Somatko
Skladník
Pretože tak rýchlo znížim tlak v hlavnom potrubí a potom je dlhšia doba na odbrzdenie.Michal napsal:Somatko, proč tam rveš tu záchrannou brzdu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Pretože tak rýchlo znížim tlak v hlavnom potrubí a potom je dlhšia doba na odbrzdenie.Michal napsal:Somatko, proč tam rveš tu záchrannou brzdu?
Somatko napsal:.....Keď už idem nejako 30 km/h tak stlačím backspace (ako záchranná brzda)...
Somatko napsal:Keď už idem nejako 30 km/h tak stlačím backspace (ako záchranná brzda) a hneď držím tlačítko pre odbrzdenie vlakovej brzdy
Čouda napsal:to asi těžko.
Čouda napsal:jestli s nákladem uděláš to, co psal Somatko, tak ho netoztrhneš. Prostě křáp do rychlobrzdy a povolit.
Čouda napsal:No tak tos musel mít někde už načlou šroubovku. Tohle se normálně nestává...
Ale děláš pokrokyČouda napsal:No jo ale potom to není moje vina, takže mě to je jedno.
Čouda napsal:No tak tos musel mít někde už načlou šroubovku. Tohle se normálně nestává...
Pawlik napsal:Přední odbržděné vozy se od sebe odrážejí nárazníky, dokud se nenatáhnou spřáhla (což samo o sobě může znamenat značný silový ráz na spřáhla) a do toho se slovo přihlásí zadní nabržďující vozy, které s tím ještě víc škubnou = přetržení.
Čouda napsal:No jo ale potom to není moje vina, takže mě to je jedno.
No, ano.Pawlik napsal:Čoudo, v prvé řadě se bavíme o rychlobrzdě a následném okamžitém povelu k odbrždění.
Pawlik napsal:Tůaková vlna v potrubí má o něco menší rychlost než zvuk. U vlaku o délce 700 m tak k poslednímu vozu dojde signál za cca 2,5 s.
Pokud tam frkneš rychlobrzdu a pak hned odbrzdíš (nebo dokonce použiješ vysokotlaký švih), stane se to, že přední vozy již začnou odbržďovat zatímco zadní dokonce mohou nadále svůj brzdící účiněk zvyšovat, protože k nim teprve dorazil signál (tlaková vlna) požadující nárůst brzdného účinku.
Co z toho plyne? Přední odbržděné vozy se od sebe odrážejí nárazníky, dokud se nenatáhnou spřáhla (což samo o sobě může znamenat značný silový ráz na spřáhla) a do toho se slovo přihlásí zadní nabržďující vozy, které s tím ještě víc škubnou = přetržení.
Čouda napsal:dyť je úplně jedno, jestli ten bar uberu rychlobrzdou, nebo normálním bržděním. Situace je pořád stejná.
Pawlik napsal:Když máš nabržděný celý vlak a odbrzdíš, tak se od sebe vozy odpředu jeden po druhém normálně rozestoupí a celá ta souprava mírně kmitá (ona kmitá i při jízdě), jak vozy odtlačují nárazníky. Ale když se stane to, že zadní ti ještě nabržďují, pak ten "zadek" za ten "předek" tahá daleko víc.
Pawlik napsal:No jo, Mikuldo, ale ruku na srdce, který přípravář utahuje šroubovky?