Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Laborec425 napsal:
Ostatní tratě fungujou normálně. Přitom můj počítač není zase tak úplně špatnej a zrovna dneska jsem všechno instaloval znova, trať Kúty - Praha mám v samostatně nainstalované verzi MSTS a všechny aktualizace a všechno 100 % mám. Ale tohle asi nikdo nikdy nevyřeší :(, proč MSTS má takovéhle nároky na hardware, když jiné současné hry třeba na mém počítači choděj normálně!
Ahoj,

ad 1) Vyjádření "počítač není zase až tak špatnej" není zrovna výstižné....z toho se moc usoudit nedá....no na mojem notebooku PIII 800MHz se mi MSTS s touhle štrekou startuje cca 7 minut, z toho celá doba je totální černá díra....takže jak říká Zbyněk...vydrž Prťka vydrž.....

ad 2) Vysoké HW nároky asi vyřeší jedině nový engine z KUJU dílny......a nebo taky ne.....

Martens napsal:
Laborec425 napsal:
Ostatní tratě fungujou normálně. Přitom můj počítač není zase tak úplně špatnej a zrovna dneska jsem všechno instaloval znova, trať Kúty - Praha mám v samostatně nainstalované verzi MSTS a všechny aktualizace a všechno 100 % mám. Ale tohle asi nikdo nikdy nevyřeší :(, proč MSTS má takovéhle nároky na hardware, když jiné současné hry třeba na mém počítači choděj normálně!
Ahoj,

ad 1) Vyjádření "počítač není zase až tak špatnej" není zrovna výstižné....z toho se moc usoudit nedá....no na mojem notebooku PIII 800MHz se mi MSTS s touhle štrekou startuje cca 7 minut, z toho celá doba je totální černá díra....takže jak říká Zbyněk...vydrž Prťka vydrž.....

ad 2) Vysoké HW nároky asi vyřeší jedině nový engine z KUJU dílny......a nebo taky ne.....
Já vím, to načítání není tak hrozný. Horší je, že když potom spustím aktivitu v téhle trati, tak jedu chvíli a potom se to zarazí. A asi to bude nějakými vyššími nároky na hardware, když ostatní tratě to nedělají. Jinak počítač mám 2800 MHz, 512 MB RAM, grafickou kartu 512 MB :)!

Jaxem uz psal, ja mam dvoujadrové pentium 3G, 2GB RAM a Radeon X850XT a taky se mi obcas stane ze to prestane stihat nacitat objekty a posle mne to k Billovi .. to je holt MSTS ..

Zkouseli jste uz nekdo to co jsem psal - ze se mi na MASNE na te vyhybce co vede na HLAVNU rozpojuji vlaky kdyz jedu smer Kolín ??

Naposled editoval moderátor:
Laborec425 napsal:
Já třeba už trať Kúty - Praha hrát vůbec nemůžu. Počítač se většinou zasekne hned chvíli po spuštění. Ale zasekne se úplně. Zbývá jedině tvrdej restart. Ostatní tratě fungujou normálně. Přitom můj počítač není zase tak úplně špatnej a zrovna dneska jsem všechno instaloval znova, trať Kúty - Praha mám v samostatně nainstalované verzi MSTS a všechny aktualizace a všechno 100 % mám. Ale tohle asi nikdo nikdy nevyřeší :(, proč MSTS má takovéhle nároky na hardware, když jiné současné hry třeba na mém počítači choděj normálně!

MsTS načítá celou dobu tolik objektů ,kolik máš nastavenou viditelnost..
při 2km viditelnosti si spočítej kolik jich tam asi může být a pak dej vědět která hra má takovej potenciál zobrazení.. Navíc v klasických hrách máš pár 3d modelů a zbytek jsou různě před-rengedovaný.. asi tak

ocelot24 napsal:
Ta co sem stáhnul původně z ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/60bptrat.exe má 42,814Mb..
Teď stahuji tu http://www.train-sim.cz/Trat_Semora/Semora.php a tam to píše ,že má velikost 43841.145 kB..
Uvidim zda to pomůže

Opravdu je chyba na straně klávesnice nepřipojené k PC.
Včera u mne byl Martens a chtěli jsme si to projet.
V Běchovicích chybějící objekty a před vjezdem do Úval mi to hodilo výhybku k Billovi.
Nakonec to bylo někde jinde-přetáhnul jsem BP znovu aktualizacemi od 56 do 60 a bylo po problému.
Pak jsem to zkusmo prosvištěl Lv 130km/h z Vršovic až do Lukavice na plný knedlík s FPS 25-45 a ve velkých stanicích s FPS padlo i na 8-10.
Po celé cestě bez jediné errorhlášky.

Ještě přidám sestava :
Ath2100+, Sparkle GF6600GT/AGPx8-128,KT4VL, 2x512MB-DDR333,
Všechny šoupátka ve hře naplno a vše povoleno.

ocelot24 napsal:
Laborec425 napsal:
Já třeba už trať Kúty - Praha hrát vůbec nemůžu. Počítač se většinou zasekne hned chvíli po spuštění. Ale zasekne se úplně. Zbývá jedině tvrdej restart. Ostatní tratě fungujou normálně. Přitom můj počítač není zase tak úplně špatnej a zrovna dneska jsem všechno instaloval znova, trať Kúty - Praha mám v samostatně nainstalované verzi MSTS a všechny aktualizace a všechno 100 % mám. Ale tohle asi nikdo nikdy nevyřeší :(, proč MSTS má takovéhle nároky na hardware, když jiné současné hry třeba na mém počítači choděj normálně!

MsTS načítá celou dobu tolik objektů ,kolik máš nastavenou viditelnost..
při 2km viditelnosti si spočítej kolik jich tam asi může být a pak dej vědět která hra má takovej potenciál zobrazení.. Navíc v klasických hrách máš pár 3d modelů a zbytek jsou různě před-rengedovaný.. asi tak
No Operace Flashpoint se da hrat i na viditelnost 5000m ale to uz musis mit dobrou Pamet :D

Jak tak koukám na ty sestavy tak to bude asi dané procesorem.... já mam athlona 2800+ a na notbooku 3400 athlon 64 bitů a ještě ani jednou mi trať nespadla viditelnost za polovinou šoupátka a zbytek grafiky na full jenom stíny vyplé

2 Firlet
Jednou se mi tam rozpojila rychlíková souprava také z ničeho nic...jednou asi proto že sem tamtudy víckrát nejel :wink:

2 Laborec425
Mam na pevnym kompu stejnou sestavu a no problém akorát grafárnu 125ku, a nevim kde jsi vzal 512ku??? kolik stála? 30 tisíc? nebo má pán Double SLI :?: :idea: . když tak mě ale oprav

Hawk napsal:
Jak tak koukám na ty sestavy tak to bude asi dané procesorem.... já mam athlona 2800+ a na notbooku 3400 athlon 64 bitů a ještě ani jednou mi trať nespadla viditelnost za polovinou šoupátka a zbytek grafiky na full jenom stíny vyplé

2 Firlet
Jednou se mi tam rozpojila rychlíková souprava také z ničeho nic...jednou asi proto že sem tamtudy víckrát nejel :wink:

2 Laborec425
Mam na pevnym kompu stejnou sestavu a no problém akorát grafárnu 125ku, a nevim kde jsi vzal 512ku??? kolik stála? 30 tisíc? nebo má pán Double SLI :?: :idea: . když tak mě ale oprav
Jejej! Já jsem to poplet. Grafická karta je ne 512, ale 256 :)! Jak se pouští to fps?

.. Mě postačil re-instal 58 a 59 .. pak už o.k. ..

V Běchovicích chybějící objekty a před vjezdem do Úval mi to hodilo výhybku k Billovi.
Nakonec to bylo někde jinde-přetáhnul jsem BP znovu aktualizacemi od 56 do 60 a bylo po problému.

KaMat napsal:
Chtel bych se zeptat pana Semory kolim ma fps v Praze v editoru.
Ani se neptej. Je to jako když chceš ve snu utíkat a ono to moc nejde
Firlet, kudy jsi to s tím Ešusem jel? Já jel Masaryčky několikrát, po koleji jak se jezdí a problém žádný. Pokud by jsi jel vpravo, to je manipulační kolej, tam nemáš šanci se jako vlak dostat. A vlevo, to ani nezkoušej, to byla oblíbená otázka zkoušejících komisařů, která návěstidla pro takovou jízdu platí a která ne. To samé obráceně. A jaké znaky budou eventuelně svítit.

Hawk napsal:

Viditelnost na polovinu šoupátka ??? .. Proč ???
S AMD 2800+ (myslím že je to 2.1Ghz) by si mohl koukat do maxima i s full detaily .. Stíny pak postačí statické ..

Ono stačí sledovat diskuse. Pokud si přesuneš Martensovým programem většinu aktivit bokem, necháš tam maximálně dvě. Pak zkus start MSTS. A budeš spokojen. V opačném případě nastartuj MSTS, uvař si kafe, klídek, pohoda, až ho vypiješ, koukni na MSTS a určitě bude načten.

Takto to řešim i já.. Mám pouze max 3aktivity v adresáři a MsTS se načte cca do 10s .. Je zbytečný nacpaný adresář aktivit ,které stejně momentálně nejezdim..

P.S.: díky Zbyňku za nápovědu ohledně těch .s souborů .. Opravdu to byla aktualizace 58 a 59 ,která se někam vytratila..

Zbyněk Šemora napsal:
KaMat napsal:
Chtel bych se zeptat pana Semory kolim ma fps v Praze v editoru.
Firlet, kudy jsi to s tím Ešusem jel? Já jel Masaryčky několikrát, po koleji jak se jezdí a problém žádný. Pokud by jsi jel vpravo, to je manipulační kolej, tam nemáš šanci se jako vlak dostat. A vlevo, to ani nezkoušej, to byla oblíbená otázka zkoušejících komisařů, která návěstidla pro takovou jízdu platí a která ne. To samé obráceně. A jaké znaky budou eventuelně svítit.

Poslal jsem Ti to do mailu - 2 screeny kde mi ten vlak vykolejuje .. Je pravda ze bezne vlaky jezdi o kolej vlevo, ale pri rychlosti kolem 18 km/h by nemel vlak vykolejit ani tam .. :-)

kolej

Zbyněk Šemora napsal:
Tak tady musím, Zbyńku, nesouhlasit.
"Strojová" kolej je sice využívána jako "manipulační" pro jízdy Lv dle zažitých postupů, ale podle ZZ je to plnohodnotně dopravní kolej a dokonce jsem po ní normálně s panťákem jednou odjížděl.
Pro mne jako fíru to neznamenalo nic, protože ze dvorany platilo cestové návěstidlo a další platné bylo až odjezdové z Hrabovky u zdi (sice to byl blbý pocit,jestli se nescuknem s mašinou z hlaváku,ale vše OK) a na výpravčích byla starost se zabezpečením vlakové cesty (nabídka+přijetí+odhláška). Druhý "extrém"- jízda po 2. koleji - vlevo= platilo návěstidlo ze dvorany s průjezdem Hrabovkou až do trati na Libeň.

Podobně jsem to jezdil i z Děčína na Prahu. Z osobního mne normálně vykopli a návěst platila i pro odjezd z jihu, kde v té době ještě nebyl u 2. koleje klacek. No a Kolín - ten znáš.
Zajímavý efekt byl v Přerově vjezd na souběhu tratí od Brna a od Břeclavi, kde byly vjezdové klacky vlevo a dokonce ještě byly vlevo i cesťáky !!! Hrůza.

Bobe, já vím, to byla jen má výmluva, že jsem pro této koleji s panťákem nejel. Pouze strojově solo mašina na hlavní.
Dle screenů je to za angličanem, už jsem zde, je to přechod mezi klasickým angličanem A1tdblslip10d.s a vyhýbkou A1scissorPnt10dLfts, spoj je v místě vložení doplňkové koleje A1tdblslip10dend.s.

Nechcete to někdo nasimulovat?
Postavit zkušební trať, kde jsou naskládány kombinace problémových vyhýbek (zhlaví ze štíhlých vyhýbek versus Hurvínek). Zjistit jaké procento vozů tam vykolejuje nebo se rozspojuje. Pokud jsou problémové vozy v menšině, chyby hledat v jejich nastaveních, pokud by tam dělal problém většině vozidel, pak hledat chybu ve vyhýbkách.
Jako stavitel s tímto momentálně nic nenadělám.
Tyto angličany mám v trati jen zřídka. Jsou v Letohradě, Kolíně, pak už nevím. Všude jinde mám 3stupňové složené z pěti kusů. Měl jsem k dispozici tento typ v dvoudílné verzi, ale mám pocit, že na tom vykolejovaly vlaky nebo jiný problém, tak jsem je ihned vyřadil. Jestli zde není něco podobného. Asi dostavím Velimský okruh, který bude pro potřeby MSTS. Zde bych naskládal všechny problémové kombinace a autoři vozidel by zde testovali nové modely a jejich chování. Velim jako taková je v MSTS utopie, kruh opravdu nelze.
Tady názorně vidíte, jak musíme spolupracovat. Žádná rivalita není na místě.

PS. FPS v editoru v Hrabovce mám od 8 do 12, ale mě do toho právě skočil test AVG. (notebookASUS, M1,6/ATI Radeon 9700/64MB/ram 1278) Ale mám pocit, že když zamávám obrazovkou v editoru, tak to reaguje rychle. To doma na stolním počítači s grafikou GYGABITE s ATI X800, tam je takový prudký pohyb v těchto místech velmi neohrabaný. No jo, základní deska s VIA KT400 a procesor Athlon 2800XP Barton. Ale ve hře je to plynulejší na domácím počítači. Na notebooku sice naskakují vysoká FPS, ale také rychle umí spadnout, jakmile se přiblížím k větší stanici.

Zdar, tomu se říkaj těžký sny, to když se třeba před spaním hodně najíte, tak se tento typ snů potom zdá, prostě člověka něco honí a on nemůže utýct nebo někam padá a pak se probudí. S tím najedením těsně před spanim to většinou takhle dopadá. Toť asi tak vše ke Zbyňkově trati... :D . Lord.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře