Trať ČD 180 by Pavel14

Zdravim všechny,chci se zeptat jestli někdo nemá výkresy nebo rozměry staniční budovy Domažlice.

Pavel14 napsal:
Zdravim všechny,chci se zeptat jestli někdo nemá výkresy nebo rozměry staniční budovy Domažlice.
Budeš modelovat? :)
Tak vyraž na nádraží s foťákem, nafoť si jí ze všech stran na textury a změř si pásmem nebo sviňákem (svinovací metr :D ) nějaký rozměr (např. výšku dveří nebo šířku části budovy) a další rozměry získáš trojčlenkou.
A pokud jsi líný počítat jako já, tak pravítkem na monitoru a zoomem :D
Pokud je mi známo, drtivá většina modelářů budov postupuje takto.

mikulda napsal:
Pavel14 napsal:
Budeš modelovat? :)
Tak vyraž na nádraží s foťákem, nafoť si jí ze všech stran na textury a změř si pásmem nebo sviňákem (svinovací metr :D ) nějaký rozměr (např. výšku dveří nebo šířku části budovy) a další rozměry získáš trojčlenkou.
A pokud jsi líný počítat jako já, tak pravítkem na monitoru a zoomem :D
Pokud je mi známo, drtivá většina modelářů budov postupuje takto.

Zkusim to,nafocený to mam,ale stejnak jak asi zjistim výšku,šířku a dílku pomocí pravítka a zoomu.To my vysvětli.

Změř si půdorys budovy na nějaké online mapě, třeba mapy.cz. Pak použij fantazii. Výšku budovy zkus odhadnout, třeba podle lidí na fotkách, podle výšky dveří, oken, nebo nějakého jiného objektu v záběru, podle kterého se dokážeš rozměrově orientovat. Nebo odhaduj podle proporcí budovy, jak asi je na tom výška ku šířce (třeba od nějakého tvarově výraznějšího orientačního bodu ke kraji budovy, co já vím) a porovnávej s tím, jak ti vypadá model. Jestli je budova z boku spíš širší než vyšší, nebo je to zhruba na stejno. Nebo si změř nějakou část v reálu a zbytek dopočítej. Třeba zjistíš, že dveře jsou vysoké dva a půl metru a zabírají zhruba pětinu výšky budovy. Pak víš, že výška budovy je zhruba 12,5 metru.
Však upravit se to dá vždycky. Já jsem měl při tvorbě Břeclavi taky problémy s výškou :o) Hlavně to prostě zkoušej, jinak se nenaučíš. Taky vím co jsem v Břeclavi udělal nedokonale a na co si u dalšího modelu dát pozor.
Kdybys potřeboval radu, ozvi se. Jestli budu schopný poradit, poradím. V prvé řadě si ale určitě přečti návod Honzy Švece a nějaké postřehy na fóru. Nějaký webový tutorial k editoru ti taky neublíží.

Zdeněk

Adnedz napsal:
Změř si půdorys budovy na nějaké online mapě, třeba mapy.cz. Pak použij fantazii. Výšku budovy zkus odhadnout, třeba podle lidí na fotkách, podle výšky dveří, oken, nebo nějakého jiného objektu v záběru, podle kterého se dokážeš rozměrově orientovat. Nebo odhaduj podle proporcí budovy, jak asi je na tom výška ku šířce (třeba od nějakého tvarově výraznějšího orientačního bodu ke kraji budovy, co já vím) a porovnávej s tím, jak ti vypadá model. Jestli je budova z boku spíš širší než vyšší, nebo je to zhruba na stejno. Nebo si změř nějakou část v reálu a zbytek dopočítej. Třeba zjistíš, že dveře jsou vysoké dva a půl metru a zabírají zhruba pětinu výšky budovy. Pak víš, že výška budovy je zhruba 12,5 metru.
Však upravit se to dá vždycky. Já jsem měl při tvorbě Břeclavi taky problémy s výškou :o) Hlavně to prostě zkoušej, jinak se nenaučíš. Taky vím co jsem v Břeclavi udělal nedokonale a na co si u dalšího modelu dát pozor.

Zdeněk

Jo tak díky.

Pavel14 napsal:
Zkusim to,nafocený to mam,ale stejnak jak asi zjistim výšku,šířku a dílku pomocí pravítka a zoomu.To my vysvětli.
Otevřeš fotku a buď odpočítáš obrazové body, nebo prostě plácneš pravítko na monitor, odměříš a dopočítáš trojčlenkou. :D
No a fotku si zvětšíš/zmenšíš, aby se ti to dobře počítalo.

Nenašel by se někdo by mi pomohl s modelem Domažlic?Stačilo by mi,kdy by někdo udělal textury.Já s úpravama fotek moc dělat neumim a navíc by mi to pomohlo.Zájemci ozvěte si když tak přes SZ.

http://www.postimage.org/image.php?v=aV2rsmLS

http://www.postimage.org/image.php?v=gx2rjJPJ

http://www.postimage.org/image.php?v=gx2rjOP0

VáclavS napsal:
Vynechat Beroun nevim nevim jestli byl dobrý nápad. Asi budeš muset šoupat se zbytkem trati 171.

171 bylo první co jsem postavil,potom jsem přešel na Plzeňsko.Až udělam Beroun,tak nějak napojim 171.

Koukl jsem na to pořádně a šoupat s kolejema by nemělo cenu. Máš tam rozdíl přes 4 kilometry. Beroun není zase tak dlouhý.

VáclavS napsal:
Koukl jsem na to pořádně a šoupat s kolejema by nemělo cenu. Máš tam rozdíl přes 4 kilometry. Beroun není zase tak dlouhý.

Když jsem stavěl 171,tak jsem končil Karlštejnem natáhl jsem koleje k Berounu,ale od Karlštejna sem nasekal koleje že to tam mam krstší o 3 km.Tak by mi to mohlo přibližně vycházet.

Zdravim všechny,chtěl jsem se zeptat,jestli by se nenašel někdo,kdo by mi pomohl se stavbou trati.Předem děkuji zavšechny odpovědi.

Usáma si objednal? :D
Stejně je sranda, za bývalého režimu stavět to co stavíme, to by byla minimálně vlastizrada. :D Škodovku vlastní Rusi? To bych v MSTS neriskoval .D

Zbyněk Šemora napsal:
Stejně je sranda, za bývalého režimu stavět to co stavíme, to by byla minimálně vlastizrada. :D Škodovku vlastní Rusi? To bych v MSTS neriskoval .D

A proč. Já postavil vlečku do skladu munice, které vlastní NATO v Týništi. Zatím si nikdo nestěžoval.

alcapone napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

A proč. Já postavil vlečku do skladu munice, které vlastní NATO v Týništi. Zatím si nikdo nestěžoval.
Co je na tom dneska tajnýho? Kdokoliv si už dneska může vygooglit skoro cokoliv. Navíc když už jsou snad schopní vás identifikovat pomocí fotky ze satelitu tak nějaká trať v MSTS je fakt trápit nemusí.

Zdravím všechny,tak stavba bude opět pokračovat :cool: ,ale napřed si musím opět sehnat všechny podklady.Tak kdyby chtěl někdo přiložit ruku k dílu,tak budu jen rád a uvítám jakékoliv nápady ;-)

Back
Nahoře