ŠKODA 380 na ŽZO Velim

Jestli ten rozdíl nebude tím, že kamera je v onom horším případě držena v rukou kameramana a v druhém případě je na stativu.
Posuzovat "kmitání" na základě vizuálního vjemu bych si radši zakázal.
EBA není firma, ale německý drážní úřad.

Znovu opakuji, že na podvozcích se žádné úpravy v tomto směru neprováděly, ani nejsou v plánu. Totéž platí o částech přenosu tažných sil a lemniskátu.
Podvozek prošel kmitacími testy na standu v Plzni-Bolevci.
Zesilovaly se pouze konzole brzd (přidáním dalších vyztužovacích žeber), ale to bylo ještě ve fázi prvovýroby. A převodovky nepatří k nejtěsnějším (kulantě řečeno).

Josef Vogeltanz napsal:
Podvozek prošel kmitacími testy na standu v Plzni-Bolevci.
Myslíte tím únavovou zkoušku rámu, kdy se musí bez poruchy nakmitat nějaké ty miliony cyklů?
Luky asi těmi "testy kmitání" myslel jízdně-technické zkoušky rychlostí v max + 10% s ohledem na stabilní chod (kmitání/vrcení podvozků kolem svislé osy), jak předepisuje EN 14363.

Ano. Jinými slovy také výčet veškerého dění kolem podvozků.
Na lokomotivách se odstraňovalo nemálo konstrukčních nedostatků, prováděly se dodatečné úpravy na základě různých měření, požadavků apod. Ale nic z toho se netýkalo podvozků. Všechny lokomotivy nakonec postupně prošly finálními sjednocujícími úpravami.

Josef Vogeltanz napsal:
Ano. Jinými slovy také výčet veškerého dění kolem podvozků.
Tomu sice nerozumím, ale snad jsem pochopil správně, že tím kmitáním byla myšlena únavová zkouška rámu.

Co jsem mluvil s fírama co na nich jezdí a sám jsem se svezl, hodnotil bych jízdní vlastnosti srovnatelné s Taurusem. Při dobrých adhézních podmínkách ta mašina neřeší 5 nebo 10 vozů.
Bolavé místo je malá kabina, za fírou je problém se protáhnout, elektronika a ovládání lepší než Taurus, podvozky a hlučnost mají zase Taurusy lepší.
Takže shrnuto, každej fíra má na to trochu jiný názor, ale tohle jsou názory, se kterými se většina fírů shoduje.

Čistě statisticky by ke shodnému opotřebení došlo i při jízdě vždy na zadní nebo vždy na přední sběrač, protože lokomotiva jezdí vždy TAM a ZPĚT.
Na K-reportu "zasvěcení" psali o tom, že sběrače nejsou univerzální pro všechny systémy, např. na 3 kV ss je používaný jen jeden, a proto je z poloviny případů zvednutý ten "přední".
Taky ze všech sil sabotuješ akademickou impotenci v podobě slova ližina?:D

Pawlik napsal:
Čistě statisticky by ke shodnému opotřebení došlo i při jízdě vždy na zadní nebo vždy na přední sběrač, protože lokomotiva jezdí vždy TAM a ZPĚT.
Na K-reportu "zasvěcení" psali o tom, že sběrače nejsou univerzální pro všechny systémy, např. na 3 kV ss je používaný jen jeden, a proto je z poloviny případů zvednutý ten "přední".
Já se svalně na to fíry ptal - odpověď fíry - to se musím sám podívat, jaký mám zvednutý.

Nemá náhodou jeden smeták upravený kvůli Němcům? Z výroby měly ovládání sběračů jako jiné škodovácké lokomotivy (tak jak to mám v kabině). Pak došlo ke změně SW a ovladač sběračů už dával jen pokyn nahoru nebo dolu a který smeták to bude, to si ovládal právě SW podle navolené země a systému.

Melo by to byt kvuli rakusakum upravene - pro stridavinu cisty uhlik, na stejnosmer syceny, ale da se vypozorovat, ze nekteri stejne jezdi vzdy na zadni :D

Malý dotaz: nevíte (nebo jste schopni zjistit) jaké přesně vagóny (a jak za sebou)jely na tom videu za tou 380. Chtěl bych si tuto situaci nasimulovat v MSTS, co mi na to řekne.
PS: berte to jen jako dotaz.

Back
Nahoře