Jak vygenerovat terén

ortofomapa

Zdravím pánové,nemáte někdo zkušenosti se stavbou trati podle ortofomapy? a popřípadě jak podle ní stavíte? díky Tomáš

Re: ortofomapa

tsedlak napsal:
Zdravím pánové,nemáte někdo zkušenosti se stavbou trati podle ortofomapy? a popřípadě jak podle ní stavíte? díky Tomáš
Na mapě si kliknu na bod, zkopíruju polohu do schránky (Ctrl+C), jeden chytrý prográmek mi to převede na markery a podle nich stavím trať.

orthofomapa

tak jsem zkoušel tento pokus ale nejde mi ta poloha uložit do schránky.Nenapadá mě jak ten čtverec s mapy.cz dostat do obrazové polohy abych ji pak mohl převést do simulátoru díky

Re: orthofomapa

tsedlak napsal:
tak jsem zkoušel tento pokus ale nejde mi ta poloha uložit do schránky.Nenapadá mě jak ten čtverec s mapy.cz dostat do obrazové polohy abych ji pak mohl převést do simulátoru díky
Neukládá se mapa, ukládají se pomocné body (markery). Jsou to takové stožáry s vlaječkou, které se zobrazují pouze v editoru. Je možné si nadefinovat jejich přesnou polohu a podle nich se orientovat v editoru. Terén je tam stále zelená placka.

stejně nechápu,proč to v msts tak komplikují.
dobré by bylo mít hnet zelenou placku s možností rozšíření.
a oni to tak komplikujou :mad: :mad:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, tentokrát mi není jasné zase toto. Mám v plánu udělat si svojí trať - reálnou trať. Jestli se to někdy vůbec začne realizovat, měla by být z Havl.Brdodu do Brna, ale uspokojím se s trasou Žďár nad Sázavou - Tišnov. Měly by to být obě varianty spojení ze ZR do Tišnova. Postupně si čtu návod na generování terénu a to bych nebyl já, abych zase něco nerozlouskl. Když už jsem našel tu naši malou republiku, nenašel jsem způso, jakým mým aktivovat ty čtverce na té čtvercové mříži. Snad desetkrát jsem si četl začátek toho návodu a ty klávesy jsem snad zkusil všechny a pořád nic a nic. Chci vás požádat o pomoc při tom zamřížkovávání, jak to má Ppoolll v jávodu hned na prvním obrázku.

chápu, že obě trasy dělá pan Šemora, ale jsem hlava paličatá. třeba mě jeho dílo osloví a projekt ani nezačne, koneckonců oficiální začátek jsem ještě neřekl a raději říkat nebudu a počkám si na update

VolejnikTomas - Tak dokonce uz mam i vygenerovny teren, diky mockrat, ale to je mi nanic, kdyz nedokazu pohnout s tema hgt souborama, ale ja to stavet nebudu, pockam si na vysledek od p.Semory, ale jeste jednou diky za ochotu

heme napsal:
VolejnikTomas - Tak dokonce uz mam i vygenerovny teren, diky mockrat, ale to je mi nanic, kdyz nedokazu pohnout s tema hgt souborama, ale ja to stavet nebudu, pockam si na vysledek od p.Semory, ale jeste jednou diky za ochotu
Nepomohlo by třeba tohle?

CD242220 napsal:
Mohl by mi nekdo poradit jak z teto http://www.dem-ex.com dementni adresy na ktere zadnej demex ke stazeni neni ho najdu ?? :wink:
Otázku jsem nějak nepochopil, ale jestli chceš najít Demex ke stažení, co takhle zkusit Google a vhodná klíčová slova?

Tak SRTM se zase přestěhovaly bohužel pro mě neznámo kam. Prosím vás moc všechny, kdo je má, pošlete mi je na mail, nebo alespoň link ke stažení. Potřebuju je jako nikdy jindy

heme napsal:
Nejde mi to ani přes prohlížeč ani přes total commander

U mne naprosto bez problému. Zkus tam vlízt přes úvodní stránku serveru: http://www2.jpl.nasa.gov/srtm/

Pokud to nepůjde ani tak, pošli mi souřadnice čtverců co potřebuješ a já ti je stáhnu.

Matthis Janeba napsal:
Stačilo zaGooglovat: ftp://e0srp01u.ecs.nasa.gov/srtm/

No tak jsem to otevřel a jsou tam dva adresáře. Kterej mám stáhnout? Poraďte prosím.

To si neumíš přečíst hned první příspěvek tohoto vlákna????!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Kromě toho na tom serveru jsou popsány rozdíly.

Back
Nahoře