Trať ČD Praha Děčín

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Otestuj to hlavně v Děčíně. Hlavák a Děčín východ dohromady, to bylo stavební peklo i tak. A když to zaskládáš vlaky jak to dělá Dan. A když k tomu ještě vymodeluješ troleje, tak nevím nevím. A plus město Děčín. Zvládne to ještě OR? Toho se bojím. A takových velkých uzlů je hodně.
Tak to zatím bohužel nemohu testovat, musel jsem se vrátit ke starému Noťasu, pro teď moc nestavím. Nepobere toho moc, hlavně spuštění OR je problematické, ale to ještě před výměnou kolejiva bylo stejné. Při pořizování těchto scr. z Bohušovic na 16-ti FPS postupně doklesal na "významných" 9 FPS. Takže otestuji až ve středu na stolním PC, Složku Global původní mám hned vedle, tak mohu i porovnat a pořídím z toho screeny. Jsem teď ve Španělsku a jedu navíc ještě přes měnič 24V DC / 230V AC, musím hlídat baterie ke startu vozidla. To by mě šéf zahlušil, volat asistenci k vybitým baterkám. :oops::cool:

Tak odedneška začínám modelařit, ale specializace jen na koleje, výhybky musím nechat zkušenějším, raději. Protože z výhybky udělat ležatou osmičku a zkroucenou horizontálně přes zadní nohu a ještě vlastní bych svedl během vteřiny.
Ale tady je nástřel vyrovnávacích kolejí ve 3D, normálně chyběly i v klasickém kolejivu. Ale s velkými díky Tomovi Kaňkovi jsme se pohnuli mílovými kroky vpřed. Koleje3-5m, 3_9m a 4_8m ( původní můj vlastní švindl na 2D koleji z modelu o délce 5m ) teď rozměr souhlasí.
Náhled zde :
WhatsApp Image 2026-04-20 at 21.58.46.jpeg
Skvělá práce, Tome, Díky, díky.

A Deterio nebude mít co žrát. :) :) :)
Nechápu, proč máte neustále potřebu někoho shazovat nebo urážet. Zbyňku, to, že ses naučil modelovat, ještě neznamená, že můžeš urážet ostatní. Chápu, že ve stáří se mentalita člověka mění, ale tohle už je příliš!

Neuškodilo by, kdybys přímo nejmenoval toho, koho se snažíš urážet. Ale to je tvoje vizitka :-)

Hoši, nebuďte útlocitní, tohle mi přijde jako normální fór a pošťouchnutí. To jste sakra neviděli fil Pelíšky nebo co? Vždyť tahle hláška je legendární.
Mně tohle opravdu nepřijde vtipné! A pokud se tímto bavíte, tak jste opravdu primitivové. Copak má Zbyněk právo urážet druhé?

U sebe ve vlákně píše jen „Deterio by to nezvládl“, „Deterio to neumí“ apod. Tohle fórum už delší dobu postrádá smysl, pro který bylo vytvořeno.

Lojzíku, ty jsi nově tiskový mluvčí Deteria? :eek: Pakliže ano, je to tedy pro něj spíše medvědí služba.
To už tu taky párkrát bylo, že se "někdo" pasoval do role psát za "někoho".
Ostatně - já bych o takovou pomoc nestál.
Měl jsem dojem, podle tvého často zveřejňovaného "stavebního deníku" jsi maximálně vytížen problematikou TSRE RE, TSR AE a dalšími věcmi z pestrého spektra tvé činnosti. Asi ještě ne, jak vidno... :D

Lojzíku, ty jsi nově tiskový mluvčí Deteria? :eek: Pakliže ano, je to tedy pro něj spíše medvědí služba.
To už tu taky párkrát bylo, že se "někdo" pasoval do role psát za "někoho".
Ostatně - já bych o takovou pomoc nestál.
Měl jsem dojem, podle tvého často zveřejňovaného "stavebního deníku" jsi maximálně vytížen problematikou TSRE RE, TSR AE a dalšími věcmi z pestrého spektra tvé činnosti. Asi ještě ne, jak vidno... :D
Nejsem ničí mluvčí, to zaprvé. A za druhé – to, jestli jsem nebo nejsem vytížený, není vůbec tvoje starost. Když se mi něco nelíbí, tak se ozvu. Od toho se to jmenuje diskusní fórum ;-)

Mně tohle opravdu nepřijde vtipné! A pokud se tímto bavíte, tak jste opravdu primitivové. Copak má Zbyněk právo urážet druhé?

U sebe ve vlákně píše jen „Deterio by to nezvládl“, „Deterio to neumí“ apod. Tohle fórum už delší dobu postrádá smysl, pro který bylo vytvořeno.
To musíš ty lidi znát osobně, znají se přes 1/4 století, a není to jen o slezinách, proto jsem psal že Kámoši jak Hrom jsou Jerry a Tom.
:D:D:D:D

Ono jde o to, že kdybych řekl Detdriovi, že Tygy modeluje a on nebude mít co žát, tak věřím, že se tomu zasměje, stejně jako u těch Pelíšků. Takže @Alois Nebel , ano, tvůj názor, ale zbytečně čeříš vody. Tohle za urážku fakt nepovažuji. Spíš mi přijde urážlivé nazývat zde někoho primitivem, že se směje něčemu, co třeba ty nepobereš. Nic ve zlém.

Ono jde o to, že kdybych řekl Detdriovi, že Tygy modeluje a on nebude mít co žát, tak věřím, že se tomu zasměje, stejně jako u těch Pelíšků. Takže @Alois Nebel , ano, tvůj názor, ale zbytečně čeříš vody. Tohle za urážku fakt nepovažuji. Spíš mi přijde urážlivé nazývat zde někoho primitivem, že se směje něčemu, co třeba ty nepobereš. Nic ve zlém.
Ano, pokud se bavíte u urážek a náramně se tomu smějete, tak jste primitivové. Copak je normální, aby jeden na druhého veřejně kydal špínu jen proto, že si dovolí dát „mračouna“? Od toho tady ty reakce jsou.

Mě jste tady setřeli také víc než dost jen proto, že jsem si dovolil zpoplatnit svůj výtvor. To jsem byl hned podvodník a já nevím co ještě. Musel jsem pak postupně psát těm, kteří si program zakoupili, aby tady napsali nějakou recenzi.

Hrabu se v kódu TSRE a dělám překlad, a @Venny mi napíše, ať použiji jeho manuál a budu to mít hotové raz dva :-D Cože? Asi vítr, Máchale! Celou dobu tady na něco upozorňuji a vy si pořád dokola melete to své.

Je opravdu lepší nic veřejně netvořit a dělat věci jen pro úzký okruh lidí, protože neumíte vůbec ocenit snahu druhých. Třeba u TSRE mi nevadí, když něco zkritizujete, protože to je v naprostém pořádku, ale vadí mi, že se mi snažíte vyvracet něco, o čem nevíte ani prd!

Já vytvářím programy víc než 16 let a pohybuji se v kódu a sítích den co den díky své práci. Jenže tohle fórum je zjevně jen pro určitý okruh lidí a ostatní jsou bez šance ;-) Proto tahle komunita pomalu, ale jistě umírá.

Ano, pokud se bavíte u urážek a náramně se tomu smějete, tak jste primitivové. Copak je normální, aby jeden na druhého veřejně kydal špínu jen proto, že si dovolí dát „mračouna“? Od toho tady ty reakce jsou.

Mě jste tady setřeli také víc než dost jen proto, že jsem si dovolil zpoplatnit svůj výtvor. To jsem byl hned podvodník a já nevím co ještě. Musel jsem pak postupně psát těm, kteří si program zakoupili, aby tady napsali nějakou recenzi.

Hrabu se v kódu TSRE a dělám překlad, a @Venny mi napíše, ať použiji jeho manuál a budu to mít hotové raz dva :-D Cože? Asi vítr, Máchale! Celou dobu tady na něco upozorňuji a vy si pořád dokola melete to své.

Je opravdu lepší nic veřejně netvořit a dělat věci jen pro úzký okruh lidí, protože neumíte vůbec ocenit snahu druhých. Třeba u TSRE mi nevadí, když něco zkritizujete, protože to je v naprostém pořádku, ale vadí mi, že se mi snažíte vyvracet něco, o čem nevíte ani prd!

Já vytvářím programy víc než 16 let a pohybuji se v kódu a sítích den co den díky své práci. Jenže tohle fórum je zjevně jen pro určitý okruh lidí a ostatní jsou bez šance ;-) Proto tahle komunita pomalu, ale jistě umírá.
Víš co, Sašo...

Vždyť tahle hláška je legendární.
Přesně tak a každý inteligent ví, že Deterio se modelováním neživí. Kdo nepochopil, tohle nebyla žádná urážka, ale kamarádské šťouchnutí. Ale i přátelská odplata za mračouny a haha.
Kdybychom byli normální, tak se nezajímáme o vláčky.
Bohužel. Ostatní svět se na nás, co se zajímáme o vláčky, dívá něco na způsob, že jsme divní.

Back
Nahoře