veřejný MSTS trainset

Ak som dobre pochopil, tak to je zoznam všetkých súborov ktoré obsahuje Trainset BP? To je celkom šikovná pomôcka. Ďakujem!!!

Mě napadla taková myšlenka.
Na veřejném portále udělat seznam webů s vozidly, které jsou stále aktivní.
Na těchto webech by každý modelář (skinař) doplnil ikonky o jaké modely se jedná.
1. ikonka - základní vyladění (spřáhla, tlaky v potrubí) + číslo 30 (80) cm
2. ikonka - kompletní vyladění dle technické dokumentace dané řady
3. ikonka - světla pro MSTS BIN
4. ikonka - animace obou sběračů
5. ikonka - ovládání dveří
A co by bylo bez ikonek, tak by bylo považováno za model nevyladěný. Jejich použití na vlastní riziko. A jako výzva k doladění.

Pak je hromada modelů, kde už jejich autoři aktivní nejsou a tudíž technická podpora skončila. Tyto případy by řešil správce trainsetu. Jedná se o větší část vozidel v TBP, ale je jich mnohem víc. Tato by se vystavila i na veřejném portále, včetně ikonek.

Na slezině by se jen zopakovaly normy, které je nutné dodržet a co přepočítat, aby model alespoň první ikonku mohl dostat. Také by každý správce měl vědět, které hodnoty musí být synchronní s kabinou a zvuky a měly by se zkontrolovat, jestli tomu tak je. Na slezinu bych proto doporučil notýsky s sebou.

Pro uživatele by znamenalo, že bude mít jistotu, že si stáhne vozidlo, které mu nebude dělat ve svém trainsetu problémy.
Jinak zodpovědnost za správnost a kontrolu chyb by měl autor, který downloady šíří. Tímto by se správcování rozšířilo na několik lidí, kde by si každý ohlídal svůj rajón a takto to vidím reálné.
Myslím, že velké úpravy potřebují jen starší modely a současně aktivní modeláři a skinaři by si jen doplnili potřebné ikonky.
A co by odpadlo dotazů, že někomu nefungují oba sběrače nebo se neotvírají dveře .....

Tohle je můj názor na věc.

Zbyňek: Ladenie dverí a zberačov nepovažujem za dôležité pre funkčnosť. A pre staršie modely od neaktívnych autorov je to nesplniteľná podmienka.

nebulus napsal:
Zbyňek: Ladenie dverí a zberačov nepovažujem za dôležité pre funkčnosť. A pre staršie modely od neaktívnych autorov je to nesplniteľná podmienka.
Ne, to není podmínka, jen uživatel bude vědět, tento model má animované oba sběrače a u tohoto je funkční otevírání dveří.
Jinak pro provoz stačí jen ta ikonka první. Kdo použije lokomotivu jako vlak hráče a bude na ní přecházet na druhé stanoviště, bude stroj vybírat podle ikonky "světla pro MSTS BIN". Atd.

Michal napsal:
Miran napsal:
Uvědomujete si že je taky spousta obyčejných uživatelů? Oni se totiž chtějí pouze svézt v simulátoru, protože to je pro ně ve skutečnosti na skutečné trati a skutečném stroji nemožné. A v aktivitě chtějí potkávat jiné vlaky, plnit zapeklitosti, které si na ně autor aktivity připravil a mají neskutečnou radost když se jim to podaří. A těmto uživatelům je s odpuštěním "ganc egál" odkud zrovna ten který stroj pochází. A troufám si tvrdit, že těchto uživatelů je podstatně víc než "puristů" kteří se kácejí ze židle a vyhazují počítač z okna jen proto, že v aktivitě potkali stroj který na skutečné trati nejezdí.
Teď jsi uhodil hřebíček na hlavičku. To je přesně můj případ a spousty dalších.

Kdo chce 100% reál, který stejně v MSTS nejde nasimulovat, má možnost jít pracovat k dráze. :twisted:

Omlouvám se za reagci na staré, ale ono zprovoznit aktivitu do MSTS jinou než je dodávaná k trati je často na diplomku, takže bych upřímně chtěl ty normální, nešotoušské uživatele vidět!

Moje vize a stanovisko k veřejnému trainsetu MSTS je celkem jasné. Trainset je nyní možné udělat, protože důležité lokomotivy jsou vyladěny a tak by správa systému nemusela (snad) konat haldu aktualizací.

1.
web musí být přehledný a pracovat na nějakém free redakčním systému

2.
registrovaní mohou posílat svoje skiny. Tyto skiny by nejprva šly k betatesterům (zkušení skinaři a modeláři) ti by buď skinařovi omlátili skin o hlavu a poslali zpět, nebo by model předali někomu, kdo by měl na starost kontrolu engů a správné funkčnosti

3.
autorství skinu by se pokud to bude možné psalo do nějakého volného prostoru v mapování textur

Nápad Zbyňka Šemory s ikonkami není vůbec špatný, dále bych na webu také určitě udělal sekci pro ulitty (nebo jak se to píše) a zde by se nácházel MSTS Bin, Shape Wiew, Con builder,... ale platilo by, že pro lepší přehlednost by směl být pouze jeden program který umí jednu věc a né např activity analyser a con builder zároveň.

Dále mě zatím žádné vize ke kterým bych se chtěl vyjádřit nenapadají, ale k dělení vozidel bych nejraději viděl podle období kdy byly provozovány, takže pokud jsou v takové podobě nějaká vozidla k vidění nebo ne. Aby si ta případná široká veřejnost udělala obrázek.

Štěpán_mf napsal:
Moje vize a stanovisko k veřejnému trainsetu MSTS je celkem jasné. Trainset je nyní možné udělat, protože důležité lokomotivy jsou vyladěny a tak by správa systému nemusela (snad) konat haldu aktualizací.

1.
web musí být přehledný a pracovat na nějakém free redakčním systému
Podmínka vázaná na free redakční systém by neměla být nutná, ale postačujíví - stávající web, provozovaný Zdenkem Itterheimem je zatím z tohohle hlediska postačující

Štěpán_mf napsal:
2.
registrovaní mohou posílat svoje skiny. Tyto skiny by nejprva šly k betatesterům (zkušení skinaři a modeláři) ti by buď skinařovi omlátili skin o hlavu a poslali zpět, nebo by model předali někomu, kdo by měl na starost kontrolu engů a správné funkčnosti
Sskinař by si měl ještě před umístěním skinu na portál zajistit betatesty a to i včetně nastavení engu - na portál to už musí jít odzkoušené a nebo označeno jako veřejná betaverze- tím spíš, pokud k dané řadě existuje již vyladěný etalon engu - nastavení pozic světel by mělo patřit k základním dovednostem skinaře (hlavně v případě, kdy nejsou světla na modelu mapovaná a musí se dolaďovat.

Štěpán_mf napsal:
,... ale platilo by, že pro lepší přehlednost by směl být pouze jeden program který umí jednu věc a né např activity analyser a con builder zároveň.
Čímž jsi právě vyřadil oba z dost často používaných (Conbuilder by měl patřit do povinné výbavy)
programů - takže toto je nesmysl.

Taky by měly být starší verze vozidel nahrazeny novou verzí. Žádný "starý model", "nový model" jako třeba u 150.015, prostě aktuální vozidlo. V trainsetu jsou třeba calmáky 010.038, 081, 095, 810.161 a spousta dalších ještě s low-res, texturami, přitom už pár let existují hi-res verze. Stejně tak nové verze modelů vozů Y, atd.

Jacek napsal:
Taky by měly být starší verze vozidel nahrazeny novou verzí. Žádný "starý model", "nový model" jako třeba u 150.015, prostě aktuální vozidlo. V trainsetu jsou třeba calmáky 010.038, 081, 095, 810.161 a spousta dalších ještě s low-res, texturami, přitom už pár let existují hi-res verze. Stejně tak nové verze modelů vozů Y, atd.
Dále řada 770 a 110/111 a spousta nákladních vozů.

Otázočka do pléna.
Je výhodnejšie vznikajúce skiny "hádzať" do spoločného priečinka (zssk_750), alebo pre každý vytvárať osobitný (zssk_750-182)?

Ja preferujem druhý spôsob, sila zvyku ...

Prosím moderátora, aby toto vlákno vyčistil od příspěvků předcházejícího typu. S daným tématem to nesouvisí.

Pozn. mod:
Žádosti bylo vyhověno, příspěvky ohledně nastavování vlastností a monitorů byly jako offtopic smazány.

Robo napsal:
Otázočka do pléna.
Je výhodnejšie vznikajúce skiny "hádzať" do spoločného priečinka (zssk_750), alebo pre každý vytvárať osobitný (zssk_750-182)?

Ja preferujem druhý spôsob, sila zvyku ...
Normy se dohodly na 1. slezině. Pokud někdo chce značit jinak, tak ať se ani nepokouší diskutovat o veřejném trainsetu. Protože pokud se někomu jen tak z principu nelíbí normy, tak se mu jen tak z principu nebude líbit nějaké společenství trainsetu.
Stačí si přečíst tohle vlákno. Co člověk, to jiná představa.

Zbyněk Šemora napsal:
Normy se dohodly na 1. slezině. Pokud někdo chce značit jinak, tak ať se ani nepokouší diskutovat o veřejném trainsetu. Protože pokud se někomu jen tak z principu nelíbí normy, tak se mu jen tak z principu nebude líbit nějaké společenství trainsetu.
Stačí si přečíst tohle vlákno. Co člověk, to jiná představa.

Aké normy zase ? Ja viem, že ace s sd a eng sa značia na tvar xxx_yyyzzz a dosť.

Takže takto, môžem na úpravu ponúknuť do verejného trainsetu adresáre zssk_240,263,710,721,750,751,752,753,754,770,810,812, značenie používam kompletne z TBP akurát by dotyčný "úpravca" musel u 263,710,721,810 a 812 upraviť svetlá na bin a prípadne doladiť engy, spriahla mám na 30 cm, takže toto môžem ponúknuť ja.

Já taky něco povím ohledně prostoru a SW podpory.

Dnes je již prostor stabilní (mimo plánovaných odstávek), kapacita je velmi vysoká řádově 10-tky GB. Takovou by nikdo za daný peníz od žádného poskytovatele dnes nedostal. Je to dáno benevolencí jednoho šikuly (bývalého fíry) a v neposlední řadě nesmím zapomenout na sponzora a tím je Petr Šimral.

Na lince http://www.simtrains.eu/trate/ lze vidět adr. ve kterých by se měli nacházet tratě od tvůrců, kteří si požádali o prostor. Je na nich jestli prostor využijí alespoň jako zrcadlo.

Na další lince - http://www.simtrains.eu/TS/ lze shlédnout adr. strukturu obdobnou co byla na srv. sinus. Tento adr. bude uvolněn případným správcům.

Prostor lze využít libovolně pro cokoliv co souvisí se železniční tematikou. Pokud někdo bude chtít skladovat foto či jiný dokumentační materiál pro "vývoj", může se mi přihlásit. Po domluvě dostane přístup do adresáře a s tím i quotu.

Nad prostorem byl nainstalován free multimodulový redakční systém. S minimálním zásahem a bez problémů se SW nainstaloval doplnil o pluginy. Inzerovat může každý kdo se registruje a má oprávnění.

A co se týká (TS) trainsetu? Už toho bylo napsáno hodně.
- Dodržel bych základní štábní strukturu ve značení, která se používá ( jak pro adr. tak pro soubory )
- Měly by být osoby spravující veřejný TS
- Na portal by se měly dostat vzory .eng a .wag pro modeláře ( aby bylo jasné co má použít pro další model či skin )
- TS by měl být stabilní a bez experimentů vztažmo k BINu !!!
- Aktualizace configuračních souborů by měla probíhat v dlouhém intervalu ( opět vztažmo k BINu )
- Aktualizace parku dle potřeby či 1/Q. Dnes nevidím vyšší nutnost.
- je to divné, ale začínám pociťovat potřebu nostalgikého TS !?! ( o tom se tu taky už mluvilo )

Už nevím co dál "plácnout", snad jen buďme uvážlivý.

Naposled editoval moderátor:
Zbytečnou citaci odstranil mod.
Jasně, je to běh na dlouhou trať. A server by určitě měl být nejrdříve jen nějak základně spuštěn (třeba tři vozidla) a na tom by se ladilo co a jak a připomínkovalo, klidně bych spolupracoval na grafické stránce webu, prostě bych se rád podílel, ale spíš pomocnými pracemi, né jako šéf.

Jinak s tou nostalgií, já bych to viděl tak, že prostě vozidla jako 853, nebo eso s pěticípou hvězdou by byly v jednom oddělení a druhé oddělení by byly skiny aktuální, tedy tak jak lokomotivy vypadají v provozu, ale nebralo by se to tolik vážně jakože systémem že 363 019 (VrbaM) je dnes ČEZ ale prostě tak, že podobné jezdí.

Ty vzory správných .eng a .wag jsou supre postřeh! A jak říkám, skutečně bych byl rád aby tam ty záchranky po překročení traťové rychlosti nebyly, protože strojvedoucí i hráč si zodpovídá za to jak jede sám a simulátor pouze simuluje, nikoliv drží ochrannou ruku nad virtuálními cestujícími.

Štěpán_mf napsal:
A jak říkám, skutečně bych byl rád aby tam ty záchranky po překročení traťové rychlosti nebyly, protože strojvedoucí i hráč si zodpovídá za to jak jede sám a simulátor pouze simuluje, nikoliv drží ochrannou ruku nad virtuálními cestujícími.

Kdy už konečně pochopíš, že tohle je jediná možnost jak "šáhnout hráči na jeho výplatní pásku", jak by se to stalo ve skutečnosti při vyhodnocení rychloměrného proužku? Tady to má ten důsledek, že pokud jedeš jako hovado tak máš prostě smůlu. A to tam ještě v minulosti byla časová penalizace 90 sekund než jsi vůbec mohl tu brzdu povolit, ale od toho se upustilo jelikož jako trest stačí ta doba než to napumpuješ a můžeš se znovu rozjet. Uvědom si že tohle skutečně není pikovláček. Zapnout vykolejení ve hře nejde, jelikož bys neujel ani 5 km a byl bys venku a to při dodržování všeho tak jak má být, protože tam má MS někde chybu. A znovu opakuju: nastavení monitorů v engu je výsledkem několika kompromisů a dohod, tak do toho nerejpej!

Zapnuti moznosti vykolejeni je skutecne k h......Vlak vykoleji i tam, kde hrac jede predepsanou tratovou rychlosti-je to zcela nahodne. :bounce:

Hekl338 napsal:
Zapnuti moznosti vykolejeni je skutecne k h......Vlak vykoleji i tam, kde hrac jede predepsanou tratovou rychlosti-je to zcela nahodne. :bounce:
Nebo si v engu přidat pár cm na okolky DerailRailHeight ( )

Co mi taky vadí je míchání vozidel v nové verzi a ve staré verzi, př. 362 a 363

Miran napsal:
Kdy už konečně pochopíš, že tohle je jediná možnost jak "šáhnout hráči na jeho výplatní pásku", jak by se to stalo ve skutečnosti při vyhodnocení rychloměrného proužku? Tady to má ten důsledek, že pokud jedeš jako hovado tak máš prostě smůlu. A to tam ještě v minulosti byla časová penalizace 90 sekund než jsi vůbec mohl tu brzdu povolit, ale od toho se upustilo jelikož jako trest stačí ta doba než to napumpuješ a můžeš se znovu rozjet. Uvědom si že tohle skutečně není pikovláček. Zapnout vykolejení ve hře nejde, jelikož bys neujel ani 5 km a byl bys venku a to při dodržování všeho tak jak má být, protože tam má MS někde chybu. A znovu opakuju: nastavení monitorů v engu je výsledkem několika kompromisů a dohod, tak do toho nerejpej!
Hekl338 napsal:

Já nerejpam, já jenom tvrdím:
Vykolejení mám pořád zapnuté a nikdy se mi nestalo, že bych vykolejil kvůli něčemu jinému než byla překročená rychlost (byť třeba jen o 2 km/h) Takže to byl můj problém a na simulátor jsem si nemohl stěžovat!

Dále tvrdím, že pokud si někdo chce jezdit jak blázen a předhánět traffic, je to jeho věc. Simulátor není autoškola, kde by instruktor mačkal brzdu při překročení rychlosti. Simulátor má simulovat realitu řízení lokomotivy a s tím nemá nějaká záchranka nic společnýho, promiňte mi to, ale fakt si myslím, že zrušit záchrannou brzdu by nebylo na škodu. Každému dojde, že pokud nedodržuje jízdní řád tak si aktivitu nevychutná v plné verzi, tak nevím proč mu znepříjemňovat život tím, že vlivem dohánění zpoždění, které vzniklo čekáním na přípoj bude brzdit jako v realitě "na těsno" a občas mu to nevyjde. Přijde mi fér, dělat engy tak, jak se chovají ty lokomotivy a to nejen v případě trakčních vlastností, ale i v případě tomto.
Děkuji za pozornost.

Back
Nahoře