TrainStore

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna traintest
  • Datum začátku Datum začátku
čaute, aktivity si spúšťam cez tento program, keď ich dohrám tak dám vše zpět do MSTS. Potom sa dám do odstraňovania aktivity (vymažem zložky Acivitives, Paths....) Lenže TranStore mi nevráti všetky vozidlá späť do trainsetu. Kde je chyba ?

Co znamená "nevrátí vozidla do trainsetu", jak jsi to poznal?
Nepřesouval si mezi některým startem Trainstore a použitím volby Vše zpět složku MSTS nebo odkládací složku Trainstore?

No vyjadril som sa trochu blbo. Keď dám vše zpět do MSTS, tak mi nevráti niektoré vozidlá. Zistil som to v Activity Converter. Súbor wag.mimo službu k nejakému rušňu tam bol ale, eng. k tomuto rušňu tam nebol. Keď som nakukol do zložky toho rušňa, tak tam boli všetky súbory okrem eng.-ových. Ako hovorím niektoré vozidlá mi tam nevráti. S ukladacou zložkou TrainStoru som nerobil nič. Ak by to pomohlo pri hľadaní problému tak mám trate BP aj 321 a používam dva trainsety.

A nebude to tím, že jsi zamíchal Train Store a Activity Converter dohromady? Nebude něco i v Activity Converteru? A do odkládací složky Train Store jsi se díval?

Keď všetko vrátim späť do msts tak zostane odkladacia zložka TS prázdna. No ale ako si povedal, mohlo by to byť tým, že som zmiešal tieto dva programy dohromady. Zdá sa mi že mi to nevráti len vozidlá zamenené v activity convertery. Ak je to tak, dá sa tomu nejako vyhnúť ?

Heleď, Activity Convertor vůbec nepoužívám. Spokojím se s Conbuilderem a s Train Store. Ale určitě ti někdo znalejší poradí ;)

Já bych to viděl na nějakou kolizi programů, trainsetů nebo administrátorských práv. Pokud je po použití "vše zpět" složka Trainstore prázdná, program se pokusil odložené soubory vrátit ... že to nedopadlo ... nikdy jsem se s tím nesetkal ...

Ještě otázka: proč dva trainsety? Podle mne si tím zaděláváš právě na to, že nechtěně uděláš nějakou chybu, která bude znamenat poškození dat. Pro současný běh 321 a BP bohatě stačí oddělené složky Global, Routes a kvůli 321 raději i Sound. Používám již pár let a bez konfliktů. Jinak jak píše Pavlík, také mi vyhovuje kombinace Conbuilder+Trainstore.

Mam pro me celkem zahadny problem s ts :( U nekterych aktivit mi po rozbaleni zesedne tlacitko "run" a aktivita je nehratelna,ale jak jsem rikal zalezi to na konkretni aktivite.Delaji to jen nektere.Bohuzel nedokazu urcit cim by to mohlo byt.Poradi nekdo

tam toho môže byť viacej... napríklad mne podobné robilo, keď som si k aktivite nedosťahoval potrebné vozy, resp. neupravil consisty, takže by som si skontroloval, či mám pre aktivitu zodpovedajúci trainset.

YoLi napsal:
tam toho môže byť viacej... napríklad mne podobné robilo, keď som si k aktivite nedosťahoval potrebné vozy, resp. neupravil consisty, takže by som si skontroloval, či mám pre aktivitu zodpovedajúci trainset.

ano pes v tom castecne zakopan byl :-) Ja jen jsem trochu zmateny protoze i kdyz jsem nemel nejakou loko nebo vuz tak jsem aktivitu spustil pres run a pak se mi pripadne ukazalo co mi presne schazi a nektere aktivity nejdou spustit dokud vsechno nemam coz je problem pak zjistovat co presne chybi,ale proc tomu tak je?

Lucky, ako som písal, tam toho môže byť XY... nekompletný trainset pre danú aktivitu, neodpovedajúca verzia trate, neodpovedajúci global k trati (ak si ich zabudol prehodiť, pokiaľ to nerobíš cez TS)... toto sú len tri môžné varianty, ale v podstate sa budeme baviť o ničom, lebo z poza môjho PC ti pomôcť nedokážem. Najjednoduchšie by asi bolo pozrieť sa do manuálu k TS (teraz myslím originál manuál v angličtine, nie český preklad), ten by tiež mohol pomôcť objasniť príčiny nemožnosti spustiť aktivitu.

Chybová hláška přes Trainstore

Zdravím, uz si opravdu nevim rady, priblizne pred pul rokem jsem trat Bratislava-Praha normalne hral ale ted na novem PC proste nemuzu trat spustit. Pri spousteni pres Trainstore mi trat nacita,ale nespusti se vubec hra. pak se dole objevi waiting a neco taha ze souboru trate a nakonec mi skoci tato hlaska:
Train Store jiz cekal na pripojeni souboru 10 vterin, Chcete aby se pokusil znovu? Z cesty C:Program files/..... Na cestu C:Program files .... obe cesty jsou stejne.... Nechapu tomu, nerozumim, cetl sem desatero tisickrat, vsechny FAQ a stejne uz nevim, pomuze mi nekdo? Asi to bude naka prkotina jak tak ze zkusenosti vim :/

Hlaska znamena jedine - Trainstore nemá přístupová práva na to,aby ten soubor četlo - je potřeba upravit přístupová práva k daným adresářům nebo to spouštět s právy lokálního admina.

Nemáš zač.

mam tomu rozumet tak ze mam nekde v pocitaci nastaveny nejaky spravcovsky mod ktery to blokuje? No tak to budu muset prohledat, diky za pomoc

Cílová složka

Ahoj všem, obracím se na Vás s fakt trapným dotazem.

Když instaluju nové mašinky atd. tak nevím přesně do které složky. Vytvořilo se mi x podsložek a já nevím kam s tím tak to jak blbec stahuju do všech. Používám Trainstore kterej mám na Céčku C/Trainstore/Trains/TRAINS/ atd.... To samý mám i v Program Files/Mic.Games/MTST/TRAINS atd. Jaká je ta správná cesta z které si hra bere ty údaje... Ja nevím jak to zjistit, zbytecne mi to zabira misto v pocitaci protoze jak blb to davam do vsech tech slozek, snad mi rozumite, diky za radu.

RE: Cílová složka

Takto, ak používaš Trainstore, tak pred každou jednou zmenou, ktorú urobíš (či je to už pridanie trate, prehodenie globalu a tak ďalej) je potrebné v TS všetko vrátiť späť do MSTS, v anglickej verzii je to tuším Unstore all. Potom si aj mašinu alebo vagón pridáš do cieľovej zložky, ktorá sa vytvorila po inštalácii MSTS (teda disk/program files/microsoft games/train simulator)

takze zkracene receno, vsechny trains co stahnu automaticky davam do program files/mg/train sim/trains?? Ale stane se mi ze train store to pak nevidi ty vlaky.... asi sem blbec ale jak mam rozumet spojeni ze v TS vsecko vratit zpet do MSTS?

Ja len nechápem ako môže niekto kto zatiaľ nevie ako MSTS funguje používať zložité programi typu TrainStore. Momentálne ti odporúčam zabudnúť na trainstore a poštuduj si tu na fóre sekciu FAQ. A špeciálne tvorba consistov, kontrola zvukov a kabín. Toto sú základné piliere bez ktorích budeš mať neustále nejaký problém. Všetky ostatné programi už stavajú na tomto.....

ale ja vim jak funguje msts....tady jde jen o to, ze se mi nejakym nedopatrenim vytvorily jakysi podslozky s trains.... tak mi slo hlavne o to, jestli se trains instaluji do slozky program files atd. nebo do slozky s TS....

Back
Nahoře