Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
nebulus napsal:
Vďaka Zbyňkovy a spol. mame relisticku trat a okolie, ale už teraz sa desím nejakých aktivít s trafficom po Prahe. K pádu MSTS úplne stacia aj "menšie" stanice ako Pardubice, alebo Č.T., stačí tam dať zopár vlakov. Najviac ma na to ale štve keď mi MSTS úplne padne. Keby sa to prejavovalo len znížením FPS, tak to človek chvílku vydrží, ale všetko nanovo načítavať ( ešte aj s prípadným reštartom PC), to človeka znechucuje. :x A to mám celkom slušné PC (PIV 3GHz atď).

Proto mám 2 aktivity, které jsou situovány v Praze, v šuplíku. Prostě, budem muset doufat že mrkvosofti vydaji někdy "2-ku".

Hele existujou v téhle trati třeba namluvené hlášky rozhlasu v nádražích? někde jsem o tom něco četl a že to někomu nefunguje atd. ale nejsem si jist tak s eptám... jediný offgame nastavená hláška je za hvizdem výpravčího a při žádání o průjezd na červenou. Je to tak dobře nebo jsou i jinde?
Dík!

AndrewM

Hawk napsal:
Hele existujou v téhle trati třeba namluvené hlášky rozhlasu v nádražích? někde jsem o tom něco četl a že to někomu nefunguje atd. ale nejsem si jist tak s eptám... jediný offgame nastavená hláška je za hvizdem výpravčího a při žádání o průjezd na červenou. Je to tak dobře nebo jsou i jinde?
Dík!

Asi by nebyl problem to do hry doplnit, patrne to chce jen od nekoho nahravku. Budou-li, Zbynek se asi branit nebude. Pokud vim, tak jedina ozvucena hra u nas (resp. na Slovensku) je 150 Surany-Zvolen. Mozna by to ale chtelo takova neutralni ci nesrozumitelna hlaseni, protoze pusobi divne, ze stojite sam ve stanici a hlasi Vam to vlak na prvni, druhe i treti koleji :-) Tohle se mi u nekterych nemeckych trati libi, hru to ozivi a jeste vice zrealni. Ale jak rikam, asi to bude chtit, pokud o to nekdo bude hodne stat, aby se na tom podilel nahravkou.

Hawk napsal:
Ale řítí se na nás želízko v ohni v podobě Rail Simulátoru...ale až za rok :(

Jestli jsem to dobře pochopil tak toto bude dvojka. Dělá to Kuju akorát pod hlavičkou Electronic Arts. Myslím. Tak se všichni modleme ať jdou aspoň stávajíci modely vozového parku nějak jednoduše přetransformovat do Rail Simulatoru. U tratí si nedělám žádné iluze. Snad půjdou alespoň objekty.

Slyšel jsem že tratě a modely z MSTS mají být plně kompatibilní...i když nevim jak to bude vypadat :?

Dovolím si přespět první dnešní pozitivní zprávou v tomto diskusním foru. Roman mi právě poslal upravené kolejivo v úseku Úvaly - Praha Libeň - Sluncová/Rokytka. Starý beton a dřevěné pražce a staré rezavé brány TV na trojkolejný úsek trati.
Už je to tam úplně jiné kafe. Romane díky.
Jdu pokračovat ve výstavbě, ať aktualizace může být co nejdříve.

Zbyněk Šemora napsal:
Dovolím si přespět první dnešní pozitivní zprávou v tomto diskusním foru. Roman mi právě poslal upravené kolejivo v úseku Úvaly - Praha Libeň - Sluncová/Rokytka. Starý beton a dřevěné pražce a staré rezavé brány TV na trojkolejný úsek trati.
Už je to tam úplně jiné kafe. Romane díky.
Jdu pokračovat ve výstavbě, ať aktualizace může být co nejdříve.

tak to je super zprava dakujeme a tesim sa na aktualizaciu dufam ze bude coskoro prajem vela uspechov

VáclavS napsal:
Je možné vyměnit v úseku Libeň - úvaly návěstní lávky? ty nové se tam prostě nehodí.

Je, stačí je nafotit , vymodelovat a osadit do tratě. Otázka je kdo to udělá......... :?: :!:

Hawk napsal:
Nafotit- no problém....vymodelovat The Biggest problém, osadit- poloproblém
Ja bych to videl jinak .. nafotit the biggest problem - nemam cas a je hnusne ..
Vymodelovat v poho .. a Zbynek rad osadi :-)

To Zdeněk Itterheim: Pokud máš na mysli to,že v té testovací aktivitě jedeš od peronu křížem doleva a pak tam dlouho nic není,tak takto jsme tam jezdili léta a klacek tam nebyl.Návěst na posledním návěstidle platí nejen pro přilehlé zhlaví,ale je samozřejmě platná i pro všechny výhybky v cestě až do širé trati,která začíná až za depem a měnírnou (za kterou je poslední výhybka)- a to je ještě flák cesty,takže pro jízdu po nesprávné koleji/proti správnému směru se prodlužuje jízdní doba do Záboří u některých vlaků až o úctyhodných 8minut (vzdálenost je tuším 11km,pokud si to pamatuji správně). Kolín byl vždy něco extra. Obráceně zase při jízdě od Kutné Hory se musí s rychlíkem zastavovat na Prahu až za odjezdovým návěstidlem. Výpravčí taky měli jednu dobu v technologických postupech nařízeno,že nesmí k peronu vzít rychlík dříve, než bude postaven odjezd,jinak by vozy na konci vlaku stály na prostředním zhlaví při jízdě od KH.

Firlet napsal:
Hawk napsal:
Ja bych to videl jinak .. nafotit the biggest problem - nemam cas a je hnusne ..
No tak co řešíme....nafotim ti toho klidně hafo...ale to je asi tak všechno co proto můžu udělat!
Tak jestli chcete od někud fotky tak stačí říct!

Hawk napsal:
Firlet napsal:
Hawk napsal:
No tak co řešíme....nafotim ti toho klidně hafo...ale to je asi tak všechno co proto můžu udělat!
Tak jestli chcete od někud fotky tak stačí říct!

No tak vyfot ty navestni lavky, co tu nekdo chtel, ze vsech stran, pokud mozno co nejvic kolmo na jejich rovinu, vyfot je i z dalky v nejake rozumne denni dobe aby nebylo moc svetlo ani moc stin, zmer, nebo dobre odhadni jejich rozmery a to vsechno mi posli :-) .. ja se do toho dam ..

O.k., ještě mi ale řekni jak je mam změřit :)
Takhle já nevim který návěstní lávky tam myslíš respektive si teď nevybavuju kde tam přesně jsou!
Tak napiš souřadnice a já možná ještě dnes schodím bombu :wink:

Hawk napsal:
Takhle já nevim který návěstní lávky tam myslíš respektive si teď nevybavuju kde tam přesně jsou!
No vezmeš pravítko a prolezeš ty lávka a změříš co se dá :-)

ale teď vážně....řeší se to tak, že vedle té lávky, nejlépe na stejné úrovni je něco, čehož výšku 100% znáš....pak se to dá poměrově odvodit i u té lávky.....

Hawk napsal:

No jsou na trati mezi Bechovicema a Úvalama, kde presne by ti mel rict ten kdo je tu v diskusi chtel vymenit za jine .. ... a zmerit to muzes treba odkrokovanim, nebo si vem pasmo ... nebo to odhadni podle rozchodu koleji apod ... :-) Bombu prosim neee .. jedu tudy dneska domu ..

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře