Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
[[/quote]Vrbam napsal:Ště�n�f:
S[rávně by�neměl je�it teda vůbec, �yž nemáš�ozná�� nebo�e�ně v přítomno�i pi��/cvičného atd. :036�:�8:
Co je tohle za bláboly ?! Žádnej cvičnej nikomu záchranku nestrhává. Jeho úkolem je preventivně upozornit, pokud by shledal, že fíra si není jistý. Ten by si ale jistý být měl, protože nemůže být přidělen na samostatný výkon, pokud nemá na příslušném traťovém úseku seznání. Přítomnost cvičného na lokomotivě je jen víceméně náhodná nebo je na výkon nakomandován přímo za nějakým speciálním účelem, i v tom případě je kmenový strojvedoucí znalý trati.Kosac napsal:...kterej ti v pripade prekroceni rychlosti strhne rychlobrzdu... ...takze kde jsme? Na zacatku?Vrbam napsal:Štěpán_mf:
Správně bys neměl jezdit teda vůbec, když nemáš poznání a nebo jedině v přítomnosti pilota/cvičného atd.
Čoudo, tohle je tedy opravdu argument nade všechny ..... podle jedné vlaštovky to bereš celé jako pravidlo .... :salut:Čouda napsal:Znám fíru, kterej jel i bez poznání na jedný trati. Dokonce ani neměl seznání s řadou na který jel, takže tuto bych moc neřešil. Cvičnej to taky neřešil. Povídal tak vidím že s tím umíš jet, ale projít si to musíme![]()
A kdyby k něčemu došlo tak se z toho ..........Čouda napsal:Znám fíru, kterej jel i bez poznání na jedný trati. Dokonce ani neměl seznání s řadou na který jel, takže tuto bych moc neřešil. Cvičnej to taky neřešil. Povídal tak vidím že s tím umíš jet, ale projít si to musíme![]()
A proč do titulku? Téma se týká trainsetu a Ty jsi tento příklad naopak použil jako vzor či spíše argument proti tomu, že v podstatě je normální, že se vyjede bez seznání - jako reakci na to, že si Štěpán stěžuje, že nemůže skrokovat z výkonu u x5x nebo 230/240/242 - kvůli tomu, že je king a jezdí bez TM.Čouda napsal:Já vím. jedna vlaštovka, ale i to se stane a myslím, že takových případů bude víc. Kdyby se něco stalo? BOhužel odnesl by to fíra, ale takéten vědomě podepsal papír, že tam pojede. Naštěstí se nic nestalo a tak to všecko dobře dopadlo. možná by se hodilo do titulku toho příspěvku napsat odstrašující případ abneb jak se to dělat nemá![]()
Jsi zkrátka jen zahleděný do sebe a co říkají ostatní tě vůbec nezajímá. No možná až ti bude pár let víc ,nebo až si nabiješ hubu tak poznáš ,že někdy starší se vyplatí poslouchat.Čouda napsal:Ano možná máš pravdu, ale ta záchranka je unreal a to je bez diskuze to mi dáte snad všichni za pravdu
Tak, tak, v reále nikdo nestrhává rychlobrzdu, zato "strhává" obnos na výplatní pásce. A pokud v MSTS jezdíme opravdu poctivě, tak stržení záchranné brzdy při překročení o 3-5 km/h nám naprosto nemůže vadit. A to u mnohých vozidel TBP je nastavena hodnota okolo 10 km/h.Čouda napsal:... proč tam mít tu rychlobrzdu? proč když tam v reále není. strhne ti ji někdo nebo něco při překročení rychlosti? nestrhne, tak nevidím sebemenší důvod.
Za sebe mohu říct: Když se mi něco podobného nelíbí, snažím se proniknout do podstaty věci. To jest v tomto případě do parametrů Overspeedmonitoru a nastavím si to dle svých "potřeb". Ty tři čísilka přepíšu za 15 sekund. Je to ale o mé chuti učit se novým věcem. A na druhé straně, co je mi platné jakékoli nastavení Overspeedmonitoru, když autor aktivity nastaví hlídání rychlosti v aktivitě tak, že při překročení o 2 km/h je "úkol předčasně ukončen". A opět platí - když se mi to nelíbí, snažím se proniknout do podstaty věci a upravím si to.Čouda napsal:Kdo chcete tak si tam ty rychloberzdy dávejte....