Způsoby brždění soupravy v reálu (PajaVlaky)

Snad jsem tady psal slušnou žádost, abyste zde nepokračovali v diskusi o tomto nesmyslu! Pokud se zde objeví ještě jeden příspek reagující na zmíněnou hovadinu, půjde to celé hádejte kam? Ne, neuhodli jste. Nepůjde to do sekce Odpad ale rovnou do /dev/null !

Miran napsal:
Snad jsem tady psal slušnou žádost, abyste zde nepokračovali v diskusi o tomto nesmyslu! Pokud se zde objeví ještě jeden příspek reagující na zmíněnou hovadinu, půjde to celé hádejte kam? Ne, neuhodli jste. Nepůjde to do sekce Odpad ale rovnou do /dev/null !

Tak jestli do toho můžu kecat,tak už si to měl dávno smazat. ;) ...včetně tohoto...

Ahojte mam taku otazku na brzdici BS2.
Ked ho dam v MSTS do zavernej polohy tak mi stiahne tlak v hl. potrubi na cca. 3,0 bar.Ako som pocul brzdic na obsadenom stanovisti moze byt v zavernej polohe aj odbrzdeny ale v MSTS to nejde.
Podoba sa toto nejak reálu???

Prosím odpovedzte :(:(:(:(

Somatko napsal:
Ked ho dam v MSTS do zavernej polohy tak mi stiahne tlak v hl. potrubi na cca. 3,0 bar.Ako som pocul brzdic na obsadenom stanovisti moze byt v zavernej polohe aj odbrzdeny ale v MSTS to nejde.
Funkčnost brzdičů v msts se blíží reálu dost věrně a možnosti nastavení jsou vcelku široké.
Bohužek nejde sladit odpovídající nápisy ( nepřeložené a obzvláště přeložené ) jednotlivých poloh u různých typů brzdičů, protože se u každého typu brzdiče chová určitá definice jinak a to ještě i v závislosti na pořadí vložené definiční hodnoty.

Neví někdo na co je poloha ''P'' na vlakové brzdě?? furt mi to vrtá hlavou a nevím na co to je :P.. Os¨tatní polohy jsou myslím jasné

Johníík napsal:
Neví někdo na co je poloha ''P'' na vlakové brzdě?? furt mi to vrtá hlavou a nevím na co to je :P.. Os¨tatní polohy jsou myslím jasné
"Nízkotlaké přebití"

drn napsal:
Somatko napsal:
Funkčnost brzdičů v msts se blíží reálu dost věrně a možnosti nastavení jsou vcelku široké.
Bohužek nejde sladit odpovídající nápisy ( nepřeložené a obzvláště přeložené ) jednotlivých poloh u různých typů brzdičů, protože se u každého typu brzdiče chová určitá definice jinak a to ještě i v závislosti na pořadí vložené definiční hodnoty.

Tak to teda nesouhlasím.Kdyby to bylo jak v realu tak by to fungovalo asi trosku jinak např u řad x6x v MSTS,no já vím no já si rejpnout musel.:):D:D

Howky napsal:
Tak to teda nesouhlasím.Kdyby to bylo jak v realu tak by to fungovalo asi trosku jinak např u řad x6x v MSTS,no já vím no já si rejpnout musel.:):D:D
A s čím nesouhlasíš ? Konkretizuj a pak navrhni nová nastavení, pokud to umíš. Rádi přeladíme na plný reál.

drn napsal:
Howky napsal:
A s čím nesouhlasíš ? Konkretizuj a pak navrhni nová nastavení, pokud to umíš. Rádi přeladíme na plný reál.

No dejme tomu že mám řadu 162

1- Vysokotlaký švih
2- Plnicí
3- Závěr
4- Odbrzďovací - nearetovaná
5- Jízdní - aretovaná, v tomto režimu je stupeň brzdění (odbrzdění) udržován tak, jak byl předtím nastaven v nearetovaných polohách
6- Brzdicí - nearetovaná, potřebný brzdný účinek závisí na době podržení v tomto režimu, stejně tak i odbrzdění
7- Rychlobrzda - pro úplné vyprázdnění průběžného potrubí a docílení maximálního zabrzdění; jediný mechanický režim tohoto jinak elektrického brzdiče

Brzdím li použiji 6. tedy ,,Brzdící,, brždění a brzdím
Odbrždění 4. tedy ,,Odbrzďovací,,
Jinak je stále ve stavu 5. Jízda

Já to myslel takto. v MSTS je to upraveno tak jak MSTS dovolí ,ale kdyby to bylo podle reálu bylo by to lepší.Zatím žádný lepší nápad na úpravu nemám,ale něco mě ve škole napadlo ,takže zkusím pokecat s kámošem zda by se to dalo.:-P;-)

Nepozeraj na tie nápisy, ale na polohy brzdiča. Súhlasí to s reálom, akurát tie nearetované polohy sú neni, ale zas všetko nemôžeme mať.

Howky napsal:
...
No dejme tomu že mám řadu 162
...
No dejme tomu, že mám řadu 111 ! ...
Nemíchej řady hnacích vozidel s typy brzdičů. Vůbec to spolu totiž nesouvisí, třeba taková Bobina měla více typů brzdičů - ŠkodaNO i BS2, Knorr i DAKO BP a rozvaděče Oerlikon, Knorr, i DAKO.
Stejně tak je i několik typů BSE podle určení pro zabudování na místo do vozidla ( strojovna nebo mezistěna ), předpokládané průtokové množství vzduchu ( motorové vozy, univerzální loko ) a pro ně několik typů ovladačů pákových horizontálních, vertikálních, tlačítkových, kombinovaných,...

Pri elektrickych masinach ako napriklad 350 263 163 362 sa mi stava ze brzdim EDB so stiahnutym sberacom....ja ked idem dlhsie stat na stanici tak sberac stiehnem cca. 4km pred stanicou a potom brzdim EDB a funguje
Ak sa nemylim v reale je to tak ze EDB funguje len pri zodvihnutom sberaci..

Naposled editoval moderátor:
No a jak je to teda u 371 a 372, já jsem viděl video kde fíra použival EDB,při staženém sběrači.

Máš pravdu. U těchto strojů lze EDB brzdit i při stahnutém sběrači avšak pouze omezenou dobu. Mám tušení, že je to 11 vteřin (kuli chlazení TM). Znalí upřesní.

Čouda napsal:
Máš pravdu. U těchto strojů lze EDB brzdit i při stahnutém sběrači avšak pouze omezenou dobu. Mám tušení, že je to 11 vteřin (kuli chlazení TM). Znalí upřesní.

u nas na slovensku 131 ktore maju EDB mozu brzdit so stiahnutym zberacom 4minuty aspon podla toho co som cital v prirucke ovladania EBD na tychto rusnoch

RE:

Pajavlaky napsal:
Tak se mi konečně podařilo svézt se na mašině, konkrétně na 240 :D . Zajímala by mne jedna věc. Strojvedoucí zastavoval tímto stylem. Přijížděli jsme do Zlivi rychlostí 40 km/h. Strojvedoucí nejprve trochu utáhl brzdič, pak ho rychle přesunul do závěrné polohy a během asi 2 vteřin odbrzdil. To jsme mohli jet tak 25 - 30 km/h. Pak už na brzdu nesáhl a vlak krásně, čistě zastavil. Když to chci ale udělat v MSTS s kompletně vyladěnou soupravou 240 + 3 x ZSSK Bdt, vlak bleskurychle odbrzdí. Dokonce pokud použiju tuto podle mne výhodnou techniku i z rychlosti 5-10 km/h, vlak hned odbrzdí a dál si to vesele jede za tabulku rychlostí 2-3 km/h :D . Vůbec se v nastavování brzd nevyznám, ale bylo by možné toto nějak nasimulovat? Pokud je to otázka jednoho parametru, který by v případě již vylazené 240 a vylazených vozů neovlivňoval další parametry. Myslím, že v MSTS se stejně dá REÁLNĚ jezdit jen se 451, 240, 230, protože ostatní ( 242 ) dělají ze simulátoru větší arkádu než jakou ji vydali tvůrci z Microsoftu. Slyšel jsem něco o tom, že to pomalé napouštění a vypouštění nelze nastavit kvůli zvukům, ale já bych ty zvuky klidně oželel. Ty alespoň neovlivňují jízdu :D .
Jinak vše co jsem zde popsal je k dispozici zde http://www.pajavlaky.webz.cz/video_zliv.MOV , přehrává to Quick Time. Má to necelých 8 Mb.
Také by mne zajímalo, co na tuto techniku říkají skuteční strojvedoucí a jak brzdí ( brzdili ) oni.

Vlaková brzda v MSTS bohužel úplně neodpovídá realitě. Jeví se mi to spíše jako jízda s krátkým vlakem, kdy brzda brzdí dříve a odbrzďuje rychleji než na dlouhém rychlíku, co jsem byl zvyklý. Nemám ale vůbec žádné tušení, jak by to šlo v MSTS vylepšit. I když, bylo by to super. Jinak jsem obdivovatelem MSTS, opravdu dost dobré. Kdysi jsem jezdíval na lokomotivách řady 150, když ještě fungovala Masaryčka. Dnes už můžu jen zamáčknout slzu.
Ještě bych doplnil. kdyby někdo věděl jak upravit brždění na loko řady 150, tam se domnívám na zvuku brzdy nezáleží, protože elektrický brzdič na stanovišti ve skutečnosti stejně není slyšet. Musí se koukat na manometr. Tak by ta úprava nějak mohla projít.

Naposled editoval moderátor:
Tak napríklad ja brzdím s radou 240 v MSTS tak že idem trebárs 80 km/h potom presuniem brzdič do polohy brzdenia (napr. 30%).Keď už idem nejako 30 km/h tak stlačím backspace (ako záchranná brzda) a hneď držím tlačítko pre odbrzdenie vlakovej brzdy až kým nedosiahnem polohu JAZDA a potom už len brzdím s BP a keď vlak zastaví tak je BP úplne zabrzdená.

Takto brzdím aj z 750.

Back
Nahoře