Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Teď se dívám do AE a všiml jsem si, že některé koleje jsou očíslované jiné jsou tzv. "Bezejmenné " a když je opravíš, za jak dlouho to stihneš dát do aktualizace ? Zdá se, že se to vyskytuje jenom na tom úseku Žilina-Poprad
Všiml jsem si, že když si v AE zapnu "Zobrazit nástupišťové názvy " a " Nákladní koleje názvy ", tak to zoomování myší a pohyb s tou mapou mi dělá obtíže, jakmile to všechno vypnu je s tím radost pracovat, kolik to tak žere paměti RAM ?

Jiří napsal:
Potřebuji tyto informace vzhledem k tomu, že chci teďka udělat jednoduchou aktivitu pro vlak EC bez trafficu z Popradu do Olomouce, tak právě potřebuji vědět, jak mám jezdit mezi Karvinou a Bohumínem ?
Jirko, na naučení se dělat aktivity docela dobrý a veelmi jednoduché, ale upřmně řečeno....jet z Popradu až do Olomouce a nepotkat cestou ani mušku na čelním skle, natož vlak......docela opruz.....

Zkus se raději trošku potrápit a pustit to ven i s nějakým trafficem...byť i slabším.....

Martens napsal:
Jiří napsal:
Potřebuji tyto informace vzhledem k tomu, že chci teďka udělat jednoduchou aktivitu pro vlak EC bez trafficu z Popradu do Olomouce, tak právě potřebuji vědět, jak mám jezdit mezi Karvinou a Bohumínem ?
Jirko, na naučení se dělat aktivity docela dobrý a veelmi jednoduché, ale upřmně řečeno....jet z Popradu až do Olomouce a nepotkat cestou ani mušku na čelním skle, natož vlak......docela opruz.....

Zkus se raději trošku potrápit a pustit to ven i s nějakým trafficem...byť i slabším.....

OK., pak to bude práce na několik dnů a ještě rozkouskované. První aktivita Poprad Žilina
Druhá aktivita Žilina - Bohumín
Třetí aktivita Bohumín - Olomouc

Jak už jsem se poučil, není možné nastavit traffic v celé délce Olomouc až Poprad, jelikož by mi to nikdy nevycházelo, abych se s ním v daném bodě střetnul a nebo by mne to posílalo k Billovi.

Stavitelxx napsal:
Jinak jsou na Slovensku i nepoužívané stanice, například mezi Vrútkama a Strečnem "Vrútky-Zastávka", zůstal tam peron u 1 TK, ale nepoužívá se.
No teraz tam je tzv. "hnuteľná meniareň" vo vozňoch.Je to naozaj zaujímavý úkaz.

Jiří napsal:
Všiml jsem si, že když si v AE zapnu "Zobrazit nástupišťové názvy " a " Nákladní koleje názvy ", tak to zoomování myší a pohyb s tou mapou mi dělá obtíže, jakmile to všechno vypnu je s tím radost pracovat, kolik to tak žere paměti RAM ?
No RAM-ky to žere, ale čisto hypoteticky - Jirko, ti potrebuješ mať zapnuté všetky položky naraz?
A tiež si myslím že trasu Poprad - Olomouc v aktivite bez trafficu by bol naozaj opruz.Tipujem že by človek neprišiel ani po hranice a už by toho mal dosť ... A ešte jedna vec - je lepšie aktivitu deliť, napr. kvôli zachovaniu reálnosti (keby som mal napr. aktivitu 200 km/h "napchať" do jednej aktivity, bol by to asi pekný opruz), alebo už len kvôli údržbe, prehľadnosti, prípadne kvôli testovaniu.

jeffer napsal:
pekneee. velmo sa tesim - tak nejako zbynka "nechapem, ale tolerujem" takze som rad, ze sa niekto pusta aj do koridorovej varianty :)
Poradím. Postav například 400km reálné trati a určitě pochopíš, když Ti do toho někdo začne kafrat, že ten a ten úsek by jsi mohl zmodernizovat, respektive postavit znovu. Asi by se ti otevírala kudla v kapse.

Jiří: Tie názvy žerú z RAm možno 1 MB ... ale s každm pohybom v editore ich treba prekresliť a to šeredne žerie procesorový čas a grafickú kartu ... tošč preto to tak seká ... nie všetko je závislé od RAM ...

JOHNZ napsal:
Jiří: Tie názvy žerú z RAm možno 1 MB ... ale s každm pohybom v editore ich treba prekresliť a to šeredne žerie procesorový čas a grafickú kartu ... tošč preto to tak seká ... nie všetko je závislé od RAM ...
Johny, ale existuje vôbec taký nadupaní procesor a grafika ktoré by to uťiahli bez sekania?

mirec az budes mat tolko RAM, ze budes cely MSTS pustat z RAMdisku ;)

btw: stavitel celkom mi chyba kilometraz ku trati. neplanujes ju dorobit?

zbynek neboj, ja ti nenadavam, uz som si zvykol. proste len mam rad vsetko "nove" (alebo snad skoro vsetko). ale uznavam ze je trochu nuda len tocit 130-160 po rovine.

Pomoc! Chybí noční textury. Chtěl jsem vyjet z Popradu do Olomouce přesně v 5 hodin ráno a začali na mne vyskakovat hlášky o chybějících nočních texturách, zpaměti si nepamatuji názvy souborů, ale bylo to nějak ve formátu PTR_ ? Pak jsem pro jistotu nastavil směr jízdy Žilina -Čadca opět 5 hodin ráno v létě za jasného počasí a bylo to v pořádku.
Tak co mám udělat, mám denní textury nakopírovat do složky NIGHT ?

Jiří napsal:
Pomoc! Chybí noční textury. Chtěl jsem vyjet z Popradu do Olomouce přesně v 5 hodin ráno a začali na mne vyskakovat hlášky o chybějících nočních texturách, zpaměti si nepamatuji názvy souborů, ale bylo to nějak ve formátu PTR_ ? Pak jsem pro jistotu nastavil směr jízdy Žilina -Čadca opět 5 hodin ráno v létě za jasného počasí a bylo to v pořádku.
Tak co mám udělat, mám denní textury nakopírovat do složky NIGHT ?

Nikam nic nekopíruj, nejlíp uděláš když mi napíšeš názvy chybějících souborů a já je doplním.

Kilometráž dělat nebudu.

Jiří napsal:
Zatím mi to hlásí jen PTR_TGTETO.ACE, dál mne to nepustí.

je to možné, že některé soubory chybí. Ale už jsem tady psal, že trať stavím a testuji pouze v letním období a za světla, tudíž jezdit v zimě nebo ve tmě je vaše riziko. Pokud chcete aby tato trať byla 100% použitelná i v zímním období a za tmy, tak je třeba projet všechny úseky a pozjišťovat chybějící soubory, na to já nemám čas.

Stavitelxx: Pokiaľ si dáš skontrolovať trať cez Route Riter, tak ten nájde všetky chýbajúce textúry a ďaľšie veci čo patria k trati. Po skončení kontroly urobí výpis chýb.

Kebarko napsal:
Stavitelxx: Pokiaľ si dáš skontrolovať trať cez Route Riter, tak ten nájde všetky chýbajúce textúry a ďaľšie veci čo patria k trati. Po skončení kontroly urobí výpis chýb.

Route Ritter??? ten je pro mě velká neznámá...

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx: Route Riter => skvelý program.
Skontrolovať trať nie je problém. V ľavom okne si nastavíš Routes/Trat 321. V záložke Route Utils stlačíš Confirm Route a potom Check Route a čakáš na výsledok (výpis chýb).

Můžeš ještě upřesnit, co přesně ten Route Ritter hledá za chyby? Jestli vypíše chybějící textury (denní, zímní, noční...???), nebo jiné soubory S, SD atd?

@Stavitelxx

RR je komplexní program pro správu routes - kontrolu, opravu, komprimaci a přípravu na export. Dále je sním možno kontrolovat a opravovat chyby ve vazbách souborů, manipulovat se soubory v MSTS, kontrolovat kompletnost aktivit ve vztahu k chybějícím vozidlům, loose consistů atd. No a ještě asi 100 dalších utilit ve vztahu k MSTS (nastavení zeměpisné polohy, nastavení enviromentálního chování, miniroutes, dekomprimace a komprimace do různých formátů atd. Nutná znalost basic-pidgin-angličtiny a trochu složitější instalace (některých doplňků) je plně kompenzována funkčností a účelností programu.

Používat rozsáhlejší sestavu MSTS bez trojky: RR (RouteRiter) & TS (Trainstore & SV (ShapeViewer) je téměř neslučitelné se životem.
Dobrý je taky ConTextEditor, ten zase umí vyznačovat v MSTS souborech potřebné sekvence, perfektně vyhledávat a měnit sekvence, srovnávat a opravovat více souborů atd - je to řešeno jako kompilátor prográmatorských textů pro více programovýcxh jazyků, nejen pro systematiku MSTS.

Ze své zkušenosti mohu jen doporučit tyto programy používat (ale taky je nutno se je alespoň trochu naučit, a ne jen nainstalovat, spustit, klepat na kde jaký knoflík a pak volat o pomoc - mě něco nejede).

Všechny lze v podstatě stáhnout na: http://steam4me.railpage.org.au

Pavel 8)

to Stavitelxx:

Všiml jsem si takové drobnosti v Žilině. Na jedné budově je tabule "OPATOV". Dal bych tu i obrázek, ale nemám jak.

Stavitelxx napsal:
Můžeš ještě upřesnit, co přesně ten Route Ritter hledá za chyby? Jestli vypíše chybějící textury (denní, zímní, noční...???), nebo jiné soubory S, SD atd?

Včera jsem si ( po reinstalaci Windowsu) po pár dnech co jsem si přeinstaloval windows,vyčistil celý hardisk znovu nainstaloval program Route_Ritter ze stránek http://www.train-sim.com ,jestli chceš mohu ti ho poslat emailem. Jedná se o verzi rr6390fu.zip, update pak stahovat od autora programu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře