Úzkorozchodka JZD_760mm

Tax napsal:
Jirko, nemal by tam byť nápis JZD Hoštice u Volyně ??? :D S fotkou p. Ružičkovej ?
My jsme sice docela bohaté JZD, když si můžeme dovolit provozovat úzkorozchodku. Ale naše odborářky pracují s chutí usilovnou na všech frontách, nejen v té Národní. Takže mají rovnováhu mezi příjmem a výdejem kalorií. A když se vyslečou na odborářské nudapláži, je možné se na ně bez újmy na duševním zdraví i podívat.

JiříkTK napsal:
Tax napsal:
Jirko, nemal by tam byť nápis JZD Hoštice u Volyně ??? :D S fotkou p. Ružičkovej ?
My jsme sice docela bohaté JZD, když si můžeme dovolit provozovat úzkorozchodku. Ale naše odborářky pracují s chutí usilovnou na všech frontách, nejen v té Národní. Takže mají rovnováhu mezi příjmem a výdejem kalorií. A když se vyslečou na odborářské nudapláži, je možné se na ně bez újmy na duševním zdraví i podívat.

Ale Italiáni prídu, však ? Kultúrny program, nové kulisy v starom mlyne :rolleyes:

Italové jezdí pravidelně. Jenže ten mlýn z tratě není vidět, takže fírové mají smůlu. A BSP, která by v akci Z postavila kilometrovou odbočku do mlýna, zatím nebyla ustavena.

nebulus napsal:
Čo iba fotka Rúžičkovej, chcelo by to reálny vysokopolygónový model.:P
Na reálný vyskopolygonový model se budeme muset domluvit s Jardou Skůrou. Do té doby snad někdo ochotný dodá materiály na detailní textury. Ale když už jsme u toho, tak pouze pro úzkorozchodky by bylo takového modelu škoda. Přímo se nabízí jako variantní náklad na Taxovy Np a jako CD_servis překážka na kolejích.

Dnes jsem nahrál na net druhou verzi VP JZD. Je obohacena o několik vozidel. Díky mravenčí práci ladiče Petra Nováka a testra Martina Blažováka získala vozidla mnohem reálnější vlastnosti. Kdo se dále podílel a další podrobnosti naleznete v infu. Udělejte tentokrát výjimku a než budete stahovat a instalovat, nejprve čtěte. Link je na mých stránkách u tratě JZD v sekci "INFO". A pokud náhodou najdete nějaké nedostatky, dejte vědět, bude upraveno, opraveno, .....

V downloadu na mých stránkách najdete také trať JZD_760mm verzi 2.0 beta Starou verzi prosím smažte a nahraďte touto. Je to sice verze pro testry, ale testři tentokrát buď netestují anebo chyby nenalézají. Takže ji dávám k dispozici všem. Závady, které byly či budou nalezeny, doplním časem v aktualizaci na finální verzi.

Prosim vas kde zozeniem tu lokomotivu TU45 lebo sa mi hrozne paci a uz dlho po nej patram ale nic som nenasiel:(:(

Inac moc pekna trat...:D:D

Somatko napsal:
Prosim vas kde zozeniem tu lokomotivu TU45 lebo sa mi hrozne paci a uz dlho po nej patram ale nic som nenasiel:(:(

Je ve VPJZD :D stahneš ho na stránkách Jiříka :D Tam je tam pod názvem Mk48 :D:D

© Intouro napsal:
Somatko napsal:

Je ve VPJZD :D stahneš ho na stránkách Jiříka :D Tam je tam pod názvem Mk48 :D:D

Ano dik uz mam tu lokomotivu kabinu som pouzil z 711 takze uz to ide v pohode ale mam jeden problem ked mam co i len jeden vozen a brzdim lokomotivnou brzdou tak p 10% mi pise presmyk kol pri inychrusnoch a mi to nedeje napr. pri TU46...........tak mam si nieco prepisat v engu alebo to je tak nastavene na vzdy?

Ach jo, jestli se nepletu, tak jsem do komentáře napsal, že mašinka TU45 = MK48 je prozatím určená jen pro traffic. A z toho důvodu v ní není ani odkaz na kabinu. Pokud jsi ji použil jinak, ......

No samo, že si můžeš s engem udělat, co uznáš za vhodné. Ale lépe by bylo, kdybys mašinku pořádně protestoval a přípomínky a výsledky zapsal. Z Tvého příspěvku není třeba patrno, jaký vagon jsi vezl, kolik měl tun a v jakém sklonu to bylo. Až tyto informace by se daly použít k vylepšení naladění.

Jinak mašinky z VP JZD jsou větěinou lehké a tudíž jsou naladěny tak, aby prokluzovaly. Ruské mašiny jako TU46 či TU49 jsou mašiny poněkud těžší. A mají samo odpovídající ruské ladění. A ještě poznámka k adhezi - adheze v MSTS také závisí na počasí a na roční době.

Zdravím, Tak já teď dělám další megaaktivitu a půjde o ranní směnu na úzké v nákladní dopravě. Tím vozy otestuji na max. Ono se totiž někdy v MSTS chovají vozy ve volné jízdě jinak než v aktivitě, s tím jsem se už setkal a nechápu proč tomu tak je. Např. u jednoho vozu 830 ve volné jízdě jel a v aktivitě okamžitý pád a bylo to kvůli jedné závorky v eng. Jenže tvorba jde pomalu, i když ať nikdo nečeká převratný provoz, jsme na úzkorozchodce :D, ale největší drbačka jsou hlášky a jejich aktivace atd..
S pozdravem Dan.

ad Somatko -jako autor ladění engu jsem se teď na nastavení podíval a zjistil jsem,že JiříkoviTK jsem poslal první verzi engu,která byla určena pouze na testování jízdních vlastností a neměla být použita na běžný provoz.Nyní jsem poslal vyladěný eng,tak se asi bude stahovat oprava.
Jinak k jízdám na JZD,platí pro všechny: jak již JiříkTK napsal,mašiny jsou lehké,tak nelze se rozjíždět jako na normálním rozchodu,kdy do startu vrazím 30 a více % výkonu a vlak se rozjede.Doporučený výkon při rozjezdu je okolo 10%,pak ke skluzu nedojde.Musíte se naučit s tak lehkými mašinami jezdit,testerům to taky chvíli trvalo než přišli na to,jak správně jezdit.Záleží na citu,jak se s vlakem rozjet.Platí přímá úměra - čím větší adhezní váha,tím je možné dát větší výkon při rozjezdu.Na to nezapomeňte.

Petr Novák napsal:
......... Nyní jsem poslal vyladěný eng, tak se asi bude stahovat oprava ......
Zatím ne, pro traffic ten původní eng stačí a musíme dořešit ještě kabinu a vylepšit zvuky. Ale jak už jsem mnohokrát psal, věcí na vylepšení je mnoho, ochotných pomocníků a spolehlivých testrů (a času) málo.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/JZD5.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/JZD4.jpg

Jízda s nově vyladěnými vozidly JZD se v zimě za sněžení vzhledem k nižší adhezi stala docela dobrodružnou. Zejména s naší nejlehčí mašinkou 7-tunovou C37. Na dolním screenu je to ta druhá. S většími náklady jí do kopce musí pomoci i přípřež. Takže máme nový námět pro aktivity. Na "plynu" musí být lehká ruka a co se týče pískování? To akorát tak lopatou z kolečka ve větších stanicích.

Pro Somatka - kabina TU45 = MK48
sice si už připadám, že trpím samomluvou..

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/cab_mk482.jpg

Rozdělaný cab pro MK48 = TU45 leží na mém disku, protože se mi ten originální maďarský moc nelíbí. Mk48 má rychloměr na levé straně kabiny a autor chtěl, aby byl vidět. A tak se z kabiny koukáš na levou stranu koleje, čiliže blbě vidíš na návěsti. Do mé kabiny, která je samozřejmě fake, jak už to u mne bývá zvykem, bude ještě nutno doplnit alespoň základní měřáky = rychloměr a měřič tlaku v brzdách.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/cab_mk481.jpg

Takže pokud mi bude lid MSTS tolerovat nepřesnost, s jakou jsem dokázal kabinu naorientovat, tak se ji třeba na podzim dočkáš. Kdybys ale chtěl, můžeš se do její grafické úpravy pustit.

Kabinu, která je na screenech o kousek výše, jsem dnes dodělal a spolu s novým engem na TU45 od Petra Nováka jsou ode dneška součástí VP JZD.
Prosím, nezapomeňte si přečíst soubor !!!NEW!!!. A pro jistotu to píši i sem: Starý adresář MK48 raději smažte a nahraďte novou verzí.

Ode dneška můžete stahovat definitivní update tratě JZD na verzi 2.0. Bohužel díky poruše Brzdova počítače je v trati provizorní Trambus - cisterna na mléko. Tento bude časem vyměněn a on i další Brzdova vozidla budou do tratě dodána už bez změny verze tratě.

Dobrý den. Mohl by tu někdo prosím dát přihlašovací údaje ke stažení VP JZD? Stáhl jsem si trať a je opravdu krásná, jenomže bez vozidel to není ono. ;-) Po nainstalování 10 aktivit se mi objevují hlášky, že chybí některá vozidla, tak prosím o umožnění stáhnutí. Předem děkuji za odpověd. :-)

Back
Nahoře