Platy strojvedoucích u ČD

zarkow

Cestující
Neví někdo, jaké platy maji strojvedoucí u ČD? Asi to bude záležet na mnoha faktorech (přesčasy a pod.) ale v jaké hladině se to zhruba může pohybovat...
díky

je tam rozdíl mezi typu lokomotivy(Eletrika..,Motor..fíra mě říkal že rozdíl byl tak 1000-2000kč),tuším že i typ vlaku IC,EC,EX,SC...... zhruba mají tak 17 000-25 000 Kč

Není to nic oficiálního tak nemusí to být 100% pravda

Hlavně jde o to kdo má jaké zkoužky a na co a hlavně kde jezdí atp.Nejsem fíra, ale hodím rozsah.
15000-35000 + diety buď v CZK popř.EUR. :wink:

A hlavně si nepleťte pojmy hrubá a čistá mzda. Na to se v médiích často zapomíná a pak to zkresluje...

Na stránkách DPP a na tram fóru jsem dozvěděl že tramvaják má 114 Kč/hod a řidič gumáka má asi stejně.

bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
Pokud má strojvedoucí plat mezi 15 000 - 30 000 Kč, kolik má potom třeba řidič autobusu nebo tramvaje.
Beatlesák napsal:
Na stránkách DPP a na tram fóru jsem dozvěděl že tramvaják má 114 Kč/hod a řidič gumáka má asi stejně.
DPP KS 2007
Mzdový předpis
2.Základní mzda
2.1 Mzdový tarif řidičů MHD ( Kč/hod )
148,20 Strojvedoucí-instruktor
127,60 Strojvedoucí metra
114,70 Řidič tramvaje
114,70 Řidič autobusu
89,50 Strojvedoucí metra v kurzu
83,50 Řidič tramvaje-frekventant
83,50 Řidič autobusu-kurz
takže nic moc ...
Četl jsem v metru,že přijímají řidiče autobusu pro DP a nabízejí plat 24.000,-Kč. A pak,že se mají v DP špatně. :D :compress: :salut:

Matýsek napsal:
bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
Pokud má strojvedoucí plat mezi 15 000 - 30 000 Kč, kolik má potom třeba řidič autobusu nebo tramvaje.
Beatlesák napsal:
DPP KS 2007
Mzdový předpis
2.Základní mzda
114,70 Řidič tramvaje
114,70 Řidič autobusu
takže nic moc ...
Četl jsem v metru,že přijímají řidiče autobusu pro DP a nabízejí plat 24.000,-Kč. A pak,že se mají v DP špatně. :D :compress: :salut:

Vem si to tak....těch 24 kpeněz je hrubá mzda......na ruku dostaneš tak 70%, což je 16800 Kč.......v Praze není problém za bydlení za měsíc zaplatit za 3+1 (pro běznou rodinu) i 13 tis. za měsíc, takže Ti zbývají tak 3 -4 tisíce na zbytek ....... stále si myslíš,že se mají dobře?

Ikdyby jsi bydlel v podnájmu, tak 5000 zaplatíš zhruba za jeden pokoj jenom pro sebe na měsíc......ale podnájem není pronájem ani vlastní byt....takže se velice rychle začneš poohlížet po vlastním a začneš si utahovat opasek.....

Vem si to tak....těch 24 kpeněz je hrubá mzda......na ruku dostaneš tak 70%, což je 16800 Kč.......v Praze není problém za bydlení za měsíc zaplatit za 3+1 (pro běznou rodinu) i 13 tis. za měsíc, takže Ti zbývají tak 3 -4 tisíce na zbytek ....... stále si myslíš,že se mají dobře?

Ikdyby jsi bydlel v podnájmu, tak 5000 zaplatíš zhruba za jeden pokoj jenom pro sebe na měsíc......ale podnájem není pronájem ani vlastní byt....takže se velice rychle začneš poohlížet po vlastním a začneš si utahovat opasek.

A já jsem si vždycky myslel,že Pražáci se mají vždycky dobře, a že proto tam vždy vítězí ODS. :roll:

Jiří Maxa napsal:

Ikdyby jsi bydlel v podnájmu, tak 5000 zaplatíš zhruba za jeden pokoj jenom pro sebe na měsíc......ale podnájem není pronájem ani vlastní byt....takže se velice rychle začneš poohlížet po vlastním a začneš si utahovat opasek.

A já jsem si vždycky myslel,že Pražáci se mají vždycky dobře, a že proto tam vždy vítězí ODS. :roll:
A ty myslíš,že by měla zvítězit KSČSSD ?

Martens napsal:
Matýsek napsal:
bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
Beatlesák napsal:
DPP KS 2007
Mzdový předpis
2.Základní mzda
114,70 Řidič tramvaje
114,70 Řidič autobusu
takže nic moc ...

Ikdyby jsi bydlel v podnájmu, tak 5000 zaplatíš zhruba za jeden pokoj jenom pro sebe na měsíc......ale podnájem není pronájem ani vlastní byt....takže se velice rychle začneš poohlížet po vlastním a začneš si utahovat opasek.....

Pánové ,
Velice pozorně jsem si přečetl vaše názory na plat strojvedoucího u ČD. Po této diskuzi vám napíšu jaká je skutečnost.

Jsou tři druhy strojvedoucích:
1.ten který jezdí na záloze to znamená (posun )
2.ten který jezdí na trati to znamená (osobní,nákladní,rychlíky)
3.ten který doprovází Pendolino.
První má ze vším všudy za normální hodiny 21 000-22000
Druhý má 23 000-25 000
A ten co doprovází Pendolino má 27 000
Samozřejmě záleží také kolik má jednotlivý strojvedoucí let služby na mašině to jsou potom také příplatky za odsloužená léta.Mohu vás ,ale ubezpečit velký rozdíl to není. :eek:

Naposled editoval moderátor:
zsBpeer napsal:
Má vplyv na plat to, či má rušnovodič vysokú školu alebo nemá? - aj ked nie je potrebná...

A proč Taky? Podmínku požadovaného vzdělání jsi splnil a to stačí .....

122 030-0 napsal:
Dráčik napsal:
U nás je to skoro tak, akurát že 21000-22000 majú všetci a v hrubom...
Co napsal brabec tak ty platy jsou taky v hrube mzde.

Vážený pane,
Nemám zapotřebí psát nějaké bludy pokud bych to nevěděl na 100% tak
si to nedovolím ani napsat nebo snad chcete poslat pásku?To doufám nebude potřeba.
Mám takový malý dotaz jak Vy jste na to přišel ,že jsem napsal platy v hrubé mzdě?Pravda je
taková jakou jsem napsal bohužel moje chyba je pouze v tom ,že jsem nenapsal jestli se jedná o čistou nebo hrubou mzdu.Jo jinak se jmenuji buď Jarda nebo Brabec.

Jaroslav Brabec napsal:
122 030-0 napsal:
Dráčik napsal:
U nás je to skoro tak, akurát že 21000-22000 majú všetci a v hrubom...
Co napsal brabec tak ty platy jsou taky v hrube mzde.

Vážený pane,
Nemám zapotřebí psát nějaké bludy pokud bych to nevěděl na 100% tak
si to nedovolím ani napsat nebo snad chcete poslat pásku?To doufám nebude potřeba.
Mám takový malý dotaz jak Vy jste na to přišel ,že jsem napsal platy v hrubé mzdě?Pravda je
taková jakou jsem napsal bohužel moje chyba je pouze v tom ,že jsem nenapsal jestli se jedná o čistou nebo hrubou mzdu.Jo jinak se jmenuji buď Jarda nebo Brabec.
Pane Brabec, muj otec dela na draze, tak jsem podle toho usoudil ze jste ty platy napsal v hrube mzde a jestli ne moje chyba.

Back
Nahoře