LCD monitor

duuso napsal:
Akej značky máš monitor prosím Ťa ? Lebo ja mám Asus 22" a tiež idem len v oknách a chcel by som to spraviť tak ako Ty, len ani za svätého neviem to nastavenie monitora objaviť.:eek:
Já mám LG a také tam nic podobného nemám. Ale to opravdu v ATI nejde nikde nastavit? nVidie jsou v pohodě, tam to jde.
Pokud to pustíte na LCD televizi, tak tam také není problém, dá se přepínat 4:3 nebo 16:9.

Zbyněk

Naposled editoval moderátor:
Na stolovom compe, kde mám to LCD Asus mám staršiu grafiku ATI Radeon 9200 SE a neviem to tam nastaviť nakoľko vo vlastnostiach obrazovky chýba panel nastavenia grafickej karty, notebook mám taktiež Asus ale s grafikou NVIDIA a tam ten panel je a Dráčik mi to tam pred rokom nastavil, Tax mi po telefóne radil nastaviť samotný monitor ale v jeho ovládaní som to nenašiel.

Tak jsem experimentoval a nakonec zkusil stáhnout nejnovější ovladače.
Světe div se, výrobce ATI mne vyslyšel. V nejnovějším Catalyst Control Center přibyla záložka respektive puntík, který když se zvolí (podle ikonky obrazovky a jejím dvou svislým pruhům na okrajích).
Pak už MSTS šlape se správným poměrem stran. Asi jim došlo že současně se prodávají nejvíc širokoúhlé monitory, ale ne každý SW tohle podporuje. Už jsem se opravdu na ATI začal šklebit
Jen mi štve, starší verze byla v češtině a aktuální je v angličtině. Jak pravidelně aktualizuji, tak mi připadá, že čeština je tam jen náhodně a záleží na štěstí.:(

Zbyněk Šemora napsal:
... Jen mi štve, starší verze byla v češtině a aktuální je v angličtině.
A přepnul sis jazyk při stahování ? CCC má češtinu - i ten poslední.

Download Link File Size Version Date Posted Package Includes
GART Driver
1 of 5 604KB 5.8 Aug. 17, 2004 GART Driver Only

Release Notes
Display Driver
2 of 5 13.2MB 8.10 October 15, 2008 Display Driver Only

Catalyst Control Center (Czech)
3 of 5

Also available in other languages. Please select your preferred language: 23.9MB 8.10 October 15, 2008 Catalyst Control Center for English, Czech, Danish, Dutch, Finnish, Norwegian, Swedish, Russian, and Turkish

Bobe, neaktualizuji ovladače ATI poprvé. Kdyby tam ta nabídka pro CZ byla, věř mi, že bych Czech rád zvolil. Je nutné si uvědomit, že ATI má hodně karet a některé ovládače češtinu mají a některé ne. Když jsem aktualizoval minule, tak pro ATI 1900 a X1650 tam volba češtiny byla, u X800 ne. Dnes tam není CZ pro žádnou z jmenovaných verzí.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, neaktualizuji ovladače ATI poprvé. Kdyby tam ta nabídka pro CZ byla, věř mi, že bych Czech rád zvolil. ...
Asi ses po té stránce nerozhlédl dostatečně.
Před pár okamžiky jsem tam byl znovu a pro všechny tebou vypsané karty tam ten CCC je i česky.:salut:

Už to vidím. Ale Bobe, když už chceš radit tak to napiš pořádně, my všichni anglicky neumíme nebo není tolik času na experimentování. Jazykové verze jsou zde:
"Individual driver download packages, ATI Multimedia Center, Avivo™, and Korean full package"
Jenomže dříve tomu tak nebylo a tohle bylo hned na vstupní obrazovce. A to jen u některých karet.
Já se instalacemi grafických ovladačů ATI neživím, tak proto jsem považoval za rychlejší variantu se zeptat.

Zbyněk Šemora napsal:
Už to vidím. Ale Bobe, když už chceš radit tak to napiš pořádně, my všichni anglicky neumíme nebo není tolik času na experimentování. ...
Není zač, Šemoro.
O pár odstavců výše máš hned na začátku tvého stýskání rovnou ode mne vložené citace ze stránky.
Já jsem nepoznal, že by se v poslední době na těch stránkách něco změnilo a když jsi tam cucal dříve, nevím, co vlastně ještě chceš navíc za specialservis ode mne.
Budeš mi muset pořádně poradit, jak ti mám radit. :cool:

No jo 57, ale ty jsi tam udělal kompletní výcuc z čehož nikdo nic nepochopí co je co. Kdyby jsi poslal obrázek, bylo by to srozumitelnější. :-)

Zbyněk Šemora napsal:
No jo 57, ale ty jsi tam udělal kompletní výcuc z čehož nikdo nic nepochopí co je co. Kdyby jsi poslal obrázek, bylo by to srozumitelnější. :-)
Je pravda, že občas vypomohu i obrázkem, ale to používám jen pro blbce. Předpokládal jsem lepší scóre.
Možná to příště napravím special jen pro tebe. Omlouvám se, že jsem tě přecenil ( ..nikdo nic nepochopí..? ).

Včera jsem zjistil, že mám v práci nějak moc zaprášený a špinavý monitor. Nic neobvyklého. Ale hadřík by nepomohl. Když jsem vypínal PC, tak na modré obrazovce jsem se vyděsil, jak tam mám nejen šmouhy, ale i ikony z plochy. Slyšel jsem, že se statické obrazy vypálí do starých monitorů, ale u LCD tohle nehrozí. Například notebook mi běží dvakrát déle než PC v práci, Dva LCD monitory doma, jsou ještě starší, než v práci a když mám spuštěný editor MSTS, nějaká videa, atd, tak ani nenabíhá spořič. A vše je OK. V práci spořič nenaběhne jen když vypaluji DVD, jinak naskakuje. Dnes jsem podrobně zkoumal, co tam mám za obrazce a kromě ikon i okno účetního programu a excelovské tabulky pro počítání tržby. Při podrobném zkoumání přečtu i číslice. Tak mi to připadá jako nějaký záblesk v jeden okamžik. Kdyby to byla dlouhodobá záležitost, tak tyto stíny budou nečitelné, protože hodnoty se mění. Dokonce jsem našel i půlkulatý rozmazaný stín planety měsíce z defaultního pozadí windows XP. Nemám z toho vůbec radost (24¨LG) Ale je zajímavé, že tam nemám okna MSTS editoru, ten je spuštěný od začátku září, kdy skončila cyklosezóna velmi často.
Nevíte někdo, co tohle způsobilo? Hold už musím nechat plochu takovou, jaká je, aby to nevypadalo blbě.

O vypalování obrazu na CRT monitorech jsem neslyšel, vím ale určitě, že to byl velký problém u plasmy a například u vypalování loga různých televizí :D U LCD jsem také ještě o vypalování neslyšel. Kdybyste nenapsal že máte LCD, byl bych přesvědčen, že koukáte na plasmu :)

Konzultoval jsem to i s jedním známým a odpověděl, že jsem první člověk s LCD, který má takový problém. Na práci to nijak nevadí, ale pokud bych chtěl hrát, tak už je to vizuálně narušené, na modré obloze jsou všechny čmouhy vidět. Alespoň budu víc stavět a méně se kochat.:D
Ale stejně by mne zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu.

Spíše to vypadá,že monitor odchází do věčných lovišť.Je načase se pomalu poohlédnout po novém.....bych řekl....

Je mozne nieco v hre zmenit aby bolo na vyber rozlisenie 1280 x 800 alebo 1680 x 1050 ? Dakujem za odpoved

XxXcompany napsal:
Je mozne nieco v hre zmenit aby bolo na vyber rozlisenie 1280 x 800 alebo 1680 x 1050 ? Dakujem za odpoved

Ne, MSTS má na výběr právě jen ty možnosti, které nabízí, nic víc.

Možná jsem právě asi objevil Ameriku, ale je to tím, že stále stavím a moc nejezdím a tím nějaké kazy na obraze beru jako standart úměrné MSTS 2001.

Pokud někdo budete kupovat monitor a MSTS bude priorita, tak vybírejte z těch, které umožňují rozlišení 1920x1200, tedy 16:10. Tím je umožněné rozlišení v MSTS 1600x1200 a takový obraz je v MSTS 100% ostrý bez nežádoucích problikávání textur na objektech. Navíc černé svislé pruhy na okrajích nejsou tolik široké a obraz není defomovaný.

V práci mám monitor 1920x1080, když jedu na celou obrazovku, obraz je mírně deformovaný směrem nahoru a textury na objektech kolem jsou nestabilní. Hra v okně, kdy je rozlišení dodrženo, to samé.
Takže kdo přemýšlíte o novém monitoru, vybírejte jen 1920x1200

Ještě je sranda, mě nechtěl monitor povolit rozměr obrazu, aby se přizpůsobil SW a vždy jsem měl MSTS roztažený na celou obrazovku. Pak jsem zmenšil rozlišení na 1980x1050 a už MSTS měl dodržený poměr stran. Několikrát jsem to tak udělal, počítač si zapamatoval, že to tak chci a už mám černé svislé pruhy i na plné rozlišení monitoru (Windows 7) Sice nechápu, ale funguje to. :D

Zdravim,
koupil jsem si notebook 15,6" s rozlišením 1600x900 a Windows 7, 64 bit verze. MSTS mam ve formátu 16x9 a potřeboval bych dostat do klasického 4x3. Pročetl jsem předchozí archivy v tomto fóru, ale jaksi jsem u mě nenašel ty záložky, na které tu odkazujete. Mohli byste mi prosím nějak poradit???
Děkuji.

Zdravím odborníky ;),
vzhledem k tomu,že se pomalu ale jistě blíží finální poskládání pultu strojů 749/751 /viz.vlákno věnované pultům/,bdu muset začít řešit pořízení vhodného a pokud možno i patřičně "velkého" zobrazovacího zařízení.:rolleyes:
Musím přiznat,že jsem v této oblasti trošku lama a tak bych se chtěl optat znalců,zda je pro tento účel lepší pořídit si dražší LED televizor či LCD monitor /např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007X0000001ANK /. Nevím,příjde mi,že televizory nemají tak dobré zobrazovací schopnosti aby byla i z cca.1,5 metru i více dobře /ostře/ viditelné pozice rafik na indikačních přístrojích apod. Dlouho jsem se také bránil širokoúhlým monitorům,ale zde asi již potřebně velký 4:3 nebude.:oops: S tím souvisí i můj další dotaz - lze na širokoúhlém monitoru nastavit zobrazení bez "protáhlých ksichtů",v tomto případě tedy kabiny stroje ?

Předem děkuji za jakékoli Vaše poznatky či doporučení.

David

Ahoj Dávid, tak vlastním notebook s veľkosťou obrazovky 18,4palca to jest( 1920x1080) a rozdiel v hraní MSTS na LCD TV s uhlopriečkov 82cm som nezaznamenl takmer žiadne zhoršenie obrazu. Všetko závisí od GK. a či používam HDMI alebo AV kábel. Ďalej k tým roztiehnutým ksychtom tak je to nastavitelné ale po rohoch budú čierne pási. Iné východisko ma nenapadá.

Back
Nahoře