veřejný MSTS trainset

Re: veřejný�STS trainset

Souhlasím ZAMKNOUT - celé vlákno ztratilo smysl. Problémy které setu řeší bude lépe probrat na nejbližším setkání.� Na to se těším - to bude��� ��

Naposled editoval moderátor:
Tam to moc jako hadka nebude, kdyz jsem tady zaryte oponoval v postate jenom ja... :D

Vrbam napsal:
Ště�n�f:
S[rávně by�neměl je�it teda vůbec, �yž nemáš�ozná�� nebo�e�ně v přítomno�i pi��/cvičného atd. :036�:�8:
[[/quote]
...kterej ti v pripade prekroceni rychlosti strhne rychlobrzdu... :lol: ...takze kde jsme? Na zacatku? :lol:

Kosac napsal:
Vrbam napsal:
Štěpán_mf:
Správně bys neměl jezdit teda vůbec, když nemáš poznání a nebo jedině v přítomnosti pilota/cvičného atd.
...kterej ti v pripade prekroceni rychlosti strhne rychlobrzdu... ...takze kde jsme? Na zacatku?
Co je tohle za bláboly ?! Žádnej cvičnej nikomu záchranku nestrhává. Jeho úkolem je preventivně upozornit, pokud by shledal, že fíra si není jistý. Ten by si ale jistý být měl, protože nemůže být přidělen na samostatný výkon, pokud nemá na příslušném traťovém úseku seznání. Přítomnost cvičného na lokomotivě je jen víceméně náhodná nebo je na výkon nakomandován přímo za nějakým speciálním účelem, i v tom případě je kmenový strojvedoucí znalý trati.
Jízda s pilotem je zvláštní stav a za seznání a vedení vlaku odpovídá pilot. Ten se buď sám ujme řízení na pilotovaném úseku trati, pokud má oprávnění k řízení daného vozidla nebo včas preventivně dopředu informuje kmenového strojvedoucího o traťových poměrech a tudíž opět není důvod k nějakému strhávání záchranky.

Znám fíru, kterej jel i bez poznání na jedný trati. Dokonce ani neměl seznání s řadou na který jel, takže tuto bych moc neřešil. Cvičnej to taky neřešil. Povídal tak vidím že s tím umíš jet, ale projít si to musíme :wink:

Čouda napsal:
Znám fíru, kterej jel i bez poznání na jedný trati. Dokonce ani neměl seznání s řadou na který jel, takže tuto bych moc neřešil. Cvičnej to taky neřešil. Povídal tak vidím že s tím umíš jet, ale projít si to musíme :wink:
Čoudo, tohle je tedy opravdu argument nade všechny ..... podle jedné vlaštovky to bereš celé jako pravidlo .... :salut:

Čouda napsal:
A kdyby k něčemu došlo tak se z toho ..........

Já vím. jedna vlaštovka, ale i to se stane a myslím, že takových případů bude víc. Kdyby se něco stalo? BOhužel odnesl by to fíra, ale takéten vědomě podepsal papír, že tam pojede. Naštěstí se nic nestalo a tak to všecko dobře dopadlo. možná by se hodilo do titulku toho příspěvku napsat odstrašující případ abneb jak se to dělat nemá :-D

Čouda napsal:
Já vím. jedna vlaštovka, ale i to se stane a myslím, že takových případů bude víc. Kdyby se něco stalo? BOhužel odnesl by to fíra, ale takéten vědomě podepsal papír, že tam pojede. Naštěstí se nic nestalo a tak to všecko dobře dopadlo. možná by se hodilo do titulku toho příspěvku napsat odstrašující případ abneb jak se to dělat nemá :-D
A proč do titulku? Téma se týká trainsetu a Ty jsi tento příklad naopak použil jako vzor či spíše argument proti tomu, že v podstatě je normální, že se vyjede bez seznání - jako reakci na to, že si Štěpán stěžuje, že nemůže skrokovat z výkonu u x5x nebo 230/240/242 - kvůli tomu, že je king a jezdí bez TM.

To co uvádíš je podle mého docela velký hazard a pokud je Ti to vzorem ( jako ve Tvém původním příspěvku), tak Bože ochraňuj Tvé potencionální cestující - tady totiž není ani ta nejmenší špetka zodpovědnosti.

Ale tohle už je úplně mimo mísu - jenom jste mi oba dokázali, že Vaše argumenty v podstatě ani rozumnými argumenty nejsou. Víc už se k tomu vyjadřovat nehodlám.

A jinak jsem rovněž pro dočasné zamčení vlákna a jeho vyčištění.

Ano možná máš pravdu, ale ta záchranka je unreal a to je bez diskuze to mi dáte snad všichni za pravdu

Čouda napsal:
Ano možná máš pravdu, ale ta záchranka je unreal a to je bez diskuze to mi dáte snad všichni za pravdu
Jsi zkrátka jen zahleděný do sebe a co říkají ostatní tě vůbec nezajímá. No možná až ti bude pár let víc ,nebo až si nabiješ hubu tak poznáš ,že někdy starší se vyplatí poslouchat.

zahleděný do sebe? ne to nejsem (už jsem to tu někde zmiňoval), ale proč tam mít tu rychlobrzdu? proč když tam v reále není. strhne ti ji někdo nebo něco při překročení rychlosti? nestrhne, tak nevidím sebemenší důvod. já jezdím poctivě a pokud náhodou někde něco přetáhnu tak mě to dokáže akorát tak naštvat. Stejně tak se nedá v některých případech dohánět zpoždění. Kdo chcete tak si tam ty rychloberzdy dávejte mě je to jedno, ale do našich skinů si je budete muset přidělat.

Čouda napsal:
... proč tam mít tu rychlobrzdu? proč když tam v reále není. strhne ti ji někdo nebo něco při překročení rychlosti? nestrhne, tak nevidím sebemenší důvod.
Tak, tak, v reále nikdo nestrhává rychlobrzdu, zato "strhává" obnos na výplatní pásce. A pokud v MSTS jezdíme opravdu poctivě, tak stržení záchranné brzdy při překročení o 3-5 km/h nám naprosto nemůže vadit. A to u mnohých vozidel TBP je nastavena hodnota okolo 10 km/h.
Čouda napsal:
Kdo chcete tak si tam ty rychloberzdy dávejte....
Za sebe mohu říct: Když se mi něco podobného nelíbí, snažím se proniknout do podstaty věci. To jest v tomto případě do parametrů Overspeedmonitoru a nastavím si to dle svých "potřeb". Ty tři čísilka přepíšu za 15 sekund. Je to ale o mé chuti učit se novým věcem. A na druhé straně, co je mi platné jakékoli nastavení Overspeedmonitoru, když autor aktivity nastaví hlídání rychlosti v aktivitě tak, že při překročení o 2 km/h je "úkol předčasně ukončen". A opět platí - když se mi to nelíbí, snažím se proniknout do podstaty věci a upravím si to.

A tři věty obecně: MSTS by měl být relaxací, zábavou či koníčkem. Často čtu dokonce označení "hra". A při hře v podstatě o nic nejde. Nebylo by lepší raději hrát a tvořit a radovat se z výsledků svých i z výsledků druhých, než si netaktně spílat, neustále něco vyčítat, brát se za slova a podobně?

Slovo "hra" tady nemá vůbec co dělat. Kdyby to tak bylo nepotřebovaly bychom vyladěné modely a skutečné tratě. A byl bych rád kdyby se podle toho i braly všechny věci okolo. Pokud je to brané jako simulátor - který se spousta lidí snaží dotáhnout do detailu musí se toto dodržovat se vším okolo. Je spousta jiných simulátorů v počítačovém světě a pochybuji že by jejich uživatelé odpouštěly závažné nedostatky.

Proč se tu pořád hádáte o pitomosti ?! Stavitelé tratí se snaží o co nejrealističtější zobrazení, totéž autoři vozidel - modeláři. Pokud chceme reálné chování lokomotiv, měly by tyto mít nastavené také vlastnosti odpovídající konkrétní řadě. Pokud je vozidlo vybaveno odpovídajícím zabezpečovacím zařízením v reále, mělo by ho mít i v msts a obráceně, nemá tam co dělat "zlepšovák", který vnucuje nerálné chování . V osmdesátých letech se na několika lokomotivách zkoušel zlepšovák nymburských instruktorů ( Motyčka a Husa ) PAKS ( PoloAutomatickáKontrolaStrojvedoucího ), hlídala se konstrukční rychlost lokomotivy ( nastaveno ručně řadičem ), stanovená rychlost vlaku ( opět ručně řadičem jen nejvyšší ), brzdná křivka k návěsti stůj s možností 3x prodloužit o 200m, nesoulad navoleného směru jízdy a skutečného směru pohybu ( ochrana proti scouvání ). Disponují těmito vlastnostmi dnešní vozidla ? ( VZ, LVZ, VZ90, Mirel ).

Tak mne napadlo realizovat to, co jsem tady před několika dny avizoval. A hádejte co to bylo? Kdo si myslí že že toto vlákno na nějaký čas (asi na 6 možná i 5 dnů ) zamknu, má pravdu.
A tímto je toto realizováno. Pokud bude někdo mít za potřebu přispět do tohoto dočasně zamčeného vlákna, stačí mi poslat SZ a já toto sdělení po zralém uvážení do vlákna vložím.
Toto mé sdělení neberte jako nějakou cenzuru, vlákno již bohužel vybočilo z původní myšlenky a dávat jej do HP mi připadá unfair pro přispěvatele s rozumnými návrhy.

Takže snad nám horké hlavy trochu vychladly a tak téma podle slibu znovu otvírám. Ale nemám pro vás žádnou potěšující zprávu. Stačí se podívat sem: http://www.railsimulator.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=178
a potom sem: http://www.railsimulator.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=204
a na doražení vám nabídnu toto: http://www.railsimulator.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=216
Takže co vy na to vážení modeláři, autoři skinů, ladiči engů a další a dalši lidičkové co jste pro MSTS něco udělali? Ještě máte chuť na nějaký veřejný trainset?

Tak já pro sitotu uvedu, že Vlastík Číman alias RS dospečer není nikdo od nás, aby nedošlo náhodou ke spekulacím.

Back
Nahoře