Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
To mi silně připomíná můj Athlon2800XP. mám jej současně jako druhý PC pro internet, videa a jiné předlohy pro stavění tratí. Zkoušel jsem měnit grafiky, přidávat paměti, ale nejslabším článkem je stejně procesor, který vše nestíhá. S MSTS se na takové sestavě jezdit dá, ale aktivita Topírna noc je už dost. Měl jsem původně grafiku nVidia 6600GT/128. Topírna noc se spustila s FPS 0 až 1. Měl jsem velký problém dopravit kurzor na obdélník pro ukončení aktivity. Pak jsem vyměnil grafiku za ATI Radeon X800/256MB a Topírna noc už šlapala. Nejmenší FPS bylo 5, ale běžně se jelo v centru Prahy s FPS kolem 10 a více. Takže kvalitní grafická karta je na místě. Paměť 512 MB je málo. Minimum je jedno Giga.
Ideální je při koupi PC myslet dopředu a raději si něco přišetřit a koupit vždy výkonnější sestavu než si myslím, že budu potřebovat. Uvažovat, že například za rok sestavu budu vylepšovat není správné. Já jsem si poslední PC kupoval před dvěma lety a šel jsem co nejvýše. Udělal jsem dobře. Pentium D má sice stejný socket jako nejmodernější procesory, ale základní deska podporuje jen Pentium D, které se už nevyrábí.

Zdravim všechny,
jak sem tady koukal na ty sestavy pc,tak sem si vzpoměl na můj bývalý
( AMD Athlon 1.05 GHz,Ram 514 Mb,Ge Force 2 TI 64 Mb ) no a teď mam
nový ( AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.61 GHz ,Ram 2 Gb ,Ati Radeon HD2400 512Mb ) MSTS šlape akorát se trochu seká v Praze

PC: AMD Athlon 64 3200+: 2000MHz@2600MHz, 2GB RAM, GeForce 7600GT 256MB RAM, 160GB HDD.

Notebook: Core2 Duo T5750: 2000MHz, 2GB RAM, Ati Mobility Radeon HD3650 1280 MB RAM (512 MB RAM vlastní), 250GB HDD.

No ja som si dal trocha dokopy PC: AMD Phenom X4 9550, 4GB RAM, a zvyšok ostal EN8600GTS .... a MSTS mi beží horšie ako predtým a to preto lebo mám Win. Vista ktorého sa musím čím skôr zbaviť. Bohužiaľ MSTS je už na Vistu starý a Vista je zasa primladá a potrebovala by ešte nejaký ten service pack.

Tak i já konečně přezbrojil:

CPU: INTEL Core 2 Duo E7300 2.66GHz, 3MB, 1066MHz
RAM: 2 x KINGMAX RAM DDR2 2GB
Graf: Sapphire (ATI) Radeon HD 3850 512MB DDR3 PCIE

FPS při spouštění Topírny noc min. 3 (ale pouze mimořádně) jinak cca 15, volná jízda FPS cca 57.

tak moje sestava je zakladni deska asus p5q pro,procesor Intel core 2 DUO E 8400 3,0Ghz,pracovni frekvence 1333Mhz, 2x1024 RAM Corsair ddr2,graficka karta radeon hd 4800,bohuzel intergrovana zvukova karta a jeste vetsi bohuzel realtek hd audio,,na predhozi strance se realtek oznacuje jako smejd,nevim,pro msts je to urcite ta nejhorsi volba realtek,takze uuz mesic cekam az me prijde Creative Sound Blaster Audigy SE, 7.1(doufam ze uz to nebude blbnout),monitor lcd 22 palcu,Asus VW221D...no,msts slape nadherne volna jizda prevazne 59-60 FPS den blbec a spol je tak kolem 40-50 ve velkych stanici s provozem tak tech 20-30FPS.zalezi kolik vlacku ze:D...ale ten realtek.achjo,rozkopat ho....:roll:

Já mám tedy Intel Celer 2,4GHz, 512MB RAM, 128MB grafiku, 80GB disk (půlka věčně prázdná), zvuky 2.1, monitor 15", 800x600 px. v MSTS 16 bit barev, jinak 32. Vzhledem k tomu, že mám Windows 2000, tak se MSTS kousne, když vyskakuje hláška o chybě nebo se instaluje aktualizace k antiviru, jinak občas trochu trhanec, jinak nic... Akorát nechodí Activity editor k BP, k Ostravě bez problémů...

Takže:
MSI MS-7360 (P35 Neo), CPU Intel Core2 Quad Q8200 2,33GHz@2,83GHz, 4GB A-Data DDR2 800MHz (2x2GB) CL5, disk WD2500JB (250GB, 7200rpm), grafika MSI 7900GT 256MB DDR3 (pasiv), zvuk 7.1 C-Media (zmetek na desce), zdroj Fortron FSP-60GLN 400W, mechanika Samsung SH-S223F. OS Windows 7 x64. Ve velkých stanicích někdy i pod 20fps (dělá to slabá grafika), jinak nad 30fps, monitor letitý 15" Acer FP-581 (1024x768@32b), nastavení vše na max.

ahoj lidi mam otazku myslite si že by mi ta hra šlapala na starem pc na slapši detajli . mam 1.1 procesor a 256 sdram a integrovanou grafiku děkuji za odpoved

Zdravím.

Mohl by mi někdo shrnout, které komponenty by mohli být nejlepší pro chod MSTS?

Já zatím jezdím na tomto:
Procesor: AMD Athlon(tm) XP 2400+
Graf. karta: NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X - 128 MB
Paměť RAM: 512 MB

Děkuji za návrhy.....

Ahoj, myslím si, že ti bude stačit navýšit paměť RAM alespoň na 2GB. Pokud máš ale Visty tak raději 3 GB.

Tak jsem zaexperimentoval a na několikátý pokus (ale jenom díky mojí blbosti) se mi podařilo zprovoznit MSTS na netbooku Lenovo IdeaPad S12 (Atom 1,6, 2GB RAM, Nvidia Ion, Win7). Na velké hraní to není (Topírnu jsem ani nezkoušel :D) ale při volné jízdě FPS tak kolem 9-12, při volnější krajině až ke 20, ovšem v Praze tak kolem 3-6 :).
Čili projet se na tom dá, ale na složitější aktivity to není.

Ahoj,

ja mam NTB MSI C2D 2,2GHz, 2GB Ram, disk 500GB/7200ot, grafika Nvidia 512 GB dedikovana pamet

Nainstalovany Windows XP SP2, Vista a 7

Mam ovsem zasadne rozdilne vysledky pro XP a Vista a 7

Topirna noc zacatek na Masarycce (plati ovsem pro jakoukoliv aktivitu):

XP: 18fps
Vista/7: 10fps

Mate podobnou zkusenost s tak zasadnim rozdilem?
Podotykam ze u Vist i 7 mam nastavenou kompatibilit XP SP2, ktera dava nejlepsi vysledky. Pouzivam parametr mem:512.

ZSR

U Windows 7 doporučuji kompatibilitu vypnout. Někdo tu psal, že se mu potom zvýšilo FPS.

Ahoj všem zainteresovaným a zkušeným.
Měl by někdo odvahu mně sdělit, jaká je vhodná konfigurace, popř. doporučená Vámi zkušenými PCéčkaři na MSTS, aby to jezdilo normálně a plynule? Myslím tedy spíš noťas, než stolní PC....popř. poradit, abych nekoupil nějakou shiťárnu?
Díky moc za pomoc.....
Ještě drobnost...mám už druhý noťas, jezdí to, ale není to podle mého gusta a sem tam to spadne....konfiguraci psát nebudu schválně, protože chci něco nového a tak prosím, napište někdo opravdu fundovaný, na čem by to tak hezky šlapalo.....nejsem najivní a vím, že ideál neexistuje, ale taky si myslím, že vyzkoušené máte ledascos. Díky moc za ochotu.

Naposled editoval moderátor:
Konečne sa mi podarilo "zneužiť" cudzí počítač pre test s MSTS. Konkrétne sa jedná o zostavu s procesorom Intel Core i5-661, 4 GB DDR3, základnou doskou Intel® DH55TC Tom Cove, harddiskom WD Black Edition a Win 7 Premium64.
Procesor má dve jadrá s HT taktované na 3,33 GHz, 4 MB L3, je vybavený technológiou Turboboost a má integrovaný radič pamäte a grafiky. Tento konkrétny typ má taktovaciu frekvenciu grafiky 900 MHz, čo ho zvýhodňuje oproti ostatným procesorom rady Intel Core i3 a i5, u ktorých je grafika taktovaná "len" na 733 MHz. To je napriek tomu o dosť viac, než majú lacné 64 a 128 bitové grafické karty v bežných hypermarketových PC.
Musím povedať, výsledky sú veľmi dobré, PC splnil moje očakávania. Prebehol som sa jednak po mojej obľúbenej trati Ztracená_Old, tak pre objektívnosť aj traťou CR_240 Jihlava - Brno, ktorá je dosť náročná na HW. Zaujímavé je, že na rozdiel od grafiky ATI X1550, ktorú mám vo svojom PC ( Intel Pentium D 925, 2x3.0 GHz, 2 GB DDR2 a Win XP ) táto integrovaná Intel nezmršila textúry stromov, kvôli ktorým som musel u ATI-ny znížiť kvalitu textúr objektov o jeden stupeň. Pritom má grafika defaultné nastavenie 3D.
Pokiaľ máte v úmysle kúpiť nový PC a nechcete do neho príliš veľa investovať - najmä ak vám stačí MSTS, multimédia, 3ds max a bežné hry ako napr. Sims3 - teda nemienite hrať najbrutálnejšie 3D hry vo Full HD rozlíšení, na ktoré potrebujete brutálne grafické karty a výkonné zdroje, tak takáto zostava bude plne dostačujúca. Je tichá s relatívne nízkou spotrebou energie. Vystačí si s 350W zdrojom. Výkonnejší a citeľne drahší systém s procesormi i5-750 či i7-860 a diskrétnou VGA napr. NVidia GF 275 síce znesú aj tie najbrutálnejšie hry, ale konkrétne pre MSTS nebudú žiadnym prínosom, len čo vám poriadne hlbšie siahnu do vrecák.

Zdravím, tak se tedy také pochlubím svými stroji.
Domácí pc: Intel Core i7-860, 4GB RAM DDR3, 1TB HDD SATA, Gainward GTX260 GS 896MB DDR3, Zdroj Arctic Cooling Fusion 550W, win7 ultimate x64
NTB:Dell Studio 1747 - Intel Core i7- 720QM, 4GB RAM DDR3, ATI Radeon HD 4650 (1GB), 2x 320 GB (7200RPM) HDD, win7 Home Premium x64. Na obou běhá MSTS bez problémů, ale u větších stanic se stejně objeví zaškobrtnutí, zřejmě jak zde již bylo psáno MSTS nevyužije plného výkonu PC. U NTB mě štve, že zaboha nedokážu zvětšit obraz přes celý displej, fígl zde na foru popsaný u této verze Radeonu není k dispozici, neví tedy někdo jak na to?

Já mám: CPU: DualCore Intel Pentium E5200 Xeon, 2500 MHz (12.5 x 200)
ZD: Asus P5KPL-AM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Ram: 2GB(400MHz)
GK: NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB)
Hadr: Western Digital 500Gb

Hraje se perfektně, jednu dobu, když sem krom BP a trainsetu k ní v MSTS neměl nic, tak se hra dala spouštět i bez TrainStoru..... Jinak před většími městy se hra seká ale nepadá, jenom v HK mi párkrát spadla....

mettys napsal:

Tak ten systém bych chtěl teda vidět :D. Toto nevypadá na mrkvosoftí verzi :D. Co je to vůbec zač? XPéčka s designem sedmiček?

Back
Nahoře