Způsoby brždění soupravy v reálu (PajaVlaky)

Ano, obíhám to všechno, stejně musím dozadu kvůli brzdě.
Pokud střídáme na ose, tak tam samozřejmě neběžím :-)

No vidíš, jak jsi zodpovědný ke své práci a né že to "není můj problém", jak někteří tvrdí. :)
To si můžete dělat brzdu sami? Předpisy tohle povolují? Tuším, že u Siemensů stačí při zkoušce brzdy na konci soupravy odfouknout vzduch a mašinka si sama nabrzdí na potřebný tlak.

Ono mít na hrobě nápis "Zde leží morální vítěz" je hezké, ale ...
Sami - jsme tam dva. Nebo jak jsi to myslel?
A to poslední jsem nějak nepochopil.

Přesně tak, bylo mi divné, že by zkoušku brzdy dělal fíra sám a nebyl tak jištěn proti chybě.
Někdo mi to říkal, už nevím kdo, že se dá u Tauruse nastavit režim něco jako "zkouška brzdy",
souprava se odbrzdí, zabrždění si pak udělá posunovač tím, že upustí kohoutem vzduch z potrubí, mašinka pokles tlaku pozná a automaticky sníží tlak v potrubí na hodnotu danou pro zkoušku brzdy. Ale co je na tom pravdy, nevím.

754 067 napsal:
Jakou rychlostí (zhruba) jede vlak u začátku peronu? A kdy začíná brzdit? U lokomotivu s pěti vagony.

Hele to je různé!Záleží na mnoha faktorech!třeba:jak je peron dlouhý,jaké je počasí,jaká je to mašina-jestli má nebo nemá EDB,jaké vozy,jakej je to fíra :D atd....!
P.s. Hodně fírů třeba v Kolíně jede na začátku peronu třeba i 100 km/h a v pohodě to ubrzdí!Sranda potom je když zrovna dojde k výpadku napětí v troleji!To pak cestující z prvních vozů vystupují do "štěrku" :D

Zdravím Vás,
tak mě napadlo zda se dá na internetu sehnat potřebná literatura k řízení vlaků:) Něco jako v autoškole učebnice. Díky

KA09 napsal:
Zdravím Vás,
tak mě napadlo zda se dá na internetu sehnat potřebná literatura k řízení vlaků:) Něco jako v autoškole učebnice. Díky
Jsou příručky ke každé řadě lokomotivy, motorového vozu či jednotky. V těchto příručkách je vozidlo kompletně popsáno ale pokud nemáš potřebné znalosti tak se v tom nejspíš budeš těžko orientovat.
Příručka na téma "Jak řídit vlak" není už jenom z toho důvodu, že každé vozidlo se řídí jinak.

Hynďa napsal:
KA09 napsal:
Zdravím Vás,
Jsou příručky ke každé řadě lokomotivy, motorového vozu či jednotky. V těchto příručkách je vozidlo kompletně popsáno ale pokud nemáš potřebné znalosti tak se v tom nejspíš budeš těžko orientovat.
Příručka na téma "Jak řídit vlak" není už jenom z toho důvodu, že každé vozidlo se řídí jinak.

Promiň asi sem se blbě vyjádřil chtěl jsem "učebnici", kde jsou popsané značky se kterýma se mohu setkat na dráze. Ne přímo popisovat lokomotivu jak se ovládá

V Čechách D1 a D2 u nás Ž1. K tomu prislúchajúcich predpisov je ešte milión.
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1120

Naposled editoval moderátor:
Jako strojvedoucí musíš znát celou skříň předpisů. Otázkou je co z toho pak potřebuješ, ale musíš ;-) Náš přednosta tím straší nový uchazeče o fírování :-D:-D:-D

To je jakou u auta taky se naučíš celou knihu ale pak otázka co použiješ:)

Mě šlo o to kde tu celou skříň předpisů na netu najít:)

KA09 napsal:
To je jakou u auta taky se naučíš celou knihu ale pak otázka co použiješ:)

Mě šlo o to kde tu celou skříň předpisů na netu najít:)

Jedna "almárka" je zde: http://provoz.szdc.cz/portal/ViewArticle.aspx?oid=136 a něco je tady: http://www.predpisycd.wz.cz/predpisy.htm .
Není to sice zdaleka všechno, ale myslím, že by Ti to zatím mohlo stačit. ;)

KA09 napsal:
... chtěl jsem "učebnici", kde jsou popsané značky se kterýma se mohu setkat na dráze ...
Jen upřesním, že tohle přesně najdeš v návěstním předpise, což je předpis D1 ... a odkaz máš v předchozím příspěvku (ten druhý).

Už dávno po tvojom poste som ti to tam linkol......Si si to ani nepozrel či čo? Máš tam aj D1 aj D2. A stále to hladáš....

http://www.humyo.cz/!#/9487147/P%C5%99edpisy/

Tady máš snad všecky drážní předpisy. Otázkou je, jestli jsou aktualizované. Ale pro představu stačí i tuto ;-) Myslím, že v OK2ce zjistíš, co má fíra ve znalostech a pak v každým předpisu je rozsah znalostí pro jednotlivé funkce.

Tak v ok2ce jsem našel tuhle část
CÁST CTVRTÁ – PODMÍNKY A ROZSAH VÝCVIKU PRO
PRACOVNÍ CINNOST STROJVEDOUCÍ
Kapitola I. – Výcvik pred vykonáním odborné zkoušky V-08
90. Zamestnanec musí být starší 18-ti let a musí splnovat podmínky zdravotní zpusobilosti
ve smyslu zákona o dráhách c. 266/1994 Sb. a podle vyhlášky c. 101/1995 Sb.

Takže na Strojvedoucího, který jak mi bylo řečeno je možné vykonávat až po dovršení 21let, je tedy možnost se přihlásit před 21 rokem jak je to uvedené víše?[/quote]

Back
Nahoře