Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Velmi peknééé dobráá práca teším sa ked kukne na svet ;) držím palce a vela uspešnych nervových situacií :D

Paráááda Tyhlety nátěry žeru nejvíc. Na 363 001 a 372 001 vypadal skvěle a koukám, že na Asynchronu taky!

Naposled editoval moderátor:

Luky napsal:
Mám takový skromný dotaz. Neříkal kdysi J.Skůra, že Mesoun bude jeho poslední model a potom, že z důvodu jiných povinností přestane modelovat. Ptám se proto, že teď dělá jeden pěkný model za druhým a to jsem samozřejmě rád. Ale ty 169ky jsou prostě kus :-)

Hezký den,
bohužel život není pořád jenom o radovánkách a z toho vznikají taková hloupá "definitivní" prohlášení, která v tu danou chvíli člověka napadnou a hlavně se s nima úplně nelogicky hodlá podělit, tak jak jsem udělal já. Když se vody usadí tak stejně zjistim, že mi to modelování tak nějak chybí a že bych měl dělat to co mě baví a můžu tím potešit i někoho jiného :)

Dá se to přeložit i tak, že nějaký ten model ze mě zřejmě ještě vypadne, protože jsem při chuti a zrovna teď mám i motivaci. Vypadá to tak, že pokud někdy skončím, tak už mi to bude stejně jedno, protože budu prdět do hlíny ..... ne ne, mě se jen tak nezbavíte :D

Když už jsme u toho, tak by se měl objevit nějaký nový ladič, protože jich je jako šafránu a Láďa s Petrem to sami jaksi nezastanou a nestíhají, co nechce se někdo naučit něco nového a přijít s pomocnou rukou ?

mates.zscs napsal:
ja by som sa to rád naučil len akosi som nato nenašiel nikde návod
Bohužel, jsou věci, které se podle příruček našprtat nedají. Ladění, modelování, atd, každý si to může sice zkusit, ale většina zjistí, že na to jednoduše nemá buňky. Každý máme na něco nadání a na jiné věci jsme leví. Kdo má pro ladění vrozený dar, by se současně neptal po nějakých příručkách, protože by si potřebné informace dávno zjistil sám.
Pokud chci ladit mašinu, měl bych mít minimální zkušenosti s řízením lokomotivy skutečné. Nebo pokud mám v malíčku veškeré parametry v engu, tak minimálně potřebuji alespoň poradce skutečného strojvedoucího, jinak ladění, aby se podobalo reálu dohromady nedám.

mates.zscs napsal:
tak to ako sa rušeň riadi v prevádzke viem...už len ten eng....tam je problém

mates koľko hodín máš odkerované a na koľkých radách? Pretože je rozdiel mať niečo niekde...Len tak. Do ladenia by som sa nepustil ani ja pretože dva roky jazdenia je podla mňa ešte málo.

Jenom tak v rychlosti. Povídal jsem si s lidma z depa v HK a mám svěděctví, že v hydrobertě byl motor K6S310DR a později K12V220DR jestli se nepletu. Zvuk převodovky velmi podobný 852/853. Z toho plyne, že u berty se lehce měnil vzhled střechy a můžeme vyrobit téměř odpovídající zvuky. Stanoviště bylo prý v podstatě stejné jako u seriových bert, navíc přibylo několik budíků v souvislosti s převodovkou a lokomotiva měla více jízdních stupňů -> můžeme vyrobit skoro odpovídající kabinu. Zkusím vyšťárat někde nějakou fotku, která by mohla pomoci.

107_1.jpg 107_2.jpg
No jistě, DPMO převzal roku 1955 v ZVIL Plzeň jednu lokomotivu typu 16E1. V Ostravě dostala číslo 107 a byla červenobílá. Je k vidění v Technickém muzeu v Brně.

NeilYoung napsal:
...
No jistě, DPMO převzal roku 1955 v ZVIL Plzeň jednu lokomotivu typu 16E1. V Ostravě dostala číslo 107 a byla červenobílá. Je k vidění v Technickém muzeu v Brně.

Zdravím,
no vida,zajímavý kousek.
Když už se teď staví ten Svinov /v rámci 310-tky/,možná by stálo za to prodloužit koleje do Zátiší ať se pak mašina trošku "vyvětrá".:)
Asi to ale raději necháme příštím generacím stavitelů-upravovatelů,kteří by rádi Svinov z doby první poloviny minulého století.;)

David

Jedna otázka od neznalého: Jardo, to malé zelené s hrablami, to je loko r.103 ktorá voľakedy posunovala v depe na Masaryčke ?

duuso napsal:
Jedna otázka od neznalého: Jardo, to malé zelené s hrablami, to je loko r.103 ktorá voľakedy posunovala v depe na Masaryčke ?

Tohle je Škoda 16E2 (r.v. 1958), ze které se nakonec stala akumulačka ř. 103, dnes stojí v depozitáři NTM v Chumutově. Jinak mašinku č. 107 (Škoda 16E1) bych udělal rád, ale musely by být textury, přecijen tr. napětí 600V by ji líp slušelo na tramvajových šínách :)

Hezký večer,
jak je to prosím s muzeem v Líšni? Já tam dost často rád jezdil, ale už nějaký pátek je tam zavřeno. Nemělo se stěhovat? Naposled jsem se tam byl podívat ke konci minulého roku a zelo to tam prázdnotou. Tedy alespoň při pohledu z venčí. http://e499-2002-msts.wgz.cz/image/17369363

Zdravím.
Jardo paráda, pokud by byla i ta Ostravská 107 DPMO, tak z toho bych se radostí asi...:D Jinak s tím muzeem v Brně Lišni, to by mne taky zajímalo. Kdysi jsem se s Alcaponem u pivka bavil, že by nebylo od věci udělat si do tohoto muzea nějaký hromadný zájezd. Jenže to by asi musel zorganizovat nějaký fanda z Brna,;)
Dan

Také bych se tam rád podíval. Jen podotýkám, že uvnitř není opravdu moc místa, ale snad by se dalo nafotit alespoň pár kabin s bleskem a nějaké ty materiály na textury.

Takže návrh byl přijat. Termín bych navrhoval na 16.4. Pište mi závazné přihlášky SZ nebo na mail. Udělám samostatné vlákno se seznamem.
Změna možného termínu na 9.4.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře