Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Tak nějak, upravená verze xp s vzhledem visty a možností instalace základních prográmků už při instalaci systému. Taky jí někde mám a párkrát jsem to použil, měl jsem to na býválým pc, ale pak jsem přešel na win 7 a zůstal u něj, protože to jelo mnohem lépe než pod těmito upravenými xp...

Pořídil jsem si novou sestavu.
PROCESOR: AMD Athlon II X2 250, socket AM3, 2x3GHz, 2MB cache, BOX ZÁKL. DESKA: MB N68-S, GeForce 7025, DualDDR2-800, SATA2, RAID, LAN, VGA, mATX PAMĚŤ: DIMM DDR2 2x2048Mb 800Mhz dual channel HDD: HDD 500GB SATA2 GRAFICKÁ KARTA: nVidia GeForce GTS250 1024MB DDR3, PCI-E, 2xDualDVI/HDTV, nainstalované Win XP SP3

FPS: na BP o něco lepší-volná krajina 55-60, města 20-30
na 321- volná krajina 40-50, města 15-25

Pavlík napsal:
mettys napsal:

Tak ten systém bych chtěl teda vidět :D. Toto nevypadá na mrkvosoftí verzi :D. Co je to vůbec zač? XPéčka s designem sedmiček?

Sou to "prakticky" klasická Xp.... Mají v sobě pouze balíček vzhledů, a hafo programů, navíc už je tam plná verze(těch programů), proto sem také volil tento OS

Dá se z toho vykouzlit i něco takového:
61c62e70f501c4574ebb55c268b9f61b.jpg (Nároky shodné s klasickými XP)

Naposled editoval moderátor:
mettys napsal:
Ano opravdu je Xeon

http://www.intel.com/Assets/en_US/PDF/designguide/318675.pdf

Keď sa tak pozerám, tak tvoja doska procesory Xeon nepodporuje: http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=xs6iinKxu0y5agcg a ty si Xeon E5200 pletieš s procesorom Dual Core E5200 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB9T
Nakoniec to ani nejde dohromady, aby v doske Low Cost s čipsetom G31 bol x-krát drahší procesor Xeon - ten je ( alebo presnejšie bol v čase, kedy sa Xeon 5200 predával ) zrejme drahší, než celý zvyšok zostavy.

Nuž ale keď si presvedčený, že máš procesor Intel Xeon tak ti už ďalej nebudem oponovať :D

E5200 nemá s Xeonem jako takovým nic společného. E5200 je označení obyčejného Intel Pentium Dual Core. Navíc procesory s označením Xeon se používají v serverových systémech, nikoliv v obyčejných PC.

KJ_Ross napsal:
E5200 nemá s Xeonem jako takovým nic společného. E5200 je označení obyčejného Intel Pentium Dual Core. Navíc procesory s označením Xeon se používají v serverových systémech, nikoliv v obyčejných PC.
Tak tu ťa vyvediem z omylu, existujú Xeony aj do pracovných staníc - Wokstation, pre neznalých to sú také "trocha lepšie" profesionálne počítače zvyčajne na prácu s databázami, občas aj s grafikou, ale sila Xeon-u pre WKS je hlavne v databázach ( SQL, Oracle ... ). Fungujú aj v základných doskách s päticou LGA 775 podobne ako aj Intel Core2Duo/Quad alebo Dual Core, ale poväčšine s drahšími čipovými sadami intel P ( alebo Q ) 35, 38, 43, 45 alebo 48. Celkom určite sa nepoužívajú v lacných doskách s lacným čipom G31 alebo G41.

Tax napsal:
mettys napsal:
Ano opravdu je Xeon

http://www.intel.com/Assets/en_US/PDF/designguide/318675.pdf

Keď sa tak pozerám, tak tvoja doska procesory Xeon nepodporuje: http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=xs6iinKxu0y5agcg a ty si Xeon E5200 pletieš s procesorom Dual Core E5200 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB9T
Nakoniec to ani nejde dohromady, aby v doske Low Cost s čipsetom G31 bol x-krát drahší procesor Xeon - ten je ( alebo presnejšie bol v čase, kedy sa Xeon 5200 predával ) zrejme drahší, než celý zvyšok zostavy.

Nuž ale keď si presvedčený, že máš procesor Intel Xeon tak ti už ďalej nebudem oponovať :D

Á tak to sem omlouvám, hodil sem tip procesoru do vyhledávače na stránkách Intelu, a to my našlo ten procesor, na který je tam link, je u něj napsáno Xeon. Pokud to je tedy pravda, tak se všem omlouvám.

mettys napsal:
... tak to sem omlouvám, hodil sem tip procesoru do vyhledávače na stránkách Intelu, a to my našlo ten procesor, na který je tam link, je u něj napsáno Xeon. Pokud to je tedy pravda, tak se všem omlouvám.

Nič sa nestalo, akurát sme uviedli veci na pravú mieru ;)

Tax napsal:
KJ_Ross napsal:
Tak tu ťa vyvediem z omylu, existujú Xeony aj do pracovných staníc - Wokstation, pre neznalých to sú také "trocha lepšie" profesionálne počítače zvyčajne na prácu s databázami, občas aj s grafikou, ale sila Xeon-u pre WKS je hlavne v databázach ( SQL, Oracle ... ). Fungujú aj v základných doskách s päticou LGA 775 podobne ako aj Intel Core2Duo/Quad alebo Dual Core, ale poväčšine s drahšími čipovými sadami intel P ( alebo Q ) 35, 38, 43, 45 alebo 48. Celkom určite sa nepoužívajú v lacných doskách s lacným čipom G31 alebo G41.
Já vím, že se dělají i tipy do patice 775, ale na to je také potřeba serverová základní deska (to už jsem takřka psal výše), která tyto Xeony plně podporuje. Běžné 775 desky Xeony nepodporují, což ovšem neznamená, že tam nemusí fungovat. Je to podobný případ, jako když osadíš AM2+ CPU do socketu AM2. Tady jsem reagoval poněkud zbrkle, jelikož Xeon s označením E5200 jsem neviděl. Google mi o něm taky moc neprozradil co se české strany týče. Jediné, kde jsem ho zahlídl byl jeden britský eshop, proto jsem myslel, že se mettys mýlí s tím označením.

Tak jak jsem výše uvedl, mám novou sestavu a natočil jsem nějaké video z Alcaponovy aktivity EC 171.
Dávám odkaz na videa, tak prosím, kdyžtak ohodnoťte, jak to vidíte....za kvalitu se omlouvám.
http://www.youtube.com/watch?v=RRfZE5sLVws

Pak jsou tam odkazy na 4 další....tak to sčíhněte. Nechci slyšet, že neumím jezdit, to vím :-D

Teď o svátcích jsem si dal od stavění pauzu a jenom jezdím, abych práce také otestoval ve hře a trochu se pokochal.
Doma mám od října nový PC se čtyřjádrem i5 2.8 giga. Zde je ve hře FPS kolem 56 na trati, ve stanicích kolem 40 a větší uzly to místy padá na 20. Jel jsem aktivitu Vysočina, kde ve finále při jízdě z Prahy Vršovic na hlavní začaly problémy. Buď se nenačetl jednen nebo druhý traffic a když problém není, zmizí textura kabiny, ale stejně o kus dál se nenačte jiný traffic. Když se mi podaří projet na hlavní nádraží, při pohledu do haly FPS spadne na 5. Po výjezdu z haly se zase vyhoupne přes 20. Pak objíždím soupravu, FPS spadne u haly na 5 a když vjedu do smíchovského tunelu, vypadne textura pultu lokomotivy, zůstanou jen hejblata. Po výjezdu z tunelu pult opět naskočí.
Pak jedu na ONJ a skončím na načítání pendolina a 451.
Zkoušel jsem všechny možné ladění výkonu, které počítač umožňuje s různým přetaktováním a jen v jednom případě jsem projížděl halou s FPS 22, ale za chvíli jsem skončil modrou smrtí.

Michal má ten samý PC, ale nemá tam nainstalované zbytečnosti jako utilitky Asus na řízení výkonu a MSTS má v oddíle na FAT32. Poslal jsem mu aktualizace a složku saves. Loadnul si Vršovice a měl ty samé problémy jako já.

Včera jsem vytáhl ze skříně můj starý PC z roku 2002 (v roce 2005 se měnila havarovaná základní deska s procesorem - Asus 800 z hlavy si přesný název nepamatuji, ale tam mám procesor 3 giga socket 478, virtuální dvoujádro, 3 giga RAM duál, ATI X1650/512 do AGP, WinXP HOME.
Nahrál jsem do něj aktuální trať a složku saves. Nastavení grafiky mám stejné jako u HD5770 na novém PC, MSTS mám všude v oddíle D NTFS. (FAT32 jsem kdysi zkoušel a neviděl jsem žádné zlepšení).

Loadnu si Vršovice této aktivity a jedu Pannoniu do finále k cíli. Pod Bohdaleckým mostem mám FPS 17 (u nového PC 45) Ve Vršovicích zastavím s FPS kolem 10, občas to spadne na 7. Jedu na hlavní. Občas to nepatrně škubne, když se postupně načítají vlaky na hlavním nádraží, ale MSTS drží a kabina je v pořádku. FPS 7 až 9. Přijedu na hlavní nádraží, pod halou mám FPS také 7 -9 (u nového PC 5). Provedu posun, žádný problém, textura kabiny drží i ve smíchovském tunelu. Odjedu na ONJ, zastavím , odpojím a jedu odstavit lokomotivu před halu, všechny traffic jsou načtené, žádný problém a aktivita ukončena.
Do práce jsem si poskládal také nový PC, ale co popelnice dala, jen procesor jsem si koupil nový AMD Phenom II X2 560 Black Edition. Mám ho přetaktovaný z 3,3 na 3,8 giga. Zde mi MSTS ve hře šlape jak hodiny a tuto aktivitu jsem projel bez jediného problému a všude, kde mi domácí i5 padal, tento PC to obstál. Průjezd halou na hlavním nádraží FPS 19. Ani jedna chyba, že by se něo někde nenačetlo nebo že by vypadla textura stanoviště.
Zde mám vyřazenou grafiku ATI X1900/512, 2x2 giga RAM, ale XP na 32 bitech, takže využívám jen 3 giga.
FPS ve volné krajině také kolem většinou 56, ale oproti i5 víc kolísá, padá na polovinu dolů a zase nahoru.

Možná problém bude asi tady, že počítač v případě vyšších zátěží sníží FPS a proto je stabilní. Ten nový na i5 dost drží ve FPS stabilitu. Pak přijde nějaký šok v podobě traffic vlaku a PC to při vysokém FPS neudejchá. To je asi moje lajcké vysvětlení.

Zajímalo by mě, jaké mají zkušenosti ostatní. Donedávna jsem si myslel, že po nástupu MSTS BIN je už hra stabilní a něco jako pád MSTS při načítání vlaků traffic je už minulostí. Tohle platilo bohužel jen paradoxně pro starší a slabší počítače.

Zbyňku mě to tam trošku zlobí taky, ale viděl bych to na chybu v trati, nebo v nějakém modelu. Ten tvůj starší stroj to nějak schroupnul, ale novější s chybou neporadil. Tolik zase můj lajckej výklad.

Čouda napsal:
.... ale viděl bych to na chybu v trati, nebo v nějakém modelu. ...
Já Ti mohu chyby v trati a modelech vypsat :D
Když vjíždím od ranžíru do Vršovic tak se nenačte něco z tohoto:
Vyšehrad kulisy, cd_363, cd_051, autovlak, měnírna hlavní nebo vypadne front kabiny. (většinou se nenačtou objekty z trati, které byly přidány jako poslední)
Takže zrušit vše co jede kolem, zbourat Prahu a jezdit jen po holé louce. Pak už to pojede bez chyb. :D

Zkusil jsem si tohle loadnout ještě na jednom PC, kde ve Vistách 64 mi to také nenačítalo, ale mám tam ještě systém XP. Úplně bez problémů jsem bez chybových hlášek dojel. Sice FPS na hlaváku 7-9, ale vše drží.
Takže máme společné jmenovatele tyto:
Na počítačích, kde vše fungovalo bez poruch byl nainstalován 32bitový XP.
Kde mi to padá na následky chybových hlášení jsou systémy Vista a Sedmičky 64 bitové. Tak mi zbývá poslední možnost, na nějaký hardisk na novém PC nainstalovat XP a vyzkoušet to na nich Pak bude jasno, jestli to dělá železo nebo 64bitový systém.

Ale je Silvestr, tak přece nebudu řešit nějaké instalace.
Snad na Nový rok bude lepší konstalace :D

(ono se to i rýmuje :D)

Zbyňku a jakou máš RAMku (paměť)? Já mám sice slabší procesor ale výkonnou paměť a problém co popisuješ se mi nestává. Než by mi vypadla textura to radši spadne celý msts.

Ramky mi jedou na 1600Mhz. Zkoušel jsem je podtaktovat, protože procesor podporuje jen ramky 1333, ale tady chyba nebyla. Zkusil jsem nastavit napětí z auto na jejich 1.65V. Nepatrně se to zlepšilo, ale chyba je ještě někde jinde. Nejhorší je, že při určitém nastavení mi to kdysi fungovalo.
Právě testuji jinou aktivitu, která je také dobrý test stability, opět Praha a Topírna noc.
Když jsem si tuto aktivitu projel na nově poskládaném PC, bez problémů jsem dojel až do Nymburka a velmi jsem si novou sestavu pochvaloval. Nyní nemohu dokončit posun v depu, aby nevyskočila chybová hláška a v další fázi nepadla celá hra. Nemohu najít konfiguraci, aby to opět fungovalo.
Ale zkoušel jsem jeden test. Asi po 10 minutách hry se mi komplet nenačetl jeden traffic. Po odklikání jsem se kamerou pod 7 přesunul do Libně a zpět. Traffic už byl sice kompletní ale další chybové hlášky nenačtených objektů až po Smíchov.

Takže asi problém může být zde. Možná jsem do trati přidal v Praze objekt, který zabouchnul poslední hřebík do rakve a hra je zde nestabilní. Asi bude nutné prověřit LOD všech pražských objektů a zminimalizovat dohlednost, protože na Masaryčce opravdu Smíchov nepotřebuji.

Ještě by mě zajímalo, jestli má někdo podobné problémy v Praze u Martinovy trati. On má zástavbu mnohen podrobnější, dokonce tam má i šaliny. A aktivitáři traffic nešetří.

Ale i Dan jak udělal jeho aktivitu z ONJ do Jaroměře s párou. Celkem by mě zajímala stabilita na jeho PC. On má okolní provoz vymakaný a na ničem nešetří.

Otázka je, jestli v XP 32 to náhodou nebude stabilnější.

To vše je dobré otestovat, abych nejen já s hlavou v písku jen nestavěl další a další úseky a nakonec MSTS nepůjde na žádném PC hrát.

Osobně jedu na XP Professional s touto konfigurací PC:

PROCESSOR: AMD ATHLON 4000+ X2 64bit
PAMĚŤ: DDR2 1024/800MHz
PEVNÝ DISK: WD 250GB 16MB CACHE SATA2
GRAFICKÁ KARTA: NVIDIA 8500GT 256MB PCIEx

a trať mi drží jak přibitá. Spíš než aby spadla, tak radši shodí FPS klidně na 1. Naposledy mi to padalo, když jsem měl špatný soundcfg.dat, ale od té doby, co používám upravený (přes global.exe od ZŠ), tak nepadá.

Aktivitu od Dana (pára do Jaroměře) jsem jel, záhul na PC to byl ještě větší než Topírna noc :-) Při vjezdu na ONJ mi FPS skoro na půl minuty spadlo na nulu (opravdu, obraz stál, počítač chrochtal, načítal), ale pak se to rozjelo a přes ONJ jsem sice proskákal s FPS na hodnotě 5. Ale projel jsem.

FPS se mi na volné trati drží okolo 20-30 (u BP není tolik zástavby, na takové Jihlavce jedu dost často jen na 15), ve velkých stanicích při vjezdech 5, po načtení cca 10. Nenačítání textur jsem nepozoroval, to se děje kolegovi, který má o řád slabší PC.

Toto jsou zatím mé postřehy, nasbírané během hraní :-)

Tak už jsem asi chybu našel. Udělal jsem nějaká opatření a najednou Topírna noc funguje bez chybových hlášek. FPS v této oblasti 40-55, jen když jede Ešus, FPS spadne na 6.
451 jsou v pohodě.

Tímto bych chtěl poprosit modeláře. Jsem Vám moc vděčný za každý originál model do mé trati. Jen do velkých měst jako je například Praha nenechávejte viditelnost 2 kilometry. Tak tomu bylo o hodně rozsáhlých objektů, které se zbytečně načítaly.
Ideální je LOD, kdy na dohled z největší vzdálenosti bude vidět jen nějaká silueta plochy a až po přiblížení se model bude postupně vyplňovat na podrobnostech. Pokud má model jen jednu viditelnost, tak se hold oželí efekt, kdy model naplno naskočí 400 až 500m před vlakem.
Jak jsem udělal namátkovou kontrolu, tak bloky městských domů také naskakují 2000m před vlakem a nádraží Holešovice dokonce 5 kilometrů. Hold budu muset vše dekomprimovat, přepsat na rozumnou vzdálenost a znovu komprimovat, jako jsem to už udělal s některými novými modely.

Pak tady mohu odpovídat na pády MSTS, že nedodržujete desatero, přitom je chyba přímo v mé trati. Hold Xp toho asi snesou víc než Sedmičky.

Zbyňlu ešus a pendolíno mi taky schazuje fps celkem hodně nízko. Ještě sem to neměl čas řešit. Buď chyba modelu, nebo špatné nastavení PC. Někdy se na to mrknu a dám vědět.

Back
Nahoře