Ešus 471

Takže co se týče spřáhel, tak Buffers smažu, chain nechám tak jak je, protože osobně mám drtivou většinu vozidel se spřáhly chain (mohl bych si sice zkomplikovat situaci tím, že bych nastavil automatic a pokud by časem byla k dispozici redukce k autospřáhlu, tak na ní by na straně jednotky bylo automatic a na straně lokomotivy chain ... ale to je asi zbytečné). A pokud parametry Damping a Break dělají u 471 tužší spřáhlo než u jiných vozidel, tak to je imho jedině dobře, aspoň tam nevznikne žádná mezera.

Akorát furt řeším dílema s nastavením světel. Problém je následovný - reflektory (vnitřní pár světel) jsou příliš blízko diodových návěstních světel (vnější pár) a pokud v msts rozsvítím reflektory, tak ty svou světelnou oblastí překrývají návěstní světla a při určitém úhlu pohledu není není světlo návěstních světel vidět (takže světla jakoby nesvítí). Jde to i prohodit, záleží která světla jsou blíž kameře (ty víc v zadu pak nejsou vidět). Takže by mě zajímalo, jestli by Vám vyhovovalo současné (nepříliš reálné) nastavení světel, nebo spíš reálné s tím, že by při rozsvícených reflektorech občas nebyla návěstní světla vidět.

Dejv: Vzájomné prekrývanie blízko seba umiestnených svetiel je možné ovplyvniť aj položkou Radius ( 0.6 ) v sekcii Light, tak aby sa ovplyvňovali čo najmenej. Skrátka nájsť vyhovujúci kompromis.

Kebarko: to bude asi dost špatně proveditelné, protože u 471 jsou světla těsně u sebe (v modelu mám osovou vzdálenost cca 270mm). Pokud nastavím radius na malou hodnotu, tak bude světlo mrňavé a nevýrazné. Aby mělo rozumnou velikost, tak by to chtělo aspoň radius 0.4. Při této hodnotě se ale bohužel vedlejší světlo spolehlivě překryje...

Naposled editoval moderátor:
To je sice pravda ale pokud ty roviny dvou sousedních světel nejsou rovnoběžné - svírají mezi sebou určitý malý úhel - tak se zase tak moc nepřekrývají. Není to řešení na 100% ale je to lepší než nic. Koukni na 810, 843 kde jsou 2 světla vedle sebe taky.

bob57_cz

Dobrá práce. Podle toho to pude udělat.

Dejv

Ještě jsem si vzpomněl na jednu možnost. Pokud nadefinuješ na začátek či konec jednotky zcela jiný (svůj) typ spřáhla (např. "esus471") tak tyto jednotky půjdou spojovat a rozpojovat mezi sebou ale nic jiného se k nim nepřipojí.

Dejv napsal:
Takže co se týče spřáhel, tak Buffers smažu, chain nechám tak jak je, protože osobně mám drtivou většinu vozidel se spřáhly chain (mohl bych si sice zkomplikovat situaci tím, že bych nastavil automatic a pokud by časem byla k dispozici redukce k autospřáhlu, tak na ní by na straně jednotky bylo automatic a na straně lokomotivy chain ... ale to je asi zbytečné). A pokud parametry Damping a Break dělají u 471 tužší spřáhlo než u jiných vozidel, tak to je imho jedině dobře, aspoň tam nevznikne žádná mezera.

Akorát furt řeším dílema s nastavením světel. Problém je následovný - reflektory (vnitřní pár světel) jsou příliš blízko diodových návěstních světel (vnější pár) a pokud v msts rozsvítím reflektory, tak ty svou světelnou oblastí překrývají návěstní světla a při určitém úhlu pohledu není není světlo návěstních světel vidět (takže světla jakoby nesvítí). Jde to i prohodit, záleží která světla jsou blíž kameře (ty víc v zadu pak nejsou vidět). Takže by mě zajímalo, jestli by Vám vyhovovalo současné (nepříliš reálné) nastavení světel, nebo spíš reálné s tím, že by při rozsvícených reflektorech občas nebyla návěstní světla vidět.

zkus upravit parametry natoceni svetla staci malo, nebude to poznat, ale nebude ten problem

Sprahlo

Pár fotek:
e551239450df6221cf16610c4794d83b.jpg 50aacefb0b3ab5c9ba44844c689f6510.jpg a7a09643cf8b813f464f6a7a43e2b1c4.jpg aea81c228d8c58bd7b8da528781ceeaf.jpg

6f76e306a35f6dffbce3500e2d71051d.jpg 85cd30d58e4399d3b5e5142eee621737.jpg e88db946093d6bfa4b19310d73ab50e2.jpg fd7bbdbfe53c3541a83a97806d7d31ce.jpg

Snad se budou hodit. V případě zájmu by někde mělo být k nalezení video nasazování spřáhla na žehličku a následné spojení s pendolinem.

JOHNZ

Ta úprava světel je hezká a mnohé by i řešila. Jenže je problém v tom že toto mělo být takto uděláno už v originálu MSTS. Teď by to přispělo akorát k určité nekompatibilitě s ostatním světem. Docela by mne zajímalo jak by tvůrci tratí rozesílající svá díla i za naše hranice a šířící s tratí i část vozového parku vysvětlovali že je zapotřebí mít samostatný global pro ten který trainset.
Vím že toto je řešitelné ale těch zmatků okolo bude také dost v případě této úpravy.

Já osobně bych si asi počkal raději na novou verzi simulátoru od KUJU.

Ppoollll: Minimálne pri BPtrati by ho museli mať nastejno ...

A kto nám zaručí, že to bude kompatiblilné (KUJU to este nikde nespomenulo, a myslim si ze keby to robili, bola by to prva vec keru by hodili do sveta ... ano, bude to kompatibilne s MsTS ... a vsetci ostatni (TRS, TATS, RMTS by si mohli labu lizat)

P.S.:Po premenovaní všetkých súborov podľa štandardu a vytvorení všetkých potrebných verzii je ten môj automatický klonovač chovaní s použitím "štandardizovaných" .eng súborov, 1. programu a 2.bat súborov prerobiť celý trainset (dorobiť odkazy do súborov, premenovať ich a vkopírovať tam kam majú ísť) so strojovou presnosťou tak za hodinu (a po zopár úpravách mu je vcelku jedno, na aký je to štandard) ... potrebujem len tie štandardizované engy ... a to sa mi moc nechce :wink:

Jo, už se nic nezobrazuje, pravda, obrázek jsem musel smazat, kvůli prostoru pro umístění toho modelu. Místo odkazu na obrázek jsem tam napsal přímý link na download.

Použij Servis4 a jednotka by měla zastavovat u peronu. Servis4 je ke stažení u Mirece

2 Zdeněk Itterheim>
Pro vlak hráče je servis4 skoro nepoužitelný, protože tlačit ho před sebou stejnak nebude mít žádný efekt... maximálně uvidíš, že na semaforu skáče červená ještě než projedeš s lokomotivou. Servis4 je vlastně vagón, který dosadíš před vlak. Vlak zastaví stejně jako na screenu, ale to místo za peróny zabere servis a souprava bude u perónu (pouze visuální docílení efektu), když tak použij dva servisy klidně i tři, on byl původně vymyšlen aby nezastavovaly traffici, tak uměle až na konci perónu, ale jde tím řešit mnoho dalších problémů podobně jako se servisem 1 a 2.
Jinak tohle není u této trati jediná stanice s tímto problémem, že stanice je ještě mnoho metrů za peróny....

Čili stručně a jasně - Servis4 se používá pouze pro soupravy řízené PC. Vyzkoušej a uvidíš.

Já nevím , ale Mirec snad ještě nezveřejnil verzi, která má spřáhla nastavena na "BAR" aby byl použitelný i ve spojení s 471. Zatím jej testuje pouze Mikši , který si tuto úpravu vyžádal...... Jinak , když vše bude OK bude ho mít i Zbyněk.

Roman napsal:
Já nevím , ale Mirec snad ještě nezveřejnil verzi, která má spřáhla nastavena na "BAR" aby byl použitelný i ve spojení s 471. Zatím jej testuje pouze Mikši , který si tuto úpravu vyžádal...... Jinak , když vše bude OK bude ho mít i Zbyněk.

:eek: Vlastně jo, já zapomněl na odlišná spřáhla. Zdeňku vydrž, až bude Servis 4 updatován. Když ho necháš tak jak je, tak ho k Ešusu nepřipojíš. :roll:

Back
Nahoře