Tomesovy aktivity

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tomes
  • Datum začátku Datum začátku
Na sestavě to není, traffik mi ani silnější nepadá od instalace Msts Bin 1.6. Pouze jsem trochu uprail soubor Sun.ENV v trati a to takto:
world_sky_layer
(
world_sky_layer_fadein ( 18:00:00 20:00:00 )
world_sky_layer_fadeout ( 04:00:00 05:00:00 )
world_sky_layer_top
(

Takováhle úprava stačí. Odjíždíte z Přerova stále za tmy, ale není problém s texturami, ty se postupně přehodí bez povšimnutí tak, že ve Svinově jste již za rozbřesku.

Tak díky za radu, mně to chodilo i bez úprav. Asi je lepší dělat aktivity ve dne nebo v noci a ne při vyjasňování nebo naopak při stmívání... :lol:

To je, ale nevím, jak všem vysvětlit, jak se upravuje soubor Sun.env, když si někdo ani nepřekopíruje trainset :eek:

Naposled editoval moderátor:
Tomes napsal:
To je, ale nevím, jak všem vysvětlit, jak se upravuje soubor Sun.env, když si někdo ani nepřekopíruje trainset :eek:

Já si ale myslím, že je to dané jenom tím místem a tím, že se zrovna načítá traffic a textury - moje sestava to neutahne. Padne to v 6.00.
Jel jsem před nějakým časem jinou aktivitu na jiné trati a tam jsem problém neměl, ale nenačítal se zrovna traffic.

bob57_cz napsal:
Tomes napsal:
Prostě dodáš upravený i origo soubor s aktivitou s pořádným návodem.
Všechno špatně.....pokud mám nainstalovaný Cosmos nebo Sky Conductor, tak úprava sun.env nezabírá a jsou tam i jiné env soubory.....to jsem si už ověřil v počátcích MSTS Bin, když jsem zkoušel to přepínání cabů den/noc.....takže s tímhle opatrně....

Boby napsal:
Tomes napsal:

Já si ale myslím, že je to dané jenom tím místem a tím, že se zrovna načítá traffic a textury - moje sestava to neutahne. Padne to v 6.00.
Jel jsem před nějakým časem jinou aktivitu na jiné trati a tam jsem problém neměl, ale nenačítal se zrovna traffic.

V 6:00:00 se zrovna načítá Pendolino. Jinou aktivitu na jiné trati jsi zkoušel s MSTS Bin 1.6 ? Myslím si, že alcapone měl problémy při změně noc/den až po instalaci MSTS Bin 1.6. Jinak já si tuto verzi nemohu vynachválit. :P

Tomes napsal:
Boby napsal:
Tomes napsal:

V 6:00:00 se zrovna načítá Pendolino. Jinou aktivitu na jiné trati jsi zkoušel s MSTS Bin 1.6 ? Myslím si, že alcapone měl problémy při změně noc/den až po instalaci MSTS Bin 1.6. Jinak já si tuto verzi nemohu vynachválit. :P

Tak jsem to ještě pořádně otestoval, ale s v 1.5, protože 1.6 se u mě nechová moc stabilně. Asi tam mám někde chybu. Zjistil jsem že načítání textur, tedy změna noc/den funguje naprosto bez problémů i v případě této aktivity. Takže s tím má souvislost pouze ten traffic, tedy jak uvádíš pendolino. Nějaký další závěr lze vyvodit jedině když by to projelo víc lidí. Zatím je to tak půl na půl.

To je škoda, aktivita je fakt pěkná, asi nejlepší od Tomese. Moc se mi jeho předchozí aktivity nelíbily, ale tato ano.

Přišlo mi pár dotazů, jestli ještě tvořím aktivity. Mám v reklamaci základní desku (už to bude 30 dnů !! a to tam pořád ), takže nemám vhodný PC. Něco mám rozdělané, ale kdy to vydám, záleží na vyřízení dané reklamace. Tolik k tvorbě mých aktivit

To Tomes:
Já bych se ještě vrátil k Excelsioru. Jelikož jsem přešel již na Bin 1.6.1, který chodí bez problémů, tak jsem to ještě zkusil zajet. Bohužel úplně to samé.
Ale jsou dvě řešení. Buď počkat až pendolino zmizí, ale v dostatečné vzdálenosti, jinak to padne. Nebo mírně překročit v max, potom dojedu do stanice před pendolinem a když už stojím ve stanici, tak pendolino vpohodě projede a okolní traffic taky nevadí. Jediný problém - nejde dokončit, protože v Bohumíně zůstanu viset u vjezdového návěstidla na červenou. Ale s tím bude mít pravděpodobně souvislost použití novější verze Binu. Ale zajet se to dá. A když bys třeba to pendolino malinko zdržel a kouknul se na ukončení byla by to špička. No to jenom když by se Ti do toho chtělo, jinak už no problém. Mě čistě jeno štvalo proč mi tahle jediná tvoje aktivita nešla :)

Boby napsal:
To Tomes:
Já bych se ještě vrátil k Excelsioru. Jelikož jsem přešel již na Bin 1.6.1, který chodí bez problémů, tak jsem to ještě zkusil zajet. Bohužel úplně to samé.
Ale jsou dvě řešení. Buď počkat až pendolino zmizí, ale v dostatečné vzdálenosti, jinak to padne. Nebo mírně překročit v max, potom dojedu do stanice před pendolinem a když už stojím ve stanici, tak pendolino vpohodě projede a okolní traffic taky nevadí. Jediný problém - nejde dokončit, protože v Bohumíně zůstanu viset u vjezdového návěstidla na červenou. Ale s tím bude mít pravděpodobně souvislost použití novější verze Binu. Ale zajet se to dá. A když bys třeba to pendolino malinko zdržel a kouknul se na ukončení byla by to špička. No to jenom když by se Ti do toho chtělo, jinak už no problém. Mě čistě jeno štvalo proč mi tahle jediná tvoje aktivita nešla :)
Boby, díky za zprávu, posunout Pendolino nebude problém, já to jel se starší verzí Binu a v pohodě jsem to v Bohumíně dokončil, až budu mít počítač v cajku, tak to opravím, Mockrát díky za info.

Peta napsal:
Nechystáš vypustit ten zvláštní vlak pro fanoušky zápasu Blava-Praha?
Svou část mám hotovou z 90%, pak klekl počítač, takže určitě chystám, Kuba má svou část již hotovou a čeká jenom na mě, takže brzda jsem já. :eek:

Motherboard přišel, ale nefunguje ! Poslali mi desku, která nepodporuje dvoujádrové procesory, takže jsem stále bez PC. Zkouším dělat jednu aktivitu na notebooku, ale tam mi funguje pouze trať 321, takže společná aktivita s Kubou se zase o kousek odkládá :cry: .

Back
Nahoře