MSTS na nových Windows Vista?

manazer502503 napsal:
......vždycky se svěsím s traktorem a po odkliknutí hlášky že mam shodit sběrač a přelést na traktor mi msts zamrzne a konec!už vážně nevím co s tím!vůbec ale nechápu proč na masaryčce když mám spojit puklíka s elektrikama je vše v pohodě???.....
Jenom mne napadlo toto:
Na Masaryčce při svěšování elektrik s puklíkem mají všechny elektriky stažené sběrače, tudíž jsou bez napětí a spojení se daří. Co takhle v KH vyzkoušet stáhnout sběrač těsně před svěšením a dojet na traktor jenom setrvačností a brzdit jen vzduchem tak, aby v okamžiku svěšení byla souprava ve výběhu? Nemám Visty tak to nemohu vyzkoušet. Zkuste to někdo a dejte sem výsledek.

Nejspíš ano...!ale proč to u puklíka jde a u traktora ne?však sou obě motorové? :(
Miran napsal:
manazer502503 napsal:
......vždycky se svěsím s traktorem a po odkliknutí hlášky že mam shodit sběrač a přelést na traktor mi msts zamrzne a konec!už vážně nevím co s tím!vůbec ale nechápu proč na masaryčce když mám spojit puklíka s elektrikama je vše v pohodě???.....
Jenom mne napadlo toto:
Na Masaryčce při svěšování elektrik s puklíkem mají všechny elektriky stažené sběrače, tudíž jsou bez napětí a spojení se daří. Co takhle v KH vyzkoušet stáhnout sběrač těsně před svěšením a dojet na traktor jenom setrvačností a brzdit jen vzduchem tak, aby v okamžiku svěšení byla souprava ve výběhu? Nemám Visty tak to nemohu vyzkoušet. Zkuste to někdo a dejte sem výsledek.

Ahoj!sice už sem to dřív bezuspesne zkoušel...ale ted sem to pro jistotu zkusil este znovu!zkoušel sem to se zapnutým aj vypnutým TV,bezuspesne!pak sem si vzpomněl že dřív se mi to povedlo,ale vim že to bylo při hrozně malé rychlosti tuším 0,1 - 0,2 km/h!ale najet ve výběhu na traktor při tak malé rychlosti je docela těžké!budu to zkoušet dál....zatím ale moc uspěšný nejsem :(

Naposled editoval moderátor:
manazer502503 napsal:
Nejspíš ano...!ale proč to u puklíka jde a u traktora ne?však sou obě motorové? :(
Miran napsal:
manazer502503 napsal:
Jenom mne napadlo toto:

Ahoj!sice už sem to dřív bezuspesne zkoušel...ale ted sem to pro jistotu zkusil este znovu!zkoušel sem to se zapnutým aj vypnutým TV,bezuspesne!pak sem si vzpomněl že dřív se mi to povedlo,ale vim že to bylo při hrozně malé rychlosti tuším 0,1 - 0,2 km/h!ale najet ve výběhu na traktor při tak malé rychlosti je docela těžké!budu to zkoušet dál....zatím ale moc uspěšný nejsem :(

takže nové zprávy...povedlo se mi následující: odpojil sem Peršana od nákladu a najel s ním na traktor!sběrač sem měl dole,zobrazování TV vypnuté a rychlost při svěšení byla cca 0,5 km/h!přešel sem do traktoru!popotáhl sem k dalšímu návěstidlu,kde sem zastavil,poté sem počkal až odjede náklad vedle mě!poté sem opět popotáhl k návěstidlu zakazující posun,ale cca 100m před ním při brždění lokomotivní brzdou error!!!zamrznutí a pád MSTS!takže to jdu zkoušet znovu....

Můj příspěvek bude asi nošením dříví do lesa, ale v aktivitě výtopna noc se mi nedaří spojení už v depu na Masaričce, což někteří koukám přestáli, je to škoda, vypadá to jako zajímavá aktivita. Bohužel na můj nový notebook (ostatně jako na drtivou většinu) nejsou k dispozici ovladače pro xp, takže nezbývá než se modlit nad spásným řešením tohoto problému...

Jak to že na nové notebooky nejsou ovladače pro XP? Pak už zbývá jediné. Poprosit Džordže za odpuštění a jestli by nebyl tak hodný a vytvořil nějaký BIN pro MS Vista. Asi na nás zanevřel z důvodů jak se tady hádáme. Ale co když MS Vista Džordž nepoužívá ? Klidně mu jedny koupím. Funkční MSTS pod novými OS má větší cenu. Zvláště pro nás, co jsme MSTS věnovali 5 let života.

faldicek napsal:
... Bohužel na můj nový notebook (ostatně jako na drtivou většinu) nejsou k dispozici ovladače pro xp ...
Takmer všetky kvalitné notebooky popredných výrobcov vybavené Vistou Business umožňujú downgrade na XPP ... ovšem keď si niekto kupuje noťas systémom "tři vejce do skla" a kuká na úsporu nejakých 100 - 200 korún, dobre mu tak, nech sa trápi s Vistami - ono ani s Vistou Business alebo Ultimate to neni až také zlé, ak odmyslíme MSTS, jedine Vista Home Basic a Home Premium sú jaksi k ničomu a neumožňujú takmer nič poriadne nastaviť a ošetriť - nakoniec veď sú určené hlavne nenáročným a málo znalým domácim užívateľom a podľa toho aj tak vyzerajú. Proste kto chce kam, pomôžme mu tam - keď chceš mať problémy, kúp si lacný noťas s Vista Home Basic a máš "vystaráno" :D

To tax: Pokud vím oficiální prodej win XP byl ukončen, nyní se prakticky doprodávájí skladové zásoby a většina výrobců hardwaru svolně také přešla na vistu a ovladače na xp vůbec nenabízí, stačí porozhlédnout po eshopech, či po stránkách výrobců, xp už dávájí pouze do těch minibooků, jinak je všude předinstalovaná Vista. Mám sice verzi home premium, ale krom špatně fungujícího MSTS jsem zatím na problém nenarazil... A myslím, že zrovna můj book nepatří mezi ty šunky za pár tis...

Co se týká Vist, tak už od dvou lidí jsem slyšel, že mají smůlu s bezdrátovou sítí WIFI. Na takových počítačích je velmi slabý signál. Tohle u notebooku je dost podstatná závada. Další věc co mne na Vistách kaká, je skutečnost, že hardisk stále pracuje. Půl hodiny nic nedělám, nic není spuštěného, ale on stále brumlá a něco zpracovává. A zase u notebooku ta spotřeba energie. Na baterie tedy mnohem menší výdrž než s XP. Další věc je postranní panel. Je krajně nepohodlné při spouštění nějakého programu jej manuálně vypínat, aby například u MSTS nedegradoval na polovinu FPS.

faldicek napsal:
To tax: Pokud vím oficiální prodej win XP byl ukončen, nyní se prakticky doprodávájí skladové zásoby a většina výrobců hardwaru svolně také přešla na vistu a ovladače na xp vůbec nenabízí, stačí porozhlédnout po eshopech, či po stránkách výrobců, xp už dávájí pouze do těch minibooků, jinak je všude předinstalovaná Vista. Mám sice verzi home premium, ale krom špatně fungujícího MSTS jsem zatím na problém nenarazil... A myslím, že zrovna můj book nepatří mezi ty šunky za pár tis...
Chlapče, chlapče, máš velice nedostatočné informácie. V e-shopoch nehľadaj kvalitné profesionálne veci, len hlúpa firma nakúpi cez e-shop nejaký HW - pozri si dobre stránky Toshiby, Lenova, Fujitsu-Siemens či HP, všade nájdeš slušné profesionálne modely s Win Vista Business a downgrade sadou pre inštaláciu XPP za prijateľný peniaz. Neviem, čo máš za noťas, ale Vista Home Basic a Home Premium sa predáva len v noťasoch najnižšej triedy určených pre domáceho užívateľa a pre študentov, firmy - až na niektoré nepolepšiteľné výnimky - toto rozhodne nekupujú. Ja sám som teraz kúpil pre vlastnú potrebu Toshibu Tecra A10 ( 15,4" ) a Toshibu Satelitte Pro U400 ( 13,3" ) s Win XPP a sú to súčasné modely, ktoré sa budú predávať ešte pekne dlho.
Že si ešte na problémy s Vistou neprišiel, to zrejme preto, že v podstate nič zvláštne od toho noťasu nepožaduješ :cool: Na browsovanie po nete, písanie listov, príjmanie mailov a hranie solitéru Vista Home Basic vystačí, ale napr mňa by určite nijako neuspokojovala - teda mimo jednej veci - u tých, ktorí boli takí naivní, že si kúpili PC či noťas v hypráči či E-Shope s Vista HP alebo HB, tak tam chodím častejšie na zásahy, keď si s tým nevedia poradiť a teda Vista ako taká mi viac prispieva na obživu, než je tomu u PC s XP alebo Win2k :D

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, co všechno v MSTS pod Vistou nefunguje? Je to jen to spojování elekrtických a dieselových lokomotiv, nebo je toho víc? Dík za odpověď.

Zbyněk Šemora napsal:
... je skutečnost, že hardisk stále pracuje. Půl hodiny nic nedělám, nic není spuštěného, ale on stále brumlá a něco zpracovává ...
Pozri sa, či to nie je Windows Desktop Search - ďalší z geniálnych "vynálezov" Microsoftu. Skús ho odstaviť a PC stíchne.

Zdravím!!!
potřebuju poradit ten MSTS mi nejde nainstalovat Do Win VISTA.proč????????? Mužete poradi????? Dík

petr95 napsal:
Zdravím!!! potřebuju poradit ten MSTS mi nejde nainstalovat Do Win VISTA.proč????????? Mužete poradi????? Dík
Řešení máš hned na druhé stránce tohoto vlákna: Roman Registrován od: Apr 2005 Příspěvek: #27 03-11-2007 12:57
( A určitě neuškodí si pročíst tohle vlákno celé, je tam toho dost i o jiných utilitkách k msts. )

padání win.Vista v aktivitách msts

Zdravím,
neustále bojuji s rozmary visty která si plně nerozumí s msts, jistě se to stalo i ostatním pád aktivity při najetí elektriky na diesel např v aktivitě Topírna BP jsem se doposud nedostal dál z Masaryčky, kde jsem končil při najetí puklíka na elektriku, mé řešení bylo zakázat ve správci souborů zvukovou kartu a hle ono to fungovalo, po připojení uložím aktivitu a zvukovku zase povolím, byl jsem rád že jsem našel alespoň takové řešení.
Avšak mé nadšení netrvalo dlouho o čemž jsem se přesvědčil při aktivitě
pro trať 183 Albert Einstein, kde se v Plzni přepřahá s elektriky na diesel,
tam my nepomohlo vůbec nic (vypnutí zvukovky, snížení hw nároků na minimum apod.) Tak se chci zeptat zda-li to někdo řeší jinak a nebo zda-li je v dohlednu nějaké řešení. Dík.

Dobrý den. Nevím čím to je, ale přestože mám na novém PC Windows Vista (Home premium Servis pack 1), MSTS mi běhá téměř dokonale a dokonce funguje i ono spojování:!:. Zkoušel jsem to v aktivitě test Lysá, kde se přestupuje z elektriky na diesel i naopak. Chci se zeptat, jestli to funguje i někomu jinému.:?:

[quote='faldicek]Tak to budeš patrně jeden z těch šťastnějších, páč většině to nejde, já jsem jedním z nich...:( [/quote]Nevím, nevím ... Já si myslím, že není pravda, že to většině nejde.
Spíš to vidím tak, že těm, co to funguje, nenapadne si stěžovat, že to nefunguje a klidně jich může být i "drtivá většina".

Jasně. Tací, kteří moc nejezdí, těm to funguje, protože ještě nenarazili na vražednou kombinaci. Mě to také fungovalo, dokud jsem nevypnul a zapnul trolejové vedení, když jsem hledal kombinaci a porovnával, proč to blbne známému, jehož PC jsem měl vedle a tohle byl jediný rozdíl od mého nastavení.
Jak tohle vlákno sleduji, každý jede metodou pokus a omyl, ale ještě nikdo z členů tohoto fóra nedokázal říct větu: "Když budete mít takovou konfiguraci PC a takové nastavení, tak MSTS ve Vistách bude šlapat jak hodiny".

[quote='Zbyněk Šemora]Jak tohle vlákno sleduji, každý jede metodou pokus a omyl, ale ještě nikdo z členů tohoto fóra nedokázal říct větu: "Když budete mít takovou konfiguraci PC a takové nastavení, tak MSTS ve Vistách bude šlapat jak hodiny".[/quote]A jinak v pořádku ?
Ty máš speciální osobní licenci na widlous ?
Co vím, tak ani Wilda Brána nikomu za nic neručí a vše si instaluješ na vlastní nebezpečí. :salut:

Back
Nahoře