Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Ale dyť já ti nic neřikám... Tak to otočíme na trianglu..

Dominiku porovnej fotku a uvidíš, že Jarda tam má malý ten skok. V reálu je větší. No tohle si opravím sám, to není problém. Jenom to čelo by chtělo přemodelovat. Už kdysi sem na to koukal u 001 a 002 a taky se mě to nepozdávalo. Teď už vím, že by to chtělo upravit u všech třech. No každpádně sem rád za ty stroje to zase jako jo.

Čouda napsal:
..... Jenom to čelo by chtělo přemodelovat. Už kdysi sem na to koukal u 001 a 002 a taky se mě to nepozdávalo.....
Jak tohle řešit ví Ondra Janiš. Jemu se také nepozdával původní brejlovec, čmelák, atd :D
Ale mám pocit, že o tom nijak nemluvil a rovnou ukázal výsledek :D.

On to Ondra taky nemá bez chyb sám o tom ví, mluvil sem s ním o tom a nevím proč modelovat znova celej model jenom kuli tvaru čela, když to stačí opravit.

A právě. to je přesně ono. Nikdo nic nestavíme způsobem, že něco odflinkneme poznámkou, "to je dobrý, to musí stačit". Ale dáváme do toho vše, aby byl výsledek co nejreálnější. Já mohu mluvit za sebe při stavění tratí. Kdysi jsem byl nadšený, jak mám vše přesně, ale jak se dívám současně na tehdejší řešení stanic, vše jde do kopru a dělám rekonstrukce. A jaksi bohužel, některé stanice jsou přepracovány i několikrát, protože to stále není ono.
Pamatuji si jak Miran tvaroval čumák žabotlamy. Posílal vzorky a stále jsme mu psal, že to není ono. Teď se to podobá nejvíc, ale i tak by to chtělo ještě trochu víc zamačknout, aby okna byla pod tupějším uhlem. Jenomže je to asi o tom, že přesně vytvarovat zaoblená čela nebude žádná sranda. A jedno souvisí s druhým, pak každý drobný zásah do modelu způsobí řadu vedlejších prací a možná se zase rozhodí něco jiného. Takže buďme rádi za to co máme. Pokud se cokoli něco někomu nezdá, pošlete autorům přesný tovární výkres. Fotka může být zkreslená nebo někdo má něco zafixované v hlavě a na zamračené vidí i bradavky, i když tam nejsou :D.

Na těch prsech by stačilo akorát více vyboulit vrch, spodek sedí. Stejně tak střecha má zaoblené rohy při pohledu ze zdola ale v reále sou více hranatý. Opravdu ty fotky co se tu ukázali řeší spoustu věcí. Teď už jenom chuť. podklady sou
P.S. měli byste posílat modely mě na betatest...

Naposled editoval moderátor:

Pěkný den,
zajdu do fóra a koukám, že se asi už opravdu blíží jaro, křídla Erotova tlučou na stěnu mansardy a v erotickém dusnu zrodila se láska ... jak jinak si vysvětli zvýšený zájem o velikost baruščina poprsí?

Vemte to tak, že přes zimu Barča trochu zhubla (narozdíl ode mě) a to se jak známo nejdřív projeví na velikosti předností a mimochodem, já jsem dolňák :D

Pro neplnoleté vysvětlím, prsa zatím zůstanou tak jak jsou, pokud bude čas a chuť, tak se na ty připomínky určitě podívám ;)

Jaroslav Skůra napsal:
...mimochodem, já jsem dolňák :D ....
No tak, v tom případě, vzpomene si někdo, která vršovická neměla klasické pluhy? Bylo to nějak jako T478.106... nebo 116...?
:)

mám doma hodně starou fotku berty ale libeňské tušímže a ta měla minimálně na jedné straně pluhy jako, jako papoušek :-D lepší přiřovnání mě teď nenapadá... fotku oskenuju, ale až dají dokupy byt respektive asi až se přestěhuju no.
*pluh, ne pluhy.

Re Čouda: To by mohlo být ono, možná nebyla vršovická, jen si pamatuji, že jezdila Dobříš. Přirovnání sedí. ;)
PS: Na jaře snad koneně doděláme barák a až se nastěhujeme a vybalíme, možná, že ji na některém negativu najdu také.

Pěkný den,
dovoluji si Vám představit Adélku, další posilu, tentokráte dep a remízek ... :)

ff042a09316142ca3fcb3b76197d1201.jpg

Toto veľmi poteší, foto na slovenskú verziu by sa našli ;) Pekná práca Jardo

Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
dovoluji si Vám představit Adélku, další posilu, tentokráte dep a remízek ... :)

http://skura.msts.cz/img/799025_2.jpg

Jardo, koukám, další parádní model
Já se o tuto lokomotivu též pokoušel, ale našly se tam nějaké chybky a model byl v jaksi jiném měřítku, což by si vyžádalo tvorbu odznova. To jsem ještě s modelovacím programem moc neuměl.

Viz. : http://sklad.obrazku.cz/obr260290_799attach.jpg & http://sklad.obrazku.cz/obr260291_799attach2.jpg

Přeji mnoho úspěchu v další práci. Dominik.

Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
...

Nazdar Jardo,
koukám,že se Ti ostravská /tedy v současné době ostravská :)/ aku-dieselová fešanda vyvedla.;) Opravdu parádní kousek a děkuji za ni.To bude v depu veselo.:D
Co se týče případných dalších verzí /včetně slovenské ř.199/,nějaké fotografie jsem už někdy vloni sesbíral od zdejších přispěvovatelů a Jardovi je i poslal.Tak ho přemlouvejte.:)
Zvuky by dle loňského vyjádření Jacka problém být neměly,ale s cabem je to horší.Tedy alspoň nevím,že by ho už někdo tvořil.:( Nicméně,pult stroje 799 025 nafocen je a bude-li zájem,mohu jeho fotografie seriozním zájemcům o tvorbu cabu poslat.Tentokrát toho moc není,takže by vše bylo zasláno přes e-disk.Jen dodávám,že lokomotiva má pult jen na jedné straně a to na té s uloženým dieselovým motorem.

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/pult_799025.jpg

Jejda, tak na stanovišti tedle mašinky jsem v Ostravě řešil už nevím s kým, jaké by se daly dělat aktivity.:D:D:D Parádíčka. Jinak Jardo mohu se pozeptat, jak to vypadá s vydáním "Kapesních Bobinek"? Ptám se veřejně, poněvač si myslím, že to bude zajímat i ostatní a apk. soubor s aktivitou už netrpělivě čeká až půjde ven.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Jejda, tak na stanovišti tedle mašinky jsem v Ostravě řešil už nevím s kým, jaké by se daly dělat aktivity.:D:D:D Parádíčka. Jinak Jardo mohu se pozeptat, jak to vypadá s vydáním "Kapesních Bobinek"? Ptám se veřejně, poněvač si myslím, že to bude zajímat i ostatní a apk. soubor s aktivitou už netrpělivě čeká až půjde ven.:D
S pozdravem Dan.

Pěkný den,
Bobinky jsou venku ...

359f491ebbb25abb8fe2dceb10418e89.jpg

Jen bych chtěl upozornit na nešvar s odrazem světla od čela lokomotiv, Pikku sice nabízel rešení problému, ale ani to nefungovalo. Navíc všechny modely dělám stejnou koncepcí a jedny to dělají, jiné ne, takže opravdu nevím.

Taky bych chtěl poprosit, musím u animací dveří mít v eng nějaký extra text? Jedná se o animaci šroubovek na Adélce, které jsou funkční právě na dveřích.

Děkuji a prima poježdění

Přeji hezký den. Tak to je super zptáva, takže večer dodělám Read Me a aktivita půjde ven.:D
S pozdravem Dan.

Pěkný den,
vydal jsem update modelu S699.0 "Velké laminátky" u kterého jsem upravil čela, nezdála se mi, tahle verze je snad lepší...

84b002fe069d2b3116fb69083b0b7d42.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře