Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Tvorba aktivity - problém

Dan J. napsal:
Zdravím, ono je to tak,
Vlak odjede z Újezdu když přijíždím v 7:00 (začátek trasy u nástupiště K.U., tam se s nim míjím (já jedu směr Dvorec, traffic už při mém příjezdu opouští nádraží a normálně odjede). Pak přijedu do Újezdu od Dvorce, do Újezdu v 10:57, šíbuju a traffic tam není, jedu odvézt vozy do elektrárny vyzvednu prázdné, přijedu do Újezdu kolem 11:50 a na koleji stojí ten traffic co jsem míjel v 7:00. Takže ne výchozím bodě trasy. V editoru mám daný výchozí čas 6:58:00, v žádném případě ho nemám definován 2x, jako např vozy ve Strejčkově: Trasa, con. stejné a výchozí čas 8:08:00 a vč 9:04. Takže se objeví pokaždá když stanicí projíždím.
Dan
Ps: Aktivitu v místech Kam. Uj. dotvářím, takže v dobu 10:57 - 11:50 nemám nasazen traffic žádný, takže se teoreticky nemá co objevit. :?: Co se týká těch hlášek, tak už vše funguje a chyba je asi někde v trati, poněvač se musí označit až ta 2. zelená čára náklední koleje ve směru jízdy. Jinak hláška nevyskočí. Na jiných tratích to funguje normálně.
Hezký den. Tááák a příšel jsem dnes při pokračovacích prácech na aktivitě na velkou zvláštnost, kterou absolutně nechápu. :eek: Ten traffic, co se mi v KU zjevovel, se mi tam objevil znovu. Nutno dodat, že jsem měl hru uloženou při vjezdu do žst v 11:54:00. Znovu load a objevil se mi jiný traffic, tentokrát motoráček (taky odjíždí už kolem 7 ráno) co tou stanicí projíždím poprvě. Opětovný load, tentokrát prvně na prohlížení tratě, pak až aktivity samotné a stanice byla prázdná, tak jak má být. Z čehož usuzuji, že se mi DVK ve složitějších aktivitách načítá nějak podivně, MSTS si prostě v danou chvíli nasadil při loadu 11:50 traffic, který načítal už ráno v 7:00. :?: :eek: :?:
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:

Dan J. napsal:
.... chyba je asi někde v trati, poněvadž se musí označit až ta 2. zelená čára nákladní koleje ve směru jízdy. Jinak hláška nevyskočí. Na jiných tratích to funguje normálně.
No holt nás MSTS nenechá ani chvíli v klidu. Nicméně si nedovedu představit, jaká chyba by se dala udělat při označování tzv. nákladních kolejí. Vloží se dvojice jehlanů, roztáhnou se do potřebné délky a do tabulky se napíše název koleje. Holt se budu muset pustit opět do zkoumání jiných tratí - no ale moc se mi do toho nechce.

Zdravím, nákladní koleje, jak koleje. Větší starost mi dělá to zjištění s traffic. Teď jsem zrovna zjistil, že né jen v Kam. Új., ale i v Zadově se mi objevil motorák od Lopovic a ten tam přijíždí 6:33, výchozí čas traffic je v 6:28:30. Po cestě hráče do Zdaova 6:33 normálně vjede, souběžně s hráčem. Ale on se mi objeví v Zdově zablokovyný před vjezdovým, ve 12:33 (tím blokuje mě). Takže jako kdyby vyjel znova. Když jsem hru nahrál znovu v Mozdiciích 12:25, kde je manipulace (připojení vozů) a přijel jsem do Zadova opět, už tam ten traffic nestál. :?: Dan

Chlapi zdravím. Rád bych poprosil zda někdo neví jak se v 80. lete značily vlaky. Už si to pamatuji jen velmi matně. Vím, že to bylo Os: osobní, MOs: motorový osobní. Panťák jezdíval jako EOs, ale to nevím už jistě, kdyžtak, ať mě někdo opraví :D . Ale značily sa nějak zrychlený osobní a motorový zrychlený :?:
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím. Rád bych poprosil, zda někdo neví, jak se v 80. letech značily vlaky. Už si to pamatuji jen velmi matně. Vím, že to bylo Os: osobní, MOs: motorový osobní. Panťák jezdíval jako EOs, ale to nevím už jistě, kdyžtak, ať mě někdo opraví :D . Ale značily sa nějak zrychlený osobní a motorový zrychlený :?:
S pozdravem Dan.
Podle vysokoškolského skripta "Úvod do dopravného inžinierstva" z roku 1979 (snad to bylo v 80. letech stejné :-)) to bylo takto:
Ex - expresní vlak
R - rychlík
Sp - spěšný vlak
Os - dálkový osobní vlak
POs - příměstský osobní vlak
Sv - soupravový vlak

radekedar napsal:
Dan J. napsal:
Chlapi zdravím. Rád bych poprosil, zda někdo neví, jak se v 80. letech značily vlaky. Už si to pamatuji jen velmi matně. Vím, že to bylo Os: osobní, MOs: motorový osobní. Panťák jezdíval jako EOs, ale to nevím už jistě, kdyžtak, ať mě někdo opraví :D . Ale značily sa nějak zrychlený osobní a motorový zrychlený :?:
S pozdravem Dan.
Podle vysokoškolského skripta "Úvod do dopravného inžinierstva" z roku 1979 (snad to bylo v 80. letech stejné :-)) to bylo takto:
Ex - expresní vlak
R - rychlík
Sp - spěšný vlak
Os - dálkový osobní vlak
POs - příměstský osobní vlak
Sv - soupravový vlak
Máš tam určité chyby ,takže to bylo :
R - rychlík
Ex - expresní vlak
Sp - spěšný vlak
Os - osobní vlak
MOs - motorový osobní vlak
EOs - elektrický osobní vlak ( panťák )

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím. Rád bych poprosil zda někdo neví jak se v 80. lete značily vlaky. Už si to pamatuji jen velmi matně. Vím, že to bylo Os: osobní, MOs: motorový osobní. Panťák jezdíval jako EOs, ale to nevím už jistě, kdyžtak, ať mě někdo opraví :D . Ale značily sa nějak zrychlený osobní a motorový zrychlený :?:
S pozdravem Dan.
Panťáky jezdily tuším jako EMOs. Nedávno jsem jel ze Smíchova na Karlštejn a na smíchovských pragotronech skáče EMOs dodnes.

Kank napsal:
Dan J. napsal:
S pozdravem Dan.
Panťáky jezdily tuším jako EMOs. Nedávno jsem jel ze Smíchova na Karlštejn a na smíchovských pragotronech skáče EMOs dodnes.
Jo máš pravdu ,bylo EMOs.

Kank napsal:
Ano, určitě EMOs. O "emosech" vypráví i Láďa Smoljak v nějaké příloze k ČD pro vás. :D

Dan J. napsal:
S pozdravem Dan.
Ex - expres
R - rychlík
Sp - spěšný (bez ohledu na sestavu nebo klasou)
Os - osobní (klasou)
EMos - osobní (pantografy)
Mos - osobní (motorovými a přívěsnými vozy)
MSp - motorový spěšný (motorovými a přívěsnými vozy)
Sv - soupravový
Lv - lokomotivní
Nex - nákladní expres
Rn - rychlý nákladní
Pn - průběžný nákladní
Vn - vyrovnávkový
Mn - manipulační
Pv - přestavovací
Ls - lehký sběrný

Pokud byl vlak veden závislou trakcí, tak v záhlaví konkrétního vlaku byl v SJŘ označen navíc "E" ( EEx, ER, ESp, EOs, ...).

Děkuji všem za odpověď. Moc mi to pomohlo u tvorby aktivity.
S pozdravem Dan. :D

A pak byly tuším ještě i zrychlené osobní vlaky - snad pod zakratkou Zr. Os. Kdysi jsem tím jel ze Smíchova směrem na Beroun, soupravu tvořila patra Bpjo a nějaká elektrika.

Kank napsal:
A pak byly tuším ještě i zrychlené osobní vlaky - snad pod zakratkou Zr. Os. Kdysi jsem tím jel ze Smíchova směrem na Beroun, soupravu tvořila patra Bpjo a nějaká elektrika.
Já to viděl pod zkratkou ZOs.

Vrbam napsal:
Já to viděl pod zkratkou ZOs.
Zdravím, tak a toto konkrétně jsem potřeboval vědět, jestli se nějak značil zrychlený osobní. A značily se nějakou zkratkou i rekreační vlaky?
Dan

Nějakým vlakům co jezdí jen občas se říká pak "rušící". R xxx rušící

Sežeň si sešiťáky. Tam je to napsaný, tak to ber jako příklad.

Rušící je myslím ten, který když jede, tak nějak ovlivňuje jízdu jiného pravidelného vlaku. U něj je pak poznámka např. "Jede-li rušící vlak xxx, vlak yyy čeká ve stanici ZZZ."

bob57_cz napsal:
Dan J. napsal:
S pozdravem Dan.
Ex - expres
R - rychlík
Sp - spěšný (bez ohledu na sestavu nebo klasou)
Os - osobní (klasou)
EMos - osobní (pantografy)
Mos - osobní (motorovými a přívěsnými vozy)
MSp - motorový spěšný (motorovými a přívěsnými vozy)
Sv - soupravový
Lv - lokomotivní
Nex - nákladní expres
Rn - rychlý nákladní
Pn - průběžný nákladní
Vn - vyrovnávkový
Mn - manipulační
Pv - přestavovací
Ls - lehký sběrný

Pokud byl vlak veden závislou trakcí, tak v záhlaví konkrétního vlaku byl v SJŘ označen navíc "E" ( EEx, ER, ESp, EOs, ...).

Dále:
Sn - spěšný nákladní
Vleč - vlečkový
Sp - poznámka (bez ohledu na sestavu nebo klasou) = ?
Mos - správně MOs (platilo nejen pro motorové vozy ale i pokud souprava byla složena z přívěsných vozů - i když ne vždy, např. T 466.2 + Ds-k + 3 Balm Liberec - Železný Brod jako MOs, T 466.0 + Ds-k + 3 Balm Liberec - Lovosice jako Os. Záleželo na tom, jak si který konstruktér vysvětlil ustanovení předpisu D4)
Jinak ale v zásadě platilo, že písmeno M se přidávalo před zkratku stejně jako E - např. dráteníci měli revizní trasy označené MLv, přestavovací vlaky na lokálkách vedené motorovým vozem byly značeny MPv s přepravou cestujících
A pro úplost ještě P -pracovní vlak a Služ - služební

Lehký sběrný vlak (Ls) se v osmdesátých letech vyskytoval leda tak v historické literatuře pro železniční modeláře!

Zrychlený osobní se pokud vím nijak zvlášť neoznačoval, zkratka ZOs je podle mého názoru nesmysl.

Back
Nahoře