Křižování vlaků

I ten co jsem ti poslal? ;) Pak jedině nastavení oprávnění pro složku s msts,musíš mít zaškrtnuto spravovat a měnit nebo jak to tam je,zkus si pohrát s tím.Vím že na ntb kde mám 7čky mi to taky hned nešlo.

Šnek napsal:
Tak jsem se poprvé setkal s jednou takovou věcí, dělám delší aktivitu R 442 Košice - Bohumín a z Bohumína mi odjíždí traffic R 406 do Polska. Při normální aktivitě se mi traffic nevím proč nezobrazuje, v AE se mi zobrazuje normálně jízda trafficu bez problémů.
Udělal jsem si tedy aktivitu Karviná - Bohumín s trafficem od 442 a tam se mi při jízdě traffic normálně zobrazuje neboli R 406 mě míjí.
Tak nevím, kde je zakopaný pes.

Tak a já dneska taky. Jednotka H-Start, místo LEO Express, Prdubice mi měla projet v 6:04:30. Na návěstidel v trase traffic (LEO) mi blikla zelená, vlak neprojel a pak se postavila cesta mně. Jde o předjíždění vlaků, kdy mne má LEO předjet. Tak jsem jel kl. "Ý" po trase traffic zpět k výchozím bodu a traffic nikde!? V editoru normálně je. Takže jako by MSTS traffic prostě nezobrazil a projel jeho "duch". Je pravda, že mi v Pardubkách stojí Jardův Reigo Panther a to je polygonová darda jeko prase.:D Nic, jdu zkusit "Leošovi" zkrátit trasu od výchozího bodu a pak sem napíšu další poznatky. Jen mne zarazil opětovný "vrtoch" MSTS. Toto jsem při tvorbě aktivity ještě nezažil. No, vše je jednou poprvé.:P

Tak jsem posunul výchozí bod traffic blíže k nádraží o jeden oddíl a ejhle, traffic projel.

Zdarec lidi, opět řeším problém s křižováním.
Tvořím aktivitu rychlíku R 757 Klidná síla. Všechno jde hladce do té doby, dokud ve třetím díle (Týniště - Hanušovice) se nerozhodnu, že traffic přijede ale i odjede z Potštejna. A zde nastává problém. Měl bych přijet v 10:00, vlak proti přijede v 10:04, v 10:06 odjede a teprve po něm jedu já. Zkusil jsem si to nasimulovat, že jsem vyjížděl z Doudleb - všechno v pohodě. Jaké bylo mé zděšení, když jsem jel aktivitu z Týniště a před stanicí Doudleby nad Orlicí mě zastavilo návěstidlo, které bylo na STŮJ. Takže teď zkouším laborovat co s tím. Jenom technická poznámka - začínám v 9:32, rychlík začíná v 9:02 a má vyčkávací bod před vjezdovým do Potštejna na 3600 sekund.

Pepa z Nuslí napsal:
Zdarec lidi, opět řeším problém s křižováním.
Tvořím aktivitu rychlíku R 757 Klidná síla. Všechno jde hladce do té doby, dokud ve třetím díle (Týniště - Hanušovice) se nerozhodnu, že traffic přijede ale i odjede z Potštejna. A zde nastává problém. Měl bych přijet v 10:00, vlak proti přijede v 10:04, v 10:06 odjede a teprve po něm jedu já. Zkusil jsem si to nasimulovat, že jsem vyjížděl z Doudleb - všechno v pohodě. Jaké bylo mé zděšení, když jsem jel aktivitu z Týniště a před stanicí Doudleby nad Orlicí mě zastavilo návěstidlo, které bylo na STŮJ. Takže teď zkouším laborovat co s tím. Jenom technická poznámka - začínám v 9:32, rychlík začíná v 9:02 a má vyčkávací bod před vjezdovým do Potštejna na 3600 sekund.

Nu musíš vypočítat kdy zhruba budeš za Návěstidlem "Stuj"(které má být volno) a po jeho projetí by ti měl naskočit Protijedoucí traffic tzn rychlík ti nemuže začínat 9:02 protože si zabere trasu dřív než trasa hráče....tudíž proto tam máš návěst stůj.

Tam to těžko nasimuluješ i s odjezdem, když beru, že ty vjíždíš rovně a traffic do odbočky. Pokud není nutný ten jeho odjezd nechal bych jej jenom vjet a zastavil na WP, pak odjede hráč.

Josef, špatná zpráva a škoda, že to tu nečteš, Potštejn nevykřižuješ, tedy si musíš dát spoždění, aby, když přijedeš, stál R už ve stanici, či dál nejel, průjezd trafiku Potštejnem je nemožný. Vylámal jsem si na tom zuby já i Dan.

Jak to, že Potštejn nevykřižuješ ? Dan mi tehdy zadal úkol a už to dávno funguje. (skrytá vložená návěstidla) Alespoň Dan mi to potvrdil.

Já to dnes zkoušel asi hodinu, pokud končím ve stanici tak OK, pokud chci projet, traffic do stanice nedostanu. Pokud jede servis ve směru traffic zůstanu s hráčem v Doudlebech, pokud hráčovým směrem, hráč vjede, ale traffic s trasou skrz zůstane na vjezdu, nepomáhá ani přehození výhybky pomocí servisové soupravy a pokud bych chtěl s hráčem jet ještě z Letohradu zpět do Týniště je hotovo uplně. Třeba má Dan nějaký fígl.

No tady veškerá debata o Potštejně je zbytečná, jdu se podívat, jak to má Dan vyřešené, projedu tu aktivitu, a pokud bude výsledek uspokojivý (tzn. bude křižování tak jak má být), tak ho použiju v připravované aktivitě.

Tak jsem se kouknul jak to má Dan, a ejhle, křižování v Potštejně se vydařilo. Škoda Josef, že nepoužíváš Servis2, tady ho zrovna potřebuješ.

poison napsal:
Já to dnes zkoušel asi hodinu, pokud končím ve stanici tak OK, pokud chci projet, traffic do stanice nedostanu. Pokud jede servis ve směru traffic zůstanu s hráčem v Doudlebech, pokud hráčovým směrem, hráč vjede, ale traffic s trasou skrz zůstane na vjezdu, nepomáhá ani přehození výhybky pomocí servisové soupravy a pokud bych chtěl s hráčem jet ještě z Letohradu zpět do Týniště je hotovo uplně. Třeba má Dan nějaký fígl.
Venco, koukni jak to má Dan. Základem je, mít servis2 ve směru traffic soupravy. Ale pozor, před odjezdovým návěstidlem ve směru Doudleby, mít vyčkávací bod. A když mi souprava vjíždí dál od budovy, tak ještě musíš přehodit výhybku do toho požadovaného směru. A důležité je, načasovat soupravu traffic tak, aby byla před vjezdovým návěstidlem ve stejnou chvíli jak zmizí servis, jinak nevykřižuješ.

Já jsem s tím laboroval od včerejšího večera, díky Danovi jsem to pochopil. Snad to teď bude jednodušší.

Ale používám, standartně dávám všude stejně, ale Potštejn mě dopadl jak popisuje Poison, že se s tim musí jinak nevím. Tedy dle normativ nefunguje, jenom Dan na to přišel jak to vo....

Ahoj
mám takový problém, potřebuju ve stanici napojit tři vagony (na konec vlaku), které leží na odstavné koleji. Po stejné koleji po napojení musím pokračovat dál ale nejde to. Jakmile vlak přijede k nástupišti je tam červená a značka pro otočení, která tam nemá být (má ale až napojíte 3 vagony a s lokomotivou najedete zpět na soupravu)

pokusil jsem se to ve videu trošku popsat
PS: nevěděl jsem kam to napsat, nic podobného jsem nenašel
Díky za rady

Zkus si to v editoru tak,že pošleš jako hráčovu soupravu samotnou loko aby ti projela všechny otočný body,s vagonama to neudělá.

Back
Nahoře