RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Přeji pěkný večer.
Tak konečně po dlouhé době zveřejňuji slíbenou aktualizaci 12, už teď si ji můžete stáhnout na stránce Tratě 321.
Velikost měla být původně kolem 200 MB, ale bylo nutné aktualizovat i vozidla, včetně zvuků, souborů v globalu atd, takže konečná velikost této aktualizace je 720 MB.
Tak a teď co je v aktualizaci zahrnuto:
To nejhlavnější je asi hotová krajina mezi Popradem a Košicemi. V tomto úseku budou ještě nějaké úpravy - přidání statických vozidel, originální objekty, úprava v Popradu atd.
Dále jsem udělal celkovou úpravu stanice Opava východ - změna peronů, značení kolejí, návěstidel...
Přibyly nějaké drobné objekty v Bohumíně, které vymodeloval Mates, dva originální mosty přes řeku Olši u Dětmarovic mi poslal Deterio, doplnil jsem chybějící námezníky a návěstidla v Ústí nad Orlicí, opravil návěstidla ve Velimi, vyměnil výhybky v Krásnu nad Kysucou, a opraven byl také úsek Zábřeh na Moravě - Hoštejn (nové návěstidla, odstraněny staré výhybky, přibyla protihluková stěna...), a vyměněny perony a nádražní budova v České Třebové. Originální objekty z Č. Třebové jsou z trati Bratislava - Praha, nevím sice kdo je tvořil, ale rozhodně chválím, jsou opravdu moc pěkné.
Celkové modernizace se dočkala i stanice Poprad Tatry, bylo předěláno téměř vše, od kolejiště, přes perony, až po okolní terén.
Zastřešení peronů s prosklenými nadchody vymodeloval Mates.
Asi před půl rokem jsem tady na foru psal toto:
""Navíc se teď pokouším o další vylepšení celé tratě, nebudu zatim říkat o co jde, každopádně to zabere strašně moc času, takže jen pevně doufám, že to ve finále bude mít úspěch.""
Tím vylepšením tratě jsem myslel zavedení "hlášení staničního rozhlasu" ve velkých stanicích, často se mi lidé ozývají, že by ho v Trati 321 chtěli mít.
Pro mě je to velká novinka o které jsem nic nevěděl, tak jsem nejdříve experimentoval na Ostravsku a postupně se dostával dále na všechny strany, no a výsledkem je hlášení rozhlasu v 50 stanicích.
Ve velkých stanicích je rozhlas slyšet vždy, ale v menších, jako je třeba Studénka, Suchdol nad Odrou, Ústí nad Orlicí atd, tam je hlášení slyšet jen když v té stanici zastavíte, při průjezdu ne.
V každé stanici je celková délka hlášení jiná, pohybuje se zhruba od 3 do 20 minut. Většinou je délka hlášení 10-15 minut.
Z těch 50 hlášení jsem jich 41 vytvořil sám, takže mi to opravdu zabralo hodně času, o financích ani nemluvím.
V každé stanici jsem trávil asi 2-3 hodiny, koukal do blba a čekal, až se z reproduktorů něco ozve

Samozřejmě když se rozhlas ozval, tak zrovna v tu chvíli musel stanicí projíždět nákladní vlak, nebo kolem projít cestující s kufrem na kolečkách, začali zpívat ptáci, nebo zahoukala mašinka...

Byly to jedny z mých nejhorších dnů v životě, nikdy jsem nebyl tak vytočený, fakt jsem měl chuť zabíjet každého, kdo se ke mě přiblížil

Nikdy předtím jsem netušil, jak je vzácné zažít ve velké stanici chvilku ticha...
Každopádně jsem to psychicky vydržel a hlášení mám, tak snad se uchytí.
Možná jen bude třeba upravit hlasitost, někde to až moc řve...
Jinak těch zbylých 9 hlášení nahrával 3michal, mezi Vrútkami a Kysakem.
V této aktualizaci bude hlášení jen ve stanicích na Ostravsku, přesně je to znázorněno na mapě Tratě 321.
Ostatní hlášení budu zveřejňovat průběžně, kvůli jejich velikosti a jiným dodělávkám.
No a teď asi všichni čekáte na to slíbené "překvapení".
Ono vlastně žádné nebude

To překvapení už je venku, jen není úplně jasné na první pohled. Bylo "zveřejněno" aktualizací 12, ale naplno se projeví až během dalších asi dvou měsíců.
Já ale věřím, že na to příjdete už mnohem dříve

Velkou nápovědou je téma: "hlášení staničního rozhlasu".
Tak to by bylo zatím vše, přeji Vám hodně štěstí, spokojenosti a mnoho radostných chvil nejen s aktualizací 12, ale i celkově v novém roce 2009.
Stavitelxx