Problémy exportom modelu do MsTS

A čím může být, že mi po spuštění konvertního bat souboru nahlásí "V aplikaci Conv3DS.exe došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže."? Dělá mi to jenom u některých modelů a pak nepomáhá ani export s novým názvem, ani přepsání souboru. Řešil jsem to i u letadel, tam mi vžycky pomohlo atachnout víc objektů dohromady. Ale když jsem se s tím setkal i u modelu, který má jen jeden objekt? Spousta i složitějších modelů mi konverzí bez problému prošla a někdy se to takhle zasekává na uplných prkotinách. Jeden základní objekt, jedna textura, žádné složitosti.

//edit asi o pět minut později: Vyřešil jsem to tak, že jsem vytvořil další objekt, jenom malý čtvereček a schoval jsem ho do útrob modelu a nalinkoval. A export proběhl bez problému. Nevíte někdo co je to za fičuru? :o)

Adnedz napsal:
A čím může být, že mi po spuštění konvertního bat souboru nahlásí "V aplikaci Conv3DS.exe došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže."? Dělá mi to jenom u některých modelů a pak nepomáhá ani export s novým názvem, ani přepsání souboru. Řešil jsem to i u letadel, tam mi vžycky pomohlo atachnout víc objektů dohromady. Ale když jsem se s tím setkal i u modelu, který má jen jeden objekt? Spousta i složitějších modelů mi konverzí bez problému prošla a někdy se to takhle zasekává na uplných prkotinách. Jeden základní objekt, jedna textura, žádné složitosti.

Pošli mi predmetný *.3ds súbor na mail - ak je chyba v modeli, urobí to aj u mňa. V opačnom prípade by to poukazovalo na niečo v tvojom systéme.

Děkuju, už jsem to vyřešil. Prostě to nějak nemá rádo objekt "capsule" a to ani když je v editable poly. Když se atachne s něčím jiným tak, aby přebral jeho vlastnosti, je to v pohodě. Když je model jenom ta capsule, musí se přidat aspoň jeden polygon a atachnout s ním. Teď jsem to měl u dvou modelů, z nichž každý tento objekt obsahoval. U těch letadel to byla asi taky capsule, protože z ní a z podobných objektů (koule, oil tank...) jsem tvaroval trupy.

Tax napsal:
Adnedz napsal:

Pošli mi predmetný *.3ds súbor na mail - ak je chyba v modeli, urobí to aj u mňa. V opačnom prípade by to poukazovalo na niečo v tvojom systéme.

Adnedz napsal:
... to nějak nemá rádo objekt "capsule" a to ani když je v editable poly.... U těch letadel to byla asi taky capsule, protože z ní a z podobných objektů (koule, oil tank...) jsem tvaroval trupy.

Ja som z gule tvaroval skriňu papieraku a z kapsule zas Calm a modré šípy, ale s týmto som sa nestretol. Je pravda, že do základného objektu bolo rezané, bolo k nemu všeličo atachované ...

Adnedz napsal:
... to nějak nemá rádo objekt "capsule" a to ani když je v editable poly....
Tak nevím, teď jsem to schválně zkoušel a u mne je to bez jakýchkoliv problémů....

Tak možná je to nějaká haluz u mě. Jestli na to ještě narazím a na něco přijdu, dám vědět.

Miran napsal:
Tak nevím, teď jsem to schválně zkoušel a u mne je to bez jakýchkoliv problémů....

Kank napsal:
Adnedz: Jak je na tom model co se týče počtu poly a materiálů?

Právěže nijak zásadně složité modely, capsule o deseti hranách, jeden materiál SolidNorm, opakující se textura 256x256. Druhý je capsule o osmi hranách a dva válce o osmi hranách, dva materiály, jeden s alfou (opakující se 128x128), druhý bez (opakující se 256x256). Jsou to takové vodojemy, na každém kolem 200 polys, bez žádných přehnaných nároků.

Něco takového:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.postimage.org/TsC1eA0.png[/url]

Druhý nemá tu nohu.

Jak jsem psal, vyřešilo se to atachnutím capsule k jinému objektu. Setkávám se s tím jenom u modelů obsahujících tento objekt. Ověřoval jsem si to u těch letadel a u všech kde jsem měl tento problém se vyskytuje právě capsule. Atachnutím modelu dohromady všechno prošlo v klidu.

Tak to je zajímavé... a klasické operace před exportem typu Reset Xform, Remove Isolated vertices a Collapse jsi provedl?

Back
Nahoře