TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě jeden postřeh, u 363 001 máte špatnou texturu modelu. Prototyp nemá prolisy u kabiny strojvedoucího.
Opravu pošlu mailem

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
No jo, ale pak je otázka, proč má bob57_cz jiný cvf (jako ladič) a jiný je jako oficiální aktuálně distribuovaný originál .... to se pak při aktualizaci chybka vnese velmi snadno.....
Po vydání této lokomotivy Bob_57 poslal Jirkovi Polákovi upravený eng s tím, že se tato lokomotiva bude ještě ladit. A tak to dodnes zůstalo. Proto má Bob_57 jinou novější verzi. Asi zapracuji to, co poslal Bob_57, jen je škoda, že je to jen polotovar, který je nutné dopsat. Ale nějak to zvládnu.
Jenže to, co tam má Zbyněk v cvf není moje práce, kterou jsem poslal JP. Někdo se v tom hrábnul. Martensi, na ftp u Ppoolllla v mojí složce máš celý komplet, který jsem tehdy poslal - 731cab.ace, podívej se, jaké jsou v něm cvf, archiv je z 12.04.06 a je tam směrování do common. Stačí jen upravit nový a starý dohromady a je to.
Co je třeba upravit:
Vzít moje nové soubory cvf a pouze texturám přidat směrování pro common
( "..//..//common.cab//cab731//
v eng cab a sms taky nasměrovat.
Nakonec vám to můžu taky poslat i ve verzi alias, asi bude nejlepší, když to udělám sám - tak chvíli vydržte, pak sem dám link.

Poté:
Tak už nic, Zbyněk to už asi udělal.
Koukám, že forum má posunutý čas o hodinu...
vložil jsem v 15:53 a v hlavičce je 2:53pm.

4. update už teče na web. Má 162 MB rychlost 25kb/s, tak snad odpoledne by to mohlo být ke stažení.
Měl jsem těžké dilema s kabinami. Jelikož verze bin 1.705xxx a vyšší zatím nejsou stabilní, vše je kompatibilní pro 1.7022420. Ale kabinách cab350 a cabT4990 jsou ve složkách i úpravy pro tyto vyšší verze bin, aby jste měli vše připraveno.
Od rána jsem update testoval na 3. aktualizaci (dosavadní verze DVD s tratí) a doplňoval chybějící soubory.
Pokud někdo si sám jinak updatoval trainset, doporučuji si původní zálohovat, aby se mu nějaká nastavení náhodou nepřepsala. Také vzniknou nějaké staré nepoužité soubory, které sice ničemu nevadí, ale pro přehlednost je vhodné je smazat.
Jedná se o soubory v kabinách, kde bylo všude odebrána verze s cdXXX.cvf včetně rv. Verze noc je už pra pravěk, to už snad nikdo nemá.
Za příspěvky děkuji ŽSR, Bobovi, Martensovi i Bobovi 57 (731 a 754) (...stejně mi něco omlátí o hlavu :lol: (jednotné výchozí polohy brzd :lol: ))
Ale kdyby přesto něco bylo špatně, sice jsem testoval, co bylo možné, tak není problém doplnit v dalším update.
Ještě dobrá zpráva. Bob upravil 151 a 350. Po té už Trainstore načte tyto i ve volné jízdě.
Až bude nakopírováno, ozvu se s odkazem. (jsem na 27% :mad: )

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale kabinách cab350 a cabT4990 jsou ve složkách i úpravy pro tyto vyšší verze bin

Zbyňku, cab na kyklop má v instaláku kabiny obě verze cvf, tj. jak pro starší, kde se ještě nepoužíval otáčkoměr, tak i pro novější verzi MSTS Bin.

Nějak jsem ale nezaregistroval, že by ses ptal, jestli můžeš cab na kyklopa zařadit do update a do trainsetu .... a jsme zase u těch licencí, které si autoři opravdu píšou jenom tak z prdele a pro srandu králíkům a u toho, že někomu vadí, když se libovolně s jeho dílem nakládá a přitom tak sám činí ..... ach jo .... Zbyňku stačilo se zeptat v mailu ( těch proteklo mnoho od doby, kdy je cab venku) ..... ale asi to za to nestálo ani za ten mail :cry:

V tom případě jenom okrajově informuji, že nejsem a nehodlám být zodpovědný za svá díla, která jsou šířena jiným způsobem bez mého vědomí , neb nejsem jasnovidec a nemůžu být zodpovědný za něco, o čem nemám šanci se dozvědět, natož to ještě ovlivnit.

Martens napsal:
Nějak jsem ale nezaregistroval, že by ses ptal, jestli můžeš cab na kyklopa zařadit do update a do trainsetu .... a jsme zase u těch licencí, které si autoři opravdu píšou jenom tak z prdele a pro srandu králíkům a u toho, že někomu vadí, když se libovolně s jeho dílem nakládá a přitom tak sám činí ..... ach jo .... Zbyňku stačilo se zeptat v mailu ( těch proteklo mnoho od doby, kdy je cab venku) ..... ale asi to za to nestálo ani za ten mail :cry:

V tom případě jenom okrajově informuji, že nejsem a nehodlám být zodpovědný za svá díla, která jsou šířena jiným způsobem bez mého vědomí , neb nejsem jasnovidec a nemůžu být zodpovědný za něco, o čem nemám šanci se dozvědět, natož to ještě ovlivnit.
To aby niekto dal celú trať BP na web ... nemáte niekto trocha miesta na serveri ? :wink: :lol: Stačí tak 5 GB

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale kabinách cab350 a cabT4990 jsou ve složkách i úpravy pro tyto vyšší verze bin

Zbyňku, cab na kyklop má v instaláku kabiny obě verze cvf, tj. jak pro starší, kde se ještě nepoužíval otáčkoměr, tak i pro novější verzi MSTS Bin.

Jarda Skůra mi dal svolení jeho modely šířit pro BP. Proto jsem se dál neptal. Ale pokud to vadí, 170MB jsem měl už nakopírováno, tak to opět celé mažu a aktualizaci odkládám na neurčito. Děkuji za pochopení.
Ohledně licencí, není v mých silách měnit cílové složky jako ponožky, když si někdo vzpomene měnit nějak značení. Takže vydané originály jsou nejsou 100% použitelné. Viz překlepy a chyby ve smyslu DO DO. I přes upozornění je zatím nikdo neopravil.
Taxi, to je zase voda na Tvůj mlýn, že? Ale nemáš ponětí, co mi vše dalo práce, zatímco se většina z vás válela u vody. Každý den několik hodin, MSTS nevěnoval asi nikdo. Škoda že vše přišlo v niveč.
A já blbec mám v práci tolik nedodělků.
Ále ten Kyklop pojede i se starou kabinou. Dnes už po mě aktualizaci nikdo nechtějte. Na změny můj čas vypršel. :cry: Snad zítra.

Zbyněk Šemora napsal:
Jarda Skůra mi dal svolení jeho modely šířit pro BP. Proto jsem se dál neptal. Ale pokud to vadí, 170MB jsem měl už nakopírováno, tak to opět celé mažu a aktualizaci odkládám na neurčito. Děkuji za pochopení.
Ohledně licencí, není v mých silách měnit cílové složky jako ponožky, když si někdo vzpomene měnit nějak značení. Takže vydané originály jsou nejsou 100% použitelné. Viz překlepy a chyby ve smyslu DO DO. I přes upozornění je zatím nikdo neopravil.
Taxi, to je zase voda na Tvůj mlýn, že? Ale nemáš ponětí, co mi vše dalo práce, zatímco se většina z vás válela u vody. Každý den několik hodin, MSTS nevěnoval asi nikdo. Škoda že vše přišlo v niveč.
A já blbec mám v práci tolik nedodělků.
Ále ten Kyklop pojede i se starou kabinou. Dnes už po mě aktualizaci nikdo nechtějte. Na změny můj čas vypršel. :cry: Snad zítra.

1) Jarda svolení dal na model jako takový a má na to samozřejmě právo -ale i caby i zvuky jsou samostatné a není jejich autorem. To je totéž, jako bych Ti dal svolení na cab k Taxovým motorům a ty tam automaticky dohraješ i modely......

Opravdu mne mrzí, že zrovna Ty, který se tvrdě dožaduješ dodržování pravidel se ani nezeptáš a prostě to tam rovnou prdneš ..... pak to dopadne jako s tím cabem na 731 ......

2) K licencím - cab na kyklopa i kyklop samotný je už sám o sobě způsobilý k použití v trainsetu BP přímo. A pokud je Ti zamálo číst licenční ujednání, potom už nevím ......

3) Tvoje další nářky - nelítej z rohu do rohu - už to tam nechej, abys to pak nemusel svádět na mne, ale rád bych do budoucna i za ostatní autory adonů - respektuj i jejich licence a než něco zveřejníš, tak se jich optej .... jsou u každého díla napsaní v kolonce Autoři .....

A nemusíš mít strach, že bych za sebe zařazení do TBP už z principu nedovolil...klidně to tam nechej, ale dodržuj pravidla i Ty.

3) Že by se většina z nás válela u vody - tyhle kidy si laskavě taky nechej někde jinde ....Ty jsi alespoň měl nějaký cyklo výlet ....a neukecáš to, fotky a reportáž je na webu :lol:

Kdybych měl taky počítat, kolik času jsem strávil s tím, aby ten cab ( a ne jeden) šlapal, aby vypadal k světu, aby instalace byla bezproblémová.....jediný rozdíl oproti Tobě je ten, že si to nemůžu dovolit otevřít v práci ..... že přehození pohledů trvalo skoro týden, vzniklo několik nových textur ...... taky jsem si mohl válet prdel někde u vody a ne si kazit oči u monitoru ..... denně od půl šesté večer do půlnoci po 10 hodinách práce za počítačem včetně sobot a nedělí non-stop .....

A jestli práce přišla vniveč - to je Tvůj problém a Tvoje rozhodnutí, ale respektuj prosím jako autor trati taky práva dalších autorů na svá díla .....

P.S.: Jsem zvědavý, jestli jsi to v tom update alespoň ponechal tak, jak se to nainstalovalo otestovaným a vyzkoušeným instalátorem a to včetně cvf pro starší verze MSTS Bin a readme.

Martine, to nebylo na Tebe, ale na Taxovu přihlouplou poznámku. Ale pokud to Taxovi udělá dobře, ať klidně vypálí a pošle zájemcům mou trať (vyjde jej to levněji než zaplacení webu) Jako autor skinů a některých modelů na mé placce na to má právo. Jen veškeré záruky na aktuálnost a funkčnost musí vzít na sebe. A to samé beru na sebe ohledně vozidel. Jakékoli nesrovnalosti na mou hlavu.
Dle testů: Conbuilder 0 chyb (i kabiny a zvuky), Convoi 0 chyb (netestovány zvuky, tam Convoi lže)

http://www.semora.cz/d/4update_trainset.exe

S Martensem jsme se dohodli. Pokud jsem ještě na někoho zapomněl, tak se raději předem omlouvám, ale jedná se o dlouhé časové období 4 měsíce, co shromažďuji podklady.
Je to testováno na originál poslední DVD BP77. V jiných případech preventivně instalujte někam bokem.
Účelem této aktualizace také je, aby se lidé, kterým jsem nedávno posílal DVD necítili škodní a měli s aktualizací co nejméně starostí.
Děkuji za pochopení. Nelze vyhovět všem.

Nic proti, ale prvni poznatek. Už se vám stalo někdy že jste na lokomotivě řady 350 dali všechny šunty na sérii při rychlosti 36km/h? A proud vám ukozoval kolem 700A? Po tomhle update to vidím poprvé! Asi chybka se vloudila... :roll:

Další reklamace se týká kyklopa a všeho co má brzdiče průběžné brzdy na principu BSE....

Verze ze 4.update.

Nastupuji na mašinu a ejhle, brzdič je v nearetované poloze B a vypouští a vypouští a vypouští. Totéž při přechodu na druhé stanoviště.

Verze z oficiálních stránek Jardy Skury

Nastupuji na mašinu a brzdič je v poloze neutrální, ani se nevypouští ani se nenapouští. Přibrzdím, vracím brzdič do polohy neutrální, přejdu na druhé stanoviště a ejhle....co jsem vypustil, to mám vypuštěno a nic se neděje......ano je to verze ladění boba57_cz ....tak nějak bych si představoval chování reálného brzdiče BSE

Vím, že jsem neobjevil Ameriku a že se to tady nedávno přemílalo zprava, zleva, do diskuse jsem se nezapojoval jednak z nedostatku znalostí a nedostatku času, ani jsem mašiny s BSE nerajzoval v MSTS ale až u kyklopa jsem si to uvědomil .....

Vzhledem k tomu, že jsem se BSE naanimoval a nafotil, tak je mi tento způsob nastavení silně, ale opravdu silně proti srsti.

Ale musím říct jedno :

bobe57_cz - ani nevíš, jak velkou pravdu v tomhle sporu máš

Pozor - netýká se to BS2

ES 499.0001 napsal:
Nic proti, ale prvni poznatek. Už se vám stalo někdy že jste na lokomotivě řady 350 dali všechny šunty na sérii při rychlosti 36km/h? A proud vám ukozoval kolem 700A? Po tomhle update to vidím poprvé! Asi chybka se vloudila... :roll:

Nevloudila se chybička, jenom podle Zbyňka engy na 150/151/350 předělával Bob -v jakém rozsahu? to už netuším...

Je to psáno o stránku zpět.

Ale Zbyňku budiž - psal jsi, že kdo má své úpravy ladění, ať si dělá zálohy ..... svatá pravda a staniž se .... stanou se docela aktuální a frekventované....

Martens napsal:
Další reklamace se týká kyklopa a všeho co má brzdiče průběžné brzdy na principu BSE....

Verze ze 4.update.

Nastupuji na mašinu a ejhle, brzdič je v nearetované poloze B a vypouští a vypouští a vypouští. Totéž při přechodu na druhé stanoviště....
To je zrovna jedna z věcí, na které se asi nikdy kolektivně nedohodneme, naštěstí si to každý může nastavit po svém - jeden chce průběžnou zabržděnou, druhý odbržděnou. U engů od Boba 57 je odbržděná průběžná i přímočinná, takže při startu na spádu se vlak rozjede. Pro mě za mě, ať se třeba vypustí vzduch, kompresor to má (i s fungujícím zvukem), ale projet šturc nebo šajbu 3 sekundy po startu se mi opravdu nelíbí, už jsem takto vykolejil mnohokrát. A když přecházím na druhé stanoviště, tak je taky odbržděno...

Zbyněk Šemora napsal:
Martine, to nebylo na Tebe, ale na Taxovu přihlouplou poznámku.
Zaujímavé ... keď píše sprostosti a pitominy Zbyněk, je všetko OK. Jak sa v podobnom zmysle ozve Tax alebo niekto druhý, hneď je to zlé, prihlúple a čojaviem aké ...
U niekoho treba dodržovať autorské práva, u niekoho na to nasrať, všakžejo ? Proste podľa toho, ako to komu vyhovuje.
Zbyňku, netlačí ťa svätožiara, čo máš okolo hlavy ? Pozor, môže spôsobovať chorobu z ožiarenia a s tým spôsobené stavy, ako napríklad halucinácie a rôzne záchvaty workoholizmu a pracovného šialenstva. S tým nie sú srandy.
PS: S tebou je naozaj psina ... skoro jak na pohrebe

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... zase voda na Tvůj mlýn, že? Ale nemáš ponětí, co mi vše dalo práce, zatímco se většina z vás válela u vody. Každý den několik hodin, MSTS nevěnoval asi nikdo.
Opravdu mne mrzí, že zrovna Ty, který se tvrdě dožaduješ dodržování pravidel se ani nezeptáš a prostě to tam rovnou prdneš ..... pak to dopadne jako s tím cabem na 731 ......

2) K licencím - cab na kyklopa i kyklop samotný je už sám o sobě způsobilý k použití v trainsetu BP přímo. A pokud je Ti zamálo číst licenční ujednání, potom už nevím ......
3) Že by se většina z nás válela u vody - tyhle kidy si laskavě taky nechej někde jinde .....
Zbyňku, s týmto čo teraz napísal Martens sa nedá nič iné, len do písmena a do bodky súhlasiť. Keď si si už povýšil tvorbu pre MSTS na druhú živnosť a z koníčka máš problémy a stres, je to len a len tvoj problém. Jednak v tom zmysle, jak naložíš so svojím voľným a pracovným časom, jednak z toho, jaké dôsledky z toho máš. Je to tvoja voľba tak tu nad tým nelamentuj a nenariekaj. Nikto ťa do toho nenúti, vybral si si sám. Takisto sa nehraj na dobrotivého dědečka, ktorý to všetko robí len pre blaho druhých ... ďalej radšej nepokračujem, ostatné si domyslite.

Jacek napsal:
Martens napsal:

Verze ze 4.update.

Nastupuji na mašinu a ejhle, brzdič je v nearetované poloze B a vypouští a vypouští a vypouští. Totéž při přechodu na druhé stanoviště....
To je zrovna jedna z věcí, na které se asi nikdy kolektivně nedohodneme, naštěstí si to každý může nastavit po svém - jeden chce průběžnou zabržděnou, druhý odbržděnou. U engů od Boba 57 je odbržděná průběžná i přímočinná, takže při startu na spádu se vlak rozjede. Pro mě za mě, ať se třeba vypustí vzduch, kompresor to má (i s fungujícím zvukem), ale projet šturc nebo šajbu 3 sekundy po startu se mi opravdu nelíbí, už jsem takto vykolejil mnohokrát. A když přecházím na druhé stanoviště, tak je taky odbržděno...

No pokud přecházíš na druhé stanoviště a necháš si odbržděno, tak je to problém fíry, že mu vlak jaksi ujede, že si nezajistil vozidlo.

Je fakt, že Zbyněk mi to zdůvodňoval trochu jinak.

Tohle mi nedocvaklo, holt důsledky toho, že jsem tuhle diskusi tak nějak minul.

Byť má podle mne bob57 pravdu v tom, že jeho varianta nastavení pro BSE je reálu daleko blíž, tak s tím ujetím do šturcu na tom něco bude a holt to bude muset být trpěno jako nutné zlo ...

Zbyňku, ikdyž jsem to s Tebou řešil po telefonu, tak ber ten můj příspěvek jako uzavřený a už to dál neřeš ...... fakticky jsem "objevil Ameriku" ..... :idea:

Ale ta změna u výkonu je u všech loko řady 350, a určitě i 150/151. Předchozí vyladění bylo znatelně reálnější.

Martens napsal:
Byť má podle mne bob57 pravdu v tom, že jeho varianta nastavení pro BSE je reálu daleko blíž, tak s tím ujetím do šturcu na tom něco bude a holt to bude muset být trpěno jako nutné zlo ...
Jaké zlo ? Co udělá znalý strojvedoucí jako první při vstupu do kabiny ??? Zkontroluje zajištění vozidla a to i u studeného před zprovozněním !!! Nezajištěné zajistí a pak teprve začne se zprovozňováním.
A to údajné Jackovo "ujetí do šturcu" múže nastat jen a pouze při prvním startu aktivity/hry ( viz výše ), pak už je to jen o obsluze strojvedoucím/hráčem - správné používání brzd a to i při přelézání mezi mašinami a kabinami - já nastavuji defaultně neutrální/závěrnou polohu ( funkci brzdiče a ne popis v bublině ) !!!
To, že MSTS při startu preferuje automaticky odbrzděno i při závěru bude asi nastavením jednoho parametru v eng v sekci kompresorů AirBrakes... - je to nelogické, ale takových drobnůstek je na odstranění v x.exe ještě spousta.
ES 499.0001 napsal:
Ale ta změna u výkonu je u všech loko řady 350, a určitě i 150/151. Předchozí vyladění bylo znatelně reálnější.
U 350+150+151 je použito většinou muzeální nastavení před "bin".
U některých je moje novější, které jsem ale nastavil jen do dvou modelů "na zakázku" autora:
zápis mají Wagon ( cd_150015 comment ( pro bin s 2P-5 2007-05-24-b57 )
Wagon ( cd_151018 comment ( pro bin s 2P-5 2007-05-24-b57 )
a do TBP to zase bylo převzato "průsakem", část má jedno a část druhé nastavení, takže sjednocení se opět nekonalo...,
zatímco TBP mají Wagon ( 150015 Comment ( verze 1.0 Bob - 15-07-2007 )
a samozřejmě se dost obě verze liší v detailním nastavení některých prvků ( shodné je pouze přerozdělení stupňů na 50%S a 100%P ),
ještě je tu záludnost: v cab350 jsou nové 150.cvf, ale pochybuji, že budou fungovat korektně...

Nastavení brzdiče - probíralo se to tady už mnohokrát. Pro mě by byl vyhovující systém, který nastavuje bob57_cz, za předpokladu, že by se podařilo vyřešit počáteční stav při vstupu na mašinu.

Na to, že se kombinovaný ovladač u 471 v TBP chová ve výchozí poloze nekorektně, jsem upozorňoval Zbyňka už dávno. :cry:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře