Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Já myslím, že mettys to srovnává s rakouskou 1216. Taurus má 4 sběrače, kdežto škodovácká 380 si vystačí se dvěma.

Až zkusíš udělat textury sám ať už jako skinař nebo modelář, pochopíš. Je to celé o možnostech rozlišení. Já mám denně všech dvacet kusů po ruce (kromě těc, co jezdí) a solidni služební foťák rovněž. Detalnější textura je ti prd platná pokud ji umístíš na velký rám vcelku. Na modelu se ti opět zmenší a detaily se ztratí. To je moje osobní zkušenost právě s texturami 380, ke kterým jsem částečně dodával podklady i si je pro vlastní potřebu vylepšoval (viz. DKV apod.).
Pokud jde o obráceného indiána - příčinou je jediný obrázek deklu klimatizace, který se zákonitosti textur modelu na druhé straně zobrazí zrcadlově. Pro správné zobrazení by musely být kryty samostatné (a druhý zrcadlově otočen).

Ad. sběrače - pokud se povede konstrukce sběrače a vyberou vhodné materiály pro smykadlo, není nutné mít pro každou soustavu sběrač zvlášť jako u Siemense. Nicméně toto řešení prověří až praxe.

mettys napsal:
Zdravím, model se mi velice líbí, ovšem co mi k dokonalosti schází jsou textury... Přesněji textury na rámu mašiny... Snažil jsem se je upravit, ale bohužel se nepovedlo.... Co vím, tak v mém okolí se 002 odchytnout nedá, tudíž nemohu detailnější textury nafotit... Některé hodnoty ani nejdou přečíst... Dále,znak škody zrcadlově otočen je taky asi chyba!?

Jinak perfetní model, nebýt ho, tak si ani nevšimnu že 380tka má jen 2 sběrače ne 4 :)

Mettys

Petr Novák napsal:
Tome,mettys asi nepochopil,jak se pomocí Binu animují oba sběrače...:roll:
Proto si myslí,že ta 4 v zápisu

PantographToggle1 ( 0 1 0 )
PantographToggle2 ( 0 1 0 )
PantographToggle_4 ( 0 1 0 )

je špatně

Ano je to špatně má tam být

PantographsToggle_4 ( 0 1 0 )

Podle mě mettys se podivuje nad třetím zápisem,kde je 4,když 380 má jen dva sběrače.Nicméně by msts asi 4 sběrače animovat neuměl,jenže kdo by vytvořil nový model tauruse,aby toto vyzkoušel v praxi?

Mettys přeci úplně jasně dává najevo, že si vždycky myslel, že 380 má 4 sběrače jako Taurus, a jen díky modelu se dozvěděl, že má vlastně jen 2 :)

Přesně tak. Nevím, kde Petr Novák přišel na to, že se mettys podivuje nad zápisem sběračů v engu. Ta 4 navíc nijak nesouvisí s počtem sběračů, ale s počtem poloh na ovladači sběračů.

Michal napsal:
Přesně tak. Nevím, kde Petr Novák přišel na to, že se mettys podivuje nad zápisem sběračů v engu. Ta 4 navíc nijak nesouvisí s počtem sběračů, ale s počtem poloh na ovladači sběračů.

Tak jsem si to myslel dobře! :D

klimi napsal:
Mettys přeci úplně jasně dává najevo, že si vždycky myslel, že 380 má 4 sběrače jako Taurus, a jen díky modelu se dozvěděl, že má vlastně jen 2 :)

Ano, přesně to jsem myslel :) že má jako 1216 4 sběrače...

Mettys tvoje názory sú tu zbytočné :) Kým sa nadýchneš , že to napíšeš oni to už vedia :)
Teda dvaja sa našli, čo to nedramatizovali : michal a Tom Kanka.

Naposled editoval moderátor:

Pěkný večer,
protože se po vydání modelu Messouna vyrojilo celkem velké množství připomínek k modelu donutil jsem se k drobným úpravám, přecijen, je to můj vlajkový model a některé připomínky byly opravdu věcné.

Takže, model dostal úplně nové textury (foto David Hájek) z 380 005-9 z provozu, byly opraveny všechny připomínky, doladěné bylo i mapování textur, doplnil jsem skutečné stěrače (masivní a "sexy"). Až bude vyřešený problém s laděním, vydám update 002ky a 005ky. Z pětky není sebemenší problém vyrobit jakékoli číslo :)

Abych jen nežvanil, tady je důkaz:

380 005_2.jpg

http://www.railcolor.net/index.php?nav=1000006&file=skoda_380006_52&action=image 380 006-7

Zdravím,
pane Skůra, je to vážně paráda. Máte zhruba spočítaný čas tvorby modelu? Dočkáme se i modelu 164/184? :)

Ahoj Jardo.
Chtěl bych za sebe moc poprosit, nešlo by něco udělat s posunovací ostravskou mašinkou ČDC 799? Jde o to, že je problém se zařazením coby traffic v aktivitě. Jde o tot:
Když ji zařadím do jakéhokoliv konvoje lokomotiv (i samostatně), tak mi prostě nezmizí i když dám pomocně servis 1 coby neviditelnou mašinku. Pokud ji z traffic vyřadím, normálně znizne v danou dobu.
Takže usuzuji, že je nějako zadán výkon pro traffic nebo co, já nevím. V tom se nevyznám.:D
S pozdravem Dan

Stejný problém mám taky. Ona ta adélka po velmi dlouhé době zmizí, ale nejede, plazí se po milimetrech. Kdysi už se podobný problém řešil, tento jev způsobuje přímo model vozidla, tzn. *.s soubor. Ale už nevím co přesně.

No právě, kdyby šlo o traffic, kolem nějž pojedu jen jednou, tak ať to pálí čert:D, ale já v aktivitě jedu stejným místem 3x (OV hln.) a tam je problém, poněvač pokud jej zadám podruhé, tak mi koliduje s tím prvním traffic.:D
Dan

Pěkný den,
myslím si, že tuhle mašinu dlužím sobě i fandům dob nedávno minulých. Obvzlášť, když tenhle unikát v podstatě už ani neexistuje a je pramalá naděje, že se dočká obnovy (nejsou podvozky - autogén). Snad se aspoň dočká důstojného 3D modelu ;)

dac8cb057d550dc474c74bd0d50e3eda.jpg 2a26afcd8604031b3838a44051da73c4.jpg cd66050465e452a89fdd2c8e068a25ed.jpg

Škodovka mala radšej zostať u tohto projektu a nie 380.

Luky napsal:
Jardo prosím Vás,

chci se zeptat. Ten Váš projekt řady 169 bude nalazen podle toho, když jezdil s pomalu běžnými motory a nebo když jezdil s rychloběžnými motory?

Pěkný večer,
chystám verzi původní (prototypovou), ikdyž u této loko se vlastně jedná jen o prototyp. Tzn. pomaloběžné motory nasazené přímo na hřídelých náprav, litá kola bez převodových skříní, ale úprava do jiných použitých variant není problém. Ladění eng počítá také s charakteristikou pro pomaluběžné motory.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře