Trať Bratislava-Praha zdarma?

Myslím, že již toho bylo napsáno dost a šlo by to uzavřít, byť se smutným konstatováním, že některé lidi nepředělá ani svěcená voda. Je smutné, když někdo za náklady na jakoukoliv distribuční činnost vidí jen cenu média a poštovného. Ale že pro toho, kdo se živí sám (vzletně nazýváno Osoba Samostatně Výdělečně Činná - OSVČ), jsou ztrátou i jen dvě hodiny času díky cestě na poštu, neboť si mohl svou profesní činností vydělat víc, to nějak nechtějí pochopit. Asi podobně by nepochopili, že když poštovní doručovatelce nechám z donesené dobírky 50,-Kč (v Praze se dobírky nedoručují, musíte na poštu), tak jsem vlastně vydělal cca 250,-Kč. Nemusel jsem na poštu a mohl jsem v klidu pracovat dál. Ale nic, škoda slov. Jen by mne mrzelo, kdyby z důvodu něčí blbosti, přesněji nazváno závisti, kdokoliv z tvůrců kolem českého MSTS toho nechal.
Karel

pampaliny napsal:
Ad 1) možná by ses měl na ty moje stránky k tomu článku pořádně podívat, lepší i s brýlemi: http://trainsim.igames.cz/?mod=article&showid=590
Ja mam pocit ze to tam mam uvedene ze se jednalo o spatnou verzi a je to tam od zacatku co jsem zjistil ze sem mel potize jen ja ale asi si tomu nevenoval tolik pozornosti.
Od počátku? :-D Tak tam ještě zveřejni původní obsah svoji recenze, kvůli které to všechno vzniklo... a ne ten, který je tam, teď......po lavině příspěvků v diskusi, která zavalila tu Tvou "recenzi"......
P.S.: A brejle nosím normálně, bo bez nich skoro nic nepřečtu....ale doporučoval bych Ti gingko gilobu....ale už si nepamatuji, na co je dobrá....

Naposled editoval moderátor:
ok1dnh napsal:
Myslím, že již toho bylo napsáno dost a šlo by to uzavřít, byť se smutným konstatováním, že některé lidi nepředělá ani svěcená voda. Je smutné, když někdo za náklady na jakoukoliv distribuční činnost vidí jen cenu média a poštovného. Ale že pro toho, kdo se živí sám (vzletně nazýváno Osoba Samostatně Výdělečně Činná - OSVČ), jsou ztrátou i jen dvě hodiny času díky cestě na poštu, neboť si mohl svou profesní činností vydělat víc, to nějak nechtějí pochopit. Asi podobně by nepochopili, že když poštovní doručovatelce nechám z donesené dobírky 50,-Kč (v Praze se dobírky nedoručují, musíte na poštu), tak jsem vlastně vydělal cca 250,-Kč. Nemusel jsem na poštu a mohl jsem v klidu pracovat dál. Ale nic, škoda slov. Jen by mne mrzelo, kdyby z důvodu něčí blbosti, přesněji nazváno závisti, kdokoliv z tvůrců kolem českého MSTS toho nechal.
Karel
Jo Karle,už toho fakt necháme, fakt to nemá smysl a ta pověstná zeď už bude taky od toho hrachu pořádně omlácená.....a navíc nemám rád flaši nět...

P.S.: A brejle nosím normálně, bo bez nich skoro nic nepřečtu....ale doporučoval bych Ti gingko gilobu....ale už si nepamatuji, na co je dobrá..
To jsi tedy trefil,tenhle preparát má podporovat rozvoj paměti tak,aby nedocházelo k velkému zapomínání a jak tady z diskuze vidím,Pampallini by měl brát té gingo velké dávky,nějak mu vynechává paměť..

Naposled editoval moderátor:
Teda ze se do toho montuju... jako nezavisly pozorovatel. Prijde mi, ze byste si tu meli ujednotit nazory.
Pro pripomenuti:
Martens: Nabidl jsi misto na serveru na trat?
Pampaliny: Nemel jsem v te dobe misto.
Tax: O tom, co kde bude rozhoduje autor, takze marne se snazis.
(o co se snazi? - jeden o koze, druhy o voze)

Tax: co ty bannery? prestrelil jsi co? :-)

Dale by me zajimalo, jestli se zvedl traffic downloadu, nebo jestli byly ty aktualizace vyrazene "preventivne". To by mi prislo docela drsny, ale vase volba. Ja bych ten navod stejne nepouzil. Je pro me levnejsi dat ty 3 kila, nez stahovat po vsech certech a zabit s tim pul dne. A myslim, ze i spouste ostatnich lidi. Takze by ten traffic asi o tolik nenarostl.
(navic kolik lidi z CR/SR je zapalenych to MSTS? Vetsina ma tu trat stejne na DVD koupenou, takze by se ten navod stejne minul ucinkem -- ta vetsina je odhad. muze to nekdo vyvratit?)

Jak je to teda s tema p2p sitema? Proc autor nepovoli sireni, kdyz jeho pasmo ani misto na disku to nevyzere a trat dela zadarmo? Odpadne mu prece spousta prace s vyplnovanim obalek a palenim DVD, kterou muze venovat treba svoji firme (nebo rozvoji trati?). To jeste nikdo nevysvetlil.

Jako stavitel ani jako modelar se tu s vami (zatim) nemuzu srovnavat. BP jsem si koupil a bral jsem to tak, ze si autor tema 3 stovkama prilepsi. Pokud ne, mohl jsem si ji zkopirovat od kamose a usetril bych mu praci. Jak to teda je?

Vsechny tyhle nezodpovezene otazky vytvari pocit, ze se na tom opravdu da vydelat.

Nejsem zadny Pampalinyho stoupenec. P. Semora odvedl poradny kus prace a diky mu. Myslim si, ze kdyby bylo poradne vysvetleno proc a jak, nemusely tu byt podobne navody ani thready.

Zacinam stavet. Dilko vypustim, az bude hotove. Chci se vyvarovat takovych vypadu jako tady.

Kosac napsal:
Dale by me zajimalo, jestli se zvedl traffic downloadu, nebo jestli byly ty aktualizace vyrazene "preventivne". To by mi prislo docela drsny, ale vase volba.
Ale veď p.Šemora je vlastne manažér svojej práce a preto si myslím že môže zo servera "odpáliť" čo chce a kedy chce a nemusí sa kadekoho pýtať na dovolenie.To isté môžem urobiť ja, Tax a všetci ostaní ktorí majú svoj web.Ale ak sú aktualizácie pre niekoho potrebné (viď nedávny príklad v sekcii Trať BP) tak ich dotyčnému poskytne.Takže "oč tady kráčí ?" Myslím že toto je len reakcia na akciu ... 8)

Kosac napsal:
Zacinam stavet. Dilko vypustim, az bude hotove. Chci se vyvarovat takovych vypadu jako tady.
Už sa teším na tvoju prácu ... :wink:

Vim. neberu mu to pravo. O. Janis to taky udelal. Je to pro nas smula, ale jeho volba.

Jen mi to prijde divny, jestli preventivne. Chtel jsem vedet, jestli se ten traffic, co se tu s nim vsichni ohaneji, opravdu zvedl. Prave proto, ze kazda akce vyvola reakci. Tady byla akce nejaky pochybny navod a ne zvednuti trafficu. To mi prijde divny.

Kosac napsal:
Tax: co ty bannery? prestrelil jsi co? :-)
Neprestrelil som, tie bannery tam boli. Že práve teraz nie sú, to už je pampalínova vec.

Šírenie pomocou P2P je nenormálne a nemorálne ... je to pirátska sieť a ver tomu, že prevádzkovanie P2P je jednak trestné a jednak bude čoraz viac postihované. Ďalšia vec je, že ak chceš sosať cez P2P, musíš niekomu niečo poskytnúť ... čo poskytneš ? Akurát tak prístup BSA do tvojho sčotu, aby ťa mohli prelustrovať a tvoj sčot skončí v takom čiernom vreci bez náhrady. Vlastne budeš rád, keď ti nevyrúbia 5 melónov pokuty. Koľko softu, čo máš vo svojom PC máš legálne nadobudnutého? Predpokladám, že maximálne Wokna, ale možno ani tie nie.

Keď raz autor nechce svoj produkt šíriť voľne na nete, tak jednoducho to treba rešpektovať a hotovo. Na tú trať ( alebo na čokoľvek iný produkt ) nikto nemá právny nárok, takže je na samotnom autorovi, či ju niekomu poskytne a za akých podmienok. Keďže sa p. Šemora rozhodol šíriť svoju trať na DVD nosiči za manipulačný poplatok, je to potreba brať za hotovú vec a nie zbytočne vypisovať siahodlhé traktáty o tom, či to dať na web, alebo na P2P.
Free ešte neznamená, že to musí byť na webe. Free znamená, že sú požadované len oprávnené náklady potrebné za distribúciu. Tie, pokiaľ viem, pán Šemora má vyrátané a príjem z distribúcie DVD riadne uvádza medzi svoje zdaniteľné príjmy. Tu nie je vlastne o čom diskutovať.

OK. Bannery beru. Mam adblock, a ted uz tam nejsou.

Sireni pomoci p2p neni ani nenormalni ani nemoralni ani nelegalni. Ze musim neco poskytnout u mnohych siti neplati. Kazdopadne se muze sirit linuxove jadro, ruzne distribuce atd. treba. Bohuzel jedu (doma) na linuxu (fedora core, gentoo), wokna mam pouze na msts - pod linuxem neni nahrada. Legalne mam vsechny programy, koupene pouze windows a msts. BSA me tudiz nebere.

Asi mluvime kazdy o jinem free. Free znamena svobodny. To znamena, ze muzu se softwarem svobodne nakladat. Treba ho prodavat. Nebo sirit zdarma. Pokud je trat sirena free a je na mysli jiny zpusob free (tj free jen napul), tak jsem to nepochopil. Prave z takovych nepochopeni pak vznikaji ty dohady ze se na trati vydelava, ze je autor vydriduch atd.

Po autorovi tu trat prece nikdo nevymaha. Ma pravo treba ji uplne smazat a vyprdnout se na to. Ale takovehle stazeni aktualizaci z webu dava pudu pro spekulace.

Než zde začnete plácat takové nesmysly, laskavě si přečtěte všechna moje prohlášení a laskavě si vyberte, buď to bude tak nebo nic. Už mne nebaví stále dokola opakovat stejnou písničku jen proto, že zdejší křiklouni neumí číst.
Co je OSVČ zde vysvětlil Karel.
Pokud se Vám to nelíbí, aktualizace zruším úplně a bude klid.
Vůbec si nevážíte toho, že je někdo ochoten věnovat zdarma většinu volného času, aby jste měli kde jezdit a mohli se těšit na další pokračování.
Zde máte odpověď i na to, proč už tolik autorů se svou činností skončilo. Časově je to neúnosné. Do toho pár rejpalů......
Jesli někdo začíná stavět svoji trať, tak takové starosti, jak to bude s distribucí, na to je čas asi rok. Z takových, kteří začínali jsme se zatím dočkali dokončení od nepatrné menšiny.

Kosac napsal:
OK. Bannery beru. Mam adblock, a ted uz tam nejsou.

Sireni pomoci p2p neni ani nenormalni ani nemoralni ani nelegalni.
To je sice pravda, ale jenom za určitých okolností.....pokud tam šíříš SW v rozporu s licenčním ujednáním, tak není nelegální p2p, nýbrž se trestného činu dopouští ten, kdo tam tento nelegální soft, či jiné autorské dílo nabízí v rozporu s licenčním ujednáním a taky ten, kdo daný soft nebo jiné dílo podléhající autorskému zákonu sám používá nebo dál šíří za úplatu či zdarma....no a v podstatě se trestného činu dopouští i provozovatel této sítě, protože svým chováním umožňuje realizaci tohoto trestného činu......

Tolik ze seminářů, kterých jsem se účastnil před SW auditem u nás na firmě ....

Nehledě na to, že jako vývojář bych si i u freeware evidoval distribuci a uživatele třeba pomocí bezplatného registračního systému tak, že verze, které jsou získány bokem nebo jinou cestou než mnou, jako autorem určeným distribučním kanálem - světe div se, ale i u Freeware může autor stanovit omezení - nebudu nikdy podporovat, hotlinovat a řešit pro tyto lidi problémy ..... na co taky, že?
Přece nebudu podporovat něco, co jsem na síť nevystavil a za co neručím, ne?

Kosac napsal:
Dale by me zajimalo, jestli se zvedl traffic downloadu, nebo jestli byly ty aktualizace vyrazene "preventivne". To by mi prislo docela drsny, ale vase volba. Ja bych ten navod stejne nepouzil. Je pro me levnejsi dat ty 3 kila, nez stahovat po vsech certech a zabit s tim pul dne. A myslim, ze i spouste ostatnich lidi. Takze by ten traffic asi o tolik nenarostl.
(navic kolik lidi z CR/SR je zapalenych to MSTS? Vetsina ma tu trat stejne na DVD koupenou, takze by se ten navod stejne minul ucinkem -- ta vetsina je odhad. muze to nekdo vyvratit?)
Také si myslím, že se traffic ani náhodou nezvedl. Chtěl bych vidět, kdo by podle toho návodu všechno stahoval atd. Když většina lidí trať má. Nebo si jako myslíte, že tady v ČR čekala stovka "chudých" :D lidí, až někdo vydá takový návod a ihned začali stahovat? To je podle mě blbost.
Ale chtěl jsem hlavně říct, že pan Šemora si může se svojí tratí dělat co chce. Je to autor. A já mu klidně rád na trať přispěju a je mi jedno, jestli na tom něco málo vydělá nebo nevydělá! :D

O tak to pardon, ze jsem se dotknul Vaseho Ega. Myslel jsem, ze tu normalne diskutujeme. Pokud vam to vadi, dobre, uz nebudu reagovat. Co je OSVC vim. Nikdo nerika, ze mate rusit aktualizace a uz vubec ne kvuli me. Jak vite, ze si nevazim vaseho casu? Psal jsem jasne, ze jsem ty tri stovky poslal i na prilepsenou. Klidne mohla stat 400. Ja s tim nemam problem. Klidne i rikejte, ze na te trati vydelavate. Me je to jedno.

Na mou otazku, jestli se zvedl traffic, nebo jestli byly akt. odstraneny preventivne odpoved nikde neni. Abych si precetl vsechna vase prohlaseni, na to nemam cas. Pouze rikam celou dobu, ze ty otazky nejsou zodpovezeny, nebo jsou, ale nekde hluboko v threadech, kam se zadny nove prichozi nezacte. Pak vznikaji spekulace a nepravdy.

Jo a jeste neco. Nepremyslel jste o rozepsani jednotlivych polozek z ceny na vasem webu? To by vsechny dohady o cene ukoncilo. Treba postovne xxKc, obalka xxKc, medium xxKc, vypaleni xxKc
To berte jako konstruktivni navrh a ne jako ze se do toho montuju.

Ten anonymni je ode me. Odhlasilo me to.

Laborec425: Presne to chci celou dobu rict. Asi se spatne vyjadruju. :-)

Martens: Pokud je to decentralizovana sit, nema provozovatele. Je tedy odpovedny jen uzivatel ne?

S tim hotlinovanim jasne. Nebo nehotlinovat nic a je po problemu :-) at se kazdej zaridi.

Už jsem zde psal, že můj čas je kolem 200kč/h abych mohl žít s minimální životní úrovní. Převedeno do DVD s tratí je v tom i technická podpora, emaily, které s objednávkami souvisí. Cena materiálu není tolik rozhodující.
Pokud někdo nemá čas číst co je o dva odstavce výše, tak ať se zde hloupě neptá a raději mlčí.

A zase víme houby.Nikdo pořádně neodpoví a pak jsou ty dohady.

Zbyněk Šemora napsal:
Už jsem zde psal, že můj čas je kolem 200kč/h abych mohl žít s minimální životní úrovní. Převedeno do DVD s tratí je v tom i technická podpora, emaily, které s objednávkami souvisí. Cena materiálu není tolik rozhodující.
Pokud někdo nemá čas číst co je o dva odstavce výše, tak ať se zde hloupě neptá a raději mlčí.

Tak já nevím, sám říkáte, vás to stojí 200,- Kč/hodinu, tak rovnou a od plic řekněte, že ta vaše trať není free, není zdarma, je normálně placená ( jako když si koupím film na DVD) a je to vyřešeno. Ale pokud to nabízíte grátis, tak těch 200,- Kč to si pak protiřečíte. Chápu, že se musí platit poštovné dobírkovné a ještě vypálení média a zabalení, ale pořád je to míň než těch 350,- Kč nebo kolik to stojí.

Jinak ty P2P sítě já neodsuzuji, já třeba nestahuji ani filmy ani muziku, já P2P sítě výhradně používám na stahování TV seriálů z USA, které se dosud ještě v Česku nevysílali. Například mám z internetu a zdarma kompletně stáhnutou celou čtvrtou a pátou řadu amerického seriálu 24 hodin, nevím jestli to NOVA bude vůbec vysílat. Tyto seriály, které jsou nabízeny na P2P sítích nejsou trestné, tedy nelegální, protože se vesměs jedná o tzv. televizní ripy. Protože v každém dílu jsou tzv. vodoznaky americké televizní společnosti Fox.
Je to úplně to samý jako když si z NOVY nahrajete na DVD nějakou českou telenovelu ( Místo v životě ) a pak to překonvertujete do formátu MPG či AVI a pak to hodíte na internet na P2P.

Ale to jsem odbočil od tématu, takže P2P sítě nejsou zas tak strašné. Jak říkám, pokud je tato trať zdarma může být nabízena jako torrent file nebo rovnou na takových serverech jako je třeba megaupload či rapidshare.

Pity napsal:
Je to úplně to samý jako když si z NOVY nahrajete na DVD nějakou českou telenovelu ( Místo v životě ) a pak to překonvertujete do formátu MPG či AVI a pak to hodíte na internet na P2P.

Ale to jsem odbočil od tématu, takže P2P sítě nejsou zas tak strašné. Jak říkám, pokud je tato trať zdarma může být nabízena jako torrent file nebo rovnou na takových serverech jako je třeba megaupload či rapidshare.

Tak tady pěkně kecáš panáčku. Zkus tohle udělat a uvidíš co se bude dít. Proč asi je v titulkách to c v kroužku? Ano, jedná se o copyrightované dílo, a nic na tom nemění, že jsi jej nahrál z veřejného vysílání. Takže tímto autorská práva porušuješ. A nech už těch keců o tom co by měl autor se svým dílem udělat. Je to jen a jen na jeho rozhodnutí, a nikdo, opakuji nihdo nemá právo po něm cokoliv požadovat nad rámec toho co autor učiní. Howg, domluvil jsem.

Pity napsal:
Tak já nevím, sám říkáte, vás to stojí 200,- Kč/hodinu, tak rovnou a od plic řekněte, že ta vaše trať není free, není zdarma, je normálně placená ( jako když si koupím film na DVD) a je to vyřešeno. Ale pokud to nabízíte grátis, tak těch 200,- Kč to si pak protiřečíte. Chápu, že se musí platit poštovné dobírkovné a ještě vypálení média a zabalení, ale pořád je to míň než těch 350,- Kč nebo kolik to stojí.

Já jsem se zařekl, že do takovýchto vláken přispívat nebudu, ale už mě svrbí prsty.

Kolego, částkou 200 Kč/hod nechtěl Zbyněk vyjádřit práci na trati, ale ohodnocení za to, že se věnuje distribuci. Vzhledem k tomu, že musí být z něčeho živ a v době, kdy balí a lepí obálky, vyplňuje podací lístky a formuláře na doručenky, jeho vlastní práce stojí. Místo toho všeho by se jí mohl věnovat a na nás se vy.... Pokud ale tohle dělá a nechá si zaplatit za čas strávený touhle řekněme administrativou, tak je to úplně v pořádku.

Tož tak.

Sponka:

Jo jo, přesně tak. Spousta lidí si tady myslí, že SE TO vypálí, SE TO zabalí, SE vypíší složenky, SE TO odnese na poštu...

Back
Nahoře