Trať ČD 180 by Pavel14

Dojmy z trati:
1) Chaos v návěštění. Vjezd do Domažlic ukazuje volno, ačkoliv je postaveno do odbočky a na odjezdu je 40.
40 na odjezdu není ničím zrušená.
Odjezd v Radonicích ukazoval stůj ve volné jízdě.
Nepotkal jsem ani jednu předvěst.
2) Chaos v souborech. Součástí 605 MB instalace byl Global, bez něj trať nechodí, ačkoliv by měla být Xtracks kompatibilní. Asi není.
V Globalu se nachází mnoho zajímavých souborů, například návěstidla.
Trať obsahuje množství modelů a textur, poměrně dost na to, že v trati téměř žádné nejsou.
3) Nemám nainstalované české zvuky kolejí (součástí tratě nejsou), takže jsem při průjezdu stanicemi neustále odklepával chybové hlášky. V Blížejově mě to přestalo bavit.
4) Trať je opravdu celá v rovině, nikde žádný podélný sklon, to považuji za velké mínus.
5) A pak už zbývají jen maličkosti - v Domažlicích je trolejový drát, TM ukazuje v mílích, rozhozené nástupiště atd.

mikulda napsal:
Dojmy z trati:
1) Chaos v návěštění. Vjezd do Domažlic ukazuje volno, ačkoliv je postaveno do odbočky a na odjezdu je 40.
2) Chaos v souborech. Součástí 605 MB instalace byl Global, bez něj trať nechodí, ačkoliv by měla být Xtracks kompatibilní. Asi není.
Trať obsahuje množství modelů a textur, poměrně dost na to, že v trati téměř žádné nejsou.
3) Nemám nainstalované české zvuky kolejí (součástí tratě nejsou), takže jsem při průjezdu stanicemi neustále odklepával chybové hlášky. V Blížejově mě to přestalo bavit.
4) Trať je opravdu celá v rovině, nikde žádný podélný sklon, to považuji za velké mínus.
5) A pak už zbývají jen maličkosti - v Domažlicích je trolejový drát, TM ukazuje v mílích, rozhozené nástupiště atd.
O tom se přece mluvilo předem,že trať bude v rovině.Je to velká škoda.V dnešních možnostech to bohužel tuhle trať posouvá do spíše fiktivní podoby.Trolejové vedení si musíš vypnout v možnostech a autor tratě by měl změnit míle na km.Ve vlastnostech to není problém.

Tom Kanka napsal:
Re Hynďa: Nepleteš se! :)
Re Václav S: Sorry, ale mě změna rychlosti na pár úsecích, výměna několika návěstidel a nahrazení necelé desítky přejezdů vzor SSSR (resp. mechanických závor se světelnými výstražníky ;) ) v porovnání s ostatními tratěmi v okolí Prahy jako až tak zásadní změna nepřipadá. :) Ale je to věc názoru a já Ti ten Tvůj neberu.
Ono, pokud neprojde totální rekonstrukcí, tak to je jenom vesměs o výměně zabezpečení. Ještě možná vlečky, ty se furt mění. Jedna se zruší a jiná vznikne. Jo a auta. Jenom přece potkat na silnici nějaký auto z dnešní doby, když je trať z roku třeba 1980. Te blbé. Tohle by šlo udělat třeba s BP, tam, těch rozdílů by bylo více. Já to jel z Plzně do Domažlic je nějaký ten kopec, asi největší stoupání trati je před Domažlicemi. Uplně v rovině není.

Šnek napsal:
mikulda napsal:
Dojmy z trati:
O tom se přece mluvilo předem,že trať bude v rovině.Je to velká škoda.V dnešních možnostech to bohužel tuhle trať posouvá do spíše fiktivní podoby.Trolejové vedení si musíš vypnout v možnostech a autor tratě by měl změnit míle na km.Ve vlastnostech to není problém.

z Plzně do Domažlic je stoupání,nástupiště musim ještě dodělat a návěstidla to samí a navíc jsem psal že je to jenom tak na rozkoukání,ale jinak díky za chybi,vše opravim.stačí si jenom přečíst starší příspěvky

Pavel14 napsal:
z Plzně do Domažlic je stoupání,nástupiště musim ještě dodělat a návěstidla to samí a navíc jsem psal že je to jenom tak na rozkoukání,ale jinak díky za chybi,vše opravim.stačí si jenom přečíst starší příspěvky
Na rozkoukání je to opravdu zbytečně stahovaných 600MB ! Tahle fiktivní předváděčka se dala pořídit přibližně s náročností okolo 50MB.

chtěl bych se zeptat kohokoliv kdo by měl video z úseku Domažlice-Plzeň.hodně bych mu byl vděčný.
ps.začínam dělat krajinu tak proto to video já mam málo času na to abych si ho pořídil.

Pavel14 napsal:
chtěl bych se zeptat kohokoliv kdo by měl video z úseku Domažlice-Plzeň.hodně bych mu byl vděčný.
ps.začínam dělat krajinu tak proto to video já mam málo času na to abych si ho pořídil.
Video Ti půjčím,to není problém.Je to nafilmovaný Plzeň-Domažlice.

Šnek napsal:
Pavel14 napsal:
Video Ti půjčím,to není problém.Je to nafilmovaný Plzeň-Domažlice.

tak jo

chtěl bych se zeptat ohledně editoru.postavil jsem most přes kolej a chtěl bych aby ta kolej byla vidět a ne aby to bylo průhledný.poraďte

Pavel14 napsal:
chtěl bych se zeptat ohledně editoru.postavil jsem most přes kolej a chtěl bych aby ta kolej byla vidět a ne aby to bylo průhledný.poraďte
V tabulce nastavení objektu (objeví se po kliknutí pravým při označeném objektu) zatrhni "terénní objekt"

JiříkTK napsal:
Pavel14 napsal:
V tabulce nastavení objektu (objeví se po kliknutí pravým při označeném objektu) zatrhni "terénní objekt"

dík

Pavel14 napsal:
Když podržíš stisknutou klávesu Shift a k ní klepneš na nějaké písmenko, tak to písmenko pak bude veliké, jako se obyčejně píše na začátku věty. Pokud máš málo prstů nebo třeba jen jednu ruku k dispozici, tak můžeš místo toho použít dočasně i Caps Lock.
Fakt dobrý, zkus to, je to jako u starého psacího stroje. :salut:

bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
Když podržíš stisknutou klávesu Shift a k ní klepneš na nějaké písmenko, tak to písmenko pak bude veliké, jako se obyčejně píše na začátku věty. Pokud máš málo prstů nebo třeba jen jednu ruku k dispozici, tak můžeš místo toho použít dočasně i Caps Lock.

No a co já s tim,to snad chcete říct že neumim psát.

Pavel14 napsal:
bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
Jistě. Tvrdit opak by snad bylo přinejmenším pošetilé.
Vyskytuje se totéž ve všech sděleních pisatele Pavel14, takže chvilkovou indispozici můžeme bezpečně vyloučit.

bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
Jistě. Tvrdit opak by snad bylo přinejmenším pošetilé.
Vyskytuje se totéž ve všech sděleních pisatele Pavel14, takže chvilkovou indispozici můžeme bezpečně vyloučit.

To vám to snad tak vadí,že píšu malý písmena?

Pavel14 napsal:
To vám to snad tak vadí,že píšu malý písmena?
Ne wůbEc NÁm to NeWaDí nA Weå‚Iqosti pÍsmeN ToTiŽ WŮbeC nezáłEŽí Ye úPå‚nĚ YeDno YaQ TO nApÍŠeš hå‚AwNí YE PřECe ObSaH A NE fOrmA pŘíSPĚwEq paq mŮže WyPAdaT třebA tAQhłe A Ye POřÁd qráSně PřEhłEdNey a Dá se WpoHodĚ PŘEčÍst =))) whATs uPP??? hEEE?

(Ostatní nechť si to proženou přes devypatlátor.)

Tak zrovna s tou poslední citací jsi se netrefil, protože je pravdivá a k věci. Trať podobného rozsahu má rozbalená 220 MB, zabalená 120 MB. Když holt někdo staví v opačném pořadí (nejprve přidat objekty a pak pokládat koleje), neví k čemu jsou soubory a kde mají být, tak je to potom velký balík.
A ty první dvě citace jsou rýpnutí starého rejpala. Mně to třeba taky vadí, ale zatím nechávám to být. Možná že v budoucnu na to začnu reagovat, protože s nějak rozmáhá nová móda psát bez interpunkce a velkých písmen a věty oddělovat třemi tečkami. Text pak působí jako výkřiky do tmy a nevím, jestli tedy mám odpovědět (jestli se autor na něco ptal nebo jenom vykřikoval své dojmy).

mikulda napsal:
Tak zrovna s tou poslední citací jsi se netrefil, protože je pravdivá a k věci. Trať podobného rozsahu má rozbalená 220 MB, zabalená 120 MB. Když holt někdo staví v opačném pořadí (nejprve přidat objekty a pak pokládat koleje), neví k čemu jsou soubory a kde mají být, tak je to potom velký balík.
A ty první dvě citace jsou rýpnutí starého rejpala. Mně to třeba taky vadí, ale zatím nechávám to být. Možná že v budoucnu na to začnu reagovat, protože s nějak rozmáhá nová móda psát bez interpunkce a velkých písmen a věty oddělovat třemi tečkami. Text pak působí jako výkřiky do tmy a nevím, jestli tedy mám odpovědět (jestli se autor na něco ptal nebo jenom vykřikoval své dojmy).
Tak s tímto naprosto souhlasím. I když je to tady fórum o MSTS a ne o češtině ,tak to neznamená ,že tady budou někteří jedinci ,psát jako negramoti .Ono opravdu není tak těžký tu klávesnici zmáčknout.

Dominik napsal:
Já se boba57_cz zastávám. Umí dobře poradit a někoho by to také naštvalo. Pořád dokola ty samé dotazy apod. :!:
Dominiku, tebe bob57_cz ještě totálně nesjel za nějakou prkotinu viď? Neříkám že není pravda třeba to s velkými písmeny ale dá se to napsat i jinak. Neznám vlákno kde by si bob57_cz někoho nevychutnal.

Back
Nahoře