Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Čouda napsal:
Teď mi ještě prosímvás vysvětlete, jak je možný, že Slovácí na 004 mají takovou kulatou střechu, ale Jarda na modelu a i na fotkách od Jacka atd je ta střecha takový placatější s ostrými přechody v bočnici. Nějak mi to nejde do hlavy.
Protože slovenská 004ka je složená ze třech vraků různých šípů.

Měl bych dotaz pro znalce poměrů, na co slouží ta červená tykadla nad čelními okny? Držáky vlaječek, či co?

Děkuji

Dobrý den, mohly by to býti závěsy pro koncové svítilny. Viz článek zde http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/001962-Motorove-vozy-na-nasich-kolejich-rada-M-2740.asp

Jaroslav Skůra napsal:
Měl bych dotaz pro znalce poměrů, na co slouží ta červená tykadla nad čelními okny? Držáky vlaječek, či co?

Děkuji

Jarouši, keby si z času na čas hodil očkom po mojom webe alebo sa prebehol s poniektorým modelom prišiel by si na to. Názorne je to vidieť napríklad tu:

e1af3ea5cc1e5a77d6154633bcbeac51.jpg

Naposled editoval moderátor:

Jardovy modely Šípů jsou už klasicky dobré, jak už jsme si za ty roky zvykli. Zvláště vezmeme-li v úvahu, že místy asi musel dost "vařit z vody", protože fotografií a technické dokumentace je určitě jak šafránu. Přimlouvám se za to, abychom některé nedostatky, o kterých se zde hovořilo, decentně přešli bez publikování nic neřešících komentářů, protože VŠICHNI víme, že pokud to bude možné, autoři je v co nejkratší době dají do pořádku - a to nejen vlastní model, ale i chování a další věci. Ruku na srdce, vážení, kolik z vás je schopno "od oka" okamžitě postřehnout nesrovnalosti v modelu, aniž byste museli sáhnout po odborné literatuře, fotografiích... u stroje starého mnoho desítek let. Nechce se mi věřit, že by v našich řadách bylo tolik pamětníků. :))) A dále - pokud někdo má přístup k dokumentaci modelovaných vozidel, měl by je prvotně nabídnout autorům k dispozici. Jsem asi jiná generace - ale spíše si přeji mít k dispozici kvalitní model než neustále číst přehršle připomínek a komentářů, které nakonec vedou k tomu, že vozidlo je autorem nas..štvaně staženo z veřejnosti MSTS.
Čoudovi bych rád vzkázal, ať nechá lidi tvořit to, co je baví a k čemu mají chuť. Stošedesáttrojek, Brejlovců a Bardotek máme i díky němu dostatek a je tu prostor i na jiné tvoření. Též bych mu rád doporučil navštívit některé zahraniční stránky MSTS, kde se může s úžasem dozvědět, že tvorba historických strojů je zde VELMI in a na druhou stranu - co se týče kvality provedení, jsou Jarda Skůra, Tax a Pikku zcela bez pochyb na špici. Jmenuji jen je, jako nejznámější tvůrce historických a prototypových vozidel v rámci ČSD. :oops:
Ono, Čoudo, tě tvoje permanentní komentování, na kterém si asi velmi zakládáš, odsuzuje do trapné role človíčka, jež stojí s klacíkem v ruce před nepravidelným útvarem hnědé nevábné hmoty a snaží se jej do té hmoty aplikovat. :cool:

Venny napsal:
Jardovy modely Šípů jsou už klasicky dobré, jak už jsme si za ty roky zvykli ...

Pěkný den,
k tomuto mám jen jediné, je to přesně ten typ příspěvku, který dokáže kohokoliv potešit a správně naladit do další tvorby a co si budem povídat, je to potřeba, mockrát děkuji i za ostatní :!:

A abych jen planě nemluvil, tady je zkušební export Calmu ´35

bde3e2c33354b4e23abfdb91c86c6bfd.jpg

c7dc68e812dd967de0623e2fb7da7806.jpg 8610774f7e413c6691ad93d07ead2041.jpg

PS: Jde to rychle protože jsem doma s "chro, chro" chřipkou, kdo má zájem, na slezině se rád podělím ...

Ahoj Jardo, a nějaký bacil zručnosti by nebyl, ten bych od Tebe rád chytil ... prostě zase skvělé modely, na které se velmi teším ... a určitě nejen já ...
Honza Ungrman

Jestli jsem si vsiml dobre,tak jeden Calm by mel byt zst Tisnov,bohuzel ve velmi zubozenem stavu

Já souhlasím s každým písmenkem v příspěvku od Vennyho. Opravdu každý model je geniální a bezkonkureční, máme možnost projet se i opravdovými skvosty. Když koukám na ten Calm, nezbývá mi nic jiného než valit oči a gratulovat. Jardo, super, odpočíváš také někdy? :)

Tak tohle na chřipku opravdu nevypadá. Já byl mrtvola dvakrát na konci roku a vím že nebylo sil na nic jiného než ležet. Počítač jsem zkoušel brát do postele, ale nějak to nešlo. :D
Tohle musí být jiná nemoc. Na tuto nás sice neuzná žádný doktor, ale uznání máš od nás obdivovatelů. :D

Venny napsal:
jež stojí s klacíkem v ruce před nepravidelným útvarem hnědé nevábné hmoty a snaží se jej do té hmoty aplikovat. :cool:

Tady je zase někdo chytrej jak rádio. Se prober. Když vidím, že je něco špatně tak se zeptám nebo ozvu a nebudu jako ovce tupě kejvat hlavama. Radši dělej něco pro simulátor a dědina ti vzkazuje, že máš chodit pod vozem.

Čouda, nechceš těch slovních sraček už nechat? Zrovna Ty můžeš poučovat o tom, že když je něco špatně, tak se ozveš....přečti si své reakce na to, kdy jsme upozorňovali na to, že máš něco blbě ve svých skinech Ty ...

Na mých skinech je všecko dobře, protože je to z fotek.

Martens měl určitě na mysli značení skinů. Kdy značíš skin Čdc jako Čd.

Čouda napsal:
Na mých skinech je všecko dobře, protože je to z fotek.
Ano, třeba skiny 130 008 a 130 014 jsou úplně dobře oba ze stejných fotek.:D

No to nemá chybu! Vypadá to fantasticky jako vždy :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře