Světla lokomotiv a vagonu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna PRCH
  • Datum začátku Datum začátku
Fender napsal:
Ja by som rád vedel ako spravím aby svetlá DIM svietili na kolaje...
Ved pri pohlade z cabu nevidim ani naznak svetla aj ked viem ze svietia ked si pozeram pohlady na vlak
Ako urobim aby mi osvetlovali kolaje aby som to videl?

Diky.Caute

Pozri si e-mail a zistíš odkiaľ vietor fúka

Naposled editoval moderátor:
Janíčok

Potrebujem ten model cd750-022 neviem kde ho zohnat,nikde som ho nenasiel

Skusal som to medzitym na 362-001 a nechcelo mi absolutne spustit simulator

Ja to chcem hlavne kvoli elektrickym rusnom

Diky za pomoc.Aspon viem ze sa to nejako da
Idem to este skusat.

Zatial ahoj

Janíčok

Díky za ten model.Naozaj to funguje.Je to presne podla mojich predstav

Len ako to spravit na elektricke masiny ked mi to pri spustani MSTS vyhodi???
Stale neviem preco to vyhadzuje

Nevies v com je asi chyba?

Zatial diky za pomoc Maj sa

V souvislosti s malou revolucí ve světlech se táži současných i bývalých strojvůdců - je za dne používán tlumený hlavní reflektor?

Zdravím.
Mám takový dotaz: Je možný nastavit na loko přední světla tak,aby svítily,i když bude před nima zapojený servis 4? Jestli jo, tak jak na to?

Mělo by pomoci úprava číslice v řádku Unit - změnit číslo u předních světel na 0 - ignorování polohy vozidla v soupravě. Chce to vyzkoušet.

Kank napsal:
V souvislosti s malou revolucí ve světlech se táži současných i bývalých strojvůdců - je za dne používán tlumený hlavní reflektor?
Na ŽSR mal by. Ak je v reflektore namontovaná tretia malá žiarovka, tak stačí, ale ak nie, mal by svietiť reflektor. Dokonca aj dialkový a pri stretávaní by sa mal tlmiť, ale to vymyslel úradník, čo vlak videl len na obrázku. Ja osobne, keď ho zapnem, tak len tlmený.

V podstatě je jasné toto :

1) U loko novější generace - celá řada 162/163/263/36x má přes den svítit návěstními svítilnami bílé barvy a tlumeným reflektorem.

2) Bob to psal ve zprávě před touto (a i v odpovědi mi) ..... mi šlo v otázce o jednu věc.....i u loko starší generace ( třeba 451/2, 14x, 742, 75x) -lze mít čelní reflektor tlumený? A pokud nee, byla tam výjimka na to, že stačí, aby svítily jenom 2 návěstní svítilny bílé barvy?

Bobe, tuším jsem se o tom bavili v Libni na EKV ( nebo to bylo na ONJ,když se fotily 451 na cab - tam jsi nebyl).....už si nevzpomínám přesně, ale o nějaké takové výjimce tam byla řeč .....

Práveže s vydaním Ž1 došlo znovu aj toto slovko "doplnené" a ostali sme všetci kukať. Potom vyšla vyhláška, ako vysvetlenie k článku, kde bolo to, čo som písal vyššie. Čo sa týka dobíjania s dynama, to sa bavíme o 350 (150), na gorilách je už statický nabíjač, takže nemusí v kuse hučať. Neviem ako u 150, 151.

parametre svetla

zdravim! je to skvele, ale nema niekto dokumentaciu k ostatnym paramterom svetla (k tym co nejdu do conditions)? to mi celkom chyba (popis jednotlivych poloziek Azimuth (), atd...)

Definice světel

Martens Zaslal: po červen 12, 2006 6:24 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------
Zbyněk Šemora napsal:
djneon napsal:
Tak se mi pak prosím ozvěte... začal bych pracovat na všech kabinách, ale limituje mne že na pravé/levé kameře je nastaven pohled dozadu, tudíž nemám soubor ***-right/left.ace a ani souřadnice těchto pohledů, jediný způsob je, že by mi tvůrci těchto cabů poslali ty správné soubory a jejich souřadnice, pak bych Vám je upravil všechny (kromně asymetrických (742,...), ty totiž MSTS Bin dosud bohužel nepodporuje, domnívám se ale, že to Džordž brzo vyřeší )

Ono to zas tak jednoduché není. Tato úprava je zatím jen informativní. Ale pro plnohodnotnou jízdu je nutné upravit i světla ve všech engech.
Takže balík update přepíše cvf, eng a consists (u ucelených jednotek a solo motorových vozů, kde je zbytečné na stejnou sestavu vymýšlet 50 různých značení) Když už se s eng bude hýbat, měl by být už odladěný od profesionálů. kteří z praxe ví, jak se má konkrétní mašinka chovat.

Pánové, když už jsme u těch světel....spousta z vás už tady napsala, že máte odladěné světla......zkusme s těmi světly začít tak, abychom si nadefinovali nejdříve, co a kdy má vlastně svítit tak, aby ten eng byl použitelný jak na stojící odstavené loko, posunující zálohu, vlakovou loko ve dne, vlakovou loko v noci.....jeden i druhý konec soupravy....a. to vše jako vlak hráče i jako traffic.... a jako traffic i v závislosti na počasí ...... schválně, komu při "odladění" světel vypadla některá z těchto možností....

Už jste někdo zkusil, co udělají světla mašiny, když si na přední spřáhlo přivěsím řadu cd_servis4 nebo cd_servis1? Nebo to jenom testujete v situaci, kdy je loko jako první HV soupravy?

Když si nadefinujeme tohle, tak pak by se už úprava světel smrskla na nastavení positions a intenzity svícení vč. kuželu...

Takto zkusme dát dokupy takto i z toho důvodu, aby se z MSTS nestala "barevná hudba" a každá mašina svítila úplně jinak.....i v MSTS platí D1

Azimuth a elevation

jeffer

Zaslal: ne červen 11, 2006 4:57 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

jiri sorry za to, ze som tak vybehol... proste to bola vec ktora mi prisla tak samozrejme a jednoducha... (hlavne ked je dobre dokumentovana a ja som konecne prisiel na tie azimuth a elevation (feel happy, thx to uktrainsim forum

kód:
azimuth (od_uhla cez_uhol po_uhol)
uhol <0 je nalavo od priamo dopredu, >0 napravo od priamo dopredu...
kód:
elevation
je na tom rovnako, len <0 je dole a >0 hore.[/code]

odladene svetla 350.001-4

tak moj stav je takyto:
* Control (1) (komp)
** Service (1) nesvieti nic (pokladam za odstavenu, nie za "obsadene HDV")
** Service (2)
*** TimeOfDay (1) (cez den)
**** v predu pozicne (biele dole + "slaby" reflektor)
**** vzadu cervene (ako LV)
*** TimeOfDay (2) (v noci)
**** menim v predu na "silny" reflektor, inak to iste ako cez den.
pritomnost servis-u na prednom spriahle som zatial neriesil (popravde, nenapadlo ma - da sa na to dat aj nejaka ina podmienka, ako ze svieti bez ohladu na polohu v suprave?)
* Control (2) (hrac)
** Headlight (1) - off
*** svietia dve biele na kriz ako "obsadene HDV" - je obsadene hracom
*** svieti bez ohladu na to, ci je v nejakej suprave
** Headlight (2) - dim
*** v predu svietia biele pozicky (aj reflektor) + slaby kuzel - asi 40 m
*** v zadu dve cervene
*** po otoceni svieti to iste opacnym smerom. podla podmienky Unit nesvieti ta strana, kde je nieco zavesene (tj ak mam otocenu masinu pripojenu na supravu prednym spriahlom - po obehnuti - tak svietia len biele na zadnom cele - prvom v smere jazdy - cervene na druhej strane zhasnu)
** Headlight (3) - full
*** to iste co Headlight (2), len sa reflektor prepne zo zlteho na biely + kuzel zo 40 m na 400 m

suma sumarum (s vyuzitim vyssich levelov Headlight a podobne) som sa dostal na cca 30 svetiel. Testoval som len vlak hraca vo volnej jazde. Any suggestions?

(keby niekto chcel eng tak: model bol robeny na inu verziu liteglow.ace, takze ma mensie radiusy ako by bolo treba)

Re: odladene svetla 350.001-4

Vzhledem ke zvukům doporučuji vůbec nedělat stav, kdy nesvítí vůbec nic, pokud se nejedná o verzi před rokem 1997. Zvuky jsou nastavené tak, že traffic i loose consist při stání "blafe"

Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká jednoduchá úprava eng souboru, pokud mi lokomotiva nesvítí v trafficu.

Mira napsal:
Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká jednoduchá úprava eng souboru, pokud mi lokomotiva nesvítí v trafficu.
Light (
comment( Head light left bright )
Type ( 0 )
Conditions (
Headlight ( 0 )
Unit ( 2 )
Control ( 1 )
)
FadeIn ( 1.0 )
FadeOut ( 1.0 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.0 )
LightColour ( ffffffff )
Position ( 0.79 1.6 7.86 )
Azimuth ( 0.0 -5.0 5.0 )
Transition ( 0 )
Radius ( 0.5 )
)
)
)
Light (
comment( Head light right bright )
Type ( 0 )
Conditions (
Headlight ( 0 )
Unit ( 2 )
Control ( 1 )
)
FadeIn ( 1.0 )
FadeOut ( 1.0 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.0 )
LightColour ( ffffffff )
Position ( -0.79 1.6 7.86 )
Azimuth ( 0.0 0.0 0.0 )
Transition ( 0 )
Radius ( 0.5 )
)
)
)
Nevim jestli to funguje pro MSTS Bin.

Vrbam: Ono by to ešte chcelo doplniť o to, ako zmeniť pozíciu svetla pre iné rady rušňov :wink:

Miro, bez urážky, jediné co to chce, je přečíst si první příspěvek tohoto tématu a užíváš-li MSTS Bin, tak i přiložený návod, pak zapnout hlavu a upravit si příslušný eng ...

Back
Nahoře