Bob57_cz: K 810 jsem se dotazoval jestli v MSTS nebrzdí moc silně. V MaxBrakeForce je 30 kN, což je blbost. Když si tam dám reálných 20, vše je podle mne ok. Samozřejmě až na rychlosti napouštění a vypouštění brzdových válců, ale to vím, že se to nastavuje nereálně kvůli zvukům. Otázkou pro mě je, proč se alespoň brzdná síla nemohla v engu upravit, když už se tam upravovala ta převodovka. Pro uživatele, který si to neumím opravit je sice báječné, že mu ručička rychloměru neposkakuje jak blázen a že když lehce sundá výkon mašina nezačne poměrně prudce zpomalovat, ale zase si nezajezdí, protože ježdění s vlakem, který to z 80 zakápne na 150m zvládne i malé dítě.
Problém s vyčerpaností brzdy je u 842. Tam se brzda chová celkově ještě hůře.
Ale chtěl bych se zeptat na jednu věc. Co jsem si všiml, tak fíra při zastavování povolí třeba z pomyslných 40% brzdič už při 20 km/h a už pomalu vstává ze židle a ví, že mu vlak zastaví. Když to udělám v MSTS se soupravou vylazených vozidel včetně lokomotivy, během dvou vteřin se pohybuju konstantí rychlostí 17 km/h a když bych znova brzdu neutáh, jistě bych dojel až do další stanice

. Nevím, čím to je. Vozy přece mají rychlosti vypouštění z brzdových válců reálné. Jediný vysvětlení, který pro to mám je, že vozy jsou ještě trochu zabržděné zatímco lokomotiva už dávno ne, a tak ty vozy prostě za sebou táhne.
No ještě k té 842, tam fíra v reále odbržďoval rovněž kolem 20 km/h, ale to byl brzdič utažen jen na 4 zoubky a zastavili jsme.
Jak tady ZSR vydal návod na úpravu brzd, zkouším si tam ta "nepoužitelná" vozidla trošku upravit a jsem s tím spokojen. Samozřejmě chyby tam jsou, ale rozhodně ne tak závažné jako nyní. Nestálo by za to, to podle toho alespoň nějak provizorně upravit a v trainsetu updatovat? Rozhodně menší zlo, než vydávat updatované engy s takovými to nesmysly. Vůbec teda nevím, jak ladící tým funguje, ani na čem zrovna pracují, ale jejich každopádně skvělá práce je samozřejmě zdlouhavá. Tímto bych jenom navrhoval v Trainsetu opravu největších hovadin, do doby, než se k tomu propracuje tým ladičů. Je škoda, že jsou některé krásné modely díky astronomickým brzdám nepoužitelné

.
PS: Vím, že nastavení brzd je otázkou několika parametrů a že vše souvisí se vším a že chyby ani nemusím sám ani objevit atd., ale neříkám, že bych brzdy nastavil reálně. Jen bych se vynasnažil o odstranění pitomostí, které musí logicky způsobovat daleko větší problémy, než případně moje nastavení. Když už se do toho, ale dám tak bych rád věděl, jestli se to někde projeví, nebo jestli to skončí jako s řadou 242 v době, kdy nebyl 1.6 MSTS Bin, na které jsem několik dní pracoval a momentálně je někde v odpadkovém koši.