Matýsek
Průvodčí
Tak jsem "trochu" uklízel a našel jsem taky toto: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img63.imageshack.us/img63/7702/20060819184511oi9.png To bývali časy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
No myslím.že tehdy jsi necetoval za Sk ale za Kčs.To jen takový malý dodatek.To jak jsi psal o tom pivu, tak já ho pamatuju ještě za 1.20Kčs.nebulus napsal:Jo, jo mať tak vtedy dnešné platy . Pamätám si časy, keď pivo stálo menej ako 5.- Kčs. Alebo ako som cestoval vlakom na trase Bratislava - Martin ( 231km ) za 24.- Sk.
Matýsek napsal:...No myslím.že tehdy jsi necetoval za Sk ale za Kčs.To jen takový malý dodatek.To jak jsi psal o tom pivu, tak já ho pamatuju ještě za 1.20Kčs.
My sme zohnali po veľkých známostiach bicykel Eska - skladačka až z Prahy - z Tuzexu. A Škodu 120L sme kupovali v Tuzexe za bony, pretože v normálnej Mototechne bol poradovník. Na Š Favorit sa pred predajňou aj spávalo v spacákoch.Zbyněk Šemora napsal:Kolo Favorit s pětikolečkem, když jste se jednou do roka strefili v Praze na Gorkého náměstí, že tato kola dostali, stálo 1500kč (tedy neúměrně dražší než kola současná v této třídě versus minimální mzda). Jo to opravdu byly časy.
David Hájek napsal:... pamatujete si někdo doby,kdy se každou chvíli objevovaly nové a nové skiny,caby,zvuky atd.,atd. ?
Nějak se v poslední době nemohu zbavit dojmu,že se Č-S MSTS potýká s veřejnou "tvůrčí krizí" ...
dem napsal:S týmto sa dá súhlasiť. Ja osobne som tiež jeden chaotický rádobyautor, a mám rozpracované ......xxx projektov ...
Tax napsal:Za tzv. zlatej éry MSTS vydal napr. pán Starý cca 2, 3, maximálne 4 modely do roka...
Co se týče běhání a měření, tak to jsem využil prvně u modelování vozu Uacs/Raj k naprosté spokojenosti. K Rajce byl nic moc výkres s minimem kót. Sice jsem uvažoval napsat prosbu o výkres do Krnova, ale nakonec jsem zajel do Radotína a cca hoďku si zapisoval naměřené hodnoty. Výsledkem je myslím velmi přesný model Rajky, který byl celý konstrukčně hotov prakticky během jednoho víkendu. Nemusel jsem odhadovat neznámé rozměry určitých částí vozu a ty pak dlouze upravovat aby vypadaly tak jak mají. Další výhoda je, že na model skvělě padnou textury. Takže myslím, že při absenci dobrých podkladů jedno takové měření výrazně urychlí stavbu modelu a zvýší jeho celkovou kvalitu.jm252485 napsal:Říkáte - běháme, měříme pod stroji apod. K čemu ?
Já modely dělám primárně pro MSTS a nebráním se exportům do jiných, třeba enginově lepších simulátorů kterým nebude dělat problém zobrazovat více polygonově náročnějších modelů najednou. Ale nebudu dělat model nadvakrát, jednou méně detailní pro MSTS a více detailní pro jiný simulátor. Navíc u modelů používám LODy, viz níže.jm252485 napsal:Vždyť ten simulátor má také svoje limity a úrověň zobrazení, kterou takové modely nabízejí by se fakticky využila snad jedině v Railworks...
Také se mi nízké FPS hnusí. V MSTS ale bohudík existuje něco čemu se říká LOD, takže Tams má 16 000 polys pouze pokud je ve vzdálenost vozu od kamery menší než 30 m. Doporučuji kouknout ke mně pod pokličku kde jsem uveřejnil excelovské soubory s hodnotami FPS při použití starých Eas-u od Ondry Janiše, mých s LODy a bez LODů v testovací aktivitě. Možná budete překvapen výsledky...jm252485 napsal:... - ten grafický engine MSTS na to prostě nestačí - pak slyšíte nářky na malé FPS apod. Aby ne, když si sestavím soupravu z 5 vozů Tams, kde každý má 16000 polys, tak mi ani 4giga paměti prostě nepomůžou.