý doby co připojim zpátky soupravu,paxe to zase kousne a jde odbrzdit zase až tou záchranou po odpojení vagonů..... čuměl sem do engu,ale nemám šanci,až tak dalece se nevyznám...
to MG - s připojováním není problém....

Já jsem odvez EC z Prahy do Břeclavi úplně bez problémů. Model opravdu překrásný a kabina taky! Děkuju, Ježíšku :)

Dokáže někdo ten problém s brzdami nagrabovat do videosouboru? Zkouším to podle Tonikova postupu, ale já normálně odbrzdím. Jen když vyčerpám (téměř) všechen vzduch z potrubí (rychlobrzda), tak pak nějakou dobu trvá, než kompresor celou soupravu nafouká. V ten moment se zdánlivě nic neděje, ale stačí chvíli počkat.

tak můj postřeh je takovej že brzdy to je pro mě zmatek:D.....třebaže u mě je lokomotivní brzda zbytečná-nebrzdí,ale když sjedu z výkonu třeba na nulu,tak souprava brzdí:D..což nechápu,ale budiž,,takže nevím,to musí objasnit mr. Jarda Skůra,model je skvělej a to ovládání? Počkejme jak se vyjádří:)..jdu hezdit,zkoušet to:D...alle je to zajímavý,kombinovaný ovladač na nule brzdí jako kdyby to měla být lokomotivní brzda

Přidám jen svůj postřeh s novou 380.
Po stažení jsem pouze nakopíroval to, co kam patří, ponechal jsem starou složku tak, jak byla a vyzkoušel asi ve 4 aktivitách, kde se nejen připojuje,ale je již připojena a vše funguje bez problémů.

Luky napsal:
Jen se chci zeptat, zda i u skutečné, když se dosáhne rychlostí nad 200 km/h, tak zda padá tažná síla dolů taky takhle šíleným tempem.
Zřejmě tam bude nastavený omezovač, aby to nejelo víc než je povolená konstrukční rychlost.

Jaksem se zmínil,já můžu jet třeba jen nevím přikld 120 a když sjedu z výkonu tak zpomaluju jak hrom, je pravda že je to v Poisonově aktivitě,kde mě zasáhla do řízení rychlobrzda,do té doby to šlo nádherně při výkonu nula to nešlo tak rychle dolů,po tom zásahu už to bylo horší,protože rychlost jde dolů i při výkonu třeba 20 procent:) nevím jestli je to aktivitou,mají tam být provozní problémy,to musí zas objasnit strůjce aktivity,ale připojování a rozpojování funguje skvělě,nic mi tam neblbne

Jardo, parádní práce
S Messounem mám naježděno již asi sedm hodin a nemohu se vynadívat. Jezdí nádherně, zcela bez problémů (ať už posun, připojování nebo jízda) a samovolné brzdění soupravy je dle mého názoru také v normálu (cca 0,5 km/h za vteřinu, samozřejmě na rovině).

Mám-li shrnout, opravdu úžasný model, nádherná kabina, zvuky taktéž nemají chybu a problémy žádné

Naposled editoval moderátor:

Kdo má problémy se zobrazením frontu, zkuste si stáhnout a nakopírovat tuto zmenšenou verzi:
http://www.edisk.cz/stahni/79549/cd_380_front.ace_2.43MB.html

Já taky musím pochválit. Jak model tak kabina. Oboje je super a taky žádný problém nemám. Díky chlapi.

Provedl sem další test a zjitil sem: lokomotivní brzda má 5 poloh - jízda,švih,nezařazeno,naplno,závěrná poloha. Pokud zabrzdím až do "závěrné polohy",odbrzdím potom kdykoli,se soupravou i bez ní,naprosto bez problému.Při 4xF5,druhý řádek,klesne tlak na hodnotu kolem 50.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr580787_zabrzdnozvrn.png
...ale když zabrzdím jen do polohy "naplno",hodnota 4xF5 v druhém řádku klesne až na nulu a v tom případě už nejde odbrzdit...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr580786_zabrzdnonaplno.png
...můžete to někdo vyzkoušet,co to dělá vám?

Pokud jde o spřahování, podívejte se ještě pro jistotu na nastavení připojovaných vagónů. Ačkoliv mám eng upraven oproti originálu na 80cm, svěšuji a rozvěšuji bez problémů.

Hnidopišská poznámka : V engu uváděné "Prototyp trisystemové elektricke lokomotivy Skoda Transportation" se vztahuje pouze k cislum 1 a 2 (model). Pro zbylych 18 platí papírově správné "Vicesystemova univerzalni lokomotiva Skoda Transportation".

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře