Trať Luhačovice (341 a 346)

Podle mě musí MSTS nalézt alespoň jednu funkční aktivitu. A je jedno, jestli ji najde v Tutorial Route, BP nebo Luhačovicích. Součástí instalačního balíku Luhačovic ovšem žádná aktivita není, proto pokud jsou v Routes pouze Luhačovice (bez aktivity), tak to tuhne.

VolejnikTomas napsal:
Podle mě musí MSTS nalézt alespoň jednu funkční aktivitu. A je jedno, jestli ji najde v Tutorial Route, BP nebo Luhačovicích. Součástí instalačního balíku Luhačovic ovšem žádná aktivita není, proto pokud jsou v Routes pouze Luhačovice (bez aktivity), tak to tuhne.
Aktivitu nepotřebuje, stačí definice trasy a obsazené lokomotivy a jde spustit volné prohlížení. Aktivitu vyžaduje TS.

přepínání kolejiva

Ahoj vím že někde už to tu je napsané ale jak přesně je to s tím přepínáním kolejiva mám trať 321 a Luhačovice já sem trochu víc blbej na tohle a nějak bych potřeboval podrobný návod

Re: přepínání kolejiva

slanour napsal:
Ahoj vím že někde už to tu je napsané ale jak přesně je to s tím přepínáním kolejiva mám trať 321 a Luhačovice já sem trochu víc blbej na tohle a nějak bych potřeboval podrobný návod
Ahoj, nic složitého. Já to mám tak:
Čistě nainstalovaný MSTS bez jakékoliv trati (kromě originál u MSTS) otevři v prúzkumníku a zálohni si někde bokem složky GLOBAL, ROUTES, SOUND. Nainstaluj 321 do MSTS a vyzkoučej zda funguje. Než začneš instalovat Luhačovice, tak si přejmenuj složky GLOBAL, ROUTES, SOUND NA GLOBAL X, ROUTES X a SOUND X. Poté si najdi zálohlé tyto složky a nakopíruj do MSTS a nainstaluj Luhačovice. Pokud budeš chtít hrát 321, přejmenuječš GLOBAL např na GLOBAL luh, to samé i s ROUTES a SOUND a ty složky kterým jsi dal příponu X, tak příponu zrušíš a MSTS ti načte 321.
S pozdravem Dan.

Já si dovolím Dana trošku doplnit: uvedené složky pro "Luhačovice" by měly být kompatibilní např. se stejnými složkami trati "Bratislava - Praha" od Z. Šemory, takže pokud ji máš, zkus to přes ni rozjet. Složky pro "321" by ti měly dobře fungovat pro "310" a "180/183". Tyto trati pak můžeš hodit do společných ROUTES (BP + Luhačovice; 321 + 310 + 180/183). :wink:

Já zase funguji podle tohoto Bobova inštrumentu. Prostudoval jsem si podrobně návod, některé věci jsem si ujasnil s autorem a vše v pořádku. Předpokladem je operační systém max. Win.XP, jestli se nepletu. :)
Smyslem je to, že přesouvání složek ROUTES, SOUND, GLOBAL a GUI (ale i TRAINS) provádí automaticky tento prográmek podle toho, do jakých zásobníků si je naházíš a které si potom při hře "vytáhneš". Vřele doporučuji uložit po instalaci MSTS do zásobníku též nominální GLOBAL, GUI, SOUND...
Prográmek disponuje i dalšími funkcemi a nemá vliv na správný chod např. Activity Mover nebo Train Store.
A co se mi líbí nejvíc? Při nutnosti reinstalace MSTS nebo podobné operaci stačí jednou klávesou vše odložit do zásobníku a potom přesunout na jiné místo... :salut:

Naposled editoval moderátor:
Na přesuny GLOBAL apod. jsem si udělal batch soubory (s příponou .bat), které podle spuštěného batu přejmenovávají adresáře. Např. když chci z XT (kde mám třeba tratě 183 a 310) změnu na BP (kde jezdím Luhačovice), zvolím GLOBAL_XT_na_BP.bat, ten provede přejmenování složky GLOBAL na GLOBAL_XT a stávající složku GLOBAL_BP přejmenuje na GLOBAL. Stejně to funguje i se složkou ROUTES (přejmenovává se současně s Globalem).

Akorát jsem netušil, že bych měl přejmenovávat (přesouvat) ještě třeba SOUND nebo GUI. Doporučujete to?

Robert Schindler napsal:
Na přesuny GLOBAL apod. jsem si udělal batch soubory (s příponou .bat), které podle spuštěného batu přejmenovávají adresáře. Např. když chci z XT (kde mám třeba tratě 183 a 310) změnu na BP (kde jezdím Luhačovice), zvolím GLOBAL_XT_na_BP.bat, ten provede přejmenování složky GLOBAL na GLOBAL_XT a stávající složku GLOBAL_BP přejmenuje na GLOBAL. Stejně to funguje i se složkou ROUTES (přejmenovává se současně s Globalem).

Akorát jsem netušil, že bych měl přejmenovávat (přesouvat) ještě třeba SOUND nebo GUI. Doporučujete to?

...a az se jednou ukliknete, budete mit nastaveny global BP a spustite GLOBAL_XT_na_BP.bat, bude sranda. :-) Lepsi je pouzit DAFC. Ten dela jednoduche kontroly.

Robert Schindler napsal:

Když ta možnost u DAFC je, proč ji nevyužít? Sound: slovenské tratě (pokud je máš) mají svoje vlastní ozvučení - hlášení apod. A to se může týkat i tratí z jiných zemí... Gui ti zase umožní použít různé startovací obrazovky pro různé druhy tratí, zavedení průsvitných i plných ukazatelů, hlášení atd. K získání jsou třeba u Georga (stránky MSTS Bin) nebo u triumvirátu D+D+D (Duuso, Dráčik,...), ukazatele třeba u Boba57. :wink:

Pozdrav z Pitína;)
PIT1.jpg PIT2.jpg

Ode dneška budou také opět zfunkčněny downloady (z Karlova prostoru přesunuty na simtrains.eu).

Vypadají perfektně... snad jenom ten stroj mi tam nějak nezapadá (tím nemyslím jeho vzhled, nýbrž příslušnost úplně jinam) :)

VolejnikTomas napsal:
Pozdrav z Pitína;-)
http://www.sweb.cz/Volejnik.T/screeny/home/PIT2.jpg

http://www.sweb.cz/Volejnik.T/screeny/home/PIT1.jpg

Ode dneška budou také opět zfunkčněny downloady (z Karlova prostoru přesunuty na simtrains.eu).

a kdy bude ke stažení nějaká aktualizace po delší době

sorry asi jsi mě moc nepochopil, ale já jsem myslel kdy už to bude ke stáhnutí to prodloužení :oops:

8171 napsal:
sorry asi jsi mě moc nepochopil, ale já jsem myslel kdy už to bude ke stáhnutí to prodloužení :oops:
Až bude tak bude - tzn. po delší době. Přesněji řečeno až to bude hotové až do Slavičína.

Back
Nahoře