Včera jsem zjistil, že mám v práci nějak moc zaprášený a špinavý monitor. Nic neobvyklého. Ale hadřík by nepomohl. Když jsem vypínal PC, tak na modré obrazovce jsem se vyděsil, jak tam mám nejen šmouhy, ale i ikony z plochy. Slyšel jsem, že se statické obrazy vypálí do starých monitorů, ale u LCD tohle nehrozí. Například notebook mi běží dvakrát déle než PC v práci, Dva LCD monitory doma, jsou ještě starší, než v práci a když mám spuštěný editor MSTS, nějaká videa, atd, tak ani nenabíhá spořič. A vše je OK. V práci spořič nenaběhne jen když vypaluji DVD, jinak naskakuje. Dnes jsem podrobně zkoumal, co tam mám za obrazce a kromě ikon i okno účetního programu a excelovské tabulky pro počítání tržby. Při podrobném zkoumání přečtu i číslice. Tak mi to připadá jako nějaký záblesk v jeden okamžik. Kdyby to byla dlouhodobá záležitost, tak tyto stíny budou nečitelné, protože hodnoty se mění. Dokonce jsem našel i půlkulatý rozmazaný stín planety měsíce z defaultního pozadí windows XP. Nemám z toho vůbec radost (24¨LG) Ale je zajímavé, že tam nemám okna MSTS editoru, ten je spuštěný od začátku září, kdy skončila cyklosezóna velmi často.
Nevíte někdo, co tohle způsobilo? Hold už musím nechat plochu takovou, jaká je, aby to nevypadalo blbě.