Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Jardo pěkná práce... já už ani nedouufal že půjde někdy ven. Až budu mít rošku volněji v práci tak bych asi taky začal z modelováním..a le začnu u vagonů, tečh je taky pár potřeba :D
Jen doufám že se najde někdo kdo by mi ze začátku hodně pomohl..:)

Ahoj Jardo.
Ty mne chceš asi odrovnat.:D Tak si najedu na fórum a od radosti mne málem kleplo :D:D:D, na tuto mašinku se těším, co byly na tvém webu první náznaky. Ještě před tím i na Slovenskou strelu, ale s toho asi sešlo? Vždy si na ní vzpomenu, když kolem ní projíždím v kopřivnici.
S pozdravem Dan.

Jardo, na elektriky mám velkou slabost, ale ještě větší mám na elektiky z doby před rokem 89, možná i proto, že si to spojuji s dětstvím.
Klasika byla zelená béčka a na začátku bobina 141. Tímto modelem jsi mě opravdu odzbrojil, je to krásné.
Zajímavé na celé kapesní bobince je hlavně to, že se našly ve Škodovce kapacity, které vyvíjely jedinečný podvozek pro stroj, který byl vyroben v počtu několika málo (čtyř?) kusů. To je dnes věc naprosto nevídaná.

Pěkný den,
takže dneska přikládám další verzi laku, tentokrát 003ku ve dvojici s 004kou na těžkém vlaku směr Bechyně, v reálu asi těžko viditelné :D

cd304eaffd0d2b27dd33712f935c9aac.jpg

Dane, Pawliku já jsem rád, že se tyhle mašiny někomu zalíbí a že s nima bude třeba i jezdit. Tahle doba má Své kouzlo, ikdyž současnosti se prostě nevyhneme a proto máme MSTS :)

Já byl vždycky fanda do Škodových závodů v Plzni, proto se má tvorba upírá především tam. Mimochodem, už mám v plánu další dva kousky ze Škodovky a jeden z nich by měla být pára (snad) .... promiň Pikku

PS: Pro rýpaly, sehnat fotky na textury pro kapesní bobinky je nadlický úkol (a ve dvou případech i zbytečný) , takže jsem všechny laky odvodil podle toho co mám, zapracovala dobová dokumentace, každá loko se tedy liší v detailech, odstínem laku, špínou atd... Prototyp bude zářit novotou a bude hodně odlišný :)

Naposled editoval moderátor:

Jaroslav Skůra napsal:
... Mimochodem, už mám v plánu další dva kousky ze Škodovky a jeden z nich by měla být pára (snad) .... promiň Pikku
Neomlouvej se kamaráde, ja tu nebudu věčně, abych tvořil československé parní lokomotivy do MsTS, a navíc, taky jsem ti vlezl do zelí s mesounem :D Už se těším na první screeny.
Ta kapesní bobinka se parádně hodí na elektrifikovanou Ztracenou. Doufám, že bude mít funční dveře zavazadlového prostoru, s Kankovým Bap přímo exklusivní souprava ;)

Pikku: Měl jsi na mysli nějakou podobnou soupravu :)? Foceno pravděpodobně na trati Rybník - Lipno nad Vltavou.
e5146766b38906d06ef51ece61a721ba.jpg
Foto: Jelen, J., Sellner, K..:Lokomotivy, Praha 1995, NADATUR

To bych mohl časem upravit modrá patra, přeci jen to byl můj první model a je tam co vylepšovat, zejména na pojezdu. Aspoň budou dokonalejší než ta, co si trainzáci bez mého svolení zkonvertovali z MSTS. Jinak kapesní bobinka vypadá parádně!

Pěkný den,
chtěl bych poprosit, není někdo z okolí Tábora, že by pro mě nafotil E423.001 příp. Křižíka? Pokud by byly fotky, mohly by být i modely.

Děkuji

Jardo, s Křižíkem máš teď smůlu. Je zima a je uklizenej takže pochybuju, že by šel rozumně nafotit. Zkus se s ním připomenout až začne jezdit. Co vím tak jezdívá přes léto o víkendech. Jenže to je kolem něj zase plno lidí. Ale stejně dřív jak na jaře ti ho asi nikdo nenafotí. To by musel bejt jedině někdo z lidí kdo se o něj stará a má možnost s ním i manipulovat.

Podotýkám že tohle vím jen díky tomu, že jsem přededvěma roky na Křižíkovi jel a bavil se s fírou. Fíra byl chudák - bylo narváno a on neměl ani oddělenou kabinu, stál mezi lidma.

dobý den sem z ploane nad luznicí a do tabora to mám ani né 7 km takže není problém nafotit
Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
chtěl bych poprosit, není někdo z okolí Tábora, že by pro mě nafotil E423.001 příp. Křižíka? Pokud by byly fotky, mohly by být i modely.

Děkuji

dobý den sem z plane nad luznicí a do tabora to mám ani né 7 km takže není problém nafotit 100.001

martin151 napsal:
dobrý den sem z plane nad luznicí a do tabora to mám ani né 7 km takže není problém nafotit 100.001

Měl jsem na mysli hlavně hlavně tu starou žehličku, ale zamozřejmě se nebráním žádnému objektu z této trati, tedy i 001čce v provedení ČD.

Děkuji za ochotu budu se těšit

Pěkný den,
takže hlásím, že byly vyrobeny všechny čtyři Bobinky, a čekají na schválení Drážního úřadu :)

311f9cf8e25aba5069670e397bfc6e21.jpg

Jardo, ty bobinky jsou jednoznačně bezkonkurenční! :) Skvělá práce, jako vždy :cool:

No ještě kabinu a zvuky.... Foto kabiny sem našel na jakési stránce věnované právě a jenom bobinkám, no musela by to bejt zpatlanina všeho možnýho, než by se vyrobil originál.

Čouda napsal:
No ještě kabinu a zvuky.... Foto kabiny sem našel na jakési stránce věnované právě a jenom bobinkám, no musela by to bejt zpatlanina všeho možnýho, než by se vyrobil originál.

Fotky kabiny, strojovny, úložáku mám, ale jedná se spíš o dokumentační. V Lužné jsem ji prolezl horem dolem, našel bych i video.

640b02ea930283f4ba097f5acf5dcde7.jpg

Odjakživa mě fascinolo, že pulty byly stavěné pro beznohé strojvedoucí.
Bobinky jsou nádherné, hlavně ty retro nátěry.

Ono sa skor ratalo s tym, ze budu pocas vykonu sluzby stat :)

Kank napsal:
... To bych mohl časem upravit modrá patra, přeci jen to byl můj první model a je tam co vylepšovat, zejména na pojezdu. Aspoň budou dokonalejší než ta, co si trainzáci bez mého svolení zkonvertovali z MSTS...
Poláci nebo Rumuni?

Bohužel Češi. Sice mi bylo tvrzeno, že byl model obkreslen přes Shape Viewer, ale při bližším zkoumání tvarů a mapování mi je jasné jak model do Trainzu vznikl. Ale to už moc nepatří do tohoto vlákna...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře