Trať CR_310

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak vytvořit instalák zabere stejně času jako zapakovat to do nějakého archivu. Jen musím přepsat v zadání verzi a změnit nějaké bla bla bla kolem novinek. :D
Jelikož nejsem autor, ale spíš správce, bylo pro mě nepoměrně rychlejší nahrát na web soubor než hledat a zkoušet nějaké instaláky, na které jsem rok nesáhl. Před rokem jsem chtěl vyhovět i modelářům a nechal jsem se uštvat. Místo klidu a pohody u sledování pohádek jsem opravoval chyby ve zvucích, odkazech, atd K tomu ještě stránky padly náporem uživatelů. Letos jsem se ani nepokoušel stihnout něco jiného, instalák bude až bude čas, stejně jako aktuální mise a nové zvuky. Toš asi tak :D

Tak jsem to projel z Hanušovic do Šumperka a Zábřehu a poznával jsem to tam všude. I když stavíme každý svým způsobem základ bychom měli mít stejný. Pepo, do Hanušovic na zhlaví směr Bohdíkov pošli traťovku, myslel jsem že na tom vybočení koleje vykolejím. :D
Chtěl jsem to nejprve proletět v editoru, ale v Bruntále, jak se pohnu ku zhlaví, tak mi to padá, už i v minulé aktualizaci. Není tam nějaký vražedný objekt?
Jestli to nedělá zvuk Vašeho signalizačního zařízení na přejezdech. Tento nový zvuk mi někdo dodal a když jsem ozvučil dva přejezdy blízko sebe, tak mi to shodilo editor. Tak jsem jej raději nepoužil. Ale jinak je paráda, že to bude propojené až do Olomouce. To celý projekt zhodnocuje.

zbyněk:
Tak jsem to projel z Hanušovic do Šumperka a Zábřehu.....

No o těch pokřivených kolejích vím,jednou tam posunovali a vykolejené vozy to trochu pokřivily,teď už měli traťováci vánoční dovolenou,a začnou až se oteplí.:D
Akorát nevím ,jestli tam mrsknu dyn.kolej,jestli nebudou blbnout linky návěstí,které tudy prochází.
A trať budeme mít jednou snad stejnou,až někdo vymodeluje vše kolem podle reálu.

Jacek napsal:
...Před rokem jsem chtěl vyhovět i modelářům a nechal jsem se uštvat. Místo klidu a pohody u sledování pohádek jsem opravoval chyby ve zvucích....
Jacku, takhle to nedělej, to se opravdu uštveš. Jednodušší je to druhých naučit. Když jsem se naučil dělat instalačky já, proč by to nezvládli jiný. Uděláš jim jen takové kopyto, vysvětlíš, kam které soubory nahrát, které texty mohou modifikovat při výrobě aktualizace nebo jiného modelu. Pak všichni budou soběstační a ty se budeš moc dívat na pohádky. Ale ruku na srdce, já mám pohádek dost, které čtu denně v novinách, jak se máme všichni dobře a nejlepší pohádky tradičně psali kolem vánoc, jak obchodníci mají žně, protože lidé nakupují víc než loni. To jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo plakat. Možná cizáci, majitelé nadnárodních řetězců, když prodávají zboží systematicky pod cenu, ... A lidi nakupují třeba na dluh, protože "nekup to, když je to tak laciné". :mad:
Omlouvám se za odbočení, ale už mám nějakou alergii na slovo "pohádka".

Pepo, pokud hýbeš jen kolejemi, nic to nenaruší, ani linkování ani trasy, pokud na přeložené koleji nějaký traffic nemá vstup nebo konec. Až výhybka pokud se posune , naruší trasy a samozřejmě se musí znovu nalinkovat.
Jenomže jak jsem se díval ještě před aktualizací, na to zhlaví by to chtělo jiné výhybky a pak to vyjde přesně bez odchylek. Když tak na slezině vysvětlím.

Naposled editoval moderátor:
Ještě pár poznatků k Opavě. Nevím jak máte nastavené všechna návěstidla na východě, ale při jízdě ze Svinova na 9.kolej jsem na vjezdu měl 40 a výstraha. V reále se vjíždí na čistou výstrahu.

Ze Svinova: koleje 4, 2 a 11 na 40 a V, koleje 1 - 9 vždycky jenom výstraha
Od Hlučína to stejné.
Od Krnova : koleje 4, 2 a 11 - 15 na 40 a V, koleje 1 - 9 čistá výstraha.
Od Kylešovic: vždycky na všechny koleje 40 a V.

Mám dilema je vhodné u R 931 mezi Zábřehem - a Šumperkem mít nasazenou mašinu 362 dle SJŘ když tam kluci nemají natažený sloupy a trolej, nebo to nechat v 754?

Pepo, chtěl jsem se podívat, jak máš na Šumpersku vygenerovaný terén (na slezině jste to s Ondrou J. říkali, že to máte origoš z demexu), ale Tvá trať je v editoru nedobytná. Nechápu jak tam můžeš pracovat nebo to máš úmyslně zamčeno, aby tam nikdo neoprávněný nelezl ? Dostal jsem se tam ,ale padá to. Předpokládám, že tvoříš v XP, protože ani ve Vistách ani v Sedmičkách se tam nepohneš, dokud se těžce nedoplazíš k nějakému zvukovému sloupu, ale nesmí to být přejezdové zařízení. Zde vidím ten problém. Ty máš na přejezdech dva zvukové sloupy vedle sebe, které používají navíc tu killer nahrávku. Myslel jsem, že v XP to bude stabilnější, tak jsem se loadnul tam a padá to také. Jak v Bruntále nebo Šumperku, když se přiblížím k těm zdvojeným zvukovým sloupům na přejezdech. To samé mi shodilo editor u Ostravy. Ale pokud to nemáš takto zamčeno úmyslně, nemůže to pak mít vliv i na stabilitu hry ? Byla by to škoda.

Udělal jsem pokus, smazal jsem do záloh wav od všech přejezdů, loadnu Bruntál a už tam mohu blbnout s kamerou jak chci a je to stabilní. Takže problém je opravdu v těch nahrávkách použitých na přejezdech.

Nevím od koho to mám, ale mě takto boří editor, pokud osadím blízko sebe tyto zvukové sloupy : sig_AZD_EA.wav prejezd_AZD_EA.sms Je to v mé aktualizaci. Nepoužil jsem to nikde, protože se to chovalo takto agresivně. Nemůžete na to někdo znalý kouknout, v čem může být u nahrávky chyba ?

Zbyňku, sice trať v editoru otevřu jen kvůli nějakému tomu domku, ale nezaznamenal jsem nikdy žádný pád, ani ve Vistách, ani v sedmičkách. Už vůbec ne problém s nějakým přejezdem. Jediná známá věc je vložit někam zvukový sloup, abych se mohl pohybovat. Čili, chyba asi žádná nebude.

Jacku, tak proč mi to padá na všech počítačích ? Včetně toho jmenovaného wav na mé trati, který ze stejných důvodů nemohu použít ? A proč když přejezdové Wav u 310 ze Sound přesunu do záloh je už vše 100% stabilní ?

Zbyněk Šemora:

Tak to mně ani ve snu nenapadlo,že to dělá takové problémy,
mně na třech počítačích všechno v pohodě,ale vidím ,že sis pomohl .
Na stabilitu hry to asi nemá žádný vliv,protože si nikdo zatím nestěžoval
a ani já nic nepozoruji.

pepah napsal:
...Na stabilitu hry to asi nemá žádný vliv,protože si nikdo zatím nestěžoval a ani já nic nepozoruji.
Takže je všechno v pořádku.
Koneckonců, v hospodě (kromě výčepního) za pípou také nemá nikdo co dělat, podobně jako v autobuse MHD za volantem! :D

Ale koukám, že problém zakoupeného Winraru je vyřešen! :D:D:D

Tom Kanka napsal:
...
Takže je všechno v pořádku.
Koneckonců, v hospodě (kromě výčepního) za pípou také nemá nikdo co dělat, podobně jako v autobuse MHD za volantem! :D
...
Vtipně předsilvestrovsky vysvětleno. :D
Jenomže, když já jsem takový malý učedníček toho "hospodského" nebo "řidiče MHD" a už tomu bude deset let, co se pokouším stavět jednu takovou trať a narazil jsem na problém vražedné nahrávky sig_AZD_EA.wav , kterou když jsem osadil na dva přejezdy blízko sebe ze Skalice směr Chornice, tak druhý sloup po vložení mi shodil editor, tak jsem to dal pryč a nahradil klasickými doposud používanými zvukovými sloupy AZD.

A zde píši proto, že po loadnutí editoru 310 je úplně stejný problém a dělá to opět nějaká zvuková nahrávka přejezdového zařízení. Zajímá mě, proč tak malá nahrávka může shazovat editor, když velká staniční hlášení i v hustých zástavbách problém nedělají. Nechci slyšet, jak to obejít, ale jak to řešit, protože i když to někomu s počítačem NASA problém nedělá, tak to určitě musí být zbytečná zátěž pro plynulost hry.

Nikdo si sice nestěžoval, ale zkuste si všichni loadnout editor tratí a po načtení se ve stanici pohnout směrem k přejezdu se zvukovými sloupy.
Dělalo to i před aktualizací. A pokud to nikomu nespadne, tak začnu věřit, že mimozemšťané ovládli můj počítač a dělají mi pády schválně :D

'Zbyněk Šemora'
Nikdo si sice nestěžoval, ale...

Tak jsem to hned zkusil.po načtení editoru jsem si to namířil směr Krnov,snažil jsem se trefit přesně mezi ty dva sloupy(jsou fakt dost u sebe,ale průlet byl po celé trase až 500m za zvukové sloupy plynulý,bez sebemenšího seknutí,a to jsem měl zaplé ještě Skype a rádio.
Zbyňo,když jsou sloupy blízko sebe ,dělají Ti zle,jak daleko by měly být od sebe ,aby to bylo OK?
Jinak asi v Lednu zas bude taková miniaktualizace ,tak kdo má nějaké připomínky ,nechť dá vědět,to co bylo řečeno na foru,už jsem si zapsal.

Tak už věřím na ty mimozemšťany, že mi ovládají počítač. :D Pepo. ale i tak je zbytečné osazovat dva zvukové sloupy na jeden přejezd, jestli tím nesleduješ nějaké echo. Ale jinak prakticky by to vadit nemělo, pokud zvuky nejsou agresivní na stabilitu.

Jinak se koukám i do Tvého do Šumperka a mohu Ti poradit dát tam provizorně rotundu z depa Jaroměř, kterou jsem u mého projektu dostavěl z depa Kúty. Ale tu default MSTS točnu bys musel zrušit.
Tak nějak to vymýšlím:
f523684e3c5a9039e00b533ace16f6b5.jpg

Kdyby nám někdo to depo s točnou dokázal nějak naklonovat vždy podle potřeby počtu stání a točnu vždy natočit podle konkrétní potřeby, to by bylo něco :D

Naposled editoval moderátor:
No nějaká drobnost by se našla - od Postřelmova do Zábřehu máte cedule s názvem stanice Zábřeh na Moravě oboustranné.

Back
Nahoře