TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
ono readme chybí u všech modelů v trainsetu BP. Většinu lokomotiv vytvořil p.Starý, ale podbíječku nevim opravdu nevim kdo.

Čouda napsal:
ono readme chybí u všech modelů v trainsetu BP. Většinu lokomotiv vytvořil p.Starý, ale podbíječku nevim opravdu nevim kdo.
Čoudo, opět to moc dramatizuješ nebo neumíš číst. Je pravda, že readme u mnoha modelů chybí, ale jedná se o starší věci, který byly dodány předchozím dávným správcem trainsetu. Takže místo rýpaní by bylo užitečnější, pokud má někdo chybějící readme, aby jej poslal.
Ale na druhou stranu, ta stará readme obsahují návod instalace, který je na současné poměry úplně mimo.
Plasser skinoval Pikku, takže tento pán bude znát původ.
Ale mám od něj originál, tak zkusím redme pohledat. Ale jen tak mimochodem, po projetí programem Convoi tomuto vozidlu chybělo několik textur. Tak jsem je ve verzi TBP doplnil (už dávno). Jestli je to správně, musíte posoudit sami. Ale na blanc.ace a podobně není co zkazit :lol:

Mám menší nápad :) (i když se to tady už možná řešilo)
Nemohl by se udělat nějaký seznam vozidel které jsou v TBP (přesně jednotlivé engy) jelikož když teďkaj dělám aktivitu tak ani nevím co je v TBP a co není. Nechcu zase odpovídat na milion e-mailů:"kde seženu....?".
díky za odpověď

Nevím kam to dát tak to dám sem.Když jsem si chtěl zahrát aktivitku od Michala (471+071+971) Os Praha-pardub. ,nešlo mi změnit na pohled 2,3,4.Vždy ,když jsem toto zmáčknul,tak mi to spadlo do voken a volalo Gatese.To samé mi dělá i 954 ,ale 854 ne.

Pawlik napsal:
Ahoj, stará, známá věc.
Mně se osvědčila hodnota výšky 3.2 až 3.3.
To je potom rozhledna jako v reálu.

Ahoj! může mi prosím někdo napsat, v kterém řádku mám změnit tuto hodnotu? Podotýkám, že se jedná o cab na peršing a potřebuju ho zdvihnout. Už jsem to tu prolezl. Vše jsem dělal podle návodu od BOB57_cz a pořád je ten pohled nízko. nevíte někdo co s tím? Díky za pomoc.

Čouda napsal:
Pawlik napsal:
Ahoj, stará, známá věc.
Mně se osvědčila hodnota výšky 3.2 až 3.3.
To je potom rozhledna jako v reálu.

Ahoj! může mi prosím někdo napsat, v kterém řádku mám změnit tuto hodnotu? Podotýkám, že se jedná o cab na peršing a potřebuju ho zdvihnout. Už jsem to tu prolezl. Vše jsem dělal podle návodu od BOB57_cz a pořád je ten pohled nízko. nevíte někdo co s tím? Díky za pomoc.
Řádky Position v cvf u všech tří pohledů - pravý, levý a front.

Ale nelze tyto výšky brát jako normál, protože dost podstatně záleží na tom, jak byl ten cab nafocen.....když ho nafotíš tak, že fíra je schovaný pod pultem a z čelního okna ti zbývá tak 100 bodů u horního okraje monitoru, tak Ti nepomůže ani výška Petřínské rozhledny.....

Martensi děkuji za odpověď, ale přišel jsem na to, že jsem truhlík, protože jsem si změnil výšku v 362.cvf a potom se přepnul na druhé stanoviště a ejhle už jsem si neuvědomil, že se načítá 362_rv.cvf. To je celej problém. Děkuji za pomoc :cry:

Ještě podotknu, že ideální hodnota je 2.95, jak udává v návodu BOB57_cz

Písal som to už velakrát, vyskúšaj na cab 362 vo fronte:
Position ( 0.6 3 6 )
Direction ( 10 1 0 )

a v 362_rv na:
Position ( -0.6 3 -6 )
Direction ( 10 181 0 )

Na tieto čísla som došiel asi po týždni maturovania, keď som v robote pri normálnom sedení pozeral, kde pretínajú kolajnice pult a kde je asi horizont. Toto je reálny pohlad s peršinga.

Vzhledem k počtu stránek, které již toto téma stačilo zaplnit se omlouvám, pokud už tu podobný dotaz byl - ale po instalaci BP 3 jsem musel odsunout jinam všechny své dosud vytvořené aktivity, neboť jsem nestačil odklepávat chybné hlášky při spouštění MTS. A to ani nemluvím o tom, že při spuštění Editoru úkolů tato aplikace z mě naprosto nepochopitelných důvodů vypadne a pošle mě k Billovi byť při jediné chybě v souborech aktivity či consistech!

Byl jsem tedy nucen poté posléze každou aktivitu jednotlivě natáhnout zpět do MTS, trpělivě odklepávat chybné hlášky a hledat co je špatně v aktivitách, services nebo consistech. Klasika je třeba tohle (příklad): odkaz na Hins.wag, který se změnil na CD_Hins.wag nebo CDvagB, který je nyní CD_B (možná že to nebylo zrovna v případě B, ale jde jen o příklad). Neexistuje pro příště nějaký jednodušší způsob jak při výpisu chyby odhalit co je kde špatně? Pomohl by CB? Nemo se mám třást na další hodiny práce při dalším updatu Trainsetu? :)

Vince Black napsal:
Vzhledem k počtu stránek, které již toto téma stačilo zaplnit se omlouvám, pokud už tu podobný dotaz byl - ale po instalaci BP 3 jsem musel odsunout jinam všechny své dosud vytvořené aktivity, neboť jsem nestačil odklepávat chybné hlášky při spouštění MTS. A to ani nemluvím o tom, že při spuštění Editoru úkolů tato aplikace z mě naprosto nepochopitelných důvodů vypadne a pošle mě k Billovi byť při jediné chybě v souborech aktivity či consistech!

Byl jsem tedy nucen poté posléze každou aktivitu jednotlivě natáhnout zpět do MTS, trpělivě odklepávat chybné hlášky a hledat co je špatně v aktivitách, services nebo consistech. Klasika je třeba tohle (příklad): odkaz na Hins.wag, který se změnil na CD_Hins.wag nebo CDvagB, který je nyní CD_B (možná že to nebylo zrovna v případě B, ale jde jen o příklad). Neexistuje pro příště nějaký jednodušší způsob jak při výpisu chyby odhalit co je kde špatně? Pomohl by CB? Nemo se mám třást na další hodiny práce při dalším updatu Trainsetu? :)
Určitě Ti pomůže CB - tím si otestuješ všechny consisty najednou a dokonce i Loose consists.

Vince Black napsal:

Tyhle "chyby" jsou způsobeny sjednocováním označení vozidel podle závěrů I. sleziny MSTS. CB samozřejmě pomůže a najde ty "chybějící" vozy v consistech a současně je tam lze i opravit.

Vince Black napsal:
Fajn, vyzkouším to, díky.
Je nutné číst pokyny u každé aktualizace jednak přímo v instalaci a jednak u downloadu.
Ladění vozidel x6x od ŽSR a vozů ČD od Boba z Ostravy, který i přeznačil soubory dle norem.
Proto je nutné před instalací provést tyto úpravy:
Ze složky Trainset vymazat (přesunout do záloh) složky všech vagónů s podtržítkem cd_ kromě:
cd_koncovky
cd_Es
cd_Servis
nezapomeňte i na cd_020 a cd_050
Jinak vzniknou staré duplicity s jiným značením.
Dále je nutné přesunout do záloh kompletní složku Consists

Zbyňku bez urážky, ale si úplne mimo ... JOHNZ

Johnz, úplně mimo opravdu ne, protože v pokynech je napsáno i o consistech vlastních aktivit , které se stanou nekompatibilní a je nutné je opravit, což je tento případ. Při aktualizaci jsem na tohle upozorňoval.

No tak prečo to neni napísené aj v tom tvojom príspevku??? ... JOHNZ

Johnzi, pokud se něco ptáš, nenabourávej z práva moderátora můj příspěvek, protože takto se mi Tvá poznámka neobjeví ve čtečce. A já jaksi chodím do práce a nemám čas konrolovat všechny poznámky.
Odpověď zní: Právě z důvodu, že chodím do práce a mnohdy odpovídám dost zbrkle. Budu se snažit polepšit. Mám totiž několik zaměstnání najednou: Ředitel, uklízečka, prodavač, mechanik, účetní, nákupčí zboží, technický pracovník. Až si splním povinnosti všech profesí, mohu teprve zasednout k tomuto fóru. Ikdyž roli uklízečky často zastávám tak na vyhazov. :lol:

Jinak bych poprosil zůčastněné z debaty ve vláknu Zvuky, aby pokračovali zde, protože téma značení v Trainsetu není jen o zvucích.
Sice jsme ve vláknu TBP, nikoli 1SL. Ale tak špatně to není, protože TBP bude vždy ctít normy většiny.
Jinak chci jetště říct tolik, že pokud budou nutné zásadní změny ve značení, bude na místě uspořádat odbornou slezinu a tam vše probrat včetně eventuelního rozdělení úkolů, co kdo si vezme na starosti. (neúčast nikoho neomlouvá, žádné o nás bez nás, proto termín bude muset vyhovovat největšímu procentu aktivních) Do té doby by měly platit závěry 1. sleziny a mělo by se vše dodržovat. Jak kdysi Miran napsal. Pokud vše bude v jakémkoli přehledném systému, pak není problém cokoli nějakou utilitou přeznačit. Ale je nutné brát na zřetel, jaké vedlejší škody to nadělá a kdo to vše dále opraví.

Hezky vecer mam takovou prosbicku, nez vydate pane Semora update trainsetu, mohl byste i upravit sprahla u vagonu Orient Express :?: . Ve sve aktivite v aktivity editoru nemohu sprahnout vozy OE s jakoukoliv ZSSK nebo CD masinou a to proto, ze ceskoslovensky trainset ma sroubovku jenze Orient Express ma zatim automatiku a tak jsem tam musel pripojit parni loco z original msts. I ceske parni lokomotivy maji sroubovku. Mohl byste to vyladit ? Pls :eek: :pale:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře