passion
Pokladník
Nie si zaregistrovaný na tej stránke?Tonik napsal:No,ale v podstatě je to logický myšlení.......Celkem je v tom logika,né? :!:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Nie si zaregistrovaný na tej stránke?Tonik napsal:No,ale v podstatě je to logický myšlení.......Celkem je v tom logika,né? :!:
Miran napsal:Snad jsem tady psal slušnou žádost, abyste zde nepokračovali v diskusi o tomto nesmyslu! Pokud se zde objeví ještě jeden příspek reagující na zmíněnou hovadinu, půjde to celé hádejte kam? Ne, neuhodli jste. Nepůjde to do sekce Odpad ale rovnou do /dev/null !
Funkčnost brzdičů v msts se blíží reálu dost věrně a možnosti nastavení jsou vcelku široké.Somatko napsal:Ahojte mam taku otazku na brzdici BS2.
Ked ho dam v MSTS do zavernej polohy tak mi stiahne tlak v hl. potrubi na cca. 3,0 bar.Ako som pocul brzdic na obsadenom stanovisti moze byt v zavernej polohe aj odbrzdeny ale v MSTS to nejde.
Podoba sa toto nejak reálu???
Prosím odpovedzte![]()
"Nízkotlaké přebití"Johníík napsal:Neví někdo na co je poloha ''P'' na vlakové brzdě?? furt mi to vrtá hlavou a nevím na co to je.. Os¨tatní polohy jsou myslím jasné
drn napsal:Funkčnost brzdičů v msts se blíží reálu dost věrně a možnosti nastavení jsou vcelku široké.Somatko napsal:Ahojte mam taku otazku na brzdici BS2.
Ked ho dam v MSTS do zavernej polohy tak mi stiahne tlak v hl. potrubi na cca. 3,0 bar.Ako som pocul brzdic na obsadenom stanovisti moze byt v zavernej polohe aj odbrzdeny ale v MSTS to nejde.
Podoba sa toto nejak reálu???
Prosím odpovedzte![]()
Bohužek nejde sladit odpovídající nápisy ( nepřeložené a obzvláště přeložené ) jednotlivých poloh u různých typů brzdičů, protože se u každého typu brzdiče chová určitá definice jinak a to ještě i v závislosti na pořadí vložené definiční hodnoty.
A s čím nesouhlasíš ? Konkretizuj a pak navrhni nová nastavení, pokud to umíš. Rádi přeladíme na plný reál.Howky napsal:Tak to teda nesouhlasím.Kdyby to bylo jak v realu tak by to fungovalo asi trosku jinak např u řad x6x v MSTS,no já vím no já si rejpnout musel.![]()
drn napsal:A s čím nesouhlasíš ? Konkretizuj a pak navrhni nová nastavení, pokud to umíš. Rádi přeladíme na plný reál.Howky napsal:Tak to teda nesouhlasím.Kdyby to bylo jak v realu tak by to fungovalo asi trosku jinak např u řad x6x v MSTS,no já vím no já si rejpnout musel.![]()
No dejme tomu, že mám řadu 111 ! ...Howky napsal:...
No dejme tomu že mám řadu 162
...
Čouda napsal:Máš pravdu. U těchto strojů lze EDB brzdit i při stahnutém sběrači avšak pouze omezenou dobu. Mám tušení, že je to 11 vteřin (kuli chlazení TM). Znalí upřesní.
Pajavlaky napsal:Tak se mi konečně podařilo svézt se na mašině, konkrétně na 240. Zajímala by mne jedna věc. Strojvedoucí zastavoval tímto stylem. Přijížděli jsme do Zlivi rychlostí 40 km/h. Strojvedoucí nejprve trochu utáhl brzdič, pak ho rychle přesunul do závěrné polohy a během asi 2 vteřin odbrzdil. To jsme mohli jet tak 25 - 30 km/h. Pak už na brzdu nesáhl a vlak krásně, čistě zastavil. Když to chci ale udělat v MSTS s kompletně vyladěnou soupravou 240 + 3 x ZSSK Bdt, vlak bleskurychle odbrzdí. Dokonce pokud použiju tuto podle mne výhodnou techniku i z rychlosti 5-10 km/h, vlak hned odbrzdí a dál si to vesele jede za tabulku rychlostí 2-3 km/h
. Vůbec se v nastavování brzd nevyznám, ale bylo by možné toto nějak nasimulovat? Pokud je to otázka jednoho parametru, který by v případě již vylazené 240 a vylazených vozů neovlivňoval další parametry. Myslím, že v MSTS se stejně dá REÁLNĚ jezdit jen se 451, 240, 230, protože ostatní ( 242 ) dělají ze simulátoru větší arkádu než jakou ji vydali tvůrci z Microsoftu. Slyšel jsem něco o tom, že to pomalé napouštění a vypouštění nelze nastavit kvůli zvukům, ale já bych ty zvuky klidně oželel. Ty alespoň neovlivňují jízdu
.
Jinak vše co jsem zde popsal je k dispozici zde http://www.pajavlaky.webz.cz/video_zliv.MOV , přehrává to Quick Time. Má to necelých 8 Mb.
Také by mne zajímalo, co na tuto techniku říkají skuteční strojvedoucí a jak brzdí ( brzdili ) oni.