Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ve snu doufám, že se bude pokračovat z Frýdlantu nad Ostravicí na Frenštát, Valašské Meziříčí ...
Když už jsem v tom, nechtěli by jste někdo opravit aktivity přes Ostravu? Jsou mrtvé ...

Ja bych to rad typoval na tu 280, jedna z mojich nejoblibenejsich trati.
Kdyz jsem se v Unoru ptal Martina na 280, tak mi naprosto smutne rekl ze nema sklonove pomery atd. ale ze by rad stavel., tak nevim ,ale doufam ze to bude ta 280

Fabio napsal:
Ja bych to rad typoval na tu 280, jedna z mojich nejoblibenejsich trati.
Kdyz jsem se v Unoru ptal Martina na 280, tak mi naprosto smutne rekl ze nema sklonove pomery atd. ale ze by rad stavel., tak nevim ,ale doufam ze to bude ta 280
Zkus se podívat trochu do historie tohoto vlákna on sám Martin se trochu více prořekl ... Vím už co to bude a taky, o kolik to bude větší trať a co v ní bude ... Ale nepovím .. :D

Dobrý den, mám otázku, v noci mi to v trati 321 vyhazuje chybu že chybí textura "telefon.ace" a nějaký hranol.s bohužel, nikde jsem tento objekt v noci nenašel, poradí mi někdo co s tím?

DJ LA DÉFENSE napsal:
Dobrý den, mám otázku, v noci mi to v trati 321 vyhazuje chybu že chybí textura "telefon.ace" a nějaký hranol.s bohužel, nikde jsem tento objekt v noci nenašel, poradí mi někdo co s tím?
Zdravím, zkopíruj tu texturu ze složky textures do složky night. S pozdravem Dan. :D

Dan J. napsal:
DJ LA DÉFENSE napsal:
Zdravím, zkopíruj tu texturu ze složky textures do složky night. S pozdravem Dan. :D
No to jsem sice udělal, ale pokud to je ten hranol v kolejišti (nevím, jak se to jmenuje), tak to vypadá dost blbě denní textura v noci, nemá někdo tuhle záležitost v nočním provedení?

DJ LA DÉFENSE napsal:
A to je takový problém se podívat co to způsobuje?
Příčina je tady:
Model hranol.s používá texturu telefon.ace a ta skutečně v adr Night chybí.
Řešení:
Buď tu texturu nakopírovat z adresáře textures do adr. Night ale je nebezpečí že bude v noci svítit, protože je to denní textura.
Lepší řešení je otevřít soubor hranol.sd a tam přepsat řádek
ESD_Alternative_Texture ( 257 )
na
ESD_Alternative_Texture ( 0 )
a uložit.
Tohle je nejlepší udělat vždy když jsou problémy s nočními texturami (textury chybí nebo v noci svítí). MSTS potom použije ztmavenou denní texturu a je po problému.

Ono bol hlavne pri starších modeloch nejaký blbý zvyk dávať nočné textúry aj na objekty, ktoré v noci prirodzene nesvietia. Ja už nočné textúry nedávam ani na niektoré "opustené", alebo v noci nepoužívané budovy. V MSTS je v noci aj tak nejako neprirodzene jasno.

Zrovna jsem se chtěl zeptat. Telefony v noci mají svítit? Co je to za hloupost? Já jsem to na své trati naštěstí nepozoroval. Ale Miran už poradil, jedině ESD_Alternative_Texture ( 0 ) , žádné kopírování denního telefonu do Night. Ale tohle musí vyřešit autor do aktualizace.
PS. I v mé trati svítí některé značky v noci (návěstidlo na opačné straně), také budu muset vyhledat sd a přepsat :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
Zrovna jsem se chtěl zeptat. Telefony v noci mají svítit? Co je to za hloupost? Já jsem to na své trati naštěstí nepozoroval. Ale Miran už poradil, jedině ESD_Alternative_Texture ( 0 ) , žádné kopírování denního telefonu do Night. Ale tohle musí vyřešit autor do aktualizace.
PS. I v mé trati svítí některé značky v noci (návěstidlo na opačné straně), také budu muset vyhledat sd a přepsat :cry:
To není telefon, ten model hranol.s je myslím počitadlo náprav nebo co to je (dva hranoly vedle sebe v kolejišti) a jen používá tuhle texturu telefon.ace (to je na zabití autora modelu).

Mirane díky za radu, nenapadlo mě přepisovat hodnoty nejsem v tom tolik zběhlý, vyzkouším to díky.

P.S. Neporadí mi někdo jak dostat ty hlášky, "jízda proti stůj...", a mává odjezd i do trati 321?? Díky

DJ LA DÉFENSE napsal:
Mirane díky za radu, nenapadlo mě přepisovat hodnoty nejsem v tom tolik zběhlý, vyzkouším to díky.

P.S. Neporadí mi někdo jak dostat ty hlášky, "jízda proti stůj...", a mává odjezd i do trati 321?? Díky
Dává odjezd a ne mává odjezd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tohle je v Train Simulator/Sound

Zbyněk Šemora napsal:
Dává odjezd a ne mává odjezd :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tohle je v Train Simulator/Sound
Podle mě to je hláška znuděného fíry: Sláva odjezd.

Snímač do kolejí (tedy hranol) zde diskutovaný je moje dílo.Takže Mirane zabít můžeš mě :lol: ,jak píšeš.Za to že jsem dal do SD souboru nevhodnou hodnotu se omlouvám,ale v době vzniku tohoto modelu jsem ty čísla ještě moc neznal a pokud mě někdo neupozorní na chybu,tak ty modely dál zpětně nekontroluji i když ty čísla dneska už znám.
A to že textura má název TELEFON.ACE je proto,že stavitel XXX v žádosti zde na fóru měl požadavek na vymodelování telefonu a těch snímačů a mě se to obojí vešlo na jednu texturu,chtěl jsem šetřit místem.Hold jsem zvolil název podle jednoho z nich.

mates a ostatni: tak hranol je snad MIB, cize magneticky informacny bod, ktory unikatnym usporiadanim sady magnetov umoznuje snimacu AVV urcit presnu polohu vlaku (pri prejazde cez hranol) porovnanim s DB MIB-ov v pamati pocitaca AVV (nieco ako usporiadanie "magnetov" v pruzku na kreditnej karte nesie informaciu o jej cisle, ktore si terminal/bankomat porovna s databazou).

takze nadavat tomu snimac, ked je to fakt len kus cohosi lisovaneho (nejaky plast alebo aky fras, podstatne je, aby to bolo paramagneticke) s par magnetmi...

miran pocitadlo naprav je tak male, ze sa ho imo do MSTS neoplati robit (a este je nalepene z boku na kolajnicu)

(nebrat zle, ja len aby sa nesirili polopravdy)

To jeffer
Díky za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší.... :lol: :lol:
To Mates
já mám takový dojem, že slučování textur od několika modelů do jedné větší textury asi nebude to pravé ořechové. Domnívám se že ona textura je v paměti stejně tolikrát, kolik různých modelů ji používá, protože asi nebude MSTS zkoumat zda tam již textura jednou je a potom na ní dávat odkaz ve struktuře objektu modelu v paměti. Mohu se samozřejmě mýlit, tohle má zajisté zmapováno Džordž a ten by mohl podat vysvětlení.

Po tomto vysvětlení jsem i já o trochu chytřejší,díky.Název ale měnit nechci,protože model je již používán.Na mých stránkách jsem dopsal přesný název a v downloadu jsem upravil SD soubor.
A to slučování textur,počkáme na vyjádření od Džordže,já to nevím,prostě jsem to tenkrát tak použil v domění,že ulehčím simulátoru.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře