Tomesovy aktivity

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tomes
  • Datum začátku Datum začátku
zsr napsal:
Zdravim,

priznam se, ze mi neni jasne, proc se za kazdou cenu snazite napasovat traffic do zcela presnych okamziku. Traffic funguje zcela spolehlive vcetne krizovani pokud ma dostatecne dlouhou trasu a kde ho potkam zalezi na tom jak rychle jedu. Jinymi slovy pokud jedu z Prahy do Kolina a proti me nebo se mnou je nekolik trafiku, ktere jedou Z Kolina do Prahy po cele trase, nehrozi, ze mi budou mizet pred ocima, ci se ruzne blokovta.

Na jednokolejce navic tento system spolehlive zaruci vykrizovani.

Co se tyce zateze kompu, jezdil jsem na 310 a 180tce soucasne s cca. 10-15 trafiky a vliv na fps je nula. (Overil jsem odstranenim veskereho trafficu. Je to logicke,protoze vyocet polohy je smesne jednoduchy proti vypoctum nutnym pro zobrazeni.

Obcas tedy nejaky potkam, ale zalezi na me aktualni i jeho rychlosti, kde to bude. Je to jako v realite - tam to take neni presne predvidatelne - zhruba vite, kde a kdy, ale nikdy se to zcela neopakuje se 100% presnosti, natoz na 2 minuty (samozrejme pokud se nejedna o pripoje).

Mizeni a zjevovani trafiku se mi jevi dost nerealisticke a bohuzel se s tim clovek dost potkava, protoze casovani byva hodne just-in-time.

ZSR
Sice nejsem žádný aktivitový profik, ale tyto základy mám otestovány. Moc Loose consists nebo moc traffic jedoucí (stojící) v současný čas rovná se pád MSTS. Bin tohle hodně vylepšíl, ale pokud MSTS nespadne, tak jste s fps někde kolem 0. Takže je nutné traffic doplnit jen do okamžiku, kdy jej uvidí hráč s tolerancí, před nástupem dalšího traffic by se měl předchozí ukončit.

To bych chtěl vidět, kolik aktivních trafiků naráz by musel mít Zbyněk ve své megaaktivitě.... Tudy určitě cesta nevede, ale opravdu často se zde psalo o rozbíhání časů, Džordž na to reagoval, tak se snad něco povede :wink:

Něco málo k aktivitě IC 142. Vypadá celkem pěkně, jen se mi stala taková nemilá věc. Blížil jsem se k Bohumínu, bylo 10:19, na vjezdu stůj a když jsem se "plížil" k návěstidlu, vrazil do mě zezadu traffic s 350 a polskými vozy. Co si myslí odobrníci a autor - přijel jsem brzy / pozdě, nebo to zlobí jen u mě?

Za odborníky mohu napsat jen toto - pokud je nasazován trafic v protisměru tak vřele doporučuji dodržovat to co napsal zsr. Pokud ale je nasazován trafic po směru tak je nutné nějakým způsobem zajistit i synchronizaci hráče. A to lze pomocí konstrukcí s událostí závislou na čase a událostí závislou na místě. Prostě a jednoduše pokud přijedu někam moc brzo tak musím čekat na pokyn k odjezdu a pokud přijedu pozdě tak už dost často nemá smysl pokračovat v jízdě neboť je provoz mimo a jde to celé do kopru.
Ty časové tolerance jsou pak jen o určitém citu autora a požadovaném záměru.
A k nasazování souprav ve shodném směru.
Vlak před hráčem musí být nasazen třeba i 10 minut oproti hráči a podržen na místě třeba pomocí WP. Tím je pak zajištěno že se nezjeví neplánovaně těsně před hráčem.
Vlak za hráčem by měl jet určitý DOST DLOUHÝ úsek za hráčem (i několik stanic) i s dostatečně pozdním nasazením. A pokud bude mít nastaveno 100% přesnost/výkon tak hráče spolehlivě dojede a drží se v závěsu podle návěstidel. Pak funguje bezpečně i předjíždění ve stanicích - není vázáno na 1-2 minuty (neboli jen kratičkou časovou toleranci) - neboť následný traffic jede podle hráče čili rychle nebo pomalu.

Sponka napsal:
Něco málo k aktivitě IC 142. Vypadá celkem pěkně, jen se mi stala taková nemilá věc. Blížil jsem se k Bohumínu, bylo 10:19, na vjezdu stůj a když jsem se "plížil" k návěstidlu, vrazil do mě zezadu traffic s 350 a polskými vozy. Co si myslí odobrníci a autor - přijel jsem brzy / pozdě, nebo to zlobí jen u mě?
To mě mrzí, ale asi jsi přijel pozdě, cca o 2 minuty..., Boby mě upozorňoval na EC 103, tak jsem ho ještě posunul, ale stejně je problém... Já to projel několikrát a EC 103 projelo až když jsem byl v Bohumíně, tak nevím. Rád bych věděl, jestli se to stalo ještě někomu, stáhlo si to cca 200 lidí a nikdo nic nepsal, posunout start écečka (nebo mu dát 100% výkon, jak píše Ppoollll) ještě o něco není žádný problém.

Tomes napsal:
Sponka napsal:
To mě mrzí, ale asi jsi přijel pozdě, cca o 2 minuty..., Boby mě upozorňoval na EC 103, tak jsem ho ještě posunul, ale stejně je problém... Já to projel několikrát a EC 103 projelo až když jsem byl v Bohumíně, tak nevím. Rád bych věděl, jestli se to stalo ještě někomu, stáhlo si to cca 200 lidí a nikdo nic nepsal, posunout start écečka (nebo mu dát 100% výkon, jak píše Ppoollll) ještě o něco není žádný problém.

Tahle aktivita se musí jet kvůli opravdu hustému trafficu přesně a nadoraz. Stačí minuta zpoždění a už nějaký traffic hráč nepotká. No a to je právě ono. Já byl v tom místě 10.17.30 a po opravě už no problém. Takže za to vem trochu víc, protože si asi nepotkal ani protijedoucí EC a protijedoucí Os, to je tam nachlup, jinak zmizí.

Sponka napsal:
Díky všem, zkusím za to víc vzít, ať se hodiny v napaječkách točí :D
Já to projel bez problému a aktivita se mi fakt líbila, budeš-li mít zájem vezmu Tě do zácviku :lol: :lol:

Boby napsal:
Tomes napsal:
Sponka napsal:

Tahle aktivita se musí jet kvůli opravdu hustému trafficu přesně a nadoraz. Stačí minuta zpoždění a už nějaký traffic hráč nepotká. No a to je právě ono. Já byl v tom místě 10.17.30 a po opravě už no problém. Takže za to vem trochu víc, protože si asi nepotkal ani protijedoucí EC a protijedoucí Os, to je tam nachlup, jinak zmizí.

Chtěl jsem využít vlastností nového Binu, že MSTS nepadá, proto jsem tam dal myslím velmi hustý provoz (cca 130 paths), ale zároveň jsem chtěl, aby byla aktivita hratelná a bylo co nejvyšší FPS, tzn. aby nebylo na trati najednou třeba 10 vlaků, proto jsou některé vlaky na trati +/- 1 minutu od plánovaného průjezdu vlakem hráče. Boby má pravdu tom, že musíte jet na maximum, aby aktivita byla přesně tak, jak jsem ji zamýšlel. Byla to zkouška, kdybyste měl někdo další připomínky, dejte vědět, bude to ponaučení pro příště. :wink:

Ahoj,

zkusil jsem se promerit vliv trafficu a Loose consistu na Frame rate. Udelal jsem si pomoci Activity changeru testovaci aktivititu s velkym mnozstvim trafficu a umistil Loose consisity.
Aktivita vede z Masarycky do Kolina. Jedna se o osbni vlak CD451.

Loose consisty:

Masarycka: 2x CD453, souprava 363+nekolik B
Depo Masarycka: 2x363, 1x Duhova energie
Liben: 363+asi 15x Falls+363, 163+hodne plosinovy s plechy, 111+2xB, 3xBtax, solo 363

Traffic:

Od Holesovic na Kolin kazdych 10 min
Od Kolina na Prahu kazdych 15 min rychlik, kazdych 30 min osobni

Paths:
Hrac: Nekolik 2RB aby rychliky mohly predjizdet hrace
Traffic: Rychliky bez 2RB, Osobni od Kolina 2RB kde to slo a co nejcasteji, aby ho mohly rychliky predjizdet.

Ostatni:
Stiny vypnuty, draty vypnuty

Konfigurace:
Notebook, Intel Pentium M 1,7MHz, 1GB Ram, Windows XP bez SP v solo partion jen pro MSTS, ATI Fire GL 2, HD Toshiba Travelstar 7200ot/min, MSTS Bin 161

Zde jsou vysledky (viz take tabulka v Zipu):

Poradi mereni
ZSR_Praha_Kolin_EpV_TrafficaLooseV2
ZSR_Praha_Kolin_EpV_LooseV2
ZSR_Praha_Kolin_EpV_NoTrafficNoLoose
ZSR_Praha_Kolin_EpV_NoLooseTrafficV2
ZSR_Praha_Kolin_EpV_NoLooseTrafficFar

Frame rates:
- start: 11 , 12 , 20 , 20 , 20
- masrycka depo: 16, 17, 24, 23, 24
- hrabovka 25, 25, 27, 25, 25
- rovinka pred libni : 16, 17, 25, 24, 25
- most vjezd liben: 7, 7, 25, 25, 25
- koleje pred libni: 12, 14, 25, 25, 25
- zacatek nastupiste liben: 16, 17, 25, 25, 25
- za libni: 25, 25, 25. 25, 25
- kyje: 50, 50, 50, 50, 50
- a dale 25, 25, 25, 25, 25

Zaver:
1) Traffic pokud neni v dohledu ((cca. 2km, zalezi na Lodech) nema vliv na Frame rate
2) Loose ma samozrejme obrovsky vliv, ale jen pokud je v dohledu (cca. 2km, zalezi na Lodech) - cili by to chtelo nizkopolygonove Loose vozy a loko
3) V teto lokalite bez vlivu na stabilitu, nezaznamenal jsem ani jeden pad, MSTS se vzdy radne ukoncuje do vyhodnocovaci obrazovky

Aktivity a tabulku prikladam.

Aktivitu ZSR_Praha_Kolin_EpV_TrafficaLooseV2 jsem si projel a pokud vas bavi jen tak jet podle Jizdniho radu, potkavat protijedouci vlaky a nechat se predjizdet rychliky,
ktere jedou za vami, tak se i pobavite, jako jsem se pobavil ja. Neni to nic realneho - proste oddychovka.

Pouzil jsem Konzisty z BP75, u kterych jsem opravil rychlost, jinak zadna zmena. Pokud chcete obnovit puvodni, jsou rovnez v balicku obsazeny.

Zde je odkaz:

http://csd.webzdarma.cz/Files/MereniFrameRates.ZIP

ZSR

Naposled editoval moderátor:
Dnes som si presiel novu Tomesovu aktivitu a musim povedat, ze bola naozaj velmi dobra... Zvlast sa mi pacili niektore subežne jazdy mojho rychliku s inym vlakom a podobne. To sa v aktivitach tak casto nevidi. Tomes - klobuk dolu, dobra praca.

PS: A to aj v reale je v noci taka husta nakladna doprava? Pretoze tych nakladnych vlakov tam je ako maku :lol: .

Ale paci sa mi to!!! Len tak dalej!

Ivan.ps: ja si myslím, že práve v noci chodí viac nákladov a prečo ? No lebo je väčšia priepustnosť.

Ivan.ps napsal:
Dnes som si presiel novu Tomesovu aktivitu a musim povedat, ze bola naozaj velmi dobra... Zvlast sa mi pacili niektore subežne jazdy mojho rychliku s inym vlakom a podobne. To sa v aktivitach tak casto nevidi. Tomes - klobuk dolu, dobra praca.

PS: A to aj v reale je v noci taka husta nakladna doprava? Pretoze tych nakladnych vlakov tam je ako maku :lol: .

Ale paci sa mi to!!! Len tak dalej!

Ivane, díky za pochvalu, v noci jezdí víc nákladních vlaků, ale asi 50 jsem si jich přidal, vždyť za celou cestu dle GVD potkáš 3 vlaky osobní přepravy. Jinak, doufám, že Ti kabina došla... :wink:

Robo napsal:
Ivan.ps: ja si myslím, že práve v noci chodí viac nákladov a prečo ? No lebo je väčšia priepustnosť.

Ja viem, ze je v noci vonku viac nakladov, iba sa mi nezdalo, ze ich je tam az tak vela...

Tomes napsal:
Ivane, díky za pochvalu, v noci jezdí víc nákladních vlaků, ale asi 50 jsem si jich přidal, vždyť za celou cestu dle GVD potkáš 3 vlaky osobní přepravy. Jinak, doufám, že Ti kabina došla...

Ved som si aj domyslel, ze su tam nejake tie naklady naviac. A kabina mi bohuzial neprisla :cry:

Projel jsem R 421 Praha-Olomouc a musím přiznat,že jsem se vůbec nenudil.Moc pěkný.Ještě jsem tam změnil počasí,když předevčírem u nás tak pěkně sněžilo.Jenom se mi bohužel nepodařilo dodržet jet včas.Ale asi to bude rukama.

Zdravím.Mám prosbu,chtěl bych si stáhnout aktivitu R 421 EXCELSIOR do mého MSTS.Mám nainstalovanou poslední verzy DVD od pana Šemory.Budu muset někde stahovat soupravy do Trainsetu,nebo stačí jen aktivitu rozbalit a vyskoušet.Díky moc za odpověď.Všem aktivistům přeji veselý a šťastný nový rok.

Šnek napsal:
Projel jsem R 421 Praha-Olomouc a musím přiznat,že jsem se vůbec nenudil.Moc pěkný.Ještě jsem tam změnil počasí,když předevčírem u nás tak pěkně sněžilo.Jenom se mi bohužel nepodařilo dodržet jet včas.Ale asi to bude rukama.
To jsem rád, já jsem to jel s předposledním Binem a v Olomouci jsem byl o 10 sekund dřív, teď nevím, Zbyněk psal, že čím víc kvedláš rajčákem, tím nabíráš sekeru, jinak díky za pochvalu

Naposled editoval moderátor:
fofrovanka napsal:
Zdravím.Mám prosbu,chtěl bych si stáhnout aktivitu R 421 EXCELSIOR do mého MSTS.Mám nainstalovanou poslední verzy DVD od pana Šemory.Budu muset někde stahovat soupravy do Trainsetu,nebo stačí jen aktivitu rozbalit a vyskoušet.Díky moc za odpověď.Všem aktivistům přeji veselý a šťastný nový rok.
Bohužel v této aktivitě jsou použity 3 vozy mimo Trainsetu BP. Jsou 2 možnosti, buď si je změníš za vozy z Trainsetu BP pomocí Conbuilderu nebo si tyto vozy nainstaluješ, jsou na stránkách Duusa a Dema, jedná se o vozy ZSSK_WLABmee, RDZ_WLABmee62 a MAV_WLABmz.

Nevím,je pravda,že když jsem jezdil dříve,byl jsem v Kolíně vždycky s náskokem,ale to mi tam chyběly zápletky.Přimlouval bych se za nějakou aktivitu s 151 nebo 350.Ale je to na Tobě.

Díky tak vozy jsem si stahl,jenom nevím jestli mám obsah složky zkopírovat do CONSIST a nebo do TRAINSET,díky za pomoc.

Back
Nahoře