Google SketchUp

Martens

Strojvedoucí
Správce
No tak jsem si stáhl tento šikovný prográmek, a první počin, na kterém jsem se naučil udělat bednu se střechou, je tady:
2776151d339e1f881528d8de3c480376.jpg :D

Naposled editoval moderátor:
Robi niekto s tymto programom??? Ja som si to stiahol, aj ten plugin na export do MSTS ale ked to dam exportovat do MSTS, tak sa mi vytvori subor s koncovkou .s, ale v s.wiew sa mi nic nezobrazi (pri otvoreni mi zostane iba zelena tráva a nic ine). Este s tymto iba zacinam, takze vobec neviem kde robim chybu. POradte!!!

Ivan.ps napsal:
Robi niekto s tymto programom??? Ja som si to stiahol, aj ten plugin na export do MSTS ale ked to dam exportovat do MSTS, tak sa mi vytvori subor s koncovkou .s, ale v s.wiew sa mi nic nezobrazi (pri otvoreni mi zostane iba zelena tráva a nic ine). Este s tymto iba zacinam, takze vobec neviem kde robim chybu. POradte!!!
Musíš na to natáhnout texturu

Martens napsal:
Ivan.ps napsal:
Musíš na to natáhnout texturu

Ved som to normalne natiahol farbami, ktore boli v tom programe v knizniciach!!!

Ivan: Toš to si urobil riadnu blbosť. V MsTS sa to takto NESMIE!!! Musíš si vyrobiť obrázok s textúrou, tú textúru potom priradiť v SketchUp nejakému materiálu a tým materiálom to otextúrovať. Potom môžeš model exportovať do MsTS.

JOHNZ napsal:
Ivan: Toš to si urobil riadnu blbosť. V MsTS sa to takto NESMIE!!! Musíš si vyrobiť obrázok s textúrou, tú textúru potom priradiť v SketchUp nejakému materiálu a tým materiálom to otextúrovať. Potom môžeš model exportovať do MsTS.

NO, takze som nejak postupil, ale nie daleko. Teraz sa mi uz v s.wiew zobrazi model, ale je iba čisto biely, neotexturovany. A to som ho aj otexturoval materialom. Niekde robim nejaku zbytocnu chybu, iba neviem kde

Ivan.ps napsal:
JOHNZ napsal:

NO, takze som nejak postupil, ale nie daleko. Teraz sa mi uz v s.wiew zobrazi model, ale je iba čisto biely, neotexturovany. A to som ho aj otexturoval materialom. Niekde robim nejaku zbytocnu chybu, iba neviem kde

Máš v adresáři, kde je model, i komprimované textury??

Som z toho trochu este mimo, tak Vam teda opisem co robim a niekto mi snad povie, kde je chyba.

01. Vytvorim si model
02. Cely ho otexturujem materialmi
03. Dam ho exportovat do MSTS
04. Ulozim ho napr. na plochu
05. Vytvoria sa mi subory .s a .sd
06. Ak otvorim subor .s v s.wiew, tak tam mam iba holý model bez textur

Asi budem musiet pozriet nejake navody na modelovanie!!!

Ale taky musíš ty bmp soubory s texturou přeložit do formátu *ace. Obrázek na kterém je textura musí být čtverec o rozměrech 64x64, 128x128, 256x256 nebo 512x512 pixelů. Pomocí programi AceIt! nebo MakeAceWin nebo TgaTool si ho přeložíš do formátu ace, tyhle soubory dáš do stejného adr, kde máš ten *.s soubor. Teprve potom uvidíš tu texturu na svém modelu.

Super, uz som na to prisiel. Teraz by som bol rad, keby mi niekto poradil nejake zasady ktorych sa mam drzat, ked chcem modelovat objekty do MSTS aby boli pouzitelne???

Mozem modelovat aj bez fotenia???To znamena ze si vytvorim nejaky dom napriklad a nahadzem tam nejake textury co najdem v PC??? Bude to pouzitelne??? Dakujem za kazdu radu.

PS: Dufam ze som velmi nepokašľal toto vlakno, mozno ze tato otazka uz do tohto vlakna ani nepatri!!!

Ivan.ps napsal:
Super, uz som na to prisiel. Teraz by som bol rad, keby mi niekto poradil nejake zasady ktorych sa mam drzat, ked chcem modelovat objekty do MSTS aby boli pouzitelne???

Mozem modelovat aj bez fotenia???To znamena ze si vytvorim nejaky dom napriklad a nahadzem tam nejake textury co najdem v PC??? Bude to pouzitelne??? Dakujem za kazdu radu.

PS: Dufam ze som velmi nepokašľal toto vlakno, mozno ze tato otazka uz do tohto vlakna ani nepatri!!!

No podle tutorialů, které jsou na domovské stránce, by ty fotky co máš, mohly teoreticky stačit.

Ivan.ps napsal:

Pokud chceš ještě něco vědět o Google SketchUp, tak to piš klidně tady, obecné zásady pro tvorbu modelů a objektů jsou v jiné diskusi....

Vlado napsal:
Ivan.ps napsal:

No podle tutorialů, které jsou na domovské stránce, by ty fotky co máš, mohly teoreticky stačit.

Na domovskej stranke coho??? Trochu som to nepochopil.

Ahoj, modelování v Google Sketchup jde dobře, ale nedaří se mi otexturovat model pro MSTS tak, aby byla textura vidět v ShapeVieweru. Modely pro Google Earth texturuju bez problémů. Vím, že textura musí mít stejný název jako model a být převedena do formátu .ace. Ale jakou texturu mám natahovat na model ve Sketchupu? Soubor .tga ? Předpokládám, že soubor .ace asi nejde.

Ahoj. V kečupu používej textury tga. Převodník v něm ti to automaticky převede - přeformuluje na ace. Název je jen dle libosti pro přehlednost lepší podle názvu modelu.

Back
Nahoře